Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Dedikodular / Schumacher'in Performansı

Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 16:52:25

"Gördüklerim Şaşkınlık Verici"

Bu sözler adının açıklanmasını istemeyen bir pilota ait, Ferrari'deyken Schumacher'in eski takım arkadaşlarından biri olduğu belirtiliyor.

Ünlü İngiliz gazetesi Independent'e, adının saklı kalması koşuluyla konuşan bu pilotun Schumacher ile ilgili açıklamaları can alıcı...

"Michael kaybettiğinde son derece kırılganlaşır. Takım arkadaşı Rosberg'in gerisinde kaldığı yarışlardan sonra, farkındaysanız başı düşmüş halde oluyor, çünkü böyle şeylere hiç alışık değildir.

Ferrari ile birlikte katıldığımız sezon öncesi etkinliğinde, kayakla kayarken bile en hızlı olmaya çalışırdı. Bunun yapana kadar da hiç durmadan uğraşırdı. Pistteyken de yaptığı buydu.

Çin'de yaşadıklarından sonra, Michael kadar mükemmelliyetçi birinin, eski haline geri dönebileceğini sanmıyorum."

Sizce adı açıklanmayan bu pilot kim olabilir?

a) Eddie Irvine
b) Rubens Barrichello
c) Felipe Massa
d) Luca Badoer
e) Marc Gene
Schumi
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 17:26:49

Son 3 şıkkın olma ihtimali yok onları eleyin.. O üç pilot bu tür yorumlara giremezler.. Fazla gençler bu tür yorumlar için.. Irvine veya Barichello.. İlk okurken Barichello olduğunu düşünmüştüm..

Schumi'nin bu haline bende çok üzülüyorum.. Hatta içim kan ağlıyor bir Schumi fanatiği olarak. Umarım düzelecek..

Bu mesaj 2010-04-20 tarihinde Schumi tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Kankalp
Ynt: Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 18:17:52

Ben de Badoer diye düşünmüştüm aslında ama Beril iyi hatırlattı, Salo olabilir. autosport.com'da Salo ile Çin GP'si sırasında yapılmış bir röportaj vardı, bulabilirsem bakayım şuna bir daha...

---

Bu arada adı geçen pilotların yaşlarını da hatırlatmakta fayda var herhalde;

Irvine - 45
Salo - 44
Schumacher - 41
Badoer - 39
Barrichello - 38
Gene - 36
Massa - 29
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 18:28:24

Bence bu Rubens olabilir.Hafta sonu F1 klübünü izleyenler hatırlar,bizimkiler onunla ropörtaj yapmışlar ve Schumi hakkında da sorular sormuşlardı.Rubens de Schumi ile hiç yakın arkadaş olmadıklarını,sadece takım arkadaşı olduklarını ve hiç yakınlaşmadıklarını,dışarıya böyle bir izlenim verildiğini, gibi şeyler söyledi.

Bu mesaj 2010-04-20 tarihinde sinem tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
Metin Mete
Katılım tarihi: 14.10.2009
Nereden:
Ynt: Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 18:50:17

Beril'in yazdıklarının neredeyse aynısını düşünüyorum, aynı nedenlerden Badoer'dir bu. Yalnız şaşırdığım şey şu, o 5 pilotun hiçbiri Schumi'nin eski haline geri dönemeyeceğini söylemez, o kısmı atmasyon olabilir bence.

İmza
http://metinmete.blogspot.com

http://twitter.com/metinmete
Metin Mete
Nereden:
Ynt: Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 18:52:33

Bu arada ben Schumi'nin er geç kendine geleceğine eminim, bakmayın onu çabuk unutan insanlara, evet çok şey değişti, hepsine alışması zaman alacak, ama öyle ya da böyle kendine gelecek.

İmza

Şener Çelik Berkman
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: İstanbul
Ynt: Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 18:59:02

Irvine, bu tür yorumları bu kelimelerle yapmazdı, alaycı ve stand-up'çı havasında konuşurdu. Massa, off-the-record açıklamalar yapacak biri hiç değil. Barichello ve Gene hakkında bir fikrim yok. Geriye kalıyor Badoer. Sezon başlamadan geçen sene kendine Ferrari'de şans tanınmadığı yönündeki açıklamalarına bakacak olursak, açık bir alıngalık ve hırs içinde olabilir. Bu nedenle bu tip açıklama ona uyar gibime geliyor. "Eski haline dönemez dememiş" anladığım kadarıyla, "dönebilecğini sanmıyorum" demiş ki, bu psikoloji içinde, bu tür sözler aslında Badoer'in temennisidir zaten:)
ktly
Nereden: 34-41
Ynt: Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 20:00:52

Michael Schumacher'ın kendine gelir mi bilemiyorum, yaşının yarattığı bir şey onu yavaş tutuyor yoksa altındaki aracı ona mı uygun değil bilemiyorum ama iyi bir pilot kendini kötü araçta belli eder... Bunu diyen Luca Badoer ya da Rubens Barrichello birisi olması kuvvetle muhtemel...

İmza
Ne Ağlayacak Kadar Günahkarım, Ne Göklere Çıkabilecek Kadar Masum
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Ynt: Schumacher'in Performansı / 20.04.2010 23:11:25

20.04.2010 18:59:02, Şener Çelik Berkman tarafından gönderildi

Irvine, bu tür yorumları bu kelimelerle yapmazdı, alaycı ve stand-up'çı havasında konuşurdu. Massa, off-the-record açıklamalar yapacak biri hiç değil. Barichello ve Gene hakkında bir fikrim yok. Geriye kalıyor Badoer. Sezon başlamadan geçen sene kendine Ferrari'de şans tanınmadığı yönündeki açıklamalarına bakacak olursak, açık bir alıngalık ve hırs içinde olabilir. Bu nedenle bu tip açıklama ona uyar gibime geliyor. "Eski haline dönemez dememiş" anladığım kadarıyla, "dönebilecğini sanmıyorum" demiş ki, bu psikoloji içinde, bu tür sözler aslında Badoer'in temennisidir zaten:)

Kesinlikle katılıyorum. Bu psikolojiyi şampiyon olduğu yılları baz alarak değerlendirebilecek en makul pilot Luca Badoer'dir. Mika Salo ise verilen ipuçları göz önüne alındığında çok güçlü gibi dursada Ferrari'nin şampiyon olduğu yıllarda takımla birlikte olmadığını ancak yinede bu tür bir demece yatkın olduğunu düşünmekte fayda var. Sonuçta 98-99 mika-schumi çekişmelerini baz alarak bu konuda son derece geniş bir fikre ve öngörüye sahip olabilir.

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
Metin Mete
Nereden:
Ynt: Schumacher'in Performansı / 21.04.2010 08:43:29

Ferrari'nin Wroom(kayak) etkinlikleri bildiğim kadarıyla birkaç yıldır yapılıyor, o yüzden Salo-Irvine uzak ihtimaller.

İmza

sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: Schumacher'in Performansı / 21.04.2010 10:27:18

21.04.2010 08:43:29, Metin Mete tarafından gönderildi

Ferrari'nin Wroom(kayak) etkinlikleri bildiğim kadarıyla birkaç yıldır yapılıyor, o yüzden Salo-Irvine uzak ihtimaller.

Evet galiba 2007'den beri yapılıyor.Ozaman bu Badoer'dir.

Üsteki yazıyı sabah yazdım ama bir sitede okuduğuma göre bunu söyleyenler için Massa,Irvine ya da Rubens'den biri diye haber yapmışlar.Belki de Massa'dır arkadaşlar.Bu arada Button ve Hamilton'la ropörtaj yapmışlar.Hamilton'a sormuşlar:Çocukluk kahramanına karşı yarışmak nasıl bir duyguydu.Button söze girmiş alaycı bir şekilde hadi doğruyu söyle Lewis demiş,ikiside kahkahalarla gülmüşler.Schumi kendini ne hallere düşürdü.Bence f1'e hiç dönmemeliydi.

Bu mesaj 2010-04-21 tarihinde sinem tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
mare26
Katılım tarihi: 16.03.2010
Nereden: eskişehir
Ynt: Schumacher'in Performansı / 21.04.2010 14:36:24

Shumi nin performası gayet normal aslında. Bulunduğu araçla da ilgili biraz. ferrari ya da mc laren de olsa biraz daha farklı olabilirdi aslında. Size bir örnek vermek istiyorum. Micheal Jordan bulls ta kariyerinin zirvesindeydi. Özellikle son sezon normal sezonda sadece 4 malubiyet alan takımın lideriydi.O sene bıraktı. Aradan bir kaç sene geçtikten sonra geri dönmeye karar verdi. Geri dndü. Ama hiç bir zaman eskisi gibi olamadı. Shumi de hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Bu sene iki ya da üç podyum yapabilir. Kİmse bundan fazla bir şey beklemesin ondan. o elinden geleni yapıyordur eminim buna. Ama yaşı,aracı,ekibi fazlasına izin vermiyor. Eski shumi gerilerde kaldı.. Gerçek bu..
giallo_rosso
Katılım tarihi: 16.04.2010
Nereden: adana
Ynt: Schumacher'in Performansı / 21.04.2010 16:09:02

Bence Berilin tespitleri gerçektende doğru shuminin alışması lazım ve en geç türkiyede tekrar eski shumiyi göreceğiz ama rosberginde hakkını vermeliyiz sezona çok ii başladı yapabileceği maksimum performansı gösteriyor ve böylede devam edecek gibi..
Kankalp
Ynt: Schumacher'in Performansı / 21.04.2010 17:11:01

20.04.2010 20:54:20, Beril tarafından gönderildi

formula 1'den az cok anlayan biri bilir ki, schumacher'in araca alismasi en az sezonun 3'te biri (6-7 yaris) ila yarisini (9-10 yaris) bulur.

Kesinlikle katılıyorum. Bu sene zaten Schumacher için geçiş senesi. Ben hala Schumacher'in bu sene ne yapıp edip 1-2 yarış kazanacağını iddia ediyorum. Ancak bu, sezonun ikinci yarısında ve Mercedes'in ona sağlayacağı araçla olabilir. Gerçek Schumacher'i sezonun ikinci yarısında, özellikle de Belçika GP'sinden sonra göreceğiz.

Eğer Mercedes bu sene yarış kazanamayacağını düşünüp de sezon ortasında 2011 aracına yönelmeye kalkarsa, seneye Ross Brawn & Michael Schumacher & Mercedes kombinasyonu felaket bir hale dönebilir. 2008'in ortasından itibaren otomobil tasarlamaya başlayan Ross Brawn ve grubunun bütçe kısıtı altındaki Brawn'a neler yaptığını gördük 2009'da. Bütçesi çok daha güçlü olan Mercedes'le neler yapabileceğini düşünemiyorum bile...

--

Bu arada aklıma gelmişken... Herkes McLaren'a geçtiğinden beri Button'ın Hamilton tarafından süpürüleceğini söylüyordu, ilk 4 yarışta süpürenin kim olduğunu gördük. Hele sıcak Avrupa yarışları bir gelsin, Hamilton lastiklerini daha da erken bitirmeye başlasın, ben o zaman görürüm onu :))
Schumi
Ynt: Schumacher'in Performansı / 21.04.2010 19:30:52

Açıklama Independent'a yapılmış.. Tüm ipuçları Irvine'ı gösteriyor.. Bence kesinlikle Irvine..

İmza
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Schumacher'in Performansı / 21.04.2010 21:01:39

İspanya'da inşallah iyi bir performans gösterir.Er yada geç eski
performansına kavuşacaktır...

İmza
Sevgiler...
ferrari_sercan_35
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: İzmir
Ynt: Schumacher'in Performansı / 22.04.2010 19:17:28

"sinem" anlattığın olay trf1.net'te şöyle yazıyor:

Çin Grand Prix'sini takım arkadaşının bir dakika gerisinde tamamlayan ve yarışta zorlanan Schumacher ile ilgili medyada eleştiriler devam ediyor.

Alman Auto Motor und Sport gazetesi Çin yarışını 'rekorlar kazanan pilotun tüm kariyerindeki en kötü yarış' olarak nitelendirdi. Gazete Alman pilotun notunu 10 üzerinden 3 olarak verdi.

Schumacher'in eski takım arkadaşlarından isminin verilmesini isteyen bir pilot da Independent'a yaptığı açıklamada, "Pazar günü aldığı yenilgiden sonra, Michael Schumacher'in eski, üstün olduğu seviyeye yeniden çıkabileceğini düşünmüyorum." diye konuştu.

Köln merkezli Express gazetesi de bir salyangozu şampiyon pilotun kafası ile fotoşoplarken, Fransız Auto Hebdo da Çin yarışında yağmurun eski kralının artık ortalıkta gözükmediğini yazdı.

Bild gazetesinin başlığı ise şu şekildeydi: "Yağmur Tanrısı mı? Schumi selin altında kaldı!"

İtalyan La Gazzetta dello Sport'un manşeti ise Schumacher'in spora geri dönüşü ile ilgiliydi: "Bunu neden yaptı ki?

Tuttosport gazetesi de pistte olanın Schumacher'in sadece bir gölgesi olduğunu yazarken, Corriere dello Sport da ilginç bir şekilde, "Eski bir aslan, genç ve aç bir grup hayvan tarafından saldırıya uğradı" yorumunu yaptı.La Stampa gazetesi ise , "Geçişsiz bir Formula 1 mi? Bunu sürekli geçilen Schumacher'e sorun" derken La RePerubblica da Alman pilotun artık Formula 1'in en iyi pilotları arasında yer almadığını yazdı.

Hamburg merkezli Abendblatt gazetesi de Schumacher'in öğrenme aşamasındaki bir pilot olduğunu söylerken Frankfurt merkezli Rundschau Schumacher'şn performansını 'inanılmaz kötü' olarak nitelendirdi. Avusturya gazetesi Kleine Zeitung ise Alman pilotun Çin'de küçük düşürüldüğünden bahsetti.

Britanya'nın The Guardian gazetesinde ise Lewis Hamilon'a yarış sonrası basın toplantısında çocukluğunuzdaki kahramanınızla lastik lastiğe mücadele etmek nasıldı sorusu hatırlatıldı. Bu sırada Jenson Button, Lewis Hamilton'a eğilip "Doğruyu söyle" demişti ve ikili gülmeye başlamıştı. Gazete bunu Schumacher için pek nazik olmayan bir davranış olarak nitelendirdi.

Ben "Shanghai Stratejileri 2010" adlı başlıkta bu konu ile ilgili görüşlerimi yazmıştım.

İmza
Scuderia Ferrari
Climanjaro
Nereden: Sakarya
Ynt: Schumacher'in Performansı / 22.04.2010 19:39:10

italyan basını günü birlik basındır.
bugün göklere çıkardığı adamı yarın yerin dibine sokar.
Bizim basından daha kötüdür yani.

Ben italyan basınının haberlerini çok takmıyorum.
o kadar sene onlara çalışan ve sayısız rekor kıran adamı hala tanıyamamışlarsa bu onların ayıbı Schum'nin değil.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
ferrari_sercan_35
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: İzmir
Ynt: Schumacher'in Performansı / 22.04.2010 21:57:20

Benim burada takıldığım olay İtalyan basının Schumacher'i yerin dibine sokması veya göklere çıkarması değil.Tabii ki basın istediğini yazacaktır başarı derecesine göre.Benim burada takıldığım şey Button'un , Schumi'ye yaptığı saygısızlıktır.7 kez dünya şampiyonu olmuş , sayısız rekorlara imza atmış bir isim hakkında bu terbiyesizliği nasıl yapabiliyor.Bir kez şans eseri şampiyon oldu diye Schumacher'i bile alaylı bir şekilde eleştirecek mi?İşte benim takıldığım olay burası.Kariyerinde 113.yarışında ilk yarış galibiyetini almış , kariyerinde 8-9 tane yarış birinciliği olan bir adam sonuçta Button.Burada herkes Button'un nasıl şampiyon olduğunu da biliyor.

İmza
Scuderia Ferrari
elifcivici
Katılım tarihi: 15.04.2010
Nereden: Kdz.Ereğli
Ynt: Schumacher'in Performansı / 24.04.2010 00:46:38

Avrupa da kendini toparlayacağına inanıyorum,araca hala tam alışamadı,kendini pek rahat hissetmiyor olabilir.Yaş da önemli bir faktör sonunda o da bir insan.Lakin bu sezon parlak atılımlar yapamazsa seneye yarışmayacağını düşünüyorum.Bu arada sözleşmesi 2 senesi opsiyonlu olarak,3 yıldı degil mi?
  « 1 2 »
Hızlı Cevap