Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Diğer konular / 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler

eddie
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Antalya
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 04.03.2010 00:17:28

1-Schumaher 3 senelik anlaşma yaptı tahminim 3 sene içinde 1 şampiyonluk kazanacaktır
2-Rosberg wiliams ta yeterince tecrübe kazandı artık yarışlar kazanmalı ve şampiyonluk mücadelesi vermeli ve bunun için uygun bir takımda diye düşünüyorum
3-Alonso şampiyonluk kazanabileceği bir takıma geldi ve bence bu seneki favorilerden biri o mc laren ve ardından renault ta geçirdiği dönemde tecrübe kazandı ve bartık yeniden zirveye oynayacak
4-Massa kaza sonrası güçlü bir dönüş yaptığını düşünüyorum alonso varken şampiyonluk biraz zor olacak onun için ama yinede favorilerimden
5-Button kendisini güçlü bir takımda ve lider bir pilotla karşılaştırabileceğiz artık
ama bu sene favori olduğunu düşünmüyorum
6-Hamilton bu seneki bir başka favorim o da geçen sene geçirdiği zor dönemde güçlendi
7-Vettel geçen seneki başarıları herşeyi gösteriyor bmv de kubika nın yerine yarışa çıktığı zaman bu çocukta iş var demiştim ve doğru da tahmin etmişim şampiyonluk favorisi o da
8-Weber kendisine çok büyük sempatim var bu sene geçen sezona oranla daha zinde olduğunu düşünüyorum geçen sezon bisiklet kazası geçirmişti sanırım artık hiç bir sornu kalmadı şampiyonlukta bence buttondan daha favori :)

Şampiyonluk favorilerim 1 Alonso 2 Vettel 3 Hamilton 4 Massa

9-De la rosa sauber takımını etrafında toplıcak ve takım için çok iyi şeyler yapabileceğini düşünüyorum 1-2podyum olabilir
10-Kobayashi geçen sezon 2 yarışta yetenekli olduğunu gösterdi bence bu sezon gerisini getirebilir umarım yeni kamikaze olmaz
11-Barrichello emekli olmadan önce wiliams ta güzel vakit geçirecektir podyuma da çıkabilir
12-Hulkenberg yeni bir yetenek geliyo ileride Vettel Hamilton ve Alonso nun başını ağrıtacaktır bencede yılın çaylağı olacaktır
13-Kubica renaultun bu toparlanma dönemimde takım için elinden geleni yapacaktır
sanırım en az 1 podyum görür
14-Petrov gp2 da dikkatimi çekmedi burda da çok başarılı olacağını sanmıyorum
15-Sutil force india nın lideri oldu umarım spa ve monza başarılarını ileri götürebilirler
16-Luizzi uzun bir aradan sonra tam sezon yarışacak göreceğiz bakalım
17-Buemi yetenekli bir pilot artık kendini gösterecek hareketler yapmalı en azından 1 podyum
18-Algersuari bu sezon öğrenmeye devam edecek
19-Trulli lotus ta neler yapabilir bilmiyorum ama sıralama turu performansıyla bir kaç güzel derece görebiliriz
20-Kovalainen trulliyi yenecektir diye düşünüyorum
21-Glok virgine takmı neden var hala anlamış değilim glok bu takıma neden gitti onu hiç anlamadım ama araba buz gibi dağılıyo
22-Di grassi bir başka çaylak

Heildfeld büyük eksik :(

Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 04.03.2010 03:06:09

Herkese Merhaba

Burada Adrian SUTIL'e ayrı bir başlık açmak istiyorum. Şahsen en az Sebastian Vettel kadar yetenekli olduğunu düşündüğüm Sutil 2009 monza da en hızlı tura imza atarak ilk çizgiden yarışa başlamış ve 4 sırada yarışı bitirerek bence VJM02-Mercedes ile büyük bir başarı yakalamıştı. Hatta son pit stop ta yaptığı hata olmasa kesinlikle Kimi Raikkonen ile tekerlek tekerleğe bir mücadeleye girebilirdi. Takım geçen seneki yavaş virajlardaki yerebasma gücü problemlerinin üstesinden gelir ve mekanik yol tutuş ve aero performansını arttırıp aracı geliştirirse söz sahibi olacağı kanısındayım...

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
Metin Mete
Katılım tarihi: 14.10.2009
Nereden:
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 04.03.2010 09:09:17

Beril aşkolsun, Lopez denen gölgeyi bile yazmışsın ama adamım Kobayashi'ye birşey söylememişsin.

İmza
http://metinmete.blogspot.com

http://twitter.com/metinmete
Metin Mete
Katılım tarihi: 14.10.2009
Nereden:
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 04.03.2010 16:05:06

Kobayashi benim gönlümü çoktan fethetti, yarışlarda özel olarak ilgileneceğim onun dereceleriyle :) Sato'dan kesinlikle daha iyi bence, Sauber'in paketi de fena değil, umarım tez zamanda podyumda görürüz Caponu

İmza
http://metinmete.blogspot.com

http://twitter.com/metinmete
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 04.03.2010 16:52:11

Adrian Sutil gerçekten çok iyi ve yetenekli bir pilot.Force İndia ile süper işler çıkardı.Çok az bir gelişme bile olsa araçta limitleri sonuna kadar kullanıyor.
Çok yetenekli bir pilot...

İmza
Sevgiler...
SCHumit
Katılım tarihi: 18.11.2009
Nereden: istanbul/ankara
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 09.03.2010 15:30:56

Aslında bütün pilotları yorumlardım ama kimse bu uzunluktaki bir mesajı okumak istemez, o yüzden gerisini size bırakıyorum.

İllaki kelimesi kelimesine okuyanlar çoğunluktadır , iyi bir anlatıcı kadar iyi bir dinleyici de olmak gerekir ;) Keşke hepsi hakkındaki düşüncelerini de yazsaydın.

Michael Schumacher : Safkan yarış tutkusunu bastıramadığı katıldığı yarışlardan belli oldu. Kimse ondan yeni bir dünya beklememeli , ama F1 Dünyası'na çok şeyler katacağı belli.

Alonso : Şu an hakettiği koltukta oturuyor. Muhteşem bir YARIŞI OKUMA BECERİSİ var. Takıma çok şeyler katacağı belli . Ferrari'de kalıcı olacağını düşünüyorum , çünkü Renault'dayken gayet mütevazi ve Mc LAREN yıllarından ders çıkardığı belli idi.

Hamilton : Bu sene şampiyonluğun en güçlü adayı ve Button'un büyük bir desteğini göreceğine hepberaber şahit olacağız.

Button : Efsane mi ? HAYIR . Şampiyonluğu haketti mi ? KESİNLİKLE EVET. İkinci yarıdaki stratejisi gayet normaldi , eline ilkkez geçen şampiyonluk düşüncesini korudu , ne polemiklerle ne de 1.liğe oynadı...Onun sayesinde (bence) puan sistemi değişti , iyi de oldu. Şu anki koltuk onun yeri mi ? YORUMSUZ...

Bruno Senna : Bence aceleye geldi , başarılı olacağına inanmıyorum.

Nico HÜLKENBERG : Bu adama DİKKAT derim.

İmza
The BEN
kermit GP
Katılım tarihi: 11.03.2010
Nereden: İstanbul
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 11.03.2010 23:54:30

Bu başlığı açıp yazıya vesile olan tmurat'a ben de teşekkür ediyorum.

Schumacher:

Bana ve birçok kişiye f1'i sevdiren, izleten (senna'ya yetişemedik maalesef... onun yeri ayrı biliyorum.) pilotların başında geliyor. 99'da silverstone'daki epey üzüldüğüm kazada bacağı kırıldıktan sonra çok iyi bir dönüş yapmıştı. Ancak elbette şimdiki şartlar çok daha farklı. Evde oturmak, tvden yarışları izleyip orda olamamak, yarışamamak, podyuma çıkıp zıplayamamak : ) çok üzmüş olmalı. Yıllarca bu gibi bir sporun en tepesinde olup da sonra bir anda kendinizi dışarıda bulduğunuzda insan kendini bir boşluğa düşmüş gibi hissediyordur herhalde. Schumacher tabii ki takip ettiğimiz kadarıyla kendisini başka tip şeylerle oyalamaya çalıştı ama belki de bu oyalamalar f1'e olan ilgi ve motivasyonunu tekrar kazanmasında pay sahibi oldu.

Ve schumacher kendi deyimiyle ;bataryaları dolmuş; bir şekilde tekrar pistlerde. Geri dönüşler her zaman ilgi çekmiştir, her zaman merakla beklenmiş ve eski küskün seyircileri tekrar ekran başına çekmiştir. Yine öyle olacak, schumacher ne derecede bir form düzeyiyle dönerse dönsün hepimiz için yarışları çok daha iple çekilir hale getirecek.

Tabi elbetteki bu dönüşününde bir sonu olucak, schumacher bile f1'i bir gün kesin olarak bırakmak zorunda, bu işin kuralı bu. Ancak o güne kadar işler yolunda giderse önünde 3 sene gibi bir zaman görünüyor. Bu 3 senede yani 41-42-43 yaşlarında ise kendini motive eden başka bir neden de (tabiki en büyük motivasyon kaynağı başta da söylediğim gibi f1'i dışardan izlemek zorunda kaldığı o günleri hatırlayıp, yarıştığı her anın tadını çıkarıp, kıymetini bilmek olacaktır) bu yaşlarda bile şampiyonluk kovalayabilen tek pilot olmak olabilir ..?..

Bu sene içinse Mercedes gp ve dahi brawn ona nasıl bir araba verecek, yeni difüzör kaç salise kazandıracak, onları bilemiyorum ama bu senenin kritik anahtarlarından biri de lastikleri kullanmak ve iyi durumda olduğu kadar kötü durumda olan lastiklerle de iyi sürüş yapmak olduğu düşünülürse schumacher'in (örn: 2006 macaristan son turlar) yine farklı, geriye dönüp üzerine konuşulacak yarışlar çıkarabileceğini umuyorum. Yine de kaçıncı olursa olsun onu tekrar pistlerde görmek yarışları çok daha heyecanlı kılıyor.

Hamilton:

Çaylak sezonu dahil, son yılların en hızlılarından. Hızının ve yarışlardaki geçişlerinin yanında, yarış dışındaki centilmen ve sempatik tavırlarıyla da kısa zamanda büyük bir taraftar kitlesi topladı. İşler yolunda giderse kariyerinin sonunda Schumacher'i istatistiksel olarak da yakalayabilecek potansiyele ve zamana sahip. Yeteneğine ve hırsına dair tek başına 2006 türkiye (gp2 ) bile bir çok şey anlatır. Hala izlememiş olanlar varsa aşağıdaki linkten izleyebilirler.

http://66.102.9.132/search?q=cache:6-4zBfDAlcgJ:www.trf1.net/multimedya/video-galeri/ozel-video-icerik/11835-lewis-hamilton-sov-istanbulpark-2006-gp2-sprint-yarisi-haberi.html+hamilton+2006+t%C3%BCrkiye&cd=2&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

Özellikle yerine,sırasına razı olmayıp yaptığı gerçekten zor ataklarla en sıkıcı yarışlara bile renk kattı şu birkaç senede. İyi bir arabayla en büyük favorilerden.

Alonso:

Bir varmış bir yokmuş Alonso'nun amatör bir kart yarışçısı olan babası bir gün 8 yaşındaki kızı için f1 aracına benzeyen pedallı bir kart aracı yapmış, ancak kızı ilgi göstermeyince bu araç 3 yaşındaki kardeşi alonso'ya kalmış ve hikaye başlamış. Kariyer sahibi olabilmesi için ailesinin yeterli maddi gücü olmamasına rağmen alonso'nun başarıları kısa sürede ona bir çok destek gelmesini sağlamış.

Alonso, kendisini kanıtlamış bir isim. Hırslı, çok hızlı, arabayı limitlerinde kullanabilen bir pilot. Peki ama "eşit şartlarda" hangisi daha hızlı...? formda bir Schumacher? (keza şu an formu ne düzeyde tam olarak kestiremiyoruz) ,Hamilton? ya da Alonso?.... Emin olmak zor. Eğer konu "Yarış"sa bir sene saf hız, saf performans anlamında(araba performanslarını mümkün olduğunca eşitleyerek) burun farkıyla geride olabilirsiniz, bir sonraki sene ise ileride. Bu yüzden bu gibi birbirlerine çok yakın olan pilotlar söz konusu olduğunda, bu bundan iyi demek gerçekten zor. Daha doğrusu demek kolayda, haksızlık yapıp yapmadığınızdan emin olmak çok zor :) Çünkü tıpkı insanlar gibi, pilotlar da birbirinden farklı karakteristik özellikleriyle öne çıkabiliyor. (kesin olansa üçünün de çok üst düzey pilotlar olup birbirlerine çok ama çok yakın olmaları.)

Massa:

Ferrari için iyi bir 2.pilot olarak alınmıştı ve öyle de devam edecek gibi gözüküyordu ancak 2008'de raikkonen'in f1 den iyice kopup aklını ve motivasyonunu sanki tam toparlayamaması nedeniyle bir fırsat yakaladı ve az daha da olan oluyordu.

Massa gerçekten çok hızlı bir pilot. Zaman zaman schumacher'den bile hızlıydı, Ama: "tek turlarda." Yarışlarda daha doğrusu; kalabalık içinde kalıp, geriye düştüğünde, yeterince değil.

Massa polede başladıysa ve startta da önde kaldıysa tamam, deyim yerindeyse kaçak yarış atları gibi beyaz bayrak ayna yapmakta gerçekten usta. Ama olurda gerilere düşerse öyle güçlü yükselişler yapamıyor pek. Bunun yanında yağmurda da çok iyi değil.

Ama , belki birçok kez bu kelimeyi kullandım ama; çok hırslı. Gerçekten istiyor, f1'e hayatını adadığını birçok yönden görebiliyorsunuz adamın her halinde. Bu yüzden yarış içinde geçilmesi de kolay değil. Massa'ya atak yapıyorsanız riski gerçekten göze alıyorsunuz demektir ki bence yarış içinde yerini kolay kolay bırakmayan pilotlar en az geçiş yapan pilotlar kadar renk katıyor bu spora.

Ayrıca bir de kaza mevzusu var ve bu kaza benim massa'ya bakışımı bir parça değiştiriyor açıkçası. Eğer bir pilot ölümden dönüyorsa ve bir iki hafta sonra tek gözü neredeyse kapalıyken yarışmak istediğini samimi bir şekilde söylüyorsa, ne biliyim... bu pilotu desteklemek gerekir gibi geliyor; geriye düştüğünüzde yükselme hızınız, yağmurdaki performansınız , aracın gelişimine olan katkınız elbette önemlidir ama bu adamın kazandığında, ya da kıl payı kaybettiğinde gözleri doluyor (istanbul2006,interlagos2008). Ve bir insan bir şeyi bu kadar istiyorsa yeri ve zamanı geldiğinde onu da desteklemek gerekiyor sanki.

Özellikle ölümden döndüğü kazasından sonra başarılı olmasını gerçekten isterim. Takım arkadaşı çok kuvvetli ve son 2 senenin açlığıyla saldırıcak bu da bir gerçek. İkisi arasında yakın bir mücadele bekliyorum özellikle de massa'nın sıralamalarda önlerde başlaması şartıyla.

Button:

Button'ın yarış dünyasına girişi, 8.yaşgününde babasının aldığı hediye karting arabasıyla başlamış ve 11 yaşındayken, 1991 Britanya Cadet Karting Şampiyonası'ndaki 34 yarışın 34'ünü de ! kazanmış.

F1'in centilmen pilotlarından ve hızlı. Ama ne kadar hızlı? Bunu bu sene hamilton'a karşı göreceğiz.... de bu günlerde button'a söylenen tek şey de bu. İnsanlar ellerinde kalem, button'ın şu ana kadarki tüm kariyerini bu sene hamilton'a karşı göstereceği performansa bağlı olarak değerlendirmek için bekliyor.(yanlış yapıyorlar demiyorum kesinlikle ama bu durum button için fena!)

Evet f1' de yarışıyorsanız baskı altındasınızdır hele ki f1'in önde gelen takımlarından birinde iseniz baskınız katlanır ama button bu sene gerçekten aşırı bir baskının altında olacak(geçen seneki neredeyse rakipsiz geçen bir ilk bölümden sonra kazanılan şampiyonluğun bu baskıyı pek de hafifleteceğini sanmıyorum ki genel kanıda bu yönde gözüküyor)...hem, bu takımda önemli bir geçmişi olan hamilton gibi üstün bir kabiliyete, hem diğer pilotlara hem de bu, "hakkında" verilecek kararın ezici baskısına karşı mücadele etmek kolay değil.

Kobayashi:

Toyota'da bulduğu fırsatı değerlendiremeyip, f1'de bir koltuk bulma ihtimali olmaması halinde gp2'de bir sene daha yarışacak bütçesinin olmadığını, söyleyen "Muhtemelen Japonya'ya dönüp, babamın suşi lokantasında birlikte
çalışırdım. İki ay önce durum gerçekten böyleydi. 16 yaşındayken
orada çalışmıştım, suşi yapıyordum" diyen
bu sene özellikle takip edeceğim, ileride çok şey beklediğim sauber pilotu.

Bir süre önceki bir röportajında, özellike toyota'daki yarışlarından önce iki hafta fabrikaya almanya'ya gittiğini ve belkide bu "hayatının fırsatı" için özellikle motive olup, gerek yarıştan önce gerekse yarışta elinden geleni yaptığını söylemiş.

Aslında düşününce ne büyük bir stres? Hayatınızın fırsatı gelmiş ama sadece 2 yarışınız var. Diğer pilotları ele alın bir yarışta işler yolunda gitmese bunu telafi edebilecekleri koca bir sezonları var bir çok kez. Ama Kobayashi'nin sadece 2 yarışı vardı ve o koltuğa oturup sürdü. Evet 2 yarış yaptı sadece ama 2 yarışta diğerlerinin bilmem kaç yarışta yapamadığını yaptı :)

F1 bir yarışsa, pist üzerinde bir iddialaşma, bir mücadele, hatta savaşsa; kobayashi gibi pilotlarla olacak bu ancak. Zıttı karakterde pilotlarla başladığı gibi biten, tren gibi geçen arabalardan ibaret bir atlı karıncaya döner bu spor.

Özellikle de uzak doğudan bir pilotun (kamikaze olmadan tabi :) ) bu tip bir mücadelenin içinde olması çok renk katacaktır bence.

Vettel:

"Bir formula 1 yarışına liderlik eden en genç pilot."
"Bir formula 1 yarışında pole pozisyonu kazanan en genç pilot."
"Bir formula 1 yarşını kazanan en genç pilot."
"Formula 1 yarışında farklı iki takımda yarış kazanan en genç pilot."
Gibi ünvanların sahibi.

Özellikle 17 yaşında (2004) Almanya formula bmw şampiyonasında 20 yarışın 18'ini!! kazanmış.

Schumacher'in varisi olarak gösteriliyor ve açıkçası sıradışı da bir yetenek vettel, acaba "kendi zirvesine" ulaşması için birazcık daha pişmesi gerekir mi, yoksa yeterli çizgiye tam anlamıyla geldi mi artık? Belki özellikle geçtiğimiz sezon önemli bir tecrübe olmuş olabilir ve çok güçlü bir vettel izleyebiliriz bu sezon.

Açıkçası bu sene bir çok pilot için olduğu gibi onun içinde çok kritik olacak. Sene sonunda performansı ve daha neler başarabileceği, nekadar daha ileri gidebileceği sorularına daha net cevaplar bulabiliceğiz sanırım.

Rosberg:

Bir çok pilot gibi bence o da belli bir süre f1'de babasının isminden dolayı olmadığını kanıtlamaya uğraşmakla geçirdi ki bence bu tip şeyler sürüşünüze tam anlamıyla odaklanmanızı engelleyen pürüzler.

Ama williams'ta geçirdiği son sene ve o vasat arabayla gösterdiği istikrarlı performans ve aldığı puanlarla bence bu pürüzü törpüledi. Tıpkı button gibi ne kadar hızlı sorusuna ise schumacher'e karşı göstereceği performansa göre karar vermek zorundayız. Ancak dikkat etmemiz gereken detay sanırım schumacher'in formunun da ne düzeyde olacağı kuşkusuz. Sonuçta 3 yıl aradan sonra yeterince uyum sağlayamayan bir schumacher de rosberg konusunda şaşırtabilir....ya da şaşırtmayabilir (yani gerçekten bileğinin hakkıyla da geçebilir ki özellike schumacherin ilerleyen yarışlarda nispeten alışacağını düşünürsek, ilerleyen yarışlarda da schumacheri geçerse hakkını yememek gerekir.). Ne olursa olsun rosberg konusunda sağlıklı bir yorum yapmak için bir sezondan fazla beklememiz gerekebilir. Ama şu bir gerçekki bana kalırsa bu sene olmasa bile önümüzdeki yıllarda şampiyonluk için yarışabilicek, hızı kadar pist dışında da örnek bir duruşu olan yetenek rosberg.

Son olarak; 96'dan beri bu sporu takip etmeye çalışıyorum ama açıkçası bu kadar çok soru işaretinin toplandığı (özellikle pilotlar açısından) bir başka sezon hatırlayamıyorum desem abartmış sayılmam sanırım.

Bu arada tek siyah-beyaz çocukluk-bebeklik resmi schumacher'in. Eski bir kuşaktan olduğunun yegane kanıtı olsa gerek.

(mesajı düzenleme nedeni: imla ve resim.)

Bu mesaj 2010-04-03 tarihinde kermit GP tarafından düzenlenmiştir.
kermit GP
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 12.03.2010 06:41:14

03.03.2010 16:24:22, tmurat tarafından gönderildi

Michael Schumacher: Kendimi bildim bileli bu adamı destekledim, bu adamın resimleri ve yarışlarıyla büyüdüm. Hatta öyleki Schumacher'i sınıf arkadaşım gibi hissediyorum.
"Bir sınıf arkadaşı." İşte bu çok iyi bir benzetme gerçekten.
kermit GP
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 12.03.2010 20:50:38

Ayrıca bir de bu resmi eklemek istiyorum. Eminim bir çok kişiyi duygulandıracaktır.

Ayrton Senna:

Eller direksiyonda değil, önünde kavuşturulmuş. Güzel, anlamlı bir resim.

(mesajı düzenleme nedeni: resmi daha önce eklemiştim, ancak daha sonraki düzenlemede son cümleyi ekledim.)

Bu mesaj 2010-03-12 tarihinde kermit GP tarafından düzenlenmiştir.
Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 12.03.2010 21:21:24

kermit, harikasın valla... pilotların bebeklik & çocukluk fotoları çok hoş olmuş ;)
kermit GP
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 12.03.2010 21:46:51

Birçok pilotun küçüklük resmi burada mevcut:

http://www.trf1.net/multimedya/fotogaleri/magazin-galeri/10193-pilotlarin-kucuklukleri-haberi.html

Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 13.03.2010 11:53:44

Süper bir anlatım olmuş.Resimler harika...
Massa çooook tatlı!!!

İmza
Sevgiler...
Kankalp
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 13.03.2010 20:22:15

Massa babasına çekmiş ya, bu kadar olur :)))
hasret
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Aydın
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 14.03.2010 18:50:19

Merhaba,
Hem resimler hem de yazınızın uslubu güzel. Paylaşım için teşekkürler.
magicstyle
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: trabzon
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 16.03.2010 14:15:08

Kendini ıspatlamış pilotlar haricinde çaylaklarda özellikle KOBAYASHI ve BRUNO SENNA ya bence dikkat edilmeli. Her ne kadar HRT yarışlara hala hazır olmasa da Amcasıyla aynı genlere sahip Bruno Senna inşallah onun eksik bıraktığı yerden devam eder.
Serhan Acar
Katılım tarihi: 22.07.2009
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 17.03.2010 09:29:47

04.03.2010 16:05:06, Metin Mete tarafından gönderildi

Kobayashi benim gönlümü çoktan fethetti, yarışlarda özel olarak ilgileneceğim onun dereceleriyle :) Sato'dan kesinlikle daha iyi bence, Sauber'in paketi de fena değil, umarım tez zamanda podyumda görürüz Caponu

Cesur ataklar, akla ziyan içe dalışlar bekliyorum bende Kobayashi'den. Japon pilotların Kamikaze kültürü spora renk katıyor her zaman..

Bu arada bu konu, gerçekten çok keyifli olmuş..

İmza

Senna forever... // http://twitter.com/serhanacar

sinem
Nereden: İZMİR
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 30.03.2010 10:58:36

Arkadaşlar konuyu kısa mesajdan buraya taşımak istiyorum.Herkesin tuttuğu bir takım ve pilot vardır.Geçen yarışa bakarsak en agresif olanlar ve haliyle yarışı önde bitirenler yarışın yıldızıydı. Gerçekten Alonso,Hamilton,Weber çok agresifti.Genel yarışlara bakarsak bunlara Rubens'i de zaman zaman ekleyebiliriz. Ben takımımın pilotlarından çok memnunum.Massa'ya biraz zaman vermek lazım.Alonso'ya gelince 2 kere şampiyon olmuş, hem de Schumi'yi geçerek bunu unutmayın.Zaten Schumi'yi hiç bir tartışmanın içine koyamam ben.O yarışları sonuncu bile bitirse hiç farketmez bir daha hiç kimse onun yaptıklarını yapamaz en azından 7 kere şampiyon olamaz. Geçen 1,5 yıl boyunca Kimi bizi burada az delirtmedi. Acaba biraz gaza basıpta önündekini geçebilecek mi diye düşünüp duruyorduk (1 2 yarış hariç) Aslında sezon öncesi düşündüm de, siz sürekli 1,5 yıl boyunca senin yerine başkası gelecek sen gidicisin diye (basın için söylüyorum) haber yaparsanız, adam da kendini yetersiz hissedip motivasyonunu kaybeder tabi. 2008 yılının ortalarında sokakta dolaşırken duvarda Alonso'nun resmini görüp yırttığını bile duyduk.(sarhoşmuydu acaba) Hamilton için tek söyleyeceğim biraz yavaş olsun hem kendi hem de diğerleri için tehlike arz ediyor.Ayrıca ben oylamada AlonsoYa değil Hamilton'a oy verdim. Objektif düşündüm yani. not: kızıma rağmen üçünçüde yazıyı bitirdim.

Bu mesaj 2010-03-30 tarihinde sinem tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
sinem
Nereden: İZMİR
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 30.03.2010 11:09:55

Jesicca diyorki: Bu yarışı aslında ben kazandım

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
Kankalp
Ynt: 2010'da Yarışan Pilotlar Üzerine Düşünceler / 24.05.2010 13:04:46

Webber, "Yeni nesil lastikler sürüş stilime daha uygun" değerlendirmesinde bulundu.

Avustralyalı pilot ayrıca, "Öndeki lastikler aşırı şekilde aşınmıyor, arkalar ise yanal olarak daha iyi bir dengeye sahip. Sebastian ise bunun tersini tercih ediyor" dedi.

Vettel ise, "Bu lastiklerden, daha önce olduğu gibi çok verimli değil. Daha alt limitlere sahip" yorumunda bulundu.

Vettel gibi Felipe Massa ve Michael Schumacher de bu sezon kullanılan lastiklerde sıkıntı yaşıyor.

Massa, sadece Bahreyn ve Monako'da kullanılan yumuşak lastiklerle, takım arkadaşı Fernando Alonso'nun hızına ayak uydurabilmişti.

Brezilyalı pilot, "Sert lastiklerde sıkıntı yaşıyorum. Yumuşak lastiklerle ise, ilk turdan itibaren ihtiyaç duyduğum yol tutuşuna sahip oluyorum" dedi.

Haftalardır Massa'nın lastiklerden yeterince verim alamadığını söylüyordum, bu haberle ortaya çıktı. Metin de Alonso-Massa karşılaştırmalarında hep bahsediyordu bu durumdan.

Massa, Schumacher ve Vettel gibi önden kayma sevmeyen pilotlar için bu sene kullanılan lastikler tam bir kabus. Bu pilotlar (ki buna Hamilton'ı da dahil edebiliriz) ön lastiklerin daha çok aşınmasına sebep olacak tarzda bir sürüş stiline sahipler. Sert lastiklerle uzun süre (45-50 tur gibi) sürüş yaptıkları için de aşınmış lastiklerle iyi dereceler elde edemiyorlar.

Gerçi Hamilton biraz farklı bir yerde, çünkü onun sürüş tarzında farklı bir nokta var. Viraja yaklaşırken gaz kesip apekse çok yakın bir yerde frene abanıyor ve viraj çıkışında aracın kendini bulmasını beklemeden gaza yükleniyor. Bunları bir tur içinde ortalama 8-10 defa, lastik setini kullandığı süre içinde de ortalama 300-400 defa yapınca, haliyle lastikleri bitiyor...

Button mesela öyle değil, viraja yaklaşırken önce hafif gaz kesiyor, apekse çok az kala frenin tamamını kullanıyor (ama bu sırada hala hafif gaza basarak aracın olması gerekenden daha erken dengesini bulmasına yardımcı oluyor) ve apeksin ertesinde hafif bir şekilde gaza yüklenerek devam ediyor. Yumuşak stilinin altında yatan temel olay bu.

Alonso ise bambaşka bir stile sahip, biraz Montoya gibi kullanıyor. Önden ve arkadan kaymalarla şu anda gridde ondan daha iyisi yok. Mesela Schumacher arkadan kaymalarla mücadelede bir profesördür, ancak önden kayma mücadelesinde ise bir o kadar zayıftır. Zaten Schumacher'in zırhında iki zayıf nokta varsa biri önden kayma, diğeri de startlarıdır.

Alonso her türlü kaymaya mücadelede müthiş bir yeteneğe sahip. Ronnie Peterson & Nigel Mansell karışımı bir yetenek var onda. Bu nedenle sürüş stili Hamilton'a çok yakın olsa da Button gibi de kullanarak arasını tutturabiliyor.

Massa'nın bu lastik konfigürasyonuyla Alonso'ya kafa tutabilmesi bence çok kolay değil...
  « 1 »
Hızlı Cevap