Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Diğer konular / ..Ve Sezon Başladı

Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 13.03.2010 16:13:45

Yeni takımlar çok kötü durumda.Gp2 araçları bile onlardan hızlı.
İnşallah biran önce kendilerini geliştirirler.Şuan grid ikiye bölünmüş durumda.
Ön sıralara gelince McLaren beni şaşırttı.Button son turda ters bir şey olduğunu söylemiş.
Michael Rosberg'in gerisinde kaldı ama ilerleyen zamanlarda eski formuna kavuşacaktır.(Tabi aracının izin verdiği ölçüde)1991'deki ilk yarışının grid pozisyonunu elde etti..
Sutil Force İndia ile harika bir iş çıkardı,takım ön sıralar için mücadele verebilecek durumda.
Red Bull şuan gridin en hızlısı gibi gözüküyor.
Ferrari de gücünü gösterdi.
Yarın bizi sert bir yarış bekliyor.

Bu mesaj 2010-03-13 tarihinde Serhat tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Sevgiler...
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 13.03.2010 17:15:00

Herkese Merhaba

Her zaman söylüyorum F1 bir zirvedir. Ferrari'nin sezon öncesi yaptığı çarpıcı açıklamada zaten buna işaret etmişti ki haklı olduklarını daha ilk günden görmüş olduk. Marka değerini düşüren minik zihniyetler oldukça değer kaybı giderek devam edecektir. Bundan hiç şüphem yoktu ... Barnie söylediği gibi kötü 5 takım yerine 8 araçlık gridi tercih ederim ve her zamanda böyle düşünmeye devam edeceğim ...

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
Schumi
Katılım tarihi: 27.10.2009
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 13.03.2010 18:29:49

Yarışların bu sene çok sıkıcı geçeceğini düşünüyorum yakıt ikmalinin yasaklanması ve sıralamalarda boş depoyla tur atılması kurallarından sonra.. Sıralamalardaki sonuçlardan pek farklı olmaacak yarış.. Başladığı gibi bitecek bence yarışlar..

İmza
gundwane
Katılım tarihi: 12.12.2009
Nereden: istanbul
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 13.03.2010 19:03:52

Ya arkadaşlar normal tv den yarış seyrediyorum..Yani eski tip tüplü 72 ekran tv..Ama adamlar 3 metre arabalarda 1 metre enindeymişcesine idiler..Yandan basık idi yani..Bunun nedeni nedir ?
batuhan
Nereden: İstanbul
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 13.03.2010 20:14:40

işte o ayar her televizyonda yok maalesef.

İmza
http://twitter.com/batudogan
Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 13.03.2010 21:57:30

yapcağın birşey yok tv konusunda.
Sanıyorum yayınla alakalı bir durumdu o.

gride gelince....
Massa geçen günkü açıklamasında "gridde iki farklı kategosi olacak. Bu yeni takımlar F1 ruhunu bitirecek" tarzı bir açıklama yapmıştı.
Çok doğru söylemiş.

Düşünüyorum da, Hondayı, BMW yi ve Toyota'yı bu işe yaramaz takımlar yüzünden mi harcadılar?

içlerinde bir tek Lotus'dan umutluyum ama bu kadar ara verdikten sonra toparlayabilir mi pek bilemiyorum.

Sıralamalarda boş depo ile yarış ve en hızlı turu attığın lastikle dolu depo ile yarışa başla.
sıralamadaki liste yarışta da aynı olacak gibi.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
Onur Güven
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Konya
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 13.03.2010 22:14:47

Formula 1 yayınları gördüğüm kadarıyla artık geniş ekran çözünürlüğünde. Kullandığımız televizyonlarda standart televizyon çözünürlüğü dediğimiz (720x576 pixel) mevcut. Bu yüzden televizyonumuzda geniş ekran modu yoksa izlediğimiz görüntü yanlardan basık şekilde gözükecektir. Anlatmak istediğimi bir örnekle belirteyim.

Standart Çözünürlük

Geniş Ekran

sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 13.03.2010 22:26:48

13.03.2010 19:03:52, gundwane tarafından gönderildi

Ya arkadaşlar normal tv den yarış seyrediyorum..Yani eski tip tüplü 72 ekran tv..Ama adamlar 3 metre arabalarda 1 metre enindeymişcesine idiler..Yandan basık idi yani..Bunun nedeni nedir ?

Yayın 16:9 formatında yani geniş geliyor. İzlediğiniz tv 4:3 formatında yani yanlardan dar. Ondan adamlar uzun arabalar kısa çıkıyor.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
Garry Kasparov
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 00:04:27

Sezonun en sıkıcı yarışlarından birini yapmaya aday şimdiden Bahreyn. Son sıradaki pilotun, 1.sıradaki pilottan neredeyse 10 saniye fark yemesi olacak iş değildir kanımca.

Ferrari' nin egemenliğinde geçen 2000 li yılların başlarında bile aradaki rekabetsizlikten dem vuruluyordu ki, o zamanın minardisi bile ferrariden en fazla 3 saniye fark yiyiyordu. Şimdi ise 10. sıradaki pilotun 2.2 saniye fark yemesi birşeylerin yanlış yapıldığını gösteriyor. Hani rekabet hani mücadele? Biz sadece Vettel ile Massa' nın çekişmesini mi izleyecez? Yarınki yarışta Vettel henüz 10.tur civarı tur bindirmelere başlar diye düşünüyorum ben.

İmza

Doğaya Zarar Vermeyen Tek Dergi!

www.f1grid.com
lombardia
Nereden:
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 00:21:07

2009'un ilk siralama turlari, yani Avusturalya'da, TRT yine 16:9 seklinde yayina baslamisti (ve belki hatirlarsiniz, zamanlar ekranin sol tarafinda kaybolmuslardi), sonra Q1'in bitmesine 2.25 dakika kala, bunu 4:3 haline getirmislerdi. Belki yarina duzeltirler, ama olmazsa, biz TV ayalari ile oynamak zorunda kaliriz...

İmza

Kimi, Sei Sempre Nei Nostri Cuori...

Ferrari F1, Campioni del Mondo 2008

Metin Mete
Katılım tarihi: 14.10.2009
Nereden:
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 13:01:43

Arkadaşlar pistin bir turunun neredeyse 2 dk sürdüğünü, ilk yarışta olduğumuzu, HRT'nin aracını ilk defa piste çıkardığını, Lotus ve Virgin'in şasilerinin yeni olduğunu..... dikkate alın lütfen. Yarışlar ilerledikçe o farklar azalacak.

Bununla birlikte yeni takımlar konusunda Luca di Montezemelo'yu tamamen destekliyorum. Kötü 3 takım spora ne getirecek? Rekabet mi? Hayır. Sponsor mu? Evet 2-3 tane düşük bütçeli gereksiz sponsor. Gelişim mi? Hayır, gelişimi yapanlar yıllardır F1'de zaten. Ön sıradakilere rahatsızlık mı? Evet, bugün göreceğiz bunu.

Neyse, umarım keyifli bir sezon izleriz..

İmza
http://metinmete.blogspot.com

http://twitter.com/metinmete
Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 14:51:05

Webber'in aracından öndeki Button'u izlerken düzlüklerde nasıl uzayıp gittiğini gördünüz mü? (22. tur)
Eğer bu arka kanada hava akımını yönlendirme işi yasalsa McLaren gerçekten güzel bir teori üretmiş.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
collion
Katılım tarihi: 14.03.2010
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 18:20:11

formula 1'de bu kadar zevksiz bir yarış daha izlememiştim ve bu sonda olmayacak bu kurallarla hiçbir zevk ve heyecan yok nasıl başladıysan o şekilde bitir öndekini takip et geçiş yok strateji yok :( at yarışı izlemek daha heyecanlı
gundwane
Katılım tarihi: 12.12.2009
Nereden: istanbul
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 18:33:07

Neyse bugün düzeldi görüntüler demekki verdikleri yayınla ilgili imiş..Umarım bir daha olmaz..
Schumi
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 19:07:32

13.03.2010 18:29:49, Schumi tarafından gönderildi

Yarışların bu sene çok sıkıcı geçeceğini düşünüyorum yakıt ikmalinin yasaklanması ve sıralamalarda boş depoyla tur atılması kurallarından sonra.. Sıralamalardaki sonuçlardan pek farklı olmaacak yarış.. Başladığı gibi bitecek bence yarışlar..

Görüşüme hala katılıyorum. Artık yarışlarda rekabet olmayacak. En hızlı pilotu zaten en öne en yavaş pilotuda en arkaya koyuyorlar. Benzin yükü yok strateji yok.. sporun iyice içine ettiler.. kalite iyice düştü.. bugün yarışı izlerken gp2 mi seyrediyorum ne seyrediyorum dedim kendi kendime.. gp2 daha güzel bir seri ayrıca çok daha fazla geçiş oluyor gp2 ye hakaret olur şimdi f1 le karşılaştırmak.. f1 artık sadece ünlü takımlar ve ünlü pilotlar, zirvedekiler.. mücadele anlamında hiçbirşey yok.. Sıralamalar direk olarak yarış sonucu olacak artık.. Ancak bir pilot sorun yaşarsa hata yaparsa(ki bunlarda düşük ihtimaller modern f1'de) klasman değişecek... çok acı bir durum..

İmza
Garry Kasparov
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 19:21:53

Ferrarinin bu güçlü yarış performansını tebrik etmekle beraber, oldukça sıkıcı bir yarış olduğunu söylemeden geçemeyeceğim maalesef. Arka sıralarda yaşanan sıkı mücadeleleri ve geçişleri görmezden gelirsek, gerçekten de kayda değer bir heyecan, aman aman diyeceğimiz bir aksiyon göremedik maalesef. Önlerdeki ve arkalardaki takımlar arasında oluşan dağlar kadar fark, eğer kalan yarışlarda da böyle devam ederse FIA yine çok büyük kural değişikliklerine gidecektir. Ve bu sefer gitmelidir de.

Onun haricinde Ferrari gerçekten güçlü ve yeni sezona tamı tamıyla hazır bir takım olduğunu gösterdi. Alonso yarışı kazansa bile iki pilotun performansları gerçekten birbirine çok yakındı. Öyle ki Red Bull' da Vettel' in, McLaren' de Hamilton' ın, Mercedes'te de Rosberg ilk yarışta takım arkadaşlarına göre daha dominant bir performans sergilediler. Ferrari ise İspanya' ya kadar böyle devam eder gibime geliyor. Çünkü o yarışa kadar ciddi bir performans geliştirmeleri yapamaz zaten takımlar. Ferrari' nin ve Alonso' nun bu performansını gerçekten tebrik etmek lazım.

İmza

Doğaya Zarar Vermeyen Tek Dergi!

www.f1grid.com
sinem
Nereden: İZMİR
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 20:07:13

14.03.2010 19:44:00, Beril tarafından gönderildi

sezon basladi ama ben formula 1'in gidisatindan hic memnun degilim... gercekten cok kotu duruma geldi, bu bir gercek. surekli kurallari degistirmek hic hos degil. bunun neticesinde yeni kurallara adapte olan pilot/takim kombinasyonu sampiyonayi goturuyor. simdi bakin, alonso ve ferrari avrupa sezonuna kadar arayi acip gitse gecen seneden ne farki kalacak? kurallar bu kadar sik degismemeli. her sene bir kural degisikligi demetiyle karsilasiyoruz. yakit ikmalinin yasaklanmasinin bu devirde bir mantigi yok mesela. o kural 1980lerde turbo motorlarin atmosferik motorlara ustunluk saglamasinin ardindan konulmus, o zamanki mantiga uygun bir kuraldi. turbo motorlar kullanimdan kaldirilinca da bu kuralin gundemde olmasina gerek kalmadi. lotus hadi neyse de hrt nedir ya? virgin nedir? bu takimlar yuzunden mi honda ve bmw gitti? bu takimlar en azindan 0.5-0.6 sn geride kalirlardi, bmw ayrildigi sene bile son yarisinda podyuma cikti! her yarista liderden tur basina 15 sn fark yemis araclari gormenin nesi iyi? tum pilotlarin 0.5 saniye icinde yer aldigi 16'lik gridi simdikine tercih ederim! en azindan her yarisin her turunda heyecandan duramayiz.pilotlara ne demeli? 2001 sezonunda raikkonen-montoya-alonso uclusu geldi. 2005'te rosberg, 2007'de de hamilton-vettel geldi. var mi baska iz birakan pilot? her yarista "vay beee..." dedirten kac pilot var? su anda griddeki 24 pilotun 15ine 1980lerde kullanilan turbo motorlu, tum kontrolleri pilota ait olan araclari verseniz pistte tutamazlar!! iddia ediyorum, idolum gilles villeneuve su araclarla yarissaydi en az 3 sampiyonluk kazanirdi!pistler deseniz, hani bizde bir laf vardir; "allahlik ali bey" deriz. ayni o kivamdalar. bu bahreyn'in nesi var? singapur'un, valencia'nin, abu dabi'nin, hungaroring'in, shangai pistinin nesi var? malezya'nin nesi var muson yagmuru gibi olagandisi sartlar olusturmadiktan sonra? guzelim imola, a1 ring, brands hatch, estoril, kyalami, brno, aspen, zolder, zaandvort gibi her serinin yarisinda gecisin bol oldugu pistler dururken bunlarin takvimde ne isi var? allah askina bu hermann tilke denen mendeburun yaptigi hangi pistte keyifli bir yaris gecirebiliyoruz? ben de mimarim, ve iddia ediyorum benim cizecegim pistler bir silverstone, bir spa-francorchamps, bir suzuka kadar heyecan dolu pistler olur! radikal kararlar almayi pek seven fom, oval pistlerde yaris yapsa? mesela indianapolis'te nascar ya da indycar gibi oval yaris yapilsa? bol bol gecis gorsek? indy 500 ve nascar 400 yarislarina gittim, her birinde 400 bin seyirci vardi. bunu yapin 500bin seyirci gelsin!neden yarislarda eglenceye izin verilmez? neden kazanan pilot bayrak falan tasimaz? neden lastik yakmaz ya da arabasindan indigi gibi tellere tirmanmaz? neden podyumda kizlar olmaz? bu saydiklarim indycar, nascar, moto gp gibi serilerde hep olan ve taraftarlari costuran seyler...kisaca sezon basladi ama, her sezon oldugu gibi daha da geriye gidiyor formula 1... buraya yaziyorum, yakit ikmali isi cuvallayacak... her yarista yakit tasarrufu yapmak icin gaza istedigi gibi basmayan pilotlar gorecegiz, bugun massa'nin yaptigi gibi... sene sonunda da kers muhabbeti gibi bir sene uygulanip rafa kaldirilacak...

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
taylanakyol
Katılım tarihi: 14.03.2010
Nereden: ankara
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 20:36:34

herkese selam bir öğrenci olarak kendimi formula 1 pilotlarına çok yakın hissettim bu haftasonu. aman gazlama benzin biter, yanlama lastik erir, zorlama balata sıyrılır benzeri durumları f1de görmek fazlasıyla şaşırtıcı bir durum oldu kendi adıma. adamlar varlık içinde yokluk çeker hale gelmiş resmen. vay arkadaş koca yarışta tek bir kapışma dahi mi olmaz. düğün konvoyu gibi başladı öyle de bitti. eskiden kendimizi pit çıkışı kapışmalarıyla avuturduk şimdi pit stop diye birşey de kalmamış. 4 saniye pit stop mu olur allahsızlar? fazla türk işi oldu bu entry farkındayım ilk yarıştan hesabı kestim ama ilk intiba; bu kurallarla bu lig bitmez
yanlışmı düşünüyorum acaba?? sizin düşünceleriniz neler???
hasret
Nereden: Aydın
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 21:14:43

Sevgili Beril, yazdıklarının her kelimesine katılmamak mümkün değil. F1'in bu hale gelmesine nasıl izin veriliyor anlamak mümkün değil. Yakıt ikmalini kaldırdılar buda yetmezmiş gibi Bridgestone da öyle lastikler üretmiş ki tek pitstopla tüm takımlar yarışı bitirdi. Bari lastikler aşınsaydı da takımlar iki pitstop yapmak zorunda kalsaydı. Geçen sene lastik aşınmaları yüzünden stratejiler değişirken bu sene aşınmaması yüzünden tek pitstop stratejisi değişmeyecek. Otomobiller o kadar ağır olmasına rağmen yumuşak lastikler bile aşınma sorunu yaşamadı. Ana lastiğe erken geçselerdi bile 40 turu rahatlıkla çıkabilirlerdi sanırım. Beril'in dediği gibi yakıt ikmalinin yasaklanması aynı KERS gibi gereksizdi ve seneye kaldırılmazsa F1 bitmiş demektir. Buna bir çare bulunmalı yoksa bu sezon bu şekilde hiç çekilmez. Bir şeyler yapılmazsa Schumi nin yarışması bile kurtaramaz bu sezonu.
Metin Mete
Katılım tarihi: 14.10.2009
Nereden:
Ynt: ..Ve Sezon Başladı / 14.03.2010 22:10:38

Beril'in cinnet geçirdiği anlar

İmza
http://metinmete.blogspot.com

http://twitter.com/metinmete
  « 1 2 3 »
Hızlı Cevap