İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 25.03.2010 22:51:23 |
|
|
Madem şehircilik tartışmaları geçiyor, bende içimde kalmasın söyleyeyim o zaman...Tabi bu yorum daha çok duygusal.
Pist daha ilk planlama aşamasındayken hep gönlümden Marmaris'i geçirmiştim...Daha doğrusu Gökova körfezini.Hele hele ağustosun sonuna doğru yapılacak bir yarış acaip izleyici çekerdi diye düşünüyordum.Tabi gönlümden geçen buydu ama mantığa vurduğum zaman İstanbuldan farklı bir alternatif kalmıyordu.
Doğduğum, büyüdüğüm ve yaşadığım şehir olan Bursa'yı hiçbir zaman F1'le bütünleştiremedim çünkü burada her ne kadar 2 tane dev otomobil üreticisi (FIAT ve RENO) olsada ben bu şirketlerin bu şehire iş sağlamaktan başka bir faydasını göremedim.FIAT biliyorsunuz FERRARI'yide bünyesinde barındırıyor.Schumi geldiği zaman Bursa'ya sene 97 yada 98 idi heralde hala inanamamıştım.Şu an inanınki otomotiv yan sanayi, otomobil üreticilerinden daha ileri konumda burada.FIAT ve RENO kendi yağlarında kavruluyorlar ancak...
Aslına bakarsanız Bursa'yı hep İngiltere'nin Silverstone'u olarak hayal ettim..Ama sadece hayal tabi bu.
Ayrıca buradan Reno ve Fiat yetkililerine tekrar seslenmek istiyorum.(Gerçi vakit buldukça e-posta atıpta duruyorum ya onlara);
"Sizler F1'de mücadele eden iki takımın üreticilerisiniz ama bırakın Bursa'yı Türkiye'de dahi Istanbul Park ile ilgili hiçbir faaliyetiniz yok.F1'de bir yarışa ev sahipliği yapıyoruz ama sizler tın demiyorsunuz.Nasıl bir tezatlıktır bu anlamadım.Reno tamam araç satmak için F1'de ama Fiat grubu neden Ferrari'yi ön plana çıkarmıyor bu durumda? Daha söylenecek çok söz var ama yanlış yolda olduğunuzu söyleyen tek ben değilim.Saygılar..."
F1'in İstanbulda olmasına itirazım hiçbir zaman olmadı ama tek itirazım Kurtköy gibi bir yere pist yapmalarıydı...
Selamlar, sevgiler, saygılar ....
| İmza |
 |
|
|
hasret
Nereden: Aydın
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 26.03.2010 04:23:50 |
|
|
Merhaba, Sinem Hanım, sözlerimi ilginç bulmuşsunuz. Olabilir tabii ki ama biliyoruz ki Formula 1 ülkemizde çok tutulan bir spor değil. Pistin yanında bazı özel şeyler de sunulması gerekiyor. Özellikle de biz Türkler tribünleri dolduramıyorsak turistleri çekmek zorundayız bu yarışa. Bu durumda da sadece pist yeterli değil. En başta ulaşım sorununu göz önünde bulundurmak zorundasınız. Selçuk biliyorsunuz İzmir'e yaklaşık 1 saat uzaklıkta. Ayrıca Selçuk'dan Kuşadası'na dönen kavşak da yazın metrelerce araba sıralanıyor. Bunu çözmek de o kadar kolay değil. Gelen izleyiciler en kısa yoldan otobana çıkıp havaalanına ulaşmak isteyecekti. Bu durumda da sadece o kavşağı kullanmaları gerekirdi. O zaman kavşağın halini düşünemiyorum bile. Üstelik o kavşağı genişletmek yada yeniden yapılandırmak gibi bir durum söz konusu bile olamaz çünkü kavşak Selçuk'un tam ortasında. Hadi diyelim Seferihisar yolundan havaalanına gitmeye çalışılsa o da o kadar kolay değil. O yolu genişletmek mümkün değil biliyorsunuz dağın kenarından oldukça virajlı bir yol. Anlayacağınız yol sorununu çözmek için epeyi bir uğraşılması ve maddi kaynak bulunması gerekecekti. Ayrıca bu pistin etrafına bir sürü tesis yapmak gerekecekti. Etrafında hiçbir şey yok. Sadece etraf da otel bol miktarda var. Kuşadası yakın ama sadece barlar sokağı denilen bir yer haricinde eğlence mekanlarının bulunduğu bir yerde yok gibi. Belki bu tür yerler zaman geçtikçe yapılacaktı ama düşünsenize bunların her birinin hazır bulunduğu bir yer zaten var. Niye o zaman bir sürü para harcansın ki. İstanbul'da sadece pist inşa edilirken Selçuk'da bir sürü tesis yapılacaktı. Pist haricinde yapılan yerler yarış haftasonu dışında kullanılmayınca ne kadar açık kalabilir, bu da ayrı bir soru????
Selçuk lafı ilk geçtiğin de inşallah burası olur demiştim ama biraz mantıklı düşününce İstanbul&8217; dan başka bir yer pek de mantıklı gelmemişti. Zaten sonuçta İstanbul seçilmiş oldu. Selçuk olsaydı inanın çok daha fazla para harcanması gerekecekti. Biliyorsunuz sadece pist için ne kadar para harcandığını. Oldukça fazla bir tutar da ulaşım ve diğer tesisler için harcanacaktı bana göre. Yanlış düşünüyor olabilirim ama düşüncelerim bunlar. Seneye belki de son yarışımızı yapacağız. İstanbul da olmasına rağmen ne kadar seyirci çektiğimiz ortada. Bu Selçuk'da yada Antalya'da olsaydı değişir miydi? Hiç sanmıyorum. Belki de çok daha önceden Bernie Amcamız seyirci konusunda söylenmeye başlayacaktı.
|
|
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 26.03.2010 09:07:50 |
|
İstanbulcular çok hoşsunuz vallahi.kurtköy'de maşallah İstanbul!a çok yakın.Neyse biz bütün zorluları aşıp gidiyoruz,İstanbul niye bize gelsin ki.İstanbul demek Türkiye demek değil mi zaten
| İmza |
| Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım |
|
|
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 26.03.2010 16:00:11 |
|
26.03.2010 09:07:50, sinem tarafından gönderildiİstanbulcular çok hoşsunuz vallahi.kurtköy'de maşallah İstanbul!a çok yakın.Neyse biz bütün zorluları aşıp gidiyoruz,İstanbul niye bize gelsin ki.İstanbul demek Türkiye demek değil mi zaten  Sevgili Sinem biz Istanbul'cular ?!@  değil de sanırım sen biraz hoşsun. Kurtköy'ün İstanbula yakın olmadığı bir gerçek ama ama yaklaşık 35-40 dakikada şehir merkezine 10 dakika içersinde de hava alanında olabilirsin. Pist proje aşamasında iken zaten bu kadar koca bir arazi için Kemerburgaz ve Kurtköy dışında bir arazi yoktu. Kutköy'ün seçilmesi de hem arazi koşulları hem altyapısı hem otellere ve hava alanına çok yakın oluşu sebebiyle tercih edildi. Yoksa biz burda pist yapıcaz hurra hadi bakalım yıkın mecidiyeköy'ü şehrin içinde 2.2 milyon metre kare arazi lazım diyerek dünya'da hiçbir pist bu zihniyetle inşa edilemez. Cadde pitleri dışında kapalı pistlerin hepsi şehir merkezine uzaktır zaten ör. Silverstone ör. Spa ör. Fuji ör.Nurburg... Ayrıca ben İzmir'i İstanbul'dan İstanbul'u da Antalya'dan daha çok severim mesela .. Ama bu pist işi gerçekten duygusallık yada burayı sevdim şurası olsun zihniyetiyle yapılmıyor arkadaşlar ...  İyi Seyirler.
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 26.03.2010 16:51:48 |
|
ne kadar dert etmişsiniz bu pistin yerini. tamam arkadaşlar üzülmeyin ben her ilimize bir F1 pisti yapıcam.az sabredin.
| İmza |

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
Enzo Ferrari
|
|
|
Metin Mete
Katılım tarihi: 14.10.2009
Nereden:
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 26.03.2010 18:11:21 |
|
|
Kurtköy haricinde de İstanbul'un trafiğinden en az etkilenecek başka bir yer bulunamazdı. Avrupa yakasında olsa iki köprü de kilit ötesi olurdu. Havaalanı giriş ve çıkışını düşünemiyorum zaten. Kurtköy en azından havaalanı yanında. Şu anda eksik olan şey piste yakın lüks otel olmaması, bunun için de pistin senede 3 gün haricinde de kullanılması gerekiyor.
| İmza |
http://metinmete.blogspot.com
http://twitter.com/metinmete |
|
|
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 26.03.2010 21:01:29 |
|
| İmza |
| Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım |
|
|
teneke
Katılım tarihi: 03.11.2009
Nereden: Kocaeli
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 27.03.2010 07:23:21 |
|
|
Formula 1 Türkiye'de devam etsin de nerde olduğu önemli değil. Asıl meselemiz bu olsa gerek. Dünyada 1,5 milyar insan izliyor ve 1 ayağı ülkemizde. Kıymetini bilelim. Saygılar/Regards :)
| İmza |
*Yarışlar, rakiplerle mücadele benim kanımdadır, benim bir parçam ve hayatımın bir bölümüdür. Eğer sonuçta hayatıma mal olacak bir kaza geçireceksem, tek dileğim herşeyin bir anda ve hemen olmasıdır..
*Ayrton SENNA
http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=74&t=5135 |
|
|
hasret
Nereden: Aydın
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 27.03.2010 09:17:37 |
|
Sinem Hanım, bu kadar yazılanlardan İstanbul' cu olduğumuzu çıkarmışsınız.  Öyle olsun.  Climanjaro lütfen ilk pisti İzmir' e yaptırır mısınız?
|
|
Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 27.03.2010 11:21:40 |
|
|
+5 sene opsiyon var ama bu gidişle o opsiyon kullanılmaz. Bu 2 sene çok ama çok önemli...
|
|
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 27.03.2010 13:48:43 |
|
|
Bu senenin bilet satışları iyi gidiyormuş. İnşallah geçen seneki gibi boş tirübünler görmeyiz..
|
|
Becks
Katılım tarihi: 11.01.2010
Nereden: istanbul
|
Ynt: Mecburi satılık 2 adet Gold tribün bileti / 06.05.2010 18:21:21 |
|
|
ARKADASLAR BILETLER BUGUN SATILMISTIR ILGILENENLERIN BILGISINE. KONU YONETICI ARKADASLARCA KAPATILABILIR
| İmza |
 |
|
|