Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / 2010 Yarışları / Japonya GP Yaklaşırken...

radi
Katılım tarihi: 17.03.2010
Nereden: izmir
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 29.09.2010 13:53:25

Alonsonun bu gridde en iyi pilot olduğunu düşünen biri olarak yazılanlara kayıtsız kalamadım ve iddaalarla ilgili bir iki satırda ben görüşlerimi bildirmek istedim.

Öncelikle Mclarene gidince Renoya demediğini bırakmamsı; böyle bir durum yok sadece son dönemde takımın yaptığı hatalar nedeniyle oldukça avantajlı olduğu şampiyonada takıma karşı serzenişte bulunmuştu ama bunda abartacak bir durum yok, sezon başında Button art - arda iki yarış kazanınca buna benzer serzenişleri Hamiltonda onu yetiştirip bugünlere getiren takımına yapmıştı, bunlar olabilecek şeyler, rekabetin en üst seviyesinde olduğu bu sporda hele ki böyle bir yılda anlık hırsın kurbanıyla, belki de taktiksel olan bu açıklamalar normal.

Maclarende 1. Pilottu olayına hiç katılmıyorum, mclarende hiçbir zaman 1. Pilot olmamıştır, o dönemde böyle bir durum yoktu, Alonso sezon ortasında çıkan tüm çalkantılara ve takımın resmen onu bırakmasına rağmen bile 1 puanla şampiyonluğu kaybetti, motive ve hırslı bir alonso o yılı çok rahat şampiyon bitirebilirdi. Şutlandı tabiri de (diğer iddalar gibi) çok abartılı olmuş ne olacaktı yani ortaya çıkan skandalda Alonso şahitlik yapmış, belki de muhtemel bir şampiyonluğu takımın elini ondan geri çekmesi nedeni ile kaybetmiş, bir de o takımda kalmasını kimse beklemiyordu herhalde

Ferrariye geçmişte nasıl laflar etti ben bunları da merak ettim açıkçası?

Alonsodan daha iyi bir Kimi? Neye göre iyi? Kimi iyi bir pilot inkar edilmez ama Alonsonun sınıfında değil, F1 pilotluğu sadece araca binip sürmek değil, Kiminin ne kadar konsantre ve motivasyondan yoksun bir pilot olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Bu söylediklerim Kimi fanlarını kızdırabilir, ben de Kimiyi beğenen biri olarak söylediklerimde en ufak bir abartma yok, yarış dışı kalınca bunun değerlendirmesini yapmak yerine şortunu giyip dondurma yiyen bir pilotun bu kurtlar sofrasında önde olması çok zor, o kadar iyi olsa emin olun R. Dennis onu bırakmazdı.

Almanyadaki olaya gelince, hafızalarımızı tazeleyelim, Alonso madem hızlıydı geçseydi deniyor, yanlış mı hatırlıyorum? Alonso zaten Massayı geçmişti ama takım arkadaşına göre çok iyi niyetli olduğu için Massansın çarpma pahasına karşılık vereceğini beklemediğinden kapıyı erkenden kapatmaya gerek duymadı ve sonrasında da o çok rahatsız olduğunuz telsizdeki serzeniş geldi. Almanyada tüm hafta sonunu domine eden pilotun, net olarak takım arkadaşından hızlı olan ek olarak şampionada iddialı olan pilotun böylesine bir yılda 8 puanı göz ardı etmesi takım için büyük bir hata olurdu. Evet biz izleyenler için hoş bir durum değildi Massanın bunu gözümüze sokarak yapması, ama diğer taraftan değerlendirelim o takımın başında hanginiz olsa bu kararı verirdi, yeri gelmişken şunu belirtim eğer Alonso şampiyon olacaksa bu 8 puan sayesinde olacak. O yarıştaki fotolarda Massanın asık yüzü ve Alonsonun abartılı sevinişiyle Ferrarinin huzurunun kaçtığı anlatılıyor ancak ben Alonsonun o yarıştan sonraki araçtan iniş, podyuma çıkana kadarki ve hatta podyuma çıkış hali ile Singapur sonrasındaki aynı süreci tekrar izlemenizi öneririm arasında tek bir fark yok diyorsanız zaten diyecek bir şey yok. Almanyada olan olay şudur, Massa aslında hiç olmadığı bir pilot sınıfında olduğunu açık bir şekilde görmeye başladı ve yapabileceği hiçbir şey yok, düşünüp bu organizasyonun en tepesindeki takımın bir parçası olduğunun farkına varıp elinden geleni yapmalı

2007 brezilyadaki yarışta Hamiltonla yaşadığı mücadeleye de değinilmiş, çok uzağa gitmeye gerek yok, sezon içinde bundan daha kötülerini gördük sanırım bunları anlatmama da gerek yok, kaldı ki o yarış son yarış ve şampiyonluk yarışı bir de bu açıdan değerlendirmek lazım, takımın elini ondan çekmesine neden olan kişiye rahatça yol vermesini kimse beklememeli. Hafta sonundaki yarışta Webbere çok kızsam da o anı düşünüp empati yaparak değerlendirmeye çalışsak da bu imkansız, o hızlarda anlık karar ve reflekslerle yapılan hareketlerden dolayı onları suçlamak ne kadar doğru bilmiyorum.

Sonuç olarak karşılıklı iddialar sürüp gider, herkesin aynı pilotu veya takımı desteklemesini bekleyemeyiz, ama F1 gibi bir organizasyonda yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım. Sevmezsin, nefret edersin ama bu doğruları görmemizi engellememeli, benim de Hamiltonla yıldızımın barıştığı pek söylenemez ama bildiğim bir şey var Hamilton bu griddeki sayılı pilotlardan biri ve ben F1'de bu pilotları görmek istiyorum, bulmuşken de onları sevmediğim için doğruları görmezden gelerek acımasızca gereksiz eleştiriler yapamam...

Bu mesaj 2010-09-29 tarihinde radi tarafından düzenlenmiştir.
Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 29.09.2010 15:16:49

yıl 2006, alonso reno için şunları söylüyor:
"Takım bna olan desteğini kesti, artık Fisichella'ya destek veriyor".
Tabii bunu böyle sakin şekilde değil kameralar karşısında öfke dolu şekilde söylüyor.
Daha doğrusu takımı karalama çabası içinde.

Mantıklı düşünürseniz 2006 da Alonso şampiyon oldu ve çok dişli bir Schumacher'e karşı yarışıyordu. Dolayısıyla takımın desteğini Fisi'ye kaydırma gibi bir durum olamaz.
Olsaydı zaten 2.şampiyonluğunu alamazdı.
Takımda o güne kadar yaşadıklarını "nasıl olsa artık McLarendeyim" düşüncesi ile döktü ortaya, ki bu çok edepsizce bir harekettir.

yıl 2007.
McLaren'e geldiğinde kendisini santanderin korumasında ve 1. pilot konumunda buldu. ilk 4 yarış Hamilton'a üstünlük kurdu, ne de olsa Hamilton'un ilk senesiydi ve o daha bir ÇAYLAK dı. ilk 4 yarışta mutluluk saçan McLaren evliliğinde ne olduysa 4. yarıştan sonra birden herkesin suratı asıldı ve birbirini kötüler demeçler verilmeye başlandı tv de. o evlilik bitmişti.
Takım bu olaydan sonra 9 sene bakıp büyüttüğü Hamilton'a ağırlık vermeye başladı.
Tabii bu sırada bir Ferrari hırsızlığı ve Alonso'nun "haberim yok bu olaydan" demesi ve ardından De La Rosa ile yaptığı maillleşmeler ortaya çıkınca tv lerden kaçmaya başlaması.
2007 de daha birkaç olay daha oldu ama uzun uzadıya yazmanın lüzumu yok. Geçelim 2008'e.

yıl 2008....
2006 nın sonunda giderken arkasına dönüp "tüü size" dediği takıma geri dönüyor.
biz buna Türkçe ve Türkiye örf adetinde "tükürdüğünü yalamak" diyoruz. İspanyolcasını bilmiyorum, kusura bakmayın.
Çok sevdiği Briatoresi ile tekrar birleşen Alonso kendini 1.pilot olarak gördüklerinden ve geçmişten ders çıkardığından dolayı uslu çocuk oldu be sezon.
Ancak singapur olayında çıkıp yine "bu olaydan haberim yok" demesi ve ardından haberi olduğu tespit edilmesi, aslında çok da akıllanmadığını gösteriyordu.

yıl 2009
Açıkçası bu sezon aklımda kalan bir olayı yok, hatırlamıyorum.
belki çok fazla ilgilenmediğimden dolayı olabilir.

yıl 2010
maalesef görmeyi hiç istemediğim bir pilot şu an benim desteklediğim takımda.
Zaten kendisinden önce babası (santander) geldi ve oğlunun da geleceği sinyalini vermişti.
Schumi döneminde Ferrari için demediğini bırakmayan kişi şu an o kötülediği, "her türlü pisliği yapabilecek kapasitede bir takım" dediği takıma gelmişti.
Tabii haliyle gittiği her yerdeki 1.pilotluk şartını santander baskısı ile kabul ettirmişti bile.
Almanya yarışına kadar herşey perde arkasında kaldı ancak bu yarışta madalyonun öteki yüzünü de gördük. Aile içi olaylar çok farklıymış.
huysuz çocuk yine huysuzluğunu yaptı.

şimdi bana biriniz çıkıp diyebilir mi "falanca kişi de böyle her gittiği takımda huzursuzluk yaratıyor" diye.
mesela bir pilot ismi söyleyin , 3 farklı takımda yarışsın ve her yarıştığı takımda bir skandalda adı geçsin.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 29.09.2010 15:35:43

arkadaşlar siz ne kadar açıklama yaparsanız yapın tmurat arkadaş alonsoyu kötülemekten vazgeçmez.
bunu nerden mi biliyorum?
bakınız imzası.

Bunlar senin sözlerin sevgili Climanjaro.Aynı şeyi sende yapıyorsun şimdi.Adam iyi işte. onun için bu kadar lafı yapılıyor zaten.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
radi
Katılım tarihi: 17.03.2010
Nereden: izmir
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 29.09.2010 16:33:23

Gerçek dışı kendince kurgulanmış, olayları içinde yaşamış gibi ve birebir ağızdan söylendiği idiaa edilen sözlerle geçmişte yaşanan olaylar üzerinde dedikodu yapmak gereksiz, gerçeği ve bugünü yaşamak lazım. Bir japon atasözü derki;" insan neredeyse, odur" önemli olan bu. Alonso şu anda griddeki en iyi pilot, bu benim iddaam değil F1'den birazcık anlayan herkesin ortak tespiti...
Sezon içinde bugüne kadar elde edilen rakamlar üzerinden gidersek, Kubicanın Petrova yaptığını anlayabiliriz, ama Alonsonun Massaya yaptığını nasıl açıklıycaz?
McLaren
Katılım tarihi: 21.09.2010
Nereden: Trakya
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 29.09.2010 17:09:49

@Climanjaro

Gerçekten çok güzel anlatmışsın. Alonso yu bugünden sonra da izleyeceğiz. Daha neler gösterecek bize.
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 29.09.2010 21:17:36

Herkese Merhaba

Alonso tartışmaları altında kalmış forumu biraz da Suzuka pistinden güzel bilgiler vererek keselim istiyorum ...

Ortalama hız olarak takvimin 3.hızlı pisti olan Suzuka deniz seviyesinden sadece 50m yükseklikte.. Bir turun %65 tam gaz geçilirken ortalama hız yaklaşık 233km/h .. 5. viraj Hairpin ile 8. viraj olan Casio'nun dışında frenlere çok iş düşmese de tam bir aero pisti olan Suzuka'da genelde yükseğe yakın bir yere basma gücü ayarları yapılıyor. Özellikle geçen yıl bir çok pilotun başına dert olan Degner 2 ile Yaklaşık 310km/h geçilen 130r ile Spoon virajlarında araçları izlemek son derece büyük bir keyif...

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
Al10so_4ever
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Aydın
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 29.09.2010 22:10:16

Hepinize iyi akşamlar. Sayın AntiAlonsocu arkadaşlarımız tabiki belirli bir kısmınızı kastediyorum.
GÜZELİN DEDİKODUSU ÇOK OLURMUŞ saygılar.

İmza
FERNANDO ALONSO DİAZ
Onur Güven
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Konya
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 30.09.2010 00:04:12

Tek bir şey merak ediyorum. Aceba Alonso bu kadar yükseliş gösterip şampiyon olabileceğini herkese hissettirmeseydi bu kadar eleştirecek miydiniz? Alonso'nun yükselişi içinizdeki nefreti açığa çıkardı bakıyorum
Tabi ben istemiyor muyum Kimi Raikkonen olsa şimdi Alonso'nun yerinde. Böyle soğuk soğuk dursa bile yeterdi

Bu mesaj 2010-09-30 tarihinde Onur Güven tarafından düzenlenmiştir.
Kankalp
Nereden: Ankara
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 30.09.2010 23:38:51

Bu 1999 sezonundaki araç F399. Sezon öncesine bir pistte test yaptığını ve ciddi bir kaza olduğunu duymuştum, bu o kaza mıdır bilmiyorum ama. Gerçi inanasım gelmedi bir kaza olduğuna. Ön kanadın kopup gitmesine alışkınız ama, ö kısmın direksiyon, gaz-fren pedalı, burun kısımla beraber bu şekilde koptuğunu ilk kez görüyorum. O kadar aksam böyle bir şekilde kopup gitse, kesinlikle pilotun da bacakları kopup gitmişti... O nedenle kaza falan olamaz bu, bir şeyi denemiş olabilirler.

Dolayısıyla pilotun kim olduğundan ziyade, bunun nasıl olabileceği esas soru bana göre :)

Bu mesaj 2010-09-30 tarihinde Kankalp tarafından düzenlenmiştir.
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 01.10.2010 09:11:46

Bu araç Kankalp'in de dediği gibi bir 99-F399..

Kazayı yapan eleman Federico Kroymans adında biri.Zaten üst havalandırmanın orada Kroymans diye yazıyor farkettiyseniz.Bir gösteri sırasında oluyor olay.Yavaş bir çarpma olduğu söyleniyor ancak neden aracın ikiye bölündüğü konusunda aracın 99 model ve o yıl Schumi'nin Silverstone'da bariyerlere girip bacaklarını kırması konusunda bağlantılar yapılıyordu.Yani 99-F399'un çarpma testlerinde problemli olduğu konusunda.

Kaza yılı 2004 diye hatırlıyorum ancak Kaliforniya Laguna Seca (benim favori pistlerimden biri olduğu için) pistinde olduğunu biliyorum yada öyle hatırlıyorum.Emin değilim.

Bu mesaj 2010-10-01 tarihinde İbrahim Beytekin tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 01.10.2010 20:05:30

Gerçekten çok ilginç,kaza olduğunu düşünmüyorum ben..

Bu mesaj 2010-10-02 tarihinde Serhat tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Sevgiler...
Climanjaro
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 01.10.2010 21:54:50

01.10.2010 20:05:30, Serhat tarafından gönderildi

Gerçekten çok ilginç kaza olduğunu düşünmüyorum ben..

Gerçekten çok ilginç , kaza olduğunu düşünmüyorum ben..

Gerçekten , çok ilginç kaza olduğunu düşünmüyorum ben..

bir virgülün, anlamı nasıl değiştirebildiğine bir örnek.

Sen hangisini kullandın Serhat

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
Serhat
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 02.10.2010 13:22:25

01.10.2010 21:54:50, Climanjaro tarafından gönderildi

Gerçekten çok ilginç , kaza olduğunu düşünmüyorum ben..Gerçekten , çok ilginç kaza olduğunu düşünmüyorum ben..bir virgülün, anlamı nasıl değiştirebildiğine bir örnek.Sen hangisini kullandın Serhat

Uyardığın için saol Climanjaro..

İmza
Sevgiler...
Climanjaro
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 02.10.2010 15:19:33

önemli değil...
yazarken mümkün olduğunca imla kurallarına dikkat ediyorum.
baş harfler için çok kasmıyorum kendimi, artı olarak shift tuşuna basmak bazen zor geliyor.
Ancak anlamı kuvvetlendiren imla ve noktalamalara dikkat ediyorum.
zira yanlış anlaşılabiliyor yazdığım mesaj.

şu cümleyi hiç unutmuyorum.
oku da adam ol baban gibi eşek olma

bu cümlede virgülü koyduğumuz yer o kadar farklı iki anlam çıkarıyor ki.

oku da adam ol , baban gibi eşşek olma.
oku da adam ol baban gibi , eşşek olma.

işte bu yüzden bu tarz yazıma çok dikkat ediyorum.
Elimde değil ne yapayım... kusura bakma.

İmza

Enzo Ferrari
Serhat
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 02.10.2010 15:45:59

02.10.2010 15:19:33, Climanjaro tarafından gönderildi

önemli değil...yazarken mümkün olduğunca imla kurallarına dikkat ediyorum.baş harfler için çok kasmıyorum kendimi, artı olarak shift tuşuna basmak bazen zor geliyor.Ancak anlamı kuvvetlendiren imla ve noktalamalara dikkat ediyorum.zira yanlış anlaşılabiliyor yazdığım mesaj.şu cümleyi hiç unutmuyorum.oku da adam ol baban gibi eşek olmabu cümlede virgülü koyduğumuz yer o kadar farklı iki anlam çıkarıyor ki.oku da adam ol , baban gibi eşşek olma.oku da adam ol baban gibi , eşşek olma.işte bu yüzden bu tarz yazıma çok dikkat ediyorum.Elimde değil ne yapayım... kusura bakma.

Yok canım ne kusuru.Keşke hepimiz sizin gibi olabilsek.
Türkçemize değer veren insan sayısı gittikce azalıyor,sizin gibi değer verenleri görmek de insanı mutlu ediyor..

İmza
Sevgiler...
Korhan Savran
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 03.10.2010 19:13:00

Herkese Merhaba

Suzuka pisti ile bilgiler vermeye devam edelim... Özellikle suzuka'nın virajlarından bahsetmek istiyorum ..

Öncelikle ilk viraj 290km/h hızdan 170km/h kadar düşülen son derece akıcı bir viraj. Devamında ki 2.virajın çıkışına kadar tam 5g lik bir yüke maruz kalarak çıkıyor pilotlar aynı zamanda virajı gaza basarak dönmek zorundalar. 3.4.5.6. S virajlar ise son derece akıcı devamında ise yokuş yukarı geçilen 7. viraj Dunlop var. Bu virajın sonuna doğru ilk sektör bitiyor ve 8.viraj Degner 1 yaklaşılıyor. Özellikle Degner 2 için viraja giriş çok hayati önem taşıyor. Degner 2 de yol tutuş ve denge çok önemli. Yokuş yukarı çıkılan 10 virajın ardından apexsi görür görmez frenleme yapılan sezonun en yavaş virajlarından biri olan 60km/h 1.viteste dönülen hairpin var. Daha sonra yokuş yukarı çıkılarak girilen ve yokuş aşağı inilen akıcı 12. virajın ardından pistin hata yapıldığında tüm turu mahvedebileceğiniz çift apeksli 4. viteste dönülen spoon bulunuyor. 2. Sektörün bitiminden itibaren sezonun en çılgın virajlarından biri olan 130 r var. 7.viteste tam gaz yaklaşık 315km/h dönülen virajın ardından 300km/h ile yaklaşılan ve 70km/h düşülen en büyük frenleme noktası Casio şikanı var. Bu şikanın çıkışındaki çekiş son viraja saldırmak için tur zamanı açısından son derece önemli.. Suzuka tam bir aero ve sürücü pisti. Kötü araca asla yer yok !

İyi Seyirler.

İmza
icarusflying
Katılım tarihi: 25.07.2010
Nereden: Antalya
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 05.10.2010 14:26:31

McLaren burada en azından iki ve üçüncülük almalı yoksa 2010 yılını Kıpkırmızı bitirebilirler, gönlüm Gümüş rekliyi önde tek başına giderken görmek ama gerçekçi olalım araya mutlaka Kırmızı yada Mavi karışacaktır.
Schumi
Katılım tarihi: 27.10.2009
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 05.10.2010 19:04:14

RedBull'dan korktuğum son pist.. Alonso'dan fark yaratmasını bekleyeceğiz..

İmza
Korhan Savran
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 05.10.2010 21:46:55

Herkese Merhaba

Suzuka pisti ile ilgili son güncellemeler şöyle..

* Degner1 ve Spoon virajlarındaki kerbler yeni 25mm lik kerbler değiştirilerek kerblerin dışında bulunan yeşil asfalt alan 20 metre daha uzatıldı..

* Spoon virajının çıkışında bulunan suni çime bir ekleme daha yapıldı.

* Casio şikanının çıkışının kerbleri arkasında bulunan suni çimler yenilenerek virajın çıkışında bulunan yeşil asfalt alanın 20 metre ilerisine kadar taşındı...

* Tüm lastik bariyerlere koruyucu (conveyor belt) koruyucu bantlar yerleştirildi.

İyi Seyirler.

Bu mesaj 2010-10-06 tarihinde Korhan Savran tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Akay
Katılım tarihi: 17.11.2009
Nereden: Yalova
Ynt: Suzuka 2010 Yaklaşırken... / 06.10.2010 14:17:18

Suzuka tam bir aero ve sürücü pisti. Kötü araca asla yer yok ! Aynen katılıyorum bu fikre. Özellikle Casio şikanı araçlar ve özellikle lastikler için yıpratıcı olacaktır. 300km/h'den 70km/h'e düşmek pilotlar için de güçlü bir baskı yapacak ve yoracak. Buradaki g kuvvetini hissetmek isterdim doğrusu.

Bu pistteki geçişler hakkında neler düşünüyorsunuz ? Çok çetin çekişmeler görebilecekmiyiz takım içi rekabetler de dahil ? Ne dersiniz bu konuda ?
  « 1 2 3 »