öncelikle şunu belirtmek istiyorum.
Takım emirlerine karşı değilim, uygulanması taraftarı da olabilirim hatta.
Ancak burdaki emir çok kötü uygulanmış durumda.
şimdi alonsocu arkadaşlar kızacak ama kendi forumumda bu konuda yazdıklarımı burda sizlerle paylaşmak istiyorum.
2000 yılında A1-Ring de takım Barrichello'ya telsizden yerini Schumi'ye vermesini istemişti.
Zaten o sezonu domine eden bir Schumi vardı.
Yalnız tepki almış ve başarısı gölgelenmişti Ferrari'nin.
Tam 1 yıl sonra 2001 de yine aynı olay nüksedip Barrichello yerini son virajda Schumi'ye verdi (bu 1. lik, şampiyonluk için çok önemliydi)
Tabii bu bedava 1.likten utanan Schumacher podyumda kürsünün 1. basamağına Barrichello'yu çıkardı ve kupasını ona verdi.
Ancak bu olay FIA tarafından 1 milyon dolar ile cezalandırıldı.Neymiş efendim podyum prosedürü ihlaliymiş miş miş...
o anı resimlendirelim de görmeyenler daha iyi anlasın

Bir de bu Hockhenheim yarışında Alonso'nun aldığı beleş 1. lik sevinci....

İşte iki pilot arasındaki fark...
(iki adam arasındaki demiyorum çünkü seçeneklerden biri adam değil)
Hele hele "ben hakettim de aldım" diye demeç vermesi tam adilik...
Hatta forumların birinde telemetri verilerini paylaşmışlardı.
iki pilotun da birbirine üstünlüğü yok. bir turda Massa hızlıyken öteki tur Alonso hızlı olmuş.
Yani Alonso'nun bariz hız farkı yoktu.
Eğer o telemetri verisini bulursam bu mesajı düzenleyip onu da ekleyeceğim.
şeklinde bir yorumdu...
Ben Alonso takıma geldiği an huzursuzluklar başlayacak demiştim. Çünkü gittiği her takımı karıştırıyor. bu sebeple desteklediğim takımda görmek istemediğimi de defalarca belirtmiştim.
bir tifoso olarak takımımdan utanır hale geldim. inşallah bu sezon alonso şampiyon olamaz, hatta Massa 2-3 puanla kaybeder şampiyonluğu, sonra da luca'dan başlayarak dominic dahil olmak üzere alt kesime doğru şutlama operasyonu başlar.
Yoksa bu takım desteklenecek bir takım olmaktan çıkıyor.

Enzo'nun kemikleri sızlıyordur eminim....
Yarışmak için otomobil satan bir firma yarışmayı bırakmış ve santander ne derse onu yapar hale gelmiş.