ktly
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: 34-41
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 17:53:46 |
|
|
Michael Schumacher ceza alacaktır, alacağı en fazla para cezası ve kınama olur, Hungaroring standartlarının biraz üzerinde bir GP izledik, en heyecanlı yerinde yayının gitmesi ayrıydı... GP'nin en heyecanlı yeri Rubens'in Michael'e yaptığı ataktı... Rubens yeri geldiğinde gözü kara olduğunu gösterdi, ama Vettel ve Button gibi pilotlarda bunu göremiyoruz malesef... Pilotajlarına lafım yok ama yeri geldiğinde kendilerini aşmalılar...
Bu GP'nin iki hayal kırıklığı var... Jenson Button ve Michael Schumacher...
Bu mesaj 2010-08-01 tarihinde ktly tarafından düzenlenmiştir.
| İmza |
Ne Ağlayacak Kadar Günahkarım, Ne Göklere Çıkabilecek Kadar Masum
|
|
|
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 18:04:41 |
|
01.08.2010 17:42:10, Kankalp tarafından gönderildiYarıştığın seriler ne, merak ettim... Formula Mustang serisi falan mı? Ya da Formula Lexus, Indy Camaro falan  Beril'in hızı konusunda hiç şüphem yok.Mustang ile iyi işler çıkarıyor.  Yarışa gelirsek, artık ferrari için işler iyi gitmeye başladı.Bu ivme devam edecektir.Mark Webber'in performansını da alkışlıyorum.Çok iyi bir yarış çıkardı.Akılcı bir taktik ve sürüştü.Vettel duygularını çok yoğun yaşayan bir çocuk,bu durumlarını aşmazsa çok şeyler kaybedecek.Alonso'nun arkasında takıldı kaldı.Tabii bu pist durumundan da kaynaklanıyor ama olgunlaşması gerek bir an önce.Button beni hiç şaşırtmadı.Çünkü standartı bu zaten.Hamilton yarış öncesi aracından yaşadığı sorundan ötürü yarış dışı kaldı galiba.Bu konudan haberi olanlar yazarsınız sanırım.Bu yıl Bahreyn hariç sıkıcı hiç yarış geçirmedik.Redbullar her yarışa heyecan katıyorlar.
| İmza |
| Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım |
|
|
R.Peterson
Katılım tarihi: 22.05.2010
Nereden: Balıkesir
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 18:33:45 |
|
|
Sanırım Hamilton yarış öncesinde attığı turda ön bölümde frenleme anında titreşim hissettiğini bildirmişti takıma ama yarış sırasında problem açıkca frenlerle ilgili değildi çünkü öyle bir durumda aracını yavaşta olsa pite kadar götürmeyi tercih ediyor pilotlar. Vites kutusuyla ilgiliydi sanırım problem. Ayrıca Schumacher'in performans olarak pek birşey kaybettiğini sanmıyorum hala hızlı olduğu zamanlardaki kadar hırslı ancak araç belli ki bu zamana kadar kendi sürüş stiline en uymayan araçla yarışıyor. Fren konusunda da problem yaşadı yarış boyunca, Rubens'e de bir özür borçlu bu arada. Rubens'in pitinden sonra ara 1.9 hatta 2 saniye tur başına kapandı yani bir sorun olduğu açık yarış sonrası yorumlarına bakmak gerek, zira Williams'ın MGP'den 2 saniye hızlı olduğunu sanmıyorum. Bence gerçek hayal kırıklığı Button'du konvoyla aynı tercihi yapıp sürekli trafikte kalmayı tercih etti.Aynı şekilde Massa'da bu yarış sönük kaldı. Vettel'in yarış sonrasındaki hayal kırıklığı kendine kızgınlık olmalı bence şikayet etmektense. Basın toplantısında SC ve Mark ben lastiklerimi ısıtırken hızlandılar şeklinde kendisini aklamaya çalıştı. Ferrari kesinlikle sıralamadan ziyade yarışa özellikle de starta odaklanmış bir performans gösterdiler. Araç iç bölümde Redbull'a oranla yavaşken düzlükte daha hızlıydı.Geçişe müsait tek yerde önde kalmayı başardılar. Yani normal şartlar altında startta kazandıkları yeri korumuş oldular lider değişsede. Kızdıran Hockenheim takım emirleri bu yarış Alonso'nun işine yaradı ve ön bölüme biraz daha yaklaştı.
|
|
dopamin
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Ankara
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 18:56:04 |
|
|
Arkadaslar Sutil Kubica kazasinda nicin Kubica ceza aldi? yani böylebi kaza durumunda suclu kim oluyor? birisi anlatabilirmi acaba?
|
|
Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 18:56:34 |
|
@tmurat. daha önceki mesajlarında karting yaptığını (ya da ona benzer bişey) söylemiştin. Bilmelisin ki bu tarz yarış yapan kişiler , bayan-erkek farketmez , bu tarz olaylardan korksalar zaten direksiyon başına oturmazlar. Zira Beril, bayan hali ile yarışlara katılıyorsa kaza yapma riskinin her an var olduğunu bilerek yarışıyor olmalı. Haksız mıyım? Dolayısıyla sana daha önce de bir mesajımda "kendini "mesajları okunmaz kişi" durumuna düşürme demiştim ancak sen ısrarla kendini bu duruma sokmak için elinden geleni yapıyorsun. Aslında forumda "üye bloklama" özelliği yok, olsa eminim bir çok kişi seni bloklayacak ve mesajlarını görmeyecektir.
| İmza |

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
Enzo Ferrari
|
|
|
f1fanatic
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: Antalya
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 19:22:28 |
|
Herzaman 2 düşünüp 1 yazmakta fayda var o yüzden forumda mesajım çok az
|
|
mare26
Katılım tarihi: 16.03.2010
Nereden: eskişehir
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 19:58:01 |
|
|
Ufacık bir parça neleri değiştirdi. Güvenlik aracından sonra heyecanlı bir yarış oldu. Webber ii iş çıkardı. Önümüzde 2 tane avrupa yarışı kaldı. Bence ikisi de mclaren e uygun pistler. Mclaren bir şıçrama yapmak istiyorsa bu fırsatı kaçırmayacaktır. Her ne kadar şu an 3. takım gibi görünseler de 1 aylık arada toparlacaklardır. ( tatil dahi olsa )
Şampiyona iyice kızıştı. Bu mücadele son yarışın son metresine kadar sürecektir. Hatta benim tahminim bu seneki mücadele mahkemede bitecektir.:):)
|
|
Kimi_Melike
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden:
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 20:14:38 |
|
|
arkadaşlar pistin ortasına düşen parça hangi araçtan düştü ben kaçırdım?
|
|
ktly
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 20:29:21 |
|
|
Schumi'ye verilen bu ceza F1'deki cezaların standart olmadığını gözler önüne sermiş oldu... 2008 Fuji'de Webber Massa'yı duvara kadar sıkıştırmıştı ama ceza aldığını hatırlamıyorum...
Not: Ne Webber'in ne de Schumi'nin yaptığını savunuyorum...
Bu mesaj 2010-08-01 tarihinde ktly tarafından düzenlenmiştir.
| İmza |
|
|
|
Serhan Acar
Katılım tarihi: 22.07.2009
Nereden: İstanbul
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 20:39:37 |
|
01.08.2010 19:22:28, f1fanatic tarafından gönderildiHerzaman 2 düşünüp 1 yazmakta fayda var o yüzden forumda mesajım çok az  Güzel yorum, her zaman saygılı olmakta fayda var.
|
|
Serhan Acar
Katılım tarihi: 22.07.2009
Nereden: İstanbul
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 20:41:23 |
|
01.08.2010 20:29:21, ktly tarafından gönderildi
Schumi'ye verilen bu ceza F1'deki cezaların standart olmadığını gözler önüne sermiş oldu... 2008 Fuji'de Webber Massa'yı duvara kadar sıkıştırmıştı ama ceza aldığını hatırlamıyorum... Not: Ne Webber'in ne de Schumi'nin yaptığını savunuyorum... Pistten dönerken ne ceza gelir diye sordular, 'Ben olsam Spa'da 10 sıra geriye düşme cezası verirdim' dedim. Sonuçta zaman cezası veya para cezası Schumacher'e gerçek bir ceza olmazdı, zaten puan alamadı, para cezasını da takım ödüyor. Bana kalırsa uygun bir ceza oldu...
|
|
ferrari_sercan_35
Nereden: İzmir
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 20:43:07 |
|
|
Macaristan GP'si standartlarında fena bir yarış olmadı.Pist üzeri aksiyondan çok pit aksiyonlarının fazla olduğu bir yarıştı.Bence Ferrari bu yarışı kazanmış gibi sevinmeli , en azından iki Red Bull'un arasına girebildi Alonso.Hakikatten Red Bull'un hızına yetişmek mümkün değildi her sektör Red Bull'lar Ferrari'den bariz üstündü.Bu yarış Hockenhaim öncesi Red Bull'u hatırlattı bizlere.
Güvenlik aracı da Vettel'e yaramazken diğer Red Bull pilotu Webber'e yaradı.Bence Vettel'in cezası haklıydı.Vettel'in Webber'in arkasındayken yavaşlaması Red Bull'un bir stratejisi olabilir gibime geliyor.Eğer durum böylesi Red Bull'un Vettel'e bir özür borcu var bence.Benim en çok merak ettiğim olaysa Webber nasıl olurda tam 43 tur boyunca yumuşak lastiklerini çalıştırabildi gerçekten bu duruma oldukça şaşırdım.
Yarışın hayalkırıklığı ise bence Massa ve Schumacher oldu.Massa , Alonso ile aynı tempoyu tutturamadı.Bana kalırsa bundan sonra en azından bu yıl için Massa Ferrari'de 2.pilot konumuna düştü.Schumi-Barichello arasıdnaki olayı bence büyütmemek lazım açıkçası F1'de her zaman gördüğümüz olaylar.Schumi yerini korumaya , Barichello ise sıra kazanma amacıyla mücadele ettiler belki Schumi savunma yaparken ileri gitmiş olabilir ancak bu hareket ona Spa'da 10 sıra geri düşme cezası getirdi.Açıkçası bu cezayı ağır buluyorum.Schumi'de sonuçta pozisyonunu koruma mücadelesi veriyordu zaten yarış sonrası ropörtajında da "Beni geçmek isteyen mücadele edecektir" demesi her şeyi anlatıyor.
|
|
ktly
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 20:59:02 |
|
01.08.2010 20:41:23, Serhan Acar tarafından gönderildi
Pistten dönerken ne ceza gelir diye sordular, 'Ben olsam Spa'da 10 sıra geriye düşme cezası verirdim' dedim. Sonuçta zaman cezası veya para cezası Schumacher'e gerçek bir ceza olmazdı, zaten puan alamadı, para cezasını da takım ödüyor. Bana kalırsa uygun bir ceza oldu... Serhan Bey haklısınız, benim anlatmak istediğim şuydu; bir kural dışı hareketin cezası olabilir, ama herkes eşit şekilde ceza almalı(eşit dereceli yani)... Yani her cezanın kendi arasında duruma göre denkliği olması gerektiğini düşünüyorum... Saygılarımla...
| İmza |
|
|
|
Akay
Katılım tarihi: 17.11.2009
Nereden: Yalova
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 22:02:19 |
|
|
Gerçekten güzel ve de heyecanlı bir yarıştı. Ferrarilerdeki sezon ortasındaki yükseliş dikkat çekici. McLarenların da biraz geri kalması aradaki farkı eritecek. Kalan yarışlarda ilk 3 içinde çetin bir rekabet izleyeceğiz. Renault dan Petrov için yavaş yavaş boynuz kulağı geçti diyebiliriz. Sıralamada Kubica nın önünde olması ve yarışı 5. olarak bitirmesi gayet iyi gittiğini gösteriyor. Mercedes taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Bakalım sezon sonuna kadar bir değişim gösterebilecek mi.
|
|
dopamin
Nereden: Ankara
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 22:02:44 |
|
|
@Beril, tesekkür ederim öncelikle,
ama aklima bisey takildi, yani pit stop gözcüsünün mekanikerler disinda ayni zamanda pit yolunuda takip etmesi gerekiyor? ama ferraride durum farkli, pit gözcüsü yerine isik kullaniyorlar dimi, sistem bi mekaniker tarafindanmi kontrol ediliyor bilmiyorum ama eger lastikler degistikten sonra otomatik olarak yesil isik yaniyorsa, bu tarz bi tehlike ferrariyide bekliyor olmali?
|
|
mehmet
Nereden: Aydın
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 22:30:50 |
|
01.08.2010 22:02:44, dopamin tarafından gönderildi ama ferraride durum farkli, pit gözcüsü yerine isik kullaniyorlar dimi, sistem bi mekaniker tarafindanmi kontrol ediliyor bilmiyorum ama eger lastikler degistikten sonra otomatik olarak yesil isik yaniyorsa, bu tarz bi tehlike ferrariyide bekliyor olmali? Zaten 2008 singapurda bu hatayı yapmışlardı.Hem hortum takılı kaldı hem de sutili biçiyordu massa...
Bu mesaj 2010-08-01 tarihinde mehmet tarafından düzenlenmiştir.
|
|
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 22:46:54 |
|
01.08.2010 18:20:12, tmurat tarafından gönderildi
Bu olaya, Webber ve Vettel'in İstanbul'da ki olayının sürtünmesiz hali demek yanlış olmaz. Schumacher elbette suçsuz değil ama bu tür YİTEKLEMELERi Webber'de sık sık yapıyor. Korhan'ın dediği gibi kınama falan gelebilir ama ben sadece gelmemesini diliyorum. Ama Beril bir kadın olduğu için birinin onu duvar yapıştırmasından korkması gatey doğal. Hangi seride yarışırsa yarışsın.. Sevgili murat benim söylediğim kınama cezası değildi .. Ben çok daha ağır ceza gelmesini söylemiştim. ve öylede oldu bana göre ceza son derece yerinde hatta hafif. Oradaki sürat yaklaşık 290km/s ... Diğer örnek sayılabilecek muadil hareketlere hiç benzemiyor. Aynı şeyi Michael 2000 spa'da Hakkinen'e geçilmeden bir tur önce Les Combes'te de yapmıştı... İyi Seyirler.
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
ferrari_sercan_35
Nereden: İzmir
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 22:49:04 |
|
|
Yanlış hatırlamıyorsam Ferrari Singapur 2008'den sonra tekrar eski sisteme yani lolipop adama dönmüştü.
Bu mesaj 2010-08-01 tarihinde ferrari_sercan_35 tarafından düzenlenmiştir.
|
|
R.Peterson
Katılım tarihi: 22.05.2010
Nereden: Balıkesir
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 23:21:03 |
|
|
Hazır pit ekiplerinden bahsetmişken sezon başında 5 buçuk 6 saniyede yapılan pitler iyice hızlandı 3,5 - 4 saniye civarına düştü lastik değişimi, belki ön bölümde pek yarış pozisyonunu etkileyecek bir olay görmek nasip olmadı ama pit ekibi hızıyla eskisine oranla çok daha hayati saniyeler kazandırabiliyor. Önceden herkes zorunlu olarak yakıt dolumunu beklerdi yani az çok belliydi kimin pitte ne kadar kalacağı. Artık pistte olduğu gibi pitte de hızlı olan kazanıyor. Aynı zamanda pit aralıklarına da heyecan geldiğini düşünüyorum sırf bu yüzden.
Saygılar...
Bu mesaj 2010-08-01 tarihinde R.Peterson tarafından düzenlenmiştir.
|
|
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Hungaroring 2010 Stratejiler... / 01.08.2010 23:40:35 |
|
Herkese Merhaba FIA Belçika yarışından itibaren tüm kanat testlerinin yeniden yapılandırılacağını duyurdu. Teknik Kurallar 3.17. Karoseri Esnekliğinin 10mm esneklik 500 Newton'dan 20mm 1000Newton'a çıkaracağını söyledi. Aynı zamanda FIA 3.13 Alt taban ve 3.15 Aerodinamik etki kurallarının da gözden geçirileceğini belirtti.  İyi Seyirler.
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
|