Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / 2010 Yarışları / Singapur GP Stratejiler...

Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 26.09.2010 23:31:10

26.09.2010 22:26:54, Climanjaro tarafından gönderildi

@korhan ben aynı fikirde değilim.çizgi avantajı Webberde ve Webber'in sol tarafta kaçacak başka bir yeri yok.eğer Webber sağa doğru açılıp da Hamilton'u dışarı atmak için çizgi değiştirseydi hak verirdim.ancak aşağıdaki resimlerden de göreceğiniz üzere Webberin sol ön tekeri kerblerin üzerine kadar çıkmışyani kaçacak bir yeri yok.Zira yol da vermesi için sebep yok.http://img707.imageshack.us/i/20100926221941.jpghttp://img580.imageshack.us/i/20100926221922.jpgbu da Webber'in aracından.http://img829.imageshack.us/i/20100926222114.jpghttp://img706.imageshack.us/i/20100926222129.jpgWebberi savunmuyorum ancak bana göre bu bir yarış kazasıydı.düzenleme:hay ben bu forum scriptinin... bu kaçıncı mesaj editleyişimiz yahu.iki tane resim ekleyecez 1000 takla atıyoruz.güya sezona yetişecekti.. sezon bitti hala dandik bir forum sctiptimiz var.inşallah sonraki sezona yetişir, yetişmeyecekse de adam gibi birine yaptıralım yazık günah yaa....linklere bakın, nasıl bakarsınız o da sizin sorununuz artık...ne diyim bilmiyorum ki..

Sana yarışı tekrar izleyebilirsen eğer 56 turda Kubica'nın Sutil'e yaptığı ve geçtiği atağı tekrar izlemeni öneririm ;) Ne düşünüyorsun bu geçiş hakkında ?? Aynı viraj aynı çizgi aynı konum... Farkı bana izledikten sonra açıklarsan sevinirim ... Sutil'in lastiklerine de bir bakarsan beni mutlu edersin =)

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 26.09.2010 23:32:37

Ya Hamilton'un yarışın sonunda aracını itmesi belki göze hoş gözükebilir ancak kurallara tamamen aykırı..

Ama Kovalanien'in aracını start finiş düzlüğünün ortasında yanarken durdurup pişkin bir şekilde inmesi ve kalkıp bizzat kendi müdahele etmesi bence tamamen bir güvenlik zaafıdır...Ya o Karbonmonoksit dumanının altında 3-4 araç yan yana geçmeye çalışıp görmeyip Kovalanien'e çarpsaydı...Oradaki görüntülerde çok mu güzel olacaktı?

Zaten hala daha SC'nin çıkış ve giriş zamanları hakkında çok kötü düşüncelerim var...
Neyse bu konu uzar...

İmza
radi
Katılım tarihi: 17.03.2010
Nereden: izmir
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 26.09.2010 23:43:49

Yarışla ilgili yorumlara geçmeden önce F1 kulübünde Metinin yaptığı Raikkonnen - Reno birlikteliği ihtimali ile ilgili yorumuna tamamen katılıyorum. Raikkonnen tartışmasız iyi bir pilot ancak iskandinav insanların klasik konsantre, heyecan ve motivasyon özellikleri oldıkça kıt bir pilot, böyle olunca da önümüzdeki yıl bir üst sınıfa sıçrama yapacağından en ufak bir şüphemin olmadığı Reno takımı için doğru bir seçim olacağını düşünmüyorum.

F1 kulübünde tartışılan bir diğer konulardan biri önümüzdeki yıl ülkemizde yapılacak yarışın son yarış olma ihtimali, evet böyle bir ihtimal ne yazık ki var. Böylesine muhteşem bir piste sahibiz ama ne yazık ki geri kalan kısımlarda fazlasıyla sıkıntılı konular var. Pistin yeri ne kadar doğru? Gidişi bir dert dönüşü ayrı bir dert, yarış dışında geri kalan boş zamanda seyircileri eğlendirecek ek aktivitelerin olmaması, pistin iç bölümlerinin seyirciler için bakımsız olması bir çırpıda aklımda kalan eksiklikler. Ülkemizde yarış yapılması büyük bir şans, çok değil 10 yıl öncesine kadar rüya gibi olan bir durumdu, şimdi gerçekleştiriyoruz ama F1 gibi bir organizasyonda bu kadar sıkı rakip varken çok daha fazla çalışmamız gerekiyor...

Yarışla ilgili detaylardan önce, atak yapmanın bu kadar zor olduğu, hızlı olan pilotun geçişini engelleyen pistlerin neden var olduğunu anlamak zor, anlıyoruz mutlaka da anlamak istemiyoruz. Yarış çok da sıradan sayılmaz ama geçiş ataklarına imkan vermeyen bu tarz pistlerin takvimde yer alması büyük bir talihsizlik.

Vettelin startı Alonsoya göre daha iyiydi ancak ispanyol pilot hızlı bir şekilde kapıyı kapatarak muhtemel geçişi önledi.

Yarışın başında kumara ihtiyacı olan iki pilot bu haklarını kullanmaktan çekinmedi ve Webber bu kumarda Massaya göre daha başarılı ve amaca uygun bir sonuç elde etti. Redbulun özellikle virajlarda nasıl güçlü bir araç olduğunu Webberin tırmanışında çok net bir kez daha gözlemledik.

T. Glockun direnişi de alkışa değer bir bölümdü, her ne kadar Sutile geçilmiş olsa da o bölüme kadarki direnişi takdire değer bir sürüştü.

Her tur kaybedilen çok değerli zamanlara rağmen Mc'Larenin geç pit stopunu anlamak mümkün değil, göz göre-göre neden bu kadar beklediler, ne hedeflediler açkıçası ben pek anlamadım, büyük bir strateji hatası.

Beklenenden fazla geçiş oldu ama açıkçası yarışta en fazla heyecanlandığım bölüm öndeki iki pilotun aynı turda pite girdiği bölümdü, araç çevresindeki mekanikerlerin heyecanını tahmin bile edemiyorum, belki de şampiyonluğu etkileyecek hareket onların elinde, el yakan lastik değişimleri inanılmaz heyecanlıydı.

Kobayashinin efsaneyi geçişi de yarışın akılda kalan görüntülerindendi, japon pilot gelecek için oldukça iyi sinyaller veriyor

Ve yarışa damgasını vuran olay, Korhanın görüşlerine %100 katılıyorum, bence de Webber kendisini net bir şekilde geçmiş olan Hamiltona çarpmaktan kaçınabilirdi, Hamiltona kesinlikle yazık oldu, her zaman izlemek istediğimiz atakları yapabilecek nadir pilotlardan biri olan ingiliz pilota tek kelimeyle yazık oldu. Bu temas nispeten yine anlaşılabilir ama Shuminin yaptığını tarif etmek zor adeta kamikaze dalışı yaptı, aracı kötü olabilir, lastiklere alışmamış olabilir ama bu yaptığı dalışı anlmak mümkün değil, ve asıl ilginç olan hakemlerin değerlendirmeleri...

Kubica tek kelimeyle üst sınıf bir pilot, Serhanın da yayında bahsettiği gibi acaba altında diğer araçlardan biri olsa neler yapar (sanırım diğer araçları söylemeye gerek yok) her ne kadar lastik avanatajı olsa da geçişin böylesine zor olduğu bir pistte yaptığı geç frenajlar, cesaret dolu (nizami) dalışları tarif edebilecek bir yorum yok, yarışın sonlarında adeta gösteri sundu herkese

Son olarak Vettelin amansız takibi yarış heyecanını canlı tuttu ve bir an bile yarıştan kopmamızı engelledi, son dönemçte elinden geklenin en iyisini yaparak kim olduğunu ıspatalamaya çalışacaktır ve bu durum Webber için kötü haber.

Massa tam bir hayal kırıklığı, her ne kadar tırmanmış görünse de aynı araca sahip diğer pilot en önde en hızlı turu atarken onun tüm yarışta tek bir atak bile yapamaması, hatta girişimde bile bulunmamasını anlamak mümkün değil...

Şampiyonluk mücadelesinin son durumuna gelince; sonlara yaklaştıkça durum hafiften şekil almaya başlıyor. Mc'Laren için bu işin bittiğini söyleyebiliriz artık. Son 4 yarış öncesi kritik parametreler; Alonsonun motor durumu diğer taraftan Japonya ve hala soru işareti olan Kore yarışları sonrasında Alonsonun nerede olacağı. Mevcut durumda İbre hafiften Alonsoya dönmüş durumda, Redbullun kazanması muhtemel bir yarışta 1. olması onun için büyük bir adım ve gelişme F10'un rekabet seviyesi beklenenden fazla bir noktada ve bu durum devam ederse gitti denenen şampiyonluk elde edilebilir

Bu mesaj 2010-09-27 tarihinde radi tarafından düzenlenmiştir.
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 00:05:17

26.09.2010 23:16:17, Beril tarafından gönderildi

Bence de ceza verilmeliydi, sonucta 3 tekerle pistte "tehlikeli bir sekilde" gitmek, yanan bir aractan daha fazla tehlike arz etmiyor. Ama isin gorsel tarafi da gayet hos oldu... Kovalainen'in yanan aracini sondurmesi, Hamilton'in Kanada'da benzini biten aracini inip itmesi gibi enstantaneler, bana nedense 60'larin Formula 1'ini falan hatirlatiyor =)

Kovalainen Buemi ile temasının ardından kendisinin de söylediği gibi yakıt tankı basınç valfinin çıkması sonucunda motorun patladığını anlamadı. Pite yaklaştığında ise bence durumun farkına vardı ve motor düzlükte alev alınca da kenara çekti. Ama katılıyorum tabi kendi aracını söndürmesi ve yaptığı açıklamada da aracı insanların olduğu yere çekmek istemedim demesi bile ceza almasını engellemiştir.

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
Dark_Lord10
Nereden: Mersin
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 00:06:28

Webber-Hamilton olayı. Elbette ki kaçınılabilir ama Webber'in yavaşlaması söz konusu bile olamaz. Tek şans olarak yavaşlaması kaldıysa, kimse kusura bakmasın. Tek gözükara pilot Hamilton değil. Webber yerine Hamilton olsa o da yavaşlamazdı.

Ve Alonso. Vettel'in büyük baskısındaki sürüşü takdire şayan. Baskı altında devleşerek devam ediyor.

Bu mesaj 2010-09-27 tarihinde Dark_Lord10 tarafından düzenlenmiştir.

İmza

"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Micheal Jordan

Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 08:22:59

@Korhan
Kubica'nın Sutil'i geçmesi ile Webber & Hamilton olayını bir tutma.
sonuçta hem Webber hem de Hamilton şampiyonluk için çekişiyorlar, dolayısıyla ikisi de ayağını gazdan çekmez.
Ancak senin örneğindeki iki pilotun şampiyonluk şansı yok.

Tekrar izle.. Webber zaten kendi çizgisinde.. Yani sağa doğru gidip Hamilton'u dışarı atmıyor.
Tam tersine Hamilton viraja erken girerek Webber'e fren YAPTIRMAK istiyor.
WEbber neden fran yapsın ki, çizgi avantajı zaten onun. Dikkat et bak, sol tekeri kerblerde olan bir Webberden bahsediyoruz. Fren yapması gerekmiyor.
Hamilton'un bu kadar içer girmeden virajı dışardan alması gerekiyor.
Bana kalırsa Hamilton uyanıklık yapmış, Webber'e fren yaptırmak istiyor.

Ya da şöyle sorayım... İçteki kişi Hamilton olsaydı orda fren yapıp yerini Webber'e bırakır mıydı?

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 09:21:29

aşağıdaki videoyu inceleyin.

http://www.youtube.com/watch?v=MFAAD_ZP1TU

7. saniyede Hamilton geçmiş gibi görünüyor ancak sol arka tekeri seviyesinde Webber de aynı hızda geliyor
12. saniyede Hamilton henüz TAM OLARAK geçmemişken viraja içerden dalmaya başlıyor. (32. saniyeden itibaren Webber'in tepe kamerasından görebilirsiniz ki Hamilton tam olarak geçememiş henüz)
11. ve 12. saniyede Hamilton'un içeriye hamle yaptığını göreceksiniz. Akabinde çarpışma oluyor.

videonun 25. saniyesinde Webber'in kaçacak bir yeri olmadığını ve kerblerin üzerine kadar çıktığını ancak hamilton ile de neredeyse aynı hizada (geride olmadığını) görebilirsiniz.

35. saniyede ise yarış çizgisinde olan kşinin Webber olduğu (önündeki lastik izinden belli) görülüyor.
Yani çok net bir şekilde belli ki Hamilton henüz tam geçmemişken erken dalmış viraja.

Bence bir yarış kazası ve iki pilota da ceza gerekmiyor.

kovalainen olayına gelirsek tam olarak telsizden ne zaman ve nasıl bir bilgi geldi bilmiyorum ancak araç yanarken tam pit girişine geldiğinde ben de içeri girecek sandım, ancak devam edince "noluyor yahu" dedim.
start düzlüğünde kenara çekip söndürmesi bence mantıklı zira pit yolunda bir sürü alet edavat insan yakıt tanklı falan var.
onlardan biri alev alsa çok daha kötüsü olabilirdi.

Bu mesaj 2010-09-27 tarihinde Climanjaro tarafından düzenlenmiştir.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
İbrahim Beytekin
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 10:09:46

@Beril :

Benim asıl hatalı bulduğum pistteki görevliler.Müdahelede çok geç kaldılar.Elemanın biri 12 kglık tüple koşmaya çalışıyordu elinde ama zaten Kova halletmişti işi.

Kovalanien'de aracı derhal terkedip pit duvarından atlamalıydı içeri.Söndürme işlemini görevlilere bırakmalıydı ancak belki o da sonradan farkına vardıki gelen giden yok belkide iş başa düştü dedi.

İmza
radi
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 11:43:53

Beril, bence Shanghai ve Sepang diğerlerine göre heyecanlı ve fazlasıyla geçiş yaşandığı için kalmalarında bi mahsur yok :) ama diğer üçü kesinlikle katlanılır yarışlar değil. Geçmişten günümüze gelen tarihi pistler tamam ama takvime yeni eklenen diğer pistlere anlam vermek mümkün değil yada anlamak için sanırım Berni'nin kalın çerçeveli gözlüklerinden bakmamız gerekiyor :))

Bu arada yarış hafta sonu öncesindeki şampiyonluk adaylarından birinin yarış dışı kalarak bu şansını yitireceği yönündeki tahminin sanırım Hamilton değildi? :)
Akay
Katılım tarihi: 17.11.2009
Nereden: Yalova
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 15:59:21

Singapur'un bukadar heyecanlı geçeceğini tahmin etmemiştim doğrusu. Alonso gerçekten iyi bir iş çıkardı. Şampiyonluğa gelince bunu zaman gösterecek elbette. bu açıdan puanlama sistemi bence gayet güzel yapılmış. Motor sporlarının en zevkli tarafı da süprizlerin çok görülebilir olması. Neyin nerede ve nezaman olacağı hiç belli değil. Yarış esnasında öyle anlar oluyor ki gerçekten insanın yüreği hopluyor. Son turlarda Vettel'in Alonso'ya yaklaşması ve baskı kurması beni çok heyecanlandırdı.
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 20:31:05

27.09.2010 14:16:20, Beril tarafından gönderildi

Alonso'yu kastetmistim ben aslinda... Diger dort pilotun ilk dort sirayi alacagini, Alonso'nun da bir sorun ile (motor hakkini dusunerek) yarisi bitiremeyecegini ya da puanla bitiremeyecegini, dolayisiyla sampiyonluk yarisina havlu atacagini dusunmustum. Ama Alonso mukemmel bir hat-trick daha yaparak gridin su anda en iyisi oldugunu gosterdi ve tokat gibi cevap verdi bana =))

Zaten Fernando'nun kişilik olarak ta değiştiğini görebiliyorum,ya da olgunlaştığını.Basın toplantısında sürekli düzgün görünmek çabasında.Sanırım Ferrari de olmanın ağırlığını anlamış olmalı.Bu şans herkese verilmez.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
radi
Ynt: Singapur 2010 Stratejiler / 27.09.2010 21:09:35

Massanın zoraki gülüşü ilginç olmuş...
Ama şurası da kesin ki Ferrarinin de Alonso gibi pilotlara ihtiyacı var...
  « 1 2 »
Hızlı Cevap