Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / 2010 Yarışları / Japonya GP Stratejiler...

McLaren
Katılım tarihi: 21.09.2010
Nereden: Trakya
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 09.10.2010 09:09:45

Mekanikerler pit alanında oyuncak gemi yüzdürüyorlar
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 09.10.2010 10:13:33

Herkese Merhaba

FIA'nın yaptığı resmi açıklamaya göre yarın yerel saatte sabah 10.00 da sıralama turları ve 15.00 yarış yapılacak. Ancak bu durumdan pilotlardan çok takımlar çok olumsuz yönde etkilenecek. Aynı zamanda perc-ferme kuralları zaman yüzünden normal prosedür olarak yüksek ihtimalle uygulanamayacak... Her anlamda farklı bir hafta sonu bizleri bekliyor olacak....

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 09.10.2010 13:57:31

Takımlar açısından hiç iyi olmadı bu durum.Benim açımdan iyi oldu
Farklı bir sıralama turu bizleri bekliyor.
Benim merak ettiğim bir soru var.Eğer yarında yağmur aynen bu şekilde yağsa ve yine sıralama seansı yapılamazsa ne olur?
Nasıl bir karar alırlar?

İmza
Sevgiler...
Erdim
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 09.10.2010 15:02:45

Hava yarın için bu şekilde Serhat biraz daha bilgilendiriyo gibi yarınki tabloyu

Bu mesaj 2010-10-09 tarihinde Erdim tarafından düzenlenmiştir.
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 09.10.2010 15:23:21

Sadece bu yarış için sormuyorum,genel olarak soruyorum.
Mesela bugün olduğu gibi her hangi bir pistte cumartesi günü yağmur yağdı ve sıralama pazar gününe ertelendi.Pazar günüde çok yağmur yağıyor ve sıralama yapılamadı.Nasıl bir karar verilirdi yarış için?

İmza
Sevgiler...
Onur Güven
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Konya
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 09.10.2010 18:11:39

09.10.2010 15:23:21, Serhat tarafından gönderildi

Sadece bu yarış için sormuyorum,genel olarak soruyorum.Mesela bugün olduğu gibi her hangi bir pistte cumartesi günü yağmur yağdı ve sıralama pazar gününe ertelendi.Pazar günüde çok yağmur yağıyor ve sıralama yapılamadı.Nasıl bir karar verilirdi yarış için?

Bu konuyu da konuştular yayın esnasında. Serhan abi büyük ihtimalle şampiyonadaki puan durumuna göre bir sıralama yapılırdı öyle bir durumda dedi
jr_lauda
Katılım tarihi: 26.09.2010
Nereden: istanbul
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 09.10.2010 23:06:38

gene bölye bir erteleme 2004 yılında olmuştu ve o yarışı schumacher kazanmıştı. bu sefer suzuka da çok heyecanlı bir yarış bizleri bekliyordur. inşallah yağmurla birlikte bol stratejili zevkli bir yarış izlemek temnnisiyle... bu arada 10:50 de moto gp var Jorge Lorenzo nun 9. olması şampiyonluğa yetecek.

İmza
Senna ebediyyen ruhumuzda 1 Mayıs 1994...
jr_lauda
Katılım tarihi: 26.09.2010
Nereden: istanbul
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 09.10.2010 23:07:49

09.10.2010 22:45:52, tmurat tarafından gönderildi

Çok şanslıyım.. Bugün sıralama turları sırasında çalışıyordum. Kaçırdım, üst üste izleme rekorum yarıda kaldı diye üzülmüştüm ama şanslıyım ki ertelenmiş sıralama turları.. Tam beş sezondur hiç bir yarışı ve sıralama turlarını kaçırmadan, canlı izliyorum. (:

ya kaçırırsan ne hissedersin...

İmza
Senna ebediyyen ruhumuzda 1 Mayıs 1994...
radi
Katılım tarihi: 17.03.2010
Nereden: izmir
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 11.10.2010 09:56:01

Şekil belirginleşmeye başladı

Aynı günde sabırsızlık yaşamadan hafif bir kestirme molasıyla uzun bir yarış heyecanı yaşamak hiç fena olmadı aslında. Yarış Japonya olunca çalar saatin kalitesi önemli tabi :)

Satartla birlikte gözlerimizin açılması için yüzümüze vurduğumuz soğuk suların yapamadığını yaşanan kazalar fazlasıyla yerine getirdi. Yaşanan kazalar heyecanlı tempolu bir yarışın habercisi mi diye düşünmemize neden oldu ancak o beklentiler ara - ara tetiklense de genel olarak sakin tempoda geçen rutin bir yarış oldu.

Müthiş bir sıralama derecesi ve harika bir start sonrası Serhanın da belirttiği gibi aracından her zaman daha fazlasını gerçekleştiren pilota yazık oldu. Webberle mücadelesi, Vettel için bir tehdit olabileck mi diye diye merak edilen bu kısımlar açıkta kaldı ne yazık ki.

Konsantrasyonunu tamamen yitirmiş bir Massadan kalan yarışlarda da bir şeyler beklemek fazlasıyla iyimser olur. Ferrari patronunun da bunu görmesi ve onu gaza getirmek için abartılı demeçler vermesi bile işe yaramaz. Massa hala Almanyada kalmış gibi.

Alonsonun satrtta çok kısa kaybettiği yerini hızlı bir şekilde geri alması son virajı dönülen şampiyonada bu geçiş hayati önem taşıyan kritik bir hamle oldu.

Efsanenin eski günlerini hatırlatan geçişi ile başladığı yarış takım arkadaşını geçerek devam etseydi onun için harika bir geri dönüş sinyali olurdu.

Buttonın sert lastik taktiği ne yazık ki kendinden çok Hamiltonın yarışını da mahvetti. Yumuşak lastiklerle ondan daha hızlı olan Hamiltonı durdurması Alonsonun ekmeğine kaymak gibi oldu, kaçıp giden Alonso hiç stres yaşamadı.

KOBAYASHI: bu isim bu hafta sonu kesinlikle altın harflerle yazılmalı. Serhanın deyimi ile adeta Japon dalışı yaparak yaptığı muhteşem geçişleri anlatmak mümkün değil. Tamamı cesur ve temiz ataklardı, sanki 11. virajın oyundaki hilesini bulmuş çocuklar gibi öylesine geçişler yaptı ki böylesine bir performans için söyleyebilecek pek fazla bir şey yok. Japon pilotun bu performansı ve sezon genelinde de bu tür cesur ataklardan kaçınmayan biri olduğunu göstermesi ilerleyen yıllar için onun adına çok sağlam temeller oluşturduğunu zöyleyebiliriz.

Yarışın 2. bölümünde Ferrari ve Mclarenin sert lastikleri redbullara oranla daha iyi çalıştırması, özellikle de Hamiltonın çılgınca zorlaması hafif bir pozisyon değiştirip heyecanlı bir bekleyişe sürükledi bizi, ancak Hamiltonın çekirgesinin bildiğimiz türlerin dışında farklı bir doğadan olması 4. kez sekmeyi de başararak İngiliz pilotun bir kez daha gerilere düşmesine ve şampiyonluğu kaybedişinin perçinlenmesine neden oldu. Hamiltonın, Alonsoya yaklaşırken yaptığı geç frenajlarda lastik kilitlemeleri, yakın çekimlerde fren sırasında balatalardan fışkıran tozların oluşturduğu toz bulutunun görüntüleri de bu araçların nasıl limitlerde olduğunu gösteren enfes görüntülerdendi.

Şampiyonluk yarışı
Evet şekil belirginleşmeye başladı. Son viraj öncesi Berilin de yıldızlarla belirterek her ne kadar matematiksel olasılıklar hala mevcut olsa da Mclaren için bu iş net bir şekilde bitti. Pilotlar şampiyonasından ziyade markaları da kaybettiklerini söylemek çok zor değil. Button sezon başından beri aynı Massa gibi zaten bir şampiyon adayı değildi ama ondan bi adım önde bir süre sayısal verilerini daha üst seviyede tutabildi ve son dünya şampiyonu olarak Hamiltona çok fazla ezilmedi.

Alonso, kendisinin de belirttiği gibi bu pistte yapılması gereken max. İşi yapıp alabileceği en iyi puanla buradan ayrılarak şansını canlı tutmayı başardı. Ferrari için Macaristanla birlikte yarışmayı istemeyeceğ pistlerden biri olan Japonyada bundan fazlasını beklemek oldukça iyimser bir beklenti olurdu. Alonso her ne kadar kalan yarışlarda podyumun yeterli olacağını söylese de şampiyonluk için kalan yarışlarda yapması gereken, Korede, Japonyadan bir adım üste çıkıp, mutlaka Brezilyayı kazanmak. Brezilyayı kazanamayan bir Alonsonun şampiyon olması meleklerin insiyatifine kalır.

Japonyada kan kaybeden pilot tartışmasız Webber, Vettelin son yarışlardaki istikrarı redbullun takım emri konusunda elini kolunu bağladı. Japonyada kaybettiği çok değerli 8 puan ve görünen o ki daha fazlasını da bundan sonraki yarışlarda kaybedecek. Çok açık bir şekilde redbull şampiyonluğu kaybedecekse takım içindeki bu çekişme nedeni ile iki pilotun birbirinden çaldığı puanlar nedeni ile kaybedecek.

Bu mesaj 2010-10-11 tarihinde radi tarafından düzenlenmiştir.
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Suzuka 2010 Stratejiler / 11.10.2010 09:58:15

Kubica ve Rosberg'in fırlayan tekerleri ile ilgili bir bilgisi olan var mı arkadaşlar? Hadi Rosberg'in yarış esnasında fırladı kaza yaptı ama Kubica SC periyodunda yavaş ilerlerken olay oldu...Pite dönüp lastiği değiştirme imkanı yokmuydu yoksa arıza sadece fırlayan tekerden ibaret değilmiydi ? Çünkü hemen kenara çekip İstop etti ...

İmza
  « 1 »
Hızlı Cevap