İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 10.07.2010 16:08:09 |
|
|
Yağmur yağmasada 1 ve 2 belli olsada geri kalanlar için heyecanlı bir yarışa benzeyecek gibi geliyor...
| İmza |
 |
|
|
ktly
Nereden: 34-41
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 10.07.2010 16:23:45 |
|
|
İlk 2 sıra kesin gibi, yağmur yağmazsa pek fazla atak izleyemeceğiz gibime geliyor, TV başında sıkılacağımız hatta başımızı yastığa koyar uyuyacağımız GP olacak gibime geliyor... Mclaren'den bir şey beklemiyorum... Ferrari bir şeyler yapabilir ama öndekilere bir şey olursa kazanabilirler...
| İmza |
Ne Ağlayacak Kadar Günahkarım, Ne Göklere Çıkabilecek Kadar Masum
|
|
|
gamzecan
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Almanya
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 10.07.2010 17:11:36 |
|
|
2. sektörün sonundaki viraj çok berbat olmuş bence Bahreyn'den beter diyenler var katılıyorum. Motorsporlarının merkezlerinden biri olan İngiltere'nin böyle tümsekli ek yapmasına şaşırdım açıkcası. Yarında griddeki sıralamanın aynısı sonuclanır diye bekliyorum (mekanik arıza olmazsa tabi)
| İmza |

|
|
|
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 10.07.2010 21:33:56 |
|
10.07.2010 16:23:45, ktly tarafından gönderildi
İlk 2 sıra kesin gibi, yağmur yağmazsa pek fazla atak izleyemeceğiz gibime geliyor, TV başında sıkılacağımız hatta başımızı yastığa koyar uyuyacağımız GP olacak gibime geliyor... Mclaren'den bir şey beklemiyorum... Ferrari bir şeyler yapabilir ama öndekilere bir şey olursa kazanabilirler... Ben kesinlikle öyle düşünmüyorum.Yarın Hamilton'nın ve Button'nın şampiyona liderliğini kaybetmemek için agresif bir yarış çıkaracaklarını düşünüyorum.Bir de kendi ülkelerinde yarışıyorlar,seyircileride unutmayacaklardır.Yine ferrarinin ve pilotlarının puanlara ihtiyacı olduğu için özellikle Alonso'dan da agresif bir yarış bekliyorum.Start anı çok heyecanlı olacaktır.Hatırlayın bu yıl Bahreyn haricindeki diğer sıkıcı pistler için de sıradan geçecek dedik ama neler izledik neler.Bu sezon çok farklı geçiyor arkadaşlar.Ben bunun nedenini de büyük ve hızlı takımlarda önlere oynayan pilotların karakteristlik olarak agresif yarışçılar olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Umudum yarın ferrarinin buradan puanlarla ayrılması.
| İmza |
| Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım |
|
|
Sabri_McLaren
Nereden: BURSA
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 10.07.2010 22:16:51 |
|
|
Pedro de la Rosa beni baya sevindirdi.McLaren adına üzüldüm.Alonso temiz grid avantajını değerlendirip Webber'i geçebilir.Webber'de çok kızgın görünüyor.Resmen takımı karşısına almış :).Redbull takımının yaptığı olayda yanlış.Bir sitemimde Alonso'ya...Kendisinden neredeyse kmlerce uzak olan pilota el kol hareketi yapıyor.Artık Alonso piste çıktığında,pisti boşaltsınlarda tam olsun.
|
|
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 10.07.2010 22:39:15 |
|
Herkese Merhaba Red-Bull'un hızlı olan aracının bu güncellemeye bağlı olarak yenilemez olduğunu düşünüyorum... Özellikle de difüzörün ortasında üste doğru birleştirdikleri tasarım ... Sektörel anlamda şu an hiç kimse Red-Bull'ları yakalayamaz gibi geliyor.. 1S bile Mclaren ile olan farkı kapatmış gözüktüler ki bu sene ilk defa buna en yaklaştıkları yer burası oldu. Farkı görmek açısından da Stowe kadar olan bölüm bunu test etmek adına biçilmiş kaftan.. Yarış ile ilgili tahminim Alonso'nun çok az da olsa ufak bir şansı olduğu ..Mutlak favori Sebastian Vettel...Eğer zorlarsa farklı kazanır görüşündeyim .. bu sene ilk defa .... İyi Seyirler.
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
İbrahim Beytekin
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 00:17:57 |
|
Bir senaryo yazayım bende o zaman... Start verilir ,RedBull'lar bir şekilde iyi ivmelenme yakalayamazlar ve pusuda bekleyen iki farklı takımın pilotları Alonso ve Hamilton, o durumda sanki anlık bir anlaşmayla, önlerindeki Redbull pilotlarını bir şekilde Copse'da hataya zorlarlar ve başarırlar... Her iki Redbull'da kerbler üzerinde gezinirken ,Copse'da iyi bir momentum yakalayan iki pilot Alonso ve Hamilton ilk iki sıraya yerleşir...Arkalarında kalan Rosberg biraz çekimserdir ama Rozinin arkasındaki Kubica'nın onu sıkıştırmaktan başka çaresi yoktur çünkü arkasındaki Massa onu dürtükleyip duruyordur.... Maggotts'a geldiklerinde Alonso 1, Hamilton 2, Vettel ve Webber 3,5 atmaktadır çünkü Rozi Webber'i sıkıştırıyordur... Becketts'dan Stowe'a olan mesafede Rozi Webber'ı kafalar ve geçer, arkasındaki Kubica'da dayanamaz geçmeye çalışır ancak nafile... Stowe'dan Abbey'e olan bölümde sıralama değişmez ama Kubica ile Webber arasında her an bir temas söz konusudur...ki bu temas tam Luffield'da olur...Temas düşük bir hızda olmuştur ve Webber yoluna devam eder ancak Kubica'nın ön kanadında problem vardır... İlk tur geçildiğinde Alonso 1, Hamilton 2, Vettel 3, Rosberg 4, Webber 5 ve Massa 6'dır.. Aklımdan geçen senaryo budur
| İmza |
 |
|
|
Sabri_McLaren
Nereden: BURSA
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 03:17:18 |
|
Gotcha; Alonso 1. de olsa inşallah senaryon tutar  .Redbull biraz daha acemilik yaşasın
|
|
ferrari_sercan_35
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: İzmir
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 12:37:49 |
|
|
Yarış startında Alonso'nun temiz taraftan kalkma avantajı ile Webber'i geçeceğini düşünüyorum.Ancak Webber'e karşı fark açabilir mi orası şüpheli.Vettel sorun yaşamazsa yarışı 1. bitirir.Hamilton'dan da bir şeyler bekliyorum , podyumu kovalayabilir.
|
|
Onur Güven
Nereden: Konya
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 15:50:52 |
|
|
Alonso'ya pitten geçme cezası geldi inanılır gibi değil. Ee FIA'ya Hamilton olayı için itiraz edince ve tepki gösterince FIA komiserler kurulu da doğal olarak çok objektif!!! bir karar aldılar. Formula 1 seyir zevkimizin de içine ettiler açıkçası. Çok yazık...
|
|
Korhan Savran
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 16:59:41 |
|
Bu hadisede sorun boşluk bulup bulmaması değil sevgili alaonso virajı 4 tekerlek ile kesip Kubica'ya yol vermemesi.. Her kuralı her defasında çok iyi bildiğini dile getiren Alonso'nun bunun gibi basit bir durumu atlamaması gerekiyordu. Yarış içi stresten olsa gerek...  İyi Seyirler.
| İmza |
|
|
İbrahim Beytekin
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 17:05:16 |
|
|
Öyle iş olurmu canım...Ben boşluk bulamadım kestirmeden gideyim he?
Açık ve bariz bir şekilde ceza alması gerekiyordu...Aslında yapması gereken tek şey Kubica'ya yerini geri vermek olacaktı..Ama yapmadı onuda...
Sutil'e de helal olsun iyi dayandı...
| İmza |
 |
|
|
ktly
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 17:11:51 |
|
|
Öncelikle beni tabiri caizse g.. eden bir GP oldu, beklediğimden daha zevkli daha çekişmeli geçti, yinede memnunum... Alonso'cular ve tifosilerin üstteki görüldüğü üzere yine küplere bindiler... Ceza doğru bir karardı, 2008 Belçika'da Lewis Hamilton'a da benzer ceza verildi, ona haklı diyip bugunkine haksız diyenler hiç konuşmasınlar derim...
Beklediğim tahminde tutmadı, Vettel Hamilton ile temas edince... Mark Webber bugün ben ikinci adam değilim dedirtti, eğer RedBull'dan olacaksa şampiyon onun olmasını isterim gördüğü haksız muameleden dolayı... Lewis Hamilton elinden geleni yaptı, yapabileceği en iyi şey buydu, Nico Rosberg istikrarıyla son basamağı aldı, Jenson Button sessiz ve derinden gelerek 14.'lükten 4.lüğe oturdu ama Nico'yu geçebilseydi, Webber ile birlikte en iyisi diyebilecektim, çok fazla risk alan bir yapısı yok Hamilton'a nazaran... Bugün orta gruptan en beğendiğim 4 isim Rosberg, Kobayashi, Barrichello ve Sutil(Vettel'e geçilmesine rağmen) Hayal kırıklığı yine Michael Schumacherdi...
| İmza |
|
|
|
Al10so_4ever
Nereden: Aydın
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 18:15:55 |
|
Arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum. Ferrari arabası önündekilere atak yaparken çok zorlanıyor bunu siz de fark etmişsinizdir mutlaka. diğer hızlı araçlarda ben bu sorunu görmüyorum örn bugün vettel geçen yarışların bazılarında hamilton zorlanmıyorlardı. Ben soruyorum neden ferrari geçiş yaparken zar zor ite kaka geçiyor veya geçemeyip uzunca turlar önündeki araca takılıp kalıyor. Ben bunu 2 yarıştır gözlemliyorum ve bu duruma sinirleniyorum. Alonso hızlı olsa da nedense yaklaşamıyor. Fark 0.8 0.9 1 saniye civarında oluyor ve atak yapacak seviyeye düşmüyor bu da benim gibi olan arkadaşları kesinlikle kahrediyordur peki neden? Motor gücü mü? Arkasına geldiğindeki downforce kaybı mı? Pilot mu? Bilen veya fikri olan arkadaşlarım şu soruma bi göz atarlarsa sevinirim çünkü bu beni çok sinirlendiriyor.
Bu mesaj 2010-07-11 tarihinde Al10so_4ever tarafından düzenlenmiştir.
| İmza |
| FERNANDO ALONSO DİAZ |
|
|
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 18:26:31 |
|
11.07.2010 18:15:55, Al10so_4ever tarafından gönderildiArkadaşlar size bir soru sormak istiyorum. Ferrari arabası önündekilere atak yaparken çok zorlanıyor bunu siz de fark etmişsinizdir mutlaka. diğer hızlı araçlarda ben bu sorunu görmüyorum örn bugün vettel geçen yarışların bazılarında hamilton zorlanmıyorlardı. Ben soruyorum neden ferrari geçiş yaparken zar zor ite kaka geçiyor veya geçemeyip uzunca turlar önündeki araca takılıp kalıyor. Ben bunu 2 yarıştır gözlemliyorum ve bu duruma sinirleniyorum. Alonso hızlı olsa da nedense yaklaşamıyor. Fark 0.8 0.9 1 saniye civarında oluyor ve atak yapacak seviyeye düşmüyor bu da benim gibi olan arkadaşları kesinlikle kahrediyordur peki neden? Motor gücü mü? Arkasına geldiğindeki downforce kaybı mı? Pilot mu? Bilen veya fikri olan arkadaşlarım şu soruma bi göz atarlarsa sevinirim çünkü bu beni çok sinirlendiriyor.  hah işte benim duygularımı yansıtmışsın.Bende bunu merak ediyorum.Teknik bilgisi güçlü olan arkadaşlar siz biliyorsanız bir de bize anlatın.Ben de çok merak ediyorum açıcası.
| İmza |
| Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım |
|
|
ktly
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 18:29:48 |
|
|
O sorunun aynısı bildiğim kadarıyla Mercedes GP'de de var... Muhtemelen downforce kaybı... Bugünki Vettel'in atakları hızlı virajlardaki iyi yol tutuşu sayesinde geldi... Mclaren bile hızlı virajlarda önündeki aracı yakında takip edemiyor, İstanbul Park'taki GP'de 8. virajda Red Bull ile Mclaren açılıyordu bariz şekilde...
Bu mesaj 2010-07-11 tarihinde ktly tarafından düzenlenmiştir.
| İmza |
|
|
|
mare26
Katılım tarihi: 16.03.2010
Nereden: eskişehir
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 19:04:04 |
|
|
Güzel zevkli bir yarıştı. Öncelikle bir sorum var. Button sertle başladı. galiba 24.turdu pite girdiğinde ve pit çıkışı bana yine sert lastik takılı gibi geldi.Ben mi yanlış gördüm yoksa. Ben bir daha pite girecek diye bekliyordum. Yumuşak lastikle o kadar turu nasıl attı?
hamilton a değinmek istiyorum. Şimdilerde sporda gündemde olan bir durum var. Örneğin futbolda önlibero diye tabir edilen adamların hem defansif hem de ofansif olarak oyuna katkı vermesi gerekli. Bu tip ortasaha oyuncu olan takımlar başarılı oluyor. Bu dünya kupasında da ortaya çıktı. Böyle oyuncuların sayısı da gayet az. Yeni nesil futbolcular bu tip oyunu oynayabilir şekilde yetişiyorlar. benzer bir durum teniste de var. hem file önü oyunu oynayabilen hem de geri çizgide başarılı olanlar var. aynı şekilde yeni nesil tenisçiler de her iki oyunu da oynabilir tarzda yetişiyorlar.
Sözü hamiltona getirecek olursam. Hamilton da atak yapılması gereken yerde atak yapan, Pozizyonu korumak ve bitirebildiği en iyi yerde bitirmek gerektiğinde ise bunu da yapabilen bir kimlikte yarışıyor. Yani o günkü yarış şartlarında yapabilecğinin en iyisini yapıyor. Gerçekten çok olgunlaştı. Bunu devam ettirdiği müddetçe bu sene şampiyonluğu kazanır diye düşünüyorum. bu konuda diğer arkadaşların da düşüncelerini bekliyorum.
|
|
Korhan Savran
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 19:14:56 |
|
11.07.2010 19:04:04, mare26 tarafından gönderildi
Güzel zevkli bir yarıştı. Öncelikle bir sorum var. Button sertle başladı. galiba 24.turdu pite girdiğinde ve pit çıkışı bana yine sert lastik takılı gibi geldi.Ben mi yanlış gördüm yoksa. Ben bir daha pite girecek diye bekliyordum. Yumuşak lastikle o kadar turu nasıl attı? hamilton a değinmek istiyorum. Şimdilerde sporda gündemde olan bir durum var. Örneğin futbolda önlibero diye tabir edilen adamların hem defansif hem de ofansif olarak oyuna katkı vermesi gerekli. Bu tip ortasaha oyuncu olan takımlar başarılı oluyor. Bu dünya kupasında da ortaya çıktı. Böyle oyuncuların sayısı da gayet az. Yeni nesil futbolcular bu tip oyunu oynayabilir şekilde yetişiyorlar. benzer bir durum teniste de var. hem file önü oyunu oynayabilen hem de geri çizgide başarılı olanlar var. aynı şekilde yeni nesil tenisçiler de her iki oyunu da oynabilir tarzda yetişiyorlar. Sözü hamiltona getirecek olursam. Hamilton da atak yapılması gereken yerde atak yapan, Pozizyonu korumak ve bitirebildiği en iyi yerde bitirmek gerektiğinde ise bunu da yapabilen bir kimlikte yarışıyor. Yani o günkü yarış şartlarında yapabilecğinin en iyisini yapıyor. Gerçekten çok olgunlaştı. Bunu devam ettirdiği müddetçe bu sene şampiyonluğu kazanır diye düşünüyorum. bu konuda diğer arkadaşların da düşüncelerini bekliyorum. Button günün yumuşak hamuru medium lastikle yarışa başlarken daha sonra günün sert hamuru ile yarışı bitirdi... İyi Seyirler.
| İmza |
|
|
Korhan Savran
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 19:24:32 |
|
Herkese Merhaba Bu arada yarışı bırakmak zorunda kalan Robert Kubica'nın sağ arka drive-shaft ( kardan mili ) arızası nedeni ile yarıştan ayrılmak zorunda olduğu açıklandı.  İyi Seyirler.
Bu mesaj 2010-07-11 tarihinde Korhan Savran tarafından düzenlenmiştir.
| İmza |
|
|
ktly
|
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 19:26:37 |
|
Sözü hamiltona getirecek olursam. Hamilton da atak yapılması gereken yerde atak yapan, Pozizyonu korumak ve bitirebildiği en iyi yerde bitirmek gerektiğinde ise bunu da yapabilen bir kimlikte yarışıyor. Yani o günkü yarış şartlarında yapabilecğinin en iyisini yapıyor. Gerçekten çok olgunlaştı. Bunu devam ettirdiği müddetçe bu sene şampiyonluğu kazanır diye düşünüyorum. bu konuda diğer arkadaşların da düşüncelerini bekliyorum. Lewis Hamilton'u geçiş yapma konusunda Lionel Messi'ye, savunma yapma konusunda Carles Puyol'a benzetiyorum, bir önliberoya benzetmem gerekirse Javier Mascherano ya da Bastian Schweinsteiger(dünya kupasında oynadı sadece bu mevkiyi) derim... Şampiyonluğun en güçlü adayı kesinlikle, Mclaren hızlı virajlı pistlerde aracının aerodinamik etkinliğini arttırırsa şampiyon olacaktır... Yanlış hatırlamıyorsam takvimde kalan hızlı virajlı 2 pist kaldı... Ama dingil mesafeleri uzun olduğu yavaş pistlerde de sorun yaşadılar örn; Monaco...
Bu mesaj 2010-07-11 tarihinde ktly tarafından düzenlenmiştir.
| İmza |
|
|
|
|