Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Teknik konular / FIA "Gökteki Göz" Kamera Sistemi

Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
FIA gökteki göz kamera sistemi / 26.03.2010 16:33:23

Herkese Merhaba

FIA kapalı park kurallarının artan araç ve garaj sayısı, araçların daha iyi denetlenmesi ve güvenliğinin sağlanmasının zorlaşması sebebiyle gökteki göz adını verdiği bir kamera sistemini Albert Park'tan başlamak üzere devreye sokacağını açıkladı. Bundan böle FIA teknik delegesi tüm takım garajlarını bu kamera sistemine bağlı monitörler vasıtası ile izleyecek. Bu kameralar her bir aracın üzerine yerleştirilmiş bir sürgü üzerinde duran kamera vasıtası ile izlenerek sıralama seansının başlangıcında normal modda, bitiminden itibaren ise Jo Bauer tarafından gece modunda çalıştırılmaya başlanacak ve kapalı park kurallarına göre starta 5 saat kalana kadar'da denetlemeye devam edecek. Son derece hassas ve düşük ve yüksek çözünürlükte kayıt yapabilen özelliği sayesinde araçların yakınındaki her hareketi ve olagan dışı durumu anlayabilecek yeteneğe sahip. Hedef olarak teknik ve lojistik anlamda sistemin çok faydalı olacağı belirtiliyor.

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
yasindemirtas
Katılım tarihi: 20.03.2010
Nereden: ankara
Ynt: FIA gökteki göz kamera sistemi / 26.03.2010 22:17:59

teknoloji bu kadar gelişmişken, şimdiye kadar sadece yarış komserlerinin gözlerine güvenilmesi son derece ilkel bir uygulamaydı zaten.
son derece güvenilir ve bir o kadar da gerekli bir uygulama olmuş.
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
SCHumit
Katılım tarihi: 18.11.2009
Nereden: istanbul/ankara
Ynt: FIA gökteki göz kamera sistemi / 27.03.2010 12:21:28

Kuralların daha da rijit hale gelmesi şu ana kadar ki güvensizliği ortaya koyuyor. Gelecek sezonlarda çok tartışılan hareketli parçalar ile ilgili yeni "KATI" kuralların geleceğini düşünüyorum.

İmza
The BEN
  « 1 »
Hızlı Cevap