Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Serhan Acar
Katılım tarihi: 22.07.2009
Nereden: İstanbul
Uyarılar / 14.10.2009 16:12:57

Bu konuyu genel olarak yazıyorum, isim vermeden örnekler de vereceğim. Herkes kendi üstüne düşen payı çıkarırsa her şeyin daha iyi olacağı kanısındayım...

1) İlk günden bu yana buradaki forumun, insanların birbirine laf geçirdiği, herkesin en çok ben biliyorum havasında olduğu, milletin akşamları birbirini gıcık edip stres atmak için girdiği bir forum olmasını istemediğimi söylüyorum. Bu konuda, atışmaya varan yazışmalara müsaade edilmeyecek artık.

2) Arkadaşlar, içinizden biri F1'i diğerlerinden daha fazla bilince kimse size madalya takmıyor, maaşınıza veya harçlığınıza zam yapılmıyor, kızlar arasında daha popüler olmuyorsunuz. Bırakın bu ben '19..'den beri seyrediyorum, en çok ben biliyorum' havalarını.

Herkesin bildiği, gördüğü kendine... Ben bu işi 10 yıldır dergilerde yazıp 5 senedir TV'de anlatıp, 5 senedir Türkiye GP'sinin yönetiminde yer aldığım halde, kendime güvenip 'Türkiye'de bu işi en çok ben biliyorum' diyemiyorum. Ben mi çok alçakgönüllüyüm, yoksa herkes Türkiye'nin en iyi F1 bilen adamı mı?

Yazışmalar, ben senden daha iyi bilirim atışmalarına dönüşmesin. Kimin kimden daha fazla F1 bildiğinin hiçbir önemi yok, hayatta F1'den daha önemli şeyler de var...

3) Hitap tarzları gittikçe bozuluyor. Yazdığınız kişi, belki sizden 20 yaş büyük birisi bile olabilir. Bu bitirim kelimeler, bak kardeşim şeklinde dayılanmalar çok çirkin.

İnsanın karşısındakine saygı göstermesi gerekir her şeyden önce. Hoşumuza gitmeyen hitapların olduğu mesajları doğrudan sileceğiz bundan sonra.

4) Arkadaşlar, herkes bu meşhur F1 bilgilerini netten takip ediyor, öyle değil mi? O zaman nasıl oluyor da biri çıkıp 'Spa'da Çarşamba günü yağmur yağdı' diyebiliyor?

Bunu yazan arkadaş Çarşamba gününü Spa'da geçirmedi herhalde. O zaman bu olayı gördüm havası nereden geliyor? Türkçe'de şahit olmadığınız olaylar için mişli geçmiş zaman kullanılır, Çarşamba günü Spa'da yağmur yağmış demek daha doğru değil mi?

Aynı şekilde birisi yazmış 'Spa pistini iyi bilirim' diye.. Bu adama sormazlar mı, Spa'da hangi otomobille kaç tur attın diye? Spa'yı bildiğin nedir, TV'de seyredip PS3'de turlamışsındır. Bunu zaten herkes yapıyor, o zaman Spa'da 4 tane GP'ye katılmışsın gibi hava atmak niye? Ne işe yarıyor veyahut?

5) Bir de, bence herkes her konuda haddini bilmeli. Ron Dennis'e sallayanlar, çifte dünya şampiyonu Alonso'ya beceriksiz diyenler, Schumi bu işten anlamazdı diyenler vs vs.

Arkadaşlar, Allah aşkına, size veya bana o otomobili verseler kaç kişi pitten çıkmayı başarabilir stop etmeden veya bir yere çakmadan? Her şey o kadar kolay mı? Kendinizi bu kadar büyük görmeyi nasıl becerebiliyorsunuz, aklım almıyor vallahi...

6) Benzer konu bana gelen maillerde de oluyor. Adam yazıyor, 'Abi ben F1 pilotu olmak istiyorum, yol göster bana, çok yetenekliyim' Ben böyle yazanlara cevap bile vermiyorum.

Adam bana dese ki 'yarışçı olmak istiyorum bir şekilde' yardım edeyim. Ama adam direk F1 pilotu olmak istiyor. Hayatında bir yarışı seyirci olarak canlı izledin mi, yok! Ehliyetin var mı, normal araba kullandın mı, yok! Karting yaptın mı, yok! E peki nasıl F1 pilotu olacaksın?

Yani adam futbolcu olmak istemiyor, direk Milan'da oynamak istiyor.

Dünyada on binlerce profesyonel yarışçı var ve bunların en iyi 20'si F1'e giriyor. Ama bizim vatandaşlar, direk F1 pilotu olacağım kendimi kanıtlarım diyor.

Evet, büyük hedef koymak iyidir, ama bu kadarına da pes derler...

7) Büyüklerimiz biz ufakken ne olacak bu gençliğin hali deyince, gülerdik. Ama ben şimdi aynı şeyleri düşünüyorum maalesef. 30 yaşındayım ama benden 10 yaş küçük yeni jenerasyonun Türkçe'sinin bozukluğu, yazım ve hitap hataları, pervasızlığı, kendini beğenmişliği, saygısızlığı gerçekten beni ümitsizliğe düşürüyor...

Dolayısıyla inatla Türkçe hatalarını düzeltmeye devam edeceğim..

Sonuç olarak, bu yazdıklarımdan herkes istediği mesajı çıkarabilir, istediği kadarınız üzerine alabilir, zaten anlayan anlamıştır neden ve kimler için bu tür bir konu açtığımı..

Umarım daha keyifli günler geçiririz forumda beraberce..

Sevgiler

Serhan

Bu mesaj 2009-10-27 tarihinde Serhan Acar tarafından düzenlenmiştir.

İmza

Senna forever... // http://twitter.com/serhanacar

alonsomania-81
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: istanbul
Ynt: Uyarılar / 27.10.2009 14:39:34

serhan abi ancak bu kadar iyi yazı yazılabilirdi tamamen benim duygularımı anlatmışsın böyle isnalar çok fazla bide gelip bize çatıyolar ... bu yazı için çok saol .. yeni sitende hayırlı olsn:)
ktly
Nereden: 34-41
Ynt: Uyarılar / 27.10.2009 21:09:19

Altına imzamı atarım, kelimesi kelimesine...

İmza
Ne Ağlayacak Kadar Günahkarım, Ne Göklere Çıkabilecek Kadar Masum
lombardia
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:16:58

Sevgili kardesim Kankalp,
Onemli bir kurali cignemektesin...
Ben de acilen senin yaptigina mudahele etmem gerekir, cunku avatarin oversize!
Tabi diyeceksin sana ne benim avatarimdan, ben de soyle cevap vericegim: ilk mesajimda goruntumu bu vesileyle aynada bakmak istemisim sadece... :)))))

İmza

Kimi, Sei Sempre Nei Nostri Cuori...

Ferrari F1, Campioni del Mondo 2008

Kimi_Melike
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:24:25

Bu arada lombardia avatarın çok güzelmiş{#emotions_dlg.ok}

lombardia
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:35:03

Tesekkurler Melike, seninki de supermis. Ben sevgili Kimi'yi imzama aldim. Sence imzama resim yuklersem Serhan bey ve Korhan bey ne derler? Kizarlar mi?

İmza

Kimi_Melike
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:36:14

Şu anda ben hiç bir tepki almadım sanırım sanada birşey söylemezler :)
lombardia
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:36:49

A ! A! imzanda resim varmis! ne guzel... ben de o zaman eklesem bir tane!

İmza

Kimi_Melike
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:40:08

Aslında ben eski imzamı yapmaya çalıştım olmadı.Hatırlarsın belki..Olmayıncada resim ekledim
lombardia
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:47:22

olmuyor! kesin ben bilmiyorum yontemini! yukledim resmi imageshack'e ama yine error!

İmza

lombardia
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:49:24

Bu arada bu imza da muhtesem. Kac dakika onceki guzel ama bu sanat eseri... eline saglik.

İmza

Kimi_Melike
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 00:50:51

Özelden mesaj attım.Bir daha dene istersen.Çok teşekkür ederim bu arada =)
lombardia
Nereden:
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 02:46:05

Canim rica ederim;
Ben bir seyler yazip da, ilk postumda kendimi (avatar/imzayi yani!) gormek icin, mazeret ariyordum ki, bi baktim arkadasim (ki o sensin!) baslikta yazmis. Ben de en iyisi hem onunla bi konusiyim hem de ufak bir konuyu hatirlatiyim dedim. Yoksa ne haddimize canim?
Yine de cok tesekkur ederim bu inceligin icin...

İmza

Al10so_4ever
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Aydın
Ynt: Uyarılar / 28.10.2009 17:17:20

Çok güzel söylemişsin serhan abi ağzına sağlık.

İmza
FERNANDO ALONSO DİAZ
  « 1 »
Hızlı Cevap