Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
30 Agustos Zafer Bayramı .. / 30.08.2010 00:45:59 |
|
Herkese Merhaba  Bu bayrağın, bu pistte özgürce dalgalanmasını sağlayan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına bir kez daha sonsuz saygılarımı sunarım....! Hepinizin 30 Ağustos zafer bayramı kutlu olsun ...... İyi Seyirler ve İyi Bayramlar .....
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
|
Ynt: 30 Agustos Zafer Bayramı .. / 30.08.2010 01:01:43 |
|
|
Aslında bu bayramın önemi her ne kadar okullar kapalı olduğu için sevgili gençlerimiz tarafından tam olarak anlaşılamıyorsada içerik olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinin temel taşlarından ilkini oluşturan bir hamledir, bir güçtür ve dünyaya karşı verilmiş en büyük meydan okumadır...
Hiç unutmuyorum ilkokul 4. sınıftaydık sene 1988.Bursa Namık Kemal ilkokulunda okurken yaz tatilinde telefon çalmıştı.Bende tesadüfen telefonun yakınındaydım o anda ve ne hikmetse ben açtım telefonu.(Aslında şu an bile telefon açmak hiç huyum değildir :)).Karşımda okul öğretmenim vardı ve alo dediğmde beni tanıyarak oğlum 10 güne kadar ulaşabildiğin bütün arkadaşlarına ulaş ,haber ver ve beni ara 30 Ağustos günü bayram kutlayacağız demişti.Tabi ben ilkokul öğrencisinin öğretmenine verdiği utangaçlık tepkisiyle anneme bağırmıştım :
"- Aannnnee öğretmenim telefonda bayramda bizi çağırıyor" deyip telefonun ahizesini alel acele annemin ellerine tutuşturmuştum.O anı hiç unutmuyorum.
10 gün sonra 30 ağustos 1988 günü (okullar yaz tatilinde o sırada dikkatinizi çekerim) 44 kişilik sınıf mevcudunun 38 kişisiyle beraber Kütahya Dumlupınar'a gezi düzenlemiştik ve ben gerçek 30 Ağustos bayramını gerçektende orada bizzat o şehitliklerde ve tur rehberlerinin anlattıklatında yaşamıştım ve o yaşadıklarımı unutmam mümkün değil.
Ancak şimdiki gezilere baktığımda (ben bazen sırf bazı olaylara kendi kendime şahitlik etmek için katılıyorum) öğrencileri bırak öğretmenler bile konuya ilgisiz alakasız sanki Peribacalarına yada Sümela Manastırını yada Atatürk barajını gezmeye gitmiş gibi yüzeysel bilgilerle beraber hiçbir içtenlik ve samimiyet duymayan "kelimesi 10 kuruş" hesabı yapan tur rehberlerinin eşliğinde kısır bir eziyet programı yapıp geri geliyorlar.
Bunlar yine olayın iyi tarafı birde ne yapalım ne yapalım deyip hadi Çanakkale'ye oraya buraya gidelim diyen aileler var ve bence bunlar (tabiki hepsi değil) en felaketi..Hiçbirşey bilmeden herşey hakkında yorum yapanlar, yiyenler, içenler, o bölgelerde sigara içenler hatta ve hatta içki içenler hepsini gördüm ve yaşadım...
Buradan en azından saygın bir spor olan Formula1'i seyreden arkadaşlarımıza aynı saygınlığını o mekanlarada göstermelerini, oralara sahip çıkmalarını üzerime vazife ve haddim olmadığı halde hatırlatmak istedim..
Tuş-u lisan ettiysem affola ..
Selamlar, sevgiler, saygılar ...
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
| İmza |
 |
|
|
ktly
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: 34-41
|
Ynt: 30 Agustos Zafer Bayramı .. / 30.08.2010 03:20:01 |