Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / 2010 Yarışları / Britanya GP Stratejiler...

SakaryAli
Katılım tarihi: 09.05.2010
Nereden: SAKARYA
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 19:29:10

Mclaren yarışa 4-14 başladı 2-4 bitirdi.Ferrari 3-7 başladı 14-15 bitirdi.Yarışın özeti..

İmza
Forza Felipe !
Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 19:34:57

11.07.2010 19:29:10, SakaryAli tarafından gönderildi

Mclaren yarışa 4-14 başladı 2-4 bitirdi.Ferrari 3-7 başladı 14-15 bitirdi.Yarışın özeti..

nokta....

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
mare26
Katılım tarihi: 16.03.2010
Nereden: eskişehir
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 19:44:22

Button günün yumuşak hamuru medium lastikle yarışa başlarken daha sonra günün sert hamuru ile yarışı bitirdi...

Serhan sert lastikle başladı. dedi diye hatırlıyorum. Neyse bakalım...
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 20:04:03

11.07.2010 19:44:22, mare26 tarafından gönderildi

Button günün yumuşak hamuru medium lastikle yarışa başlarken daha sonra günün sert hamuru ile yarışı bitirdi...Serhan sert lastikle başladı. dedi diye hatırlıyorum. Neyse bakalım...

1258OTH OUT DRIVERS WILL START ON THE SOFT TYRES WHICH HAVE GREEN RINGS AROUND THEM.

Mclaren telsizi formasyon turuna 2 dakika kala ... Sanırım bu açıklayıcı olmuştur..

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 21:19:25

11.07.2010 19:35:48, Beril tarafından gönderildi- Sakon Yamamoto, engelleme gerekcesiyle Formula 1 Sportif Kurallar 31.7 maddesini ihlal geregi kinama cezasi aldi.

Kınama cezası ne oluyor?

İmza
ferrari_sercan_35
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: İzmir
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 21:30:19

Webber 'in domine ettiği bir yarış oldu ve yarış sonraki telsiz konuşması da bana göre çok saçmaydı.Ne demek 2. adam? Kendi kendine triplere giriyor sanırım Webber.Horner'da kanat meselesinde açıklama yapmıştı ancak Webber bu açıklamayı pek önemsememişe benzemiyor.Bence Red Bull , Webber ile kontratını çok önceden yeniledi.Bence biraz daha beklemeliydi bu konuda Red Bull.

Vettel'de ilk turda lastiğini patlatmasaydı bence yine yarışı kazanacak kapasiteye sahipti.Artık Webber'i geçmeye çalışırken iki kere düşünmesi gerekecek.Hem İstanbul hem de burada çok ciddi puan kayıpları yaşadı Vettel.

Ferrari için ise bir şey söylemiyorum.Alıştık Ferrari'nin bu tür hatalarına.Birileri Alonso'yu uyarmış olsaydı , Kubica'yı geçtikten sonra , belki de Alonso podyumu bile yakalayabilirdi.Aslında Ferrari için fazla söylenecek bir şey yok.Bu saatten sonra ne pilotlar ne de markalar şampiyonasında 1.liği yakalayamaz.Aynı geçen sene olduğu gibi bütün kaynakları önümüzdeki sezonun otomobiline aktarsınlar ki bu sene olduğu gibi başarılı sonuçlar alsın Ferrari takımı (!)

Button ve Hamilton'a gelirsek.Bence yarışın yıldızlarından biriydi Button.Pist üzerinde tek bir otomobil geçememesine rağmen 10 sıra kazandı.

İmza
Scuderia Ferrari
Dark_Lord10
Nereden: Mersin
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 21:43:11

11.07.2010 15:49:55, tmurat tarafından gönderildi

Valensiya'da Hamilton'un cazasının geç geldiğini tartışanlar, şimdi Alonso'nun cezasını da tartışsınlar.. Bu da geç bir ceza.

Tamam. Eğer Alonso'ya ceza erken gelseydi güvenlik aracından önce geçecekti pitten ve daha az sıra kaybedecekti.

Not: Cezanın haksız olduğunu düşünmüyorum, zamanlamada da bir sorun yoktu, sadece bu saçma yorumu görünce bu mantıksızlıkta bir yorum yazdım, şimdiden özür dilerim.

Bir de Webber'e sempatim oluşmuştu takımda olanlardan dolayı. Bu yarıştaki performansı ve kazandığında telsizden söyledikleriyle bu sempati iyice arttı.

İmza

"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Micheal Jordan

Climanjaro
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 22:37:22

11.07.2010 21:19:25, gotcha tarafından gönderildi

Kınama cezası ne oluyor?

kınıyorlar işte

Ekleme:

Bence Red-Bull takımı artık kendine 1. pilot ve 2. pilot ayrımı yapıp yapmadığını tekrar sorsun.
Her ne kadar eşitlikten bahsetselerde çok bariz şekilde Vettel'i destekledikleri belli.
Şayet bunu pilotlara direk söylemez iseniz bu pilotlarda "Acaba?" ya sebep olur.
sonuçları da böyle olur.
Her ne kadar gönlüm Vettel'den yana olsa da artık Webber'in üzerine biraz düşülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Adam aldı başını gidiyor. Red-Bull eğer son 2 yarıştır Vettel'de ısrar etmeseydi şuan hem pilotlarda hem markalarda lider olabilirlerdi.

Sonuçta kendinizi pilotun yerine koyun, elinizden geleni yapıyorsunuz ama bir türlü yaranamıyorsunuz.
bir de sizdeki ön kanadı söküp takım arkadaşınıza takıyorlar.
Eğer Webber yerinde Alonso olsaydı şu an Red-Bull bir iç savaştan sebep yarışamıyor olurdu emin olun. Webber iyi tahammül etmiş.
Telsizdeki cümlesi de bence çok güzel gönderme olmuş.
Takım artık bu sezon şampiyon olmak istiyor mu istemiyor mu tekrar düşünsün.

Bu mesaj 2010-07-11 tarihinde Climanjaro tarafından düzenlenmiştir.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
bianconera
Katılım tarihi: 02.04.2010
Nereden: Aksaray
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 11.07.2010 23:08:14

Shumacher'in performansını bu yarışta anlayamadım gerçekten kötüydü.Hiçbir bahane mazeret felan da olamaz.
Gerçekten agresif sürmeye çalışıyor fakat limitlerde tıkanıyor gibi görüyorum onu..
Bir de dikkatimi çekti araç üstü görüntülerde bir tur boyunca direksiyondaki hemen hemen bütün butonları kullanıyordu diğer araçlarda bu kadar buton kullananı görmedim..
Bu arada Button'ın yarış mühendisi keşke Schumi ile beraber olsaydı...

İmza
İbrahim Beytekin
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 00:07:29

Ya bu Webber'i niye sevmiyorsunuz ben anlamıyorum...İlk Williams'la kontrat imzaladığında tamam demiştim geleceğin Damon Hill'i bu adam ...Ama dili biraz uzun anladığım kadarıyla ...Çünkü herkes aynı durumdan şikayetçi gibi...

11.07.2010 22:37:22, Climanjaro tarafından gönderildibir de sizdeki ön kanadı söküp takım arkadaşınıza takıyorlar.

Muahhahaa ya bu laf bana yaşadığım bir olayı hatırlattı şimdi bana... Ama burada yazmak olmaz şimdi ayıp olur...

Bu mesaj 2010-07-12 tarihinde İbrahim Beytekin tarafından düzenlenmiştir.

İmza
ferrari_sercan_35
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 00:15:11

Açıkçası bu hafta olanlardan sonra ve yarış sonu telsiz konuşmalarından sonra Webber'den soğudum.Horner kanatlar konusunda açıklama yapmasına rağmen yarış sonucu takımı eleştirmesi Webber'in , Horner'ın açıklamalarını pekte kaale almamış görünüyor.Ben en azından Red Bull'un şu ana kadar iki pilotunada eşit mesafede davrandığını düşünüyorum.

Red Bull bence de artık kimin 1.pilot , kimin 2.pilot olduğuna karar vermeli.Bence Vettel'i 1.pilot yapmalılar.

İmza
Scuderia Ferrari
İbrahim Beytekin
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 00:24:36

Bu arada Güvenlik aracı güncellemesini tam olarak anlayan ve anlatabilecek kimse varmı? Ben yine birşey anlamadım bu işten...Şimdi SC liderin gelmesinimi bekleyecek pit çıkışında..Peki lider tam o anda daha yeni geçmişse pit çıkış çizgisinin oradan? SC bir tur liderimi bekleyecek ? Beklemeyecekse ne yapacak ? Delta zamanı ne olacak?

Pistte her zaman 2 tane parça düşmüyor SC girsin pistte diye.Bence bu yarıştada sırf deneme amaçlı çıkardılar bu SC'yi piste gibime geliyor..Çünkü öyle çokta SC'nin çıkmasını gerektirecek bir durum yoktu...

İmza
Climanjaro
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 07:48:31

@ferrari_sercan_35

red-bull zaten çok bariz şekilde vettel'i 1.pilot olarak görüyor.
sorun da burda zaten. öyle görüyor ama açıklamıyor.
ya bunu netleştirecek ve webber'e "sen 2. pilotsun ona göre sür" diyecek.
ya da yarışın kardeşim diyerek ikisine de aynı mesafede duracak.

Ayrıca kanat konusunda yapılan açıklama bana yeterli gelmedi. Nitekim Webber'e de gelmemiş.
zira yarışa 1 gün kala böyle birşey yaparsan hiçbir açıklama o pilotun içini rahatlatmaz.
Pilot kendini güvende hissederse rahat sürüş yapar. Eğer bir pilot takım arkadaşından bariz iyi ise pilot ayrımına gitmek mantıklıdır.
Geçen sene mclaren elindeki tek şasiyi Hamiltonda kullanmıştı ama bunu 1 hafta önce söylemişti pilotlara, heiki de kabul etmişti.
alan razı veren razı yani.
ama burdaki durum son dakika golü oluyor.

Ayrıca haksız olmasına rağmen İstanbul Parkda da bariz şekilde Vettel'i savundu takım.

sanırım ikimiz farklı F1 izliyoruz

İmza

Enzo Ferrari
Al10so_4ever
Nereden: Aydın
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 11:25:36

11.07.2010 19:05:02, Beril tarafından gönderildi

Normalde bir pilot onundeki pilotu 0.5 saniyenin altinda bir farkla takip ediyorsa hava koridoruna girmistir, ve arac downforce (yere basma gucu) uretebilecegi temiz havayi alamamaya baslamistir. Bu durumda ondeki pilotun hava koridorundan gelen "dirty air" (kirli hava) altinda kalir. Yuksek hizli virajlari donerken de downforce kaybeder. Eger onunuzdeki arac, sizinle ayni oranda downforce uretiyorsa gecmeniz zaten mumkun degildir. Silverstone pistinde 250-300 kph arasinda donulen inanilmaz virajlarda onunuzdeki araci gecebilmeniz icin onun urettigi downforce'in cok cok uzerinde downforce uretebilmelisiniz. Yoksa tek basina 0.2 saniye hizli olmak yetmez... Ornegin Alonso, Liuzzi'den 0.2 saniye civarında daha hizli olmasina ragmen, Force India aracinin urettigi muthis downforce sayesinde ve Mercedes motorunun azami surat kategorisinde gridin tartismasiz en iyisi oldugunu goz onune alirsak gecemedi...Red Bull, Ferrari ve McLaren'in araclari bu sene cok cok farkli ozelliklere sahipler. Red Bull takiminin araci, arka alt difuzoru sayesinde inanilmaz bir downforce uretiyor. Bu sene Istanbul Park'da ikinci sektoru hatirlayin. Turn 8'i McLaren'lerden 0.4 sn daha hizli donuyorlardi. Barcelona, Silverstone, SPA, Suzuka gibi downforce pistlerinde de sov yapiyorlar. Peki, neden Red Bull gecislerde bu kadar guclu? Yukarida bahsettigimiz durumda ise Red Bull takimi zaten gridin geri kalanina oranla inanilmaz bir downforce fazlasina sahip oldugundan Vettel cok rahatlikla Schumacher, Petrov, Buemi gibi downforce sorunu yasayan pilotlari kolayca gecti; ancak o da Force India pilotu Sutil'i gecme cabalarinda basarisiz kaldi uzun turlar boyunca...McLaren takiminda durum daha farkli. Onlarda downforce'u yaratan guc f-duct. Ki bu da onlara duzluklerde avantaj sagliyor. Istanbul Park'ta birinci ve ucuncu sektordeki duzluklerde McLaren gercekten rakipsizdi, her bir sektorde 0.2 sn fark atiyorlardi Red Bull'a. Silverstone pistinde de bu sistem gayet iyi calisti. Arac tek turda downforce uretemese de (bkz. siralama turlari), yaris mesafesinde daha iyi downforce uretebildi. Bu sayede Hamilton Webber'e kafa tutarken, Button da 14.sirada basladigi yarista podyum icin iddiali konuma gelebildi...Ferrari neden onundekileri gecemiyor? Cunku Ferrari'nin kullandigi sistem cok farkli. Diger takimlardan tamamen farkli bir tasarima sahip olan arac en ufak guncellemede bile sinirli bir yapiya burunuyor. Ferrari'nin diferansiyeli cok yuksek, hatta acik ara griddeki otomobiller icinde en yuksek olani. Ferrari takimi bunu yaparken agirlik dagiliminda devrim yaratti, ancak onlarda ne Red Bull gibi bir arka alt difuzor ne de McLaren gibi f-duct sistemi var. Bu nedenle Ferrari, rakiplerine downforce anlaminda yetisemiyor. Araca yapilacak en ufak guncelleme de diferansiyelin, saftin yuksek olmasi nedeniyle verimli olmuyor... Alonso her ne kadar gecis uzmani olsa da, altindaki arac bahsettigimiz gibi onundeki araca oranla daha yuksek downforce uretemedigi surece gecmesi zor. Mercedes, Renault, Williams gibi orta siralardaki takimlari gecebilse de Red Bull, McLaren ve Force India araclarini gecebilmesi su anki konfigurasyon ile imkansiz...

teşekkürler gösterdiğiniz ilgi için..

İmza
FERNANDO ALONSO DİAZ
Dark_Lord10
Nereden: Mersin
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 12:22:09

tmurat, benim Hamilton'un cezasının zamanlamasıyla da bir sorunum yok. Serhan abi de açıkladı işte yanlış bir karar olmaması için mecburlar bu kadar incelemeye. O cezada itiraz ettiğim nokta Hamilton'un ceza çekmiş olmaması. Yani 2. olarak kalması ki 8. sıraya kadar düşecekti eğer geçmese. İşte dedim ya Alonso'ya cezanın geç gelmesini eleştirdim, erken gelseydi ceza güvenlik aracından önce içeri girip daha az sıra kaybedecekti.

Tekrar not: Cezaların zamanıyla sorunum yok, yoruma göre düz mantık yürüttüm tekrar.

İmza

"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Micheal Jordan

ferrari_sercan_35
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 13:22:04

12.07.2010 07:48:31, Climanjaro tarafından gönderildi

@ferrari_sercan_35red-bull zaten çok bariz şekilde vettel'i 1.pilot olarak görüyor.sorun da burda zaten. öyle görüyor ama açıklamıyor.ya bunu netleştirecek ve webber'e "sen 2. pilotsun ona göre sür" diyecek.ya da yarışın kardeşim diyerek ikisine de aynı mesafede duracak.Ayrıca kanat konusunda yapılan açıklama bana yeterli gelmedi. Nitekim Webber'e de gelmemiş.zira yarışa 1 gün kala böyle birşey yaparsan hiçbir açıklama o pilotun içini rahatlatmaz.Pilot kendini güvende hissederse rahat sürüş yapar. Eğer bir pilot takım arkadaşından bariz iyi ise pilot ayrımına gitmek mantıklıdır.Geçen sene mclaren elindeki tek şasiyi Hamiltonda kullanmıştı ama bunu 1 hafta önce söylemişti pilotlara, heiki de kabul etmişti.alan razı veren razı yani.ama burdaki durum son dakika golü oluyor.Ayrıca haksız olmasına rağmen İstanbul Parkda da bariz şekilde Vettel'i savundu takım.sanırım ikimiz farklı F1 izliyoruz

Bu kanat meselesi için Red Bull takımı yeni ön kanat sadece ilk sektörde avantaj yaratıyor , ancak Webber'de ilk sektördeki en iyi isim -ki bunu sıralama turlarında da gördük- o yüzden yeni kanadı Vettel'e taktık demişti.Ben böyle bir yazı okumuştum.Açıkçası bu saatten sonra Red Bull'da pilotlar konusunda seçimini yapmalı.Red Bull'un pist üzerinde yarışıyor dedikleri iki pilot İstanbul'da 43 puan ve bana göre Silversone'da da 43 puandan oldular.

Bence Vettel'i 1.pilot olarak görmeleri normal.Eğer sen bir takımın patronu olsan takımda Vettel'i mi yoksa Webber'i mi görmek istersin.Şahsen ben Vettel'i seçerdim.Sonuçta daha 23 yaşında ve en azından önümüzde 10 seneye damgasını vuracak kapasitede bir pilot Vettel.

Bu mesaj 2010-07-12 tarihinde ferrari_sercan_35 tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Scuderia Ferrari
Climanjaro
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 15:12:56

şu an itibarı ile ben webber derdim
sezon başında bu soruyu sorsaydın benim de 1.pilotum Vettel olurdu.
ancak şu an sezonun ortasını geçtik ve Webber daha iyi durumda.
üstelik kendisine destek verilmezken daha iyi durumda.
şu an Vettel'in önünde 10 sene var ama Webber'in önünde belki de sene yok.
O halde bu seneyi ne yapıp edip pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu kazanacağın şekilde yürütmen lazım.

Belli olan birşey var ki hala Vettel'e ağırlık verilirse hem Webber engeli ile karşılaşacaklar hem de Vettel'in hala eksik olan tecrübesinin götürüsü ile.

Dolayısıyla bu sezonu verirsin Webber'e , alırsın takım ve pilot şampiyonluğunu sonraki sene sezon başından itibaren yüklen vettel'e farketmez...

Bu kadar hızlı bir araç ile hala markalarda 2. sırada olmaları kanacakaları bir sürü puanı çöpe atmış olmalarından kaynaklı.
Artık bu saatten sonra yapılacak hatanın telafisi olmaz. Zira bu araçla pilt+takım şampiyonluğu yakalayamazsa bir daha yakalayamaz bence.

İmza

Enzo Ferrari
mare26
Katılım tarihi: 16.03.2010
Nereden: eskişehir
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 16:24:02

Red bull un bu seneki aracı 2005 Mclaren aracı gibi.(bence 2005 mclaren formula 1 in gelmiş geçmiş en en kuvvetli aracıydı.) 2005 yılında açık ara diğerlerinden hızlı olan mclaren dayanıklılık sorunları bu sene kural olan lastik değiştirme yasağı yüzünden girddeki en ii araç olmasına rağmen şampiyounluk getirmedi. Bu seneki red bull da 2005 mc laren kadar olmasa da diğerlerinden daha ii. Ama sezon başı yaşanan dayanılıklık sorunları ve şimdilerde 1.pilot çekişmesi nedeniyle ne pilotlar ne de markalar klasmanında liderler. Sezonda daha uzun bir yol var ama bu gidişatla 2005 mclaren aracının yaşadığı sona doğru gidiyorlar.
Climanjaro
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 16:39:21

dayanıklılık sorunları yalnızca 2 yarışta Vettel'i yaktı.
başka bir sorun hatırlamıyorum.
ancak pilot acemiliği sebebiyle daha fazla puan kaybettiler.

İmza

Enzo Ferrari
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Silverstone 2010 Stratejiler / 12.07.2010 17:21:47

Zevkli bir yarış oldu.
Webber birinciliği alarak takıma çok iyi bir cevap verdi.
Ferrari çok geride yine,bide şansızlık olunca böyle sonuçlar çıkıyor ortaya.
Button ve Vettel sonlarda olmalarına rağmen çok iyi yerlerde bitirdiler yarışı.
Güvenlik aracının da katkısı oldu tabi..
Genel olarak güzel bir yarış izledik...

Bu mesaj 2010-07-12 tarihinde Serhat tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Sevgiler...
  « 1 2 3 »
Hızlı Cevap