Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / 2010 Yarışları / Abu Dabi GP Yaklaşırken....

Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 08.11.2010 00:36:50

Herkese Merhaba

1950 yılında başlayan F1 dünya şampiyonasının tarihinde 26.kez pilotlar şampiyonası son yarışta yani Abu dabi'de önümüzdeki hafta belirlenecek... 5.554km uzunluğunda olan pistte pilotlar şampiyon olmak için 55 tur ve yaklaşık 305.361km koşacaklar... Pistin tur rekoru geçen yıl S.Vettel tarafından atılan 1.40.279'luk tur ile belirlenmişti. Nefeslerin tutulacağı son GP için geri sayımı başlatalım.....

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 08.11.2010 11:54:14

Bu pistin yanındaki Ferrari Park hizmete açılmış mı? Bilgisi olan var mı?

İmza
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 08.11.2010 12:51:49

Ferrari dünyası 29 Ekim 2010'da açıldı.
Ferrari World Abu Dhabi&8217;nin eğlence hizmeti sunacak özelliklerden bazıları:

* Formula Rossa: Saatte 240 km&8217;lik hızlara çıkan dünyanın en hızlı roller coaster&8217;ı

* Speed of Magic: Daha önce hiçbir Ferrari&8217;nin gitmediği, doğal ve olağanüstü yerlerden oluşan, sürekli değişen gerçek üstü bir ortamda seyahat eden bir gencin maceralarını takip eden 4 boyutlu fantezi bir yolculuk.

* Made in Maranello: Maranello&8217;daki ünlü Ferrari fabrikasının duvarlarının ardında gerçekleşen ve misafirlere dünyanın en rağbet gören otomobilinin karışık yapım sürecini izlettiren sanal bir gezi.

* V12: 12 silindirli motorun kalbine doğru giden ve su kanalında yapılan heyecan verici bir gezi.

* G-Force: Doğrudan Ferrari Enzo&8217;dan esinlenen bir koltukta, heyecan arayanları kırmızı tavanın içinden 62 metrelik yüksekliğe çıkarıp tekrar yere geri indirerek bir Ferrari&8217;nin gerçek G-kuvvetini deneyimlemelerine olanak veren, heyecan dolu bir (yukarı-aşağı) kule binişi.

* Viaggio in Italia: Bir Ferrari modelinin peşinden, İtalya&8217;nın şehirlerinin, o şehirlerin belli başlı anıtlarının, dağlarının ve kıyılarının görülmesini sağlayan sanal ve havadan yapılan bir gezi.

* Fiorano GT Challenge: Sıkı virajlardan kıvrılıp dolanarak giden ve bitiş çizgisine doğru depar atan Ferrari F430 Spider&8217;larla yapılan eşsiz bir roller coaster düellosu.

* Bell&8217;Italia: Muhteşem manzaralı Portofino ve Amalfi Sahilinden Monza yarış pistine, Roma&8217;daki Kolezyumdan Venedik&8217;e ve Ferrari&8217;nin vatanı ve merkezi olan Maranello&8217;ya kadar İtalya&8217;nın en ünlü yerlerinin minyatür bir rekreasyonu.

* Junior Training Camp: Çocukların susuz otomobil yıkayabilecekleri, özel &8216;ustalar&8217; hâline gelecekleri, şeref tribününe çıkacakları, uzaktan kumandalı otomobilleri yönetecekleri, kendi minyatür Ferrari&8217;lerinin pazarlamasını yapacakları ve yumuşak, misafir dostu bir köpükten yapılan Formula 1 yarış otomobiliyle oynayacakları interaktif bir oyun alanı.

İnşallah biz ferrari fanlarına da birgün gitmek nasip olur.

Bu mesaj 2010-11-08 tarihinde sinem tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
iceman.erd
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: istanbul
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 09:34:25

Red Bull Takımı; Vettel'e takım emri uygulamayacaklarını ancak onun yarışta doğru olanı yapacağını söylediler, bu durumda Alonso'nun en azından mutlaka 2 RedBull'un arasına girmesi gerekecektir. Bu 3 pilot açısından zor bir yarış olacak. Senaryolar ortada Haftasonunu merakla bekleip göreceğiz ...
İbrahim Beytekin
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 10:04:54

Aslında olaya Ferrari mantığıyla bakarsak ;

Onlara göre 1.'nin Webber olmaması yeterli.Yani Vettel yada hiç konuşulmayan takımın fedaisi Massa 1. olursa kendi riskleri neredeyse %50 azalıyor.Vettel'e de Massa kadar güvenemeyeceklerine göre, bence Ferrari bu yarışta Massa üzerine yoğunlaşıp onu RedBull'ların arasında bir yere sokmaya çalışabilir.Aslında Alonso'nun 1.liği için çalıştıklarının yarısı kadar Massa'ya çalışsalar onuda 1. yapabilirler ama bunuda riske etmeyeceklerini düşünüyorum.

Polden yada ilk iki sıradan kalkacak bir Massa'ya kafa tutmaya ne Vettel'in nede Webber'in cesaret edemeyeceğini düşünüyorum çünkü herhangi bir yarış dışı durumunda ikiside şampiyonaya güle güle der.Ama Massa'nın böyle bir riski yok.

Kısacası demek istediğim şu RedBull'lardan birinin (özellikle Webber'in) yarış dışı kalması gerekiyor.Webber kalırsa Alonso güle oynaya şampiyon olur ama Vettel kalırsa Alonso'nun 2. olması gerek.Vettel'in olmayacağı bir yarıştada heralde Alonso kolaylıkla 2. olabilir.Webber'in başına bela olabilecek hem takım arkadaşı var hemde Alonso fedaisi Massa var.

Ancak Webber polden başlayıp götüreceği bir yarışa kimseninde fazla yapabileceği birşey yok.Bu durumdada bütün iş Alonso'ya kalıyor ne yapıp edip 2. olmalı.

08.11.2010 23:11:51, Beril Tamertürk tarafından gönderildi

Hamilton'in matematiksel olarak sansi devam ediyor ama bunun icin yarisi kazanmasi, Alonso'nun yaris disi kalmasi (ya da puan almamasi), Webber'in 6.liktan kotu bir derece elde etmesi, Vettel'in de en fazla 3. olmasi gerekiyor. Boyle bir seyin gerceklesmesi Ay'in su anda yorungesinden cikip Dunya'ya carpmasi ihtimali kadar...

Aslında Hamilton'un şampiyon olabileceğine hala daha inanıyorum diyeceğim ve herkes bana gülecek biliyorum ancak Hamilton'un şampiyon olma olasılığının Alonso'dan daha fazla olduğuna inanıyorum.Tabi matematiksel olarak değil tamamen içgüdüsel :)

Daha öncede yazmıştım ama yine tekrar edeyim.Benim görmek istediğim sonuç :

1 - Vettel
2 - Webber
3 - Alonso

Böyle bir sonuçla (Ferrarici arkadaşlar lütfen alınmasın, burada fikirlerimizi paylaşıyoruz) Ferrari takımının ve özellikle Dominik Ali ile Montezuma'nın zafer coşkularını ekranda canlı olarak seyretmek istiyorum.İnşallah bu sonucu görürüz ve hep beraber yaşarız.

İmza
Korhan Savran
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 10:47:32

Herkese Merhaba

Son 10 tura Vettel-Webber-Alonso-Hamilton dörtlüsü bir SC perioyodu sonrası sıralanırsa neler olur çok merak ediyorum... Kafamda kurduğum senaryo böyle ..Herhalde kafalardan yüzlerce tilki geçer..Özellikle Red-Bull pit duvarı bu yarış bir sezonda olmadığı kadar yorulacak bence.. Yarışın sonuna 1-2 girseler bile son ana kadar yerlerinde duramayacaklardır.. Ferrari ise ancak sonlara doğru iki Red-bull'un arkasında kalırsa yada bir mekanik arıza ile yarış dışı kalırsa büyük sıkıntıya girebilir.... Pit duvarı olarak en rahat Mclaren olsa gerek ..Sonuçta kazanmaktan başka çareleri yok ..Ama Lewis kazanamasada sampiyon olamasa da yarışı ve şampiyonu değiştirmek için ilginç şeyler deneyebilir. Ben bu yarışta bir temasın neleri değiştirebileceğini kafamda kurmuş durumdayım. Burda açıklamayacağım ama ancak gerçekleşirse yarıştan sonra konuşuruz bunları ..=)

Son olarak her zaman söylediğim gibi Markalar şampiyonası hiç bir şey ifade etmez .. Takım pilotunuzdan herhangi birisi şampiyon olmadıktan sonra .. =) Bunu Red-bull çok iyi biliyor... Ferrari ise 2008'de net bir kareyle bunu gözler önüne sermişti... Bekleyelim ve görelim

İyi Seyirler.

İmza
fernando ulaş
Katılım tarihi: 03.11.2009
Nereden: KARABÜK
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 11:58:04

abudabi de 1.ve 2. sektör ferrariye daha cok uyuyor cunku düzlük daha cok. kerblern de ferrariye uyduğunu düşünüyorum ki sıngapurda alonso redbulun en güclü olacabileceği bi pistte onları durdurmustu abudabide aynısı olabilir ferrari 3. sektörde redbulldan yavaş kalacaktır. lewisin gecen seneki pol pozisyonu turunu ısledim ve frenej noktaları cok önemli frenejda ferrarinin daha ii olacağını düşünüyorum kısaca redbulun sıralamada 1,2 olacağını sanmıyorum.
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 12:52:17

Pit duvarı olarak en rahat Mclaren olsa gerek ..Sonuçta kazanmaktan başka çareleri yok ..Ama Lewis kazanamasada sampiyon olamasa da yarışı ve şampiyonu değiştirmek için ilginç şeyler deneyebilir. Ben bu yarışta bir temasın neleri değiştirebileceğini kafamda kurmuş durumdayım. Burda açıklamayacağım ama ancak gerçekleşirse yarıştan sonra konuşuruz bunları .

Ne yani Korhan, Lewis ezeli rakibi,barışsa da, aslında içten içe kin beslediği Alonso'nun şampiyon olamaması için birşeyler mi yapacak yani!!!!!!!!!!!!!!

Bu mesaj 2010-11-09 tarihinde sinem tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
Akay
Katılım tarihi: 17.11.2009
Nereden: Yalova
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 13:01:45

Çok güzel yorumlar ve analizler var. Tabiki bu yorumlara ve iddalara daha çok eklemeler yapılabilir fakat sonuçta bu bir motor sporu. Her an herşeyin değişebileceği bir yarış arenası. Gerçekten yarış sırasında adrenalin zirvede olacak. Dünyanın dörtbir yanından milyonlarca insanlar merakla bu yarışı seyrediyor olacak. Bu haftasonunu iple çekiyorum
Onur Güven
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Konya
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 13:45:38

Neredeyse tüm pistlerde RedBull'un hep önde olması artık sıktı bence. Abu Dhabi'de böylesine kritik bir yarışta da 1-2'yi alırlarsa şampiyonluğu götürürler gibi gözüküyor. Ancak sezon boyunca yaptıkları hataları, acemilikleri göz önüne alırsak Alonso burada bir adım önde olacaktır. Sıralamalarda iki RedBull'un arasına girebilirse eğer Alonso şampiyonluğu büyük ihtimalle götürür. Çok kritik her şey. Ferrari ne yapıp edip bu hafta RedBull'un performansına ayak uydurmalı yoksa çok büyük bir fırsatı tepecekler. Açıkçası şimarık, henüz pilot olgunluğuna ulaşmamış bir Vettel'den ziyade öncelikle Alonso, o olamazsa Webber'in şampiyon olmasını isterim. Sabırsızlıkla haftasonunu bekliyorum. Bakalım neler olacak.
fernando ulaş
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 13:57:35

son 4 gün bakalım neler olcak.
fernando ulaş
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 14:00:08

09.11.2010 13:23:15, Beril Tamertürk tarafından gönderildi

Abu Dabi pisti Singapur'dan çok farkli bir yapiya sahip. Curb yukseklikleri Abu Dabi'de cok daha dusuk. Bununla beraber ilk sektor kagit uzerinde tamamen Red Bull ozelliklerine uygun. Bunun hakkinda Stefano Domenicali bile aciklama yapti ve "Yarisi kazanmamiz ilk sektorde Red Bull kadar iyi olmamizdan geciyor" dedi. Ikinci sektor ise uzun iki duzluk nedeniyle Ferrari'ye ve McLaren'a uygun gibi gorunse de, Red Bull cok yavas kalmayacak bu bolumde. Bunun nedeni de Abu Dabi pistinin cok farkli karakterde uc sektore sahip olmasindan kaynaklaniyor. İlkl sektor orta uzunlukta ve hizli virajlardan olusurken ikinci sektor kisa ve yavas gecilen virajlar ile uzun duzluklerden, ucuncu sektor ise yavas ve sik bir sekilde art arda siralanan virajlardan olusuyor. Bu tip karma pistlerde Red Bull ile Ferrari'nin arasini kucuk farklar belirliyor, bu fark da genellikle Red Bull lehine oluyor. Bunun en guzel ornegini Interlagos'ta gorduk, Red Bull genel anlamda Ferrari'den 0.1-0.2 sn daha hizliydi. Ayrica Singapur Red Bull'a uymayan pistlerden birisidir, virajlari daha yavas gecilen tek bir duzlugu olan bir pist. Bu tarz pistlerde (Hungaroring'i de ekleyebilriiz buna) Ferrari daha avantajlidir. Ancak Ferrari 100 ise, Red Bull da 98'dir. Abu Dabi'nin ikinci ve ucuncu sektorunde Ferrari'nin kazanacagi farkin toplami bile Red Bull'un birinci sektorde elde edecegi farka ulasmayabilir. Bunu en guzel Suzuka'da gorduk; Ferrari 2 ve 3. sektorde harikalar yaratsa da Red Bull ilk sektordeki S virajlarda Ferrari'den 0.3 sn civarinda hizliydi. Interlagos'ta da ikinci sektorun basini olusturan 4-8. virajlar arasinda da Ferrari'den acik bir sekilde hizliydi. Velhasil kelam, Red Bull ile Ferrari'yi cok ince bir cizgi ayiriyor Abu Dabi'de, ve bu cizgi kagit uzerinde Red Bull lehine gorunuyor. Cumartesi gunu siralama turlarinda pol pozisyonunu kim alir bilmiyorum ama mantigim Red Bull'lardan birinin pol pozisyonu alacagi; digerinin ikinci ya da en kotu ucuncu sirayi alacagi yonunde. Alonso pol pozisyonunu alabilirse, yetenegini sonuna kadar kullanmis olacak...

bilgiler için tesekkürler haklı olabilirsin ama fernando hayatının en önemli sıralama turlarına cıkacak artık son yarısta bakalım farkını gösterebilecekmi.
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 18:34:26

Geçen sene bu yarışı izleyememiştim.

Harika bir şampiyona oldu bu sene tam 3 pilot şampiyonluk için varını yoğunu ortaya koyacaktır.
Lewis'in de şansı var ama sadece matematiksel olarak var.
Eğer mucize olursa ki F1'de herşey mümkün,şampiyon olabilir.
Zevkli bir sezon finali olacak.
Red Bull'un işi çok zor,takım emri yok dediler tüm sezon boyunca ama zor duruma düştüler.
Ama asıl yarış ruhu da bu aslında.
Hiç bir takım,takım emri uygulamasa herkes eşit durumda olacak ve daha da zevkli yarışlar izliyebileceğiz,
Ancak başka bir yönden de düşünülündüğünde sonuçta F1 bir takım oyunu ve takım emri akıllıca oluyor.
Herşeyi ile harika bir sezon oldu.
Hakeden inşallah şampiyon olur...

İmza
Sevgiler...
Rambo_Berk
Nereden: İstanbul
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 21:49:09

Alonso'nun "Tam Konsantre" moddayken çıktığı yarışlarda neler yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz.. Bence Alonso hiçbir senaryoya meydan bırakmayacak, kendi işini kendi halledecek..
batuhan
Nereden: İstanbul
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 09.11.2010 22:44:05

şampiyonluk birkaç ufak temasa bakıyor, tam anlamıyla diken üstünde bir yarış olacak. bu arada Hamilton'ın şampiyonluk şansını asla küçümsemeyin.

Red Bull pit duvarı için çok zor bir yarış olacak. özellikle Christian Horner napıyor, geceleri nasıl uyuyor merak ediyorum. herkesin söylediği bir senaryo var, Webber'in şampiyon olması için Vettel'in Webber'e yol vermesi ve sonrasında Alonso'nun yarış dışı kalması. böyle bir durumda Vettel şampiyonluğu kendi elleriyle Webber'e hediye etmiş oluyor. böyle bir durum yaşanır mı, yaşanırsa ne olur göreceğiz.

@Rambo_Berk: tam konsantre denince akla tam bu yarışların ismi olan Raikkönen geliyor :)

Bu mesaj 2010-11-09 tarihinde batuhan tarafından düzenlenmiştir.

İmza
http://twitter.com/batudogan
İbrahim Beytekin
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 10.11.2010 13:40:15

Sonuçta bu bir motorsporu ve olasılık olduğu sürece mutlaka şansıda var.Kim derdi ki geçen hafta Hulkenberg Brezilya'da polü alabilir diye?

Serhan Bey yazısında 86 Avustralya yarışında bahsetmiş.O zamanda 3 pilotun şampiyonluk şansları vardı ama Mansell lastik patlatarak elendi.Piquet'de aynı şekilde lastik patlamasın diye pite çağrıldı , zaman kaybetti ve Prost şampiyon oldu.

İmza
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 10.11.2010 18:24:56

Beril hanıma katılıyorum.
Lewis'in şampiyon olabilmesi için,neredeyse mucizeden de fazla şeyler gerekiyor.
Red Bull ve Ferrari zaten tam konsantre olarak gelecekler.
Mclaren kaybettiğini düşünüyor.
Sonuçta Lewis'in şampiyon olma şansı çok çok düşük..

İmza
Sevgiler...
Dark_Lord10
Nereden: Mersin
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 11.11.2010 14:00:10

Rambo_Berk'e %100 katılıyorum. Araçlarda şanssızlık olmayan, sadece pilotların yeteneğine kaldığında iş Alonso kendi işini halledecektir bence de. O baskı altında o yarışta yaptıklarıyla ve yarıştan sonraki tavırlarıyla yeni ve olgun Alonso'yu anlayacak herkes. Yetenekleri zaten tartışılmaz.

İmza

"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Micheal Jordan

Korhan Savran
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 11.11.2010 20:14:29

Herkese Merhaba

Abu dabi gp için pistteki son gelişmeler şöyle ;

* 8. virajda uzun düzlüğün sonunda bulunan kaçış alanı yaklaşık 10 metre uzatılırken viraja tecpro bariyerleri yerleştirildi...

19.virajda bulunan yeni nesil bariyerlerin bir örneği...

İyi Seyirler.

İmza
fernando ulaş
Ynt: Abu Dabi GP Yaklaşırken.... / 12.11.2010 16:52:28

alonso yumuşak lastiklerle turunu geliştiremedi. trafiğe takıldı ve telsiz konusmasında sanırım cok titreşim var deid sonra pite girdi. ferrari guclü gozüküyor aynı şekilde mclaren ve redbull da öle.
  « 1 2 »