Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Dedikodular / 2011 Sezonu Gridi...

meriçf1
Katılım tarihi: 25.10.2010
Nereden: istanbul
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 30.10.2010 17:43:09

Senden harika bir paylaşım daha....
RAI
Katılım tarihi: 28.10.2009
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 31.10.2010 04:24:42

Eminim Raikkonen Webbeein sampiyon olmasini istiyordur

İmza
JKB
Katılım tarihi: 26.10.2010
Nereden: Giresun
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 31.10.2010 16:29:31

Artık Olsun :)
O Kadar F1 Camiasında Bilmem Kaç Sene Geçir...
Bu Kadar Yakınken Webber'in Olması Çok Güzel Olur Zaten Şampiyonluk Adaylarının Hepsinde Şampiyonluk Unvanı Var ( Vettel Hariç İleride Olsun Daha Genç ) Tek Webber'de Yok,
Umarım Webber Şampiyon Çıkar :)
radi
Katılım tarihi: 17.03.2010
Nereden: izmir
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 02.11.2010 08:40:40

Her ne kadar Massanın sözleşmesi devam etse de, son iki yarıştaki durumu ve katkısı göz önünde bulundurulacaktır. Massanın en büyük şansı gelecek vaad eden pilotların hepsinin kontratlarının kapatılmış olması. Az da olsa Webber tehtidi var. Şampiyon olamayan ve bir de bunu takımın ona desteğini vermediği için kaybetmesi muhtemel bir Webberin Ferrari teklifini geri çevirmsi için bir sebep yok gibi. Tabi Ferrari Alonso etrafında kurulmuş ve bunu çoktan kabul etmiş gayet iyi durumda olan takım havasını bozmamak adına bu riske girmek ister mi bilinmez. Webberin Alonsoyu Massadan daha fazkla sıkıştıracağı açık...
Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 02.11.2010 12:56:28

Bana çok mantıklı gelmedi. Sonuçta Webber seneye 35 yaşına gelecek bir pilot ve Ferrari'nin şimdiye kadar bu yaştaki bir pilotla anlaşma yaptığını hatırlamıyorum. Belki Irvine olabilir, ama o da 1996'da Ferrari ile anlaşırken 31 yaşındaydı, yani çok da yaşlı değildi. Geçen seneki Badoer ve Fisichella olayını saymıyorum, çünkü oradaki durum farklı. Burada sene başından itibaren yarışacak bir pilotla anlaşma yapılmasını kastediyorum.

Gerçi yaş olayına takılmamak lazım, Ferrari & Webber ikilisi olmayacağının asıl sebebi şu; Ferrari de diğer takımların izlediği yoldan gidiyor pilot seçimi için, yani Red Bull gibi bir pilot geliştirme programı var ve McLaren'ın Hamilton'a yaptığı yatırım gibi şu anda üzerinde durduğu bir pilot var: Jules Bianchi. Massa ile olan sözleşmenin bitmesi ile (belki daha öncesinde de olabilir, nedenlerini aşağıda anlatacağım) Alonso'nun yanına ikinci koltukta Bianchi'yi görmemiz en yakın ihtimal.

Webber, Red Bull'da devam edecek. Ve onun son şansı olduğunu düşünenler bence yanılıyorlar, bu aslında Villeneuve'ün de söylediği gibi eline geçen ilk fırsat. Ha, burada tartışmamız gereken konu Red Bull Webber'e şans verir mi? Sanmıyorum. Bir sıkıntı olacaksa bu Webber'den değil, Red Bull'dan kaynaklanacak.Webber de bunun farkında...

Massa'nın geleceği ne olacak? Bir kere burada pilot tartışmasına girmek istemiyorum; ancak son birkaç haftadır burada yer alan "Massa ikinci sınıf pilot, Ferrari'ye yakışmıyor" gibi düşüncelere katılmıyorum. Bu sene Massa'nın geride kalmasının en büyük nedeni lastiklere alışamaması. Yeri geldiğinde her zaman söylüyorum; pilotların sürüş stilleri farklıdır. Massa'nın sürüş stili de bu seneki araca ve bu sene kullanılan opsiyon lastiklere uymuyor. Bir türlü verim alamadı bunlardan. Dolayısıyla Alonso'nun onu süpürmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bu bir anlamda Raikkonen'in yeteneklerinin de sorgulanmasına neden oluyor; bu da yanlış. Massa'nın her sene aynı seviyede sürüş yapmadığı aşikarken halef selef pilotların karşılaştırmasını 3. pilotlar üzerinden yapmak da doğru değil.

Ancak bu gerçekler ortadayken, Massa 2011'de de Alonso'ya göre zayıf bir performans gösterirse 2012 için kendisine koltuk aramaya başlar. Çünkü Ferrari yeni Schumacher'ini buldu ve diğer koltuğa takım için çalışacak bir pilot arıyor. Meali, kendine değil, takım kisvesi altında Alonso'ya çalışacak bir pilot arıyor. Eğer 2011'de durum tersine dönerse, Massa iyi performans gösterip Alonso ortalama kalırsa o zaman Ferrari Massa'ya döner. Çünkü Ferrari'nin mantalitesi tek pilotu desteklemektir.

Buna Ferrari takımı asla izin vermez; çünkü sezon başında araç Alonso'nun sürüş stiline göre yapılacak. Bundan emin olabilirsiniz. Massa'dan da bu araca uyum sağlaması beklenecek. Dolayısıyla Massa'nın işi zor. 2011 için koltuğu garanti, ancak 2011 sezonunun ikinci yarısı ve 2012 için bir o kadar da sallantıda...

Bu mesaj 2010-11-02 tarihinde Kankalp tarafından düzenlenmiştir.
JKB
Katılım tarihi: 26.10.2010
Nereden: Giresun
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 02.11.2010 16:25:39

Haklısın Ferrari'nin Tek Pilota Yönelmesi Biraz İlginç ;

Gerçi Ferrari İlginçliklerin Takımı :) Rubens ve Michael Zamanındada Öğleydi
Schumiye Hep Daha Yakın Herşey Onun Üstüne :) Domine Sezonlardan Birinde Arada Puan Farkı Olmasına Rağmen (Sıralamada Michael Gene 1. ) Rubens Son Düzlükte Yarışı Michael'e Vermişti ( Takım Emri ) Yarış Güzel Ama Son Berbat :)

Dediğin Gibi Şimdikide Buna Benzedi Massa'nın İşi Zor.
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 21.11.2010 01:08:45

Aslında Maldonado'nun yanında birde Sutil çok hoş olurdu Williams'ta ama bakalım bekleyip göreceğiz.

İmza
meriçf1
Katılım tarihi: 25.10.2010
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 22.11.2010 21:44:03

- Nico Hulkenberg'in menajeri Willi Webber, Ferrari ile yakin temasta
hulkenberg ferraride test pilotluğu içinmi yoksa massanın yerine yarışmak içinmi ferrariyle yakın temasta bulundu aydınlatırsanız sevinirim....
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 22.11.2010 23:24:50

Sutil 2011'de Force India'da kalmaya çok yakınmış.
Anlaşmaya varmışlar ancak henüz anlaşma imzalamamışlar.

İmza
Sevgiler...
gamzecan
Nereden: Almanya
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 23.11.2010 10:22:04

Vettel bütün sezon boyunca pole de olsun yarışı kazandığı anda olsun parmağı ile gösterdiği 1 işaretine sonunda kavuştu

Çok güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık teşekkürler Beril :)

İmza

Metin Mete
Katılım tarihi: 14.10.2009
Nereden:
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 24.11.2010 22:43:23

Ferrari şu anda Massa sonrası döneme (hatta Alonso sonrası) güçlü bir aday bulmak zorunda, Bianchi o aday değil gibi, o yüzden Vettel, Kubica ve Hulkenberg'i değerlendirmeli.

Kubica sanki en kolayı gibi, Hulkenberg de tecrübe kazandıktan sonra olabilir, Mercedes eğer 2011'de ilk 3 sırada olursa Vettel'i Schumi'nin yardımıyla kolayca kandırabilir. Aksi takdirde Ferrari'yi seçme şansı yüksek.

İmza
http://metinmete.blogspot.com

http://twitter.com/metinmete
hasret
Nereden: Aydın
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 27.11.2010 11:34:49

Merhaba Arkadaşlar,
Uzun bir aradan sonra herkese selamlar. Bir sezonu daha bitirdik ve ben bu en heyecanlı sezonu doğru dürüst takip edemememin üzüntüsünü yaşıyorum maalesef. Oysa sezon başı ne kadar veryansın etmiştim değil mi? Heyecanlı bir sezon hiç beklemiyordum ilk yarıştan sonra. Demek ki erken konuşmamak lazımmış.

Neyse konu başlığına uygun olarak bir iki kelime edeyim. Hulkenberg' in bu sezon yarışmasını açıkçası istiyorum. Bana F1 de şansı oldukça fazlaymış gibi geliyor. Eline geçen şansıda iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Umarım bir takımla özellikle de Force İndia ile anlaşabilir.

Bu arada Sevgili Beril' e bir parantez açmam gerekiyor. Sevgili Beril, forumda fırtına gibi esmişsin canım. Tüm yorumlarını okuyamadım ama okuduğum yorumların diğerlerinin de kalitesini gösteriyor. F1' de bir bayanın bu kadar bilgiye sahip olduğunu ve bu bilgiyi en doğru biçimde bizlerle paylaştığını görmek hakkım olmasa da seninle gurur duymama neden oluyor. Yorumlarının hepsini en kısa zaman da okuyacağım. Eminim bir çok yeni şey öğreneceğim. Moderatörlüğünü de tebrik ediyorum canım.

Şimdilik hoşçakalın.
İbrahim Beytekin
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 08.12.2010 14:56:22

Ben anlamadım bu işi.Şimdi Renault, Lotus'u mu satın aldı yoksa Lotus, Renault'u mu?
Lotus, Renault'u aldıysa o zaman diğer Lotus ne iş yapar? Renault, Lotus'u aldıysa ne alaka?

Tavuk ve yumurta gibi bir olay oldu bu iş...

İmza
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 08.12.2010 17:43:19

Aracın renkleri çok güzel duruyor.
Lotus Renault Racing team geçen sene gride katılan Lotus takımından büyük ihtimalle bayağı hızlı ve üstün olacaktır.Gridde iki tane aynı renklerde ve aynı isimleri taşıyan bir takım olması çok garip bir durum olacak gibi.Mutlaka bir çözümünü bulurlar bu durumun.

Bu mesaj 2010-12-08 tarihinde Serhat tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Sevgiler...
İbrahim Beytekin
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 08.12.2010 22:29:19

08.12.2010 15:38:00, Beril Tamertürk tarafından gönderildi

%70-80 civari olan (tam olarak ne kadar oldugu bilinmiyor) cogunluk hissesini, sahibi Belcikali sirket Genii Capital'den satin aldi. Yani Lotus, Renault'yu satin aldi. Hatirlayacaksiniz, Genii Capital de bu hisseleri 2009 sezonu sonunda kapanma tehlikesi geciren Renault fabrika takimindan almisti.

Şimdi benim aklımın almadığı bu Hakiki Lotus , Genii Capital şirketini Renault'dan dolayımı almış yoksa Genii Capital'i almışta Renault takımı bonus olarak mı onlara gelmiş? Yani bu geniş ailenin gerçekten F1'e girmeye niyetlerimi var yoksa öylesine bir isim hakkı patent tescili olayımı bu?

Şimdi mantıken F1'e girmeye niyetleri olsa direkt Renault takımını alırlardı diye düşünmeden kendimi alamıyorum.Ama baktılar Lotus ismi elden gidiyor bir misilleme amaçlı yatırım gibide geliyor.

Öte yandan Proton (Çakma Lotus) niye kendi ÖZ ismini kullanmakta bu kadar çekiniyor? Madem bu geniş aile Lotus ismini bu kadar seviyordu ne diye Malezya'lı bir firmaya bu isim hakkını kaptırdı?

Max Mosley F1'de olsa onun parmağı var işte diyeceğim ama o da yok ne yazık ki.Olsa olsa Jean Todt'un başının altından çıkıyordur yada Briatore'nin.Nede olsa onlar artık bu konularda uzman sayılırlar...

İmza
İbrahim Beytekin
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 08.12.2010 23:56:16

Gerçekçi olmak gerekirse iki defa bu tip isim hakkı davalarına hem yönetici hemde şirket sahibi olarak şahit oldum ve her iki seferinde de ikiside kayboldu gitti..

Bu işlerden kimseye hayır gelmez.

Yaşanmış ve sabit bir tecrübedir bu...

İmza
Kankalp
Nereden: Ankara
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 09.12.2010 00:02:35

İşin ilginci Grup Lotus CEO'su Dany Bahar da durumu memnuniyetle karşılıyor. Hatta "benim için sorun yok, 4 araç olması 2 tane olmasından daha iyidir" falan demiş.

Acaba yeni bir Red Bull-Toro Rosso durumu mu yaşanacak?
Sabri_McLaren
Nereden: BURSA
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 09.12.2010 00:30:33

Kafalar baya çorba oldu gibi
radi
Katılım tarihi: 17.03.2010
Nereden: izmir
Ynt: 2011 Sezonu Gridi... / 09.12.2010 16:59:28

Durum hem açık ama bi o kadar da karışık gibi. İbrahim'in dediğine katılıyorum Malezyalılar kendi isimlerini kullanmaktan neden bu kadar çekiniyorlar. Diğer taraftan yarış takımının isim hakkına sahip olan aile bir hırs uğruna girdiyse bu işe, bu takıma yazık olur, bu açıdan bakılırsa 2 LOTUS takımı olması gelecek için iyi bir durum, efsane bir takım gelmişken hızlı bir şekilde kaybolmaması adına. Bu durum gelecek yıl beklentilerimizi düşürmemize de bir sebep, ek olarak en çok da Kubica adına kötü bir durum. Bir kez daha üst seviyeye ulaşmışken tekrar geri sarmak zorunda kalacak, ama bu onun için bir fırsata da dönüşebilir. Kubica'nın üst seviye pilot olduğuna hepimiz ikna olduk diye düşünüyorum ve bir kez daha geri adım atmayı kabul etmeyecektir. Bakış açısını bir kez daha değiştirirsek gelecek yıl için çapraz eşleşmeli bir durum söz konusu olabilir, şöyle ki; yeni takım bu yılki performansını aratır ve çapraz köşede de Massa bu yıl olduğu gibi Alonso'ya kötü bir şekilde mağlup olursa 2012 Kubica'nın yılı olabilir.
  « 1 »
Hızlı Cevap