mare26
Katılım tarihi: 16.03.2010
Nereden: eskişehir
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 16:10:41 |
|
|
Bu grid alonsonun şampiyonluğunu tescilledi.
|
|
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 16:50:18 |
|
|
Mclaren'in arka kanadı bayağı işe yaramış gözüküyor. Lewis s2'de Vettel'den biraz daha hızlı. Yarın harika bir yarış bizleri bekliyor. Webber çok geride kaldı.Alonso iyi bir yerde,gridin temiz tarafından kalkacak. Güzel bir sezon sonu bizleri bekliyor...
|
|
Sabri_McLaren
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: BURSA
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 17:13:18 |
|
|
McLaren pilotlarının iyi startı onlara iyi sıralar kazandırabilir.
|
|
Akay
Katılım tarihi: 17.11.2009
Nereden: Yalova
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 18:58:04 |
|
|
Kıran kırana bir yarış bizleri bekliyor. Her an herşeyin olabileceği bir yarış için sabırsızlanmamak elde değil. Umarım Alonso bu fırsatı tepmez.
|
|
Rambo_Berk
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: İstanbul
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 18:59:07 |
|
|
Eğer ki Massa startta Webber'i geçerse (ki öyle olacak gibime geliyor) Alonso'nun Şampiyonluk Kutlamaları daha erken başlayabilir.. Benim tek merak ettiğim Alonso'nun starttan sonra Hamilton'ı geçmek için zorlayıp zorlamayacağı?? Risk alacak mı yoksa Button'ın önünde zorlamadan bir yarış mı çıkaracağı??
|
|
Dark_Lord10
Nereden: Mersin
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 19:14:27 |
|
|
Senaryolar alt üst oldu, Alonso oldukça rahat görünüyor. Motora dikkat!
| İmza |
"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Micheal Jordan
|
|
|
amigo
Katılım tarihi: 01.10.2010
Nereden: Gaziantep
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 19:38:48 |
|
|
webber adına çok üzüldüm umarım red bull macaristan yarışı gibi bir taktik uygular aksi taktirde alonso şampiyon demek
Bu mesaj 2010-11-13 tarihinde dafgrghrb tarafından düzenlenmiştir.
|
|
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 19:48:35 |
|
Herkese Merhaba Alonso'nun şampiyonluğunun tescillendiğine yada bu yarışta oldukça rahat olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. İlk olarak sıralama ile ilgili söylenmesi gereken şeyler var. Vettel'in aldığı pol pozisyonu çok fazla bir şey ifade etmese de buradaki en önemli olay Luca'nın da yüzünden anlayacağınız üzere Alonso'nun Webber'i geçmek ile kalmayıp Button'ın önünde kendine girdin temiz tarafı olan 2.çizgide üçüncü sırada yer bulmuş olması. Bu gerçekten kritik bir hamle. Ayrıca Alonso'nun 2.sırada Webber yerine Lewis'i görmek istediği aşikar. Bu senaryo Red-Bull'un istemeyeceği bir senaryo idi. Ancak Ferrari'nin eksileri de yok sayılmaz. Massa bu pozisyonda Alonso'ya yardım edemeyecek. Ayrıca kafalarda hala soru işareti olan bir motor problemi hala sürüyor. Webber'in start anında temiz taraftan kalkarak her şeyini ortaya koyup Button'ı geçeceğini Alonso'ya yapışacağını düşünüyorum. Alonso'nun pozisyonunu koruması işleri kolaymış gibi gösterse de yarışın sonlarına doğru bu sıralama ile geçilerek gelinirse ilginç şeyler görebiliriz. Ben hafta boyunca yazdığım üzere de Vettel'in şampiyonluk şansının herkesten bir adım daha önde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Vettel Alonso'ya göre her konuda daha rahat, yarışı kazanıp şampiyon olamasa bile kimse nedenini sorgulamayacak. Sadece önde kalıp Alonso'nun sorun yaşamasını yada pozisyonunu kaybetmesini bekleyebilir. Lewis'e gelince bu grid pozisyonu ile şampiyonluk alması için ilahi bir güce gereksinimi var. Kendi şampiyonluğu için olmasa da diğerleri için, yarışın gidişatına göre son derece belirleyici bir pozisyonda bir denge yada dengesizlik unsuru olacaktır. Her ne olursa olsun unutulmaz bir 2010 sezonunu daha nefeslerimizi tutarak izleyeceğiz.... Arena sizlerin çocuklar ....   İyi Seyirler.
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
mare26
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 13.11.2010 20:24:38 |
|
|
Bence startta ekstra bir şey olmazsa herşeyin iyi gittiği bir yarışta Vettel Hamilton'un önünde durumaz. İş agresifliğe gelince gridin en iyisi şüphesiz Hamilton. Sıralama turları da gösterdi ki Hamilton ve araç kesinlikle gününde. Bu sebeplerle Vettelin Hamiltonun önünde yarış kazanması imkansız. Alonso'nun yapması gereken istikrarlı bir şürüş gerçekleştirmek. Bunu yapması da zor olmayacaktır. Webber yarışı ve şampiyonluğu yarış başlamadan kaybetti. Bence Alonso nun şampiyonluğunu bir tek şey etkileyebilir.O da Webber in onun arkasına gelmesi ve ikili arasında yaşanacak bir temas. Yarını sabırsızlıkla bekliyorum
Bu mesaj 2010-11-13 tarihinde dafgrghrb tarafından düzenlenmiştir.
|
|
batuhan
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 01:27:20 |
|
|
sabırsızlanıyorum adeta. 2007 ve 2008 harikaydı ama bu sefer 4 pilot işin içinde :)
inanılmaz bir mücadele olacak, olası bir yarış dışı tüm herşeyi değiştirecek. 7. ve 8. viraj arasındaki o uzun düzlükte inanılmaz mücadeleler izleyeceğmizi düşünüyorum.
Hamilton'ın kaybedecek birşeyi olmadığı için Vettel'i ilk turda geçmesinin kuvvetle muhtemel olacağını düşünüyorum. Alonso'nun da başta ilk turda olmak üzere tüm yarış boyunca etliye sütlüye karışmadan gitmesi taraftarıyım. bence Alonso'nun, Hamilton'ın arkasında başlaması bir avantaj bile olabilir. Webber'in de ilk bir iki turda Button'dan kurtulup kurtulamayacağı çok önemli. kurtulursa önünde muhtemelen Alonso olacak ve işte bu anda herkes diken üstünde olacak.
son olarak Hamilton'ın şansını asla ihmal etmeyin. NBA tarihine geçmiş(zamanında Houston Rockets koçu söylemiş, isteyen araştırabilir) bir söz vardır, "Bir şampiyonun yüreğini asla hafife almayın." orjinali: "Don't ever underestimate the heart of a champion."
|
|
sosyeteq
Katılım tarihi: 11.09.2010
Nereden: bursa
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 09:41:58 |
|
|
Alonsonun birşey yapmasına gerek yok yarışı böyle bitirsin yeter
| İmza |
 |
|
|
mare26
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 11:48:05 |
|
|
Button yarışın ve şampiyonluğun kaderini etkileyebilir. Eğer alonsoyu ilk turlarda geçerse işler birazcık karışır.bu yarışta aracın da rekabetçi olması dolayısyla button dan atak bir sürüş görebiliriz
Bu mesaj 2010-11-14 tarihinde mare26 tarafından düzenlenmiştir.
|
|
Sabri_McLaren
Nereden: BURSA
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 12:52:04 |
|
Geçmiş yarışlara bakarsanız,McLaren pilotları startta ok gibi fırlıyorlar.Tahminimde Hamilton ve Button startta sıra kazanacaklar.Dünkü son q3 turundaki son sektör dereceleri arasında Redbull,üstün olsada bariz bir fark yok.Geçen seneki gibi bir arıza olmadığı taktirde Hamilton'un yarışı kazanacağını düşünüyorum.Hamilton'un işi mucizelere kaldığı için,gönlümden Webber geçiyor. Her sene arabayı çok iyi geliştiren Mclaren,difüzöre takılıp kaldı.Suzuka'daki arka kanat bu yarışta çalışıyor.Hay Allah'ım geçti bolu pazarı araba gelişiyor
|
|
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 17:04:58 |
|
Harika Bir yarış oldu.Alonso Petrov'dan nefret ediyor olamalı  Harika bir sezondu.Güzel bir son oldu.Vettel'in şampiyon olacağını hiç düşünmemiştim.Ama Formula1 böyle birsey işte... TEBRİKLER Sebastian Vettel'e....
|
|
tifosi_c
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 17:15:47 |
|
Serhan Acar , Erbatur Ergenekon , Tayfun Bayburt , Metin Mete , Okay Karacan, Korhan Savran , Beril Tamertürk anlatımlar ,görüntüler ve bilgiler için çok teşekkürler sizlerinde katkılarıyla güzel bir sezon geçti.
Bu mesaj 2010-11-14 tarihinde tifosi_c tarafından düzenlenmiştir.
|
|
gamzecan
Nereden: Almanya
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 17:25:22 |
|
 Süper bir yarıştı ReNault Redbull birbirini kolladı adeta :) Sayın Serhan Acar'ın şu sözü kanıtlanmış olarak özlü sözler tarihine geçsin lütfen; " Formula 1 arenasında hiç düşünülmeyen olur. " :)
Bu mesaj 2010-11-14 tarihinde gamzecan tarafından düzenlenmiştir.
| İmza |

|
|
|
Akay
Katılım tarihi: 17.11.2009
Nereden: Yalova
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 19:28:57 |
|
14.11.2010 19:16:22, tmurat tarafından gönderildi
Bu söz yer yüzünde ki her şey için geçerli değil mi? Aynen öyle de oluyor. Fakat Ferrari yönetiminin Alonso'yu pite erken çağırması çok olumsuz bir karardı.
|
|
batuhan
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 19:52:16 |
|
|
ben ferrari pit duvarının hata yaptığını düşünmüyorum. onlar için webber'e geçilmemek çok önemliydi. alonso webber'e de geçilse 5.liğe düşmüş olacaktı. bu durumun telafisi zor olacaktı. sanırım "webber'e geçilmeyelim, diğerlerini bir şekilde geçeriz" şeklinde düşündüler.
bir de tur zamanlarına bakmak lazım. acaba petrov ve diğer erken pit stop yapanlar, alonso ve webber ile aynı tempoda mı gidiyorlardı? yani alonso ve webber normal şartlarda farkı açıp bu erken pit stop yapan ekibin önünde dönebilecekler miydi?
|
|
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 20:09:39 |
|
Öncelikle şunu söylemeliyim ki,bütün hafta sonu Ferrari, Redbull ve Maclaren'nin gerisinde kaldı.Bu sıralamalara da yansıdı.Alonso tek başına polü alacak kadar,araç güçlü değildi.Bu aslında benim canımı çok sıktı.Alonso'nun geride kalıp ta şampiyon olamayacağını içten içe düşünüyordum.Ama Alonso bu, müthiş pilotajıyla zorlayıp şampiyon olur diyerek diğer ihtimali düşünmemeye çalışıyordum.Ama korktuğum başıma geldi.Öncelikle,Alonso'nun bugün şampiyon olmasını engeleyen ilk sebep bu.Yani Ferrarinin bu yarışta diğer iki rakibine kafa tutamayacak oluşu.İkinci sebep,güvenlik aracı periyodu ve geridekilerin pite dalmasıyla beraber,bana göre yapılan en büyük hata, Alonso'nun Webber'in ardından pite çağırılması.Bu nasıl strateji anlamış değilim.Orada oturup Alonso'yu pite çağıranlar önündeki araçların pit yaptığını bilmiyorlar mıydı?Alonso'nun onları geçmek zorunda olduğunu bilmiyorlar mıydı?Üçüncü sebep te birinci sebeple alakalı.Yani araç hızlı değil.Ve sezonun ilk yarısında yaşanan şey.Ferrari önündeki aracı geçemiyor.Renault'lar hızlı tabii ama geçilemeyecek değil elbette.Hele ki Petrov.Alonso bana kalırsa yapabileceğinin en iyisini yaptı,Petrov'u geçmek için.Kısacası Ferrari ve yönetimi bu yarışa hazırlanamamış.Domenicali yine sınıfta kaldı.Umarım önümüzdeki yıl Ferrarinin başında başka birini görürüz.Jean Todt'un yerini doldurabilecek birini. Alonso'ya gelince,bu yıl inandığım birşeye yine inandım.Sadece tek bir söz.Alonso en iyisi.
| İmza |
| Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım |
|
|
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Abu Dabi GP Stratejiler... / 14.11.2010 20:55:28 |
|
14.11.2010 19:52:16, batuhan tarafından gönderildi
ben ferrari pit duvarının hata yaptığını düşünmüyorum. onlar için webber'e geçilmemek çok önemliydi. alonso webber'e de geçilse 5.liğe düşmüş olacaktı. bu durumun telafisi zor olacaktı. sanırım "webber'e geçilmeyelim, diğerlerini bir şekilde geçeriz" şeklinde düşündüler.bir de tur zamanlarına bakmak lazım. acaba petrov ve diğer erken pit stop yapanlar, alonso ve webber ile aynı tempoda mı gidiyorlardı? yani alonso ve webber normal şartlarda farkı açıp bu erken pit stop yapan ekibin önünde dönebilecekler miydi? Ferrari pit duvarının yaptığını hata olarak görebiliriz. Ancak bir dünya şampiyonluğunun kazanılıp kaybedileceği çok zor bir karar vermek zorundaydı Ferrari... Neden ? Ferrari tüm yarış stratejisini cumartesi sıralama turlarından sonra tamamen Webber'in önünde kalmak olarak kurmuştu. 3. sırada kalkmak Luca'nın bile yüzünü güldürmüş yumruk şovu yapmasını bile sağlamıştı. Çünkü hiç bir şeye karışmadan yarışı bitirmek onlara yetecekti. Ayrıca Alonso'nun temiz taraftan iyi bir start alma şansı çok yüksekti. Nitekim kötü startı Button'a geçilmesi bile onları endişelendirmedi. SC içeri girdiğinde Ferrari'nin Alonso'yu içeri alması düşünülmedi bile çünkü bu büyük bir riskti. tam 50 tur lastiklerini koruması gerekebilirdi. Belki SC periyodunda bu hamleyi yapsalar yine de şampiyon olacaklardı. Ancak Alonso'nun şampiyonluğu kaybetmesi her ne kadar SC periyodunda erken pit stop yapan Petrov'un arkasında kalması gibi görünse de aslında en büyük hata Mark Webber'in armco bariyerlere sağ arka tekerleğini vurup pite erken gelmesi ile Ferrari duvarının bunu gördüğünde karar vermesi için çok az zamanı olması ve buna hazırlıksız yakalanması idi. Ferrari piti o anda Alonso'nun Button'nın arkasında zaman kaybetmesinin büyük bir hata olacağını düşünerek pist haritasında Alonso'nun pite alınırsa tam olarak trafiğin ortasında kalıp kalamayacağını hesaplayamadı. Çünkü ortada büyük bir soru işareti vardı. Eğer Alonso pite gelmez ve devam ederse yumuşak lastikleri aşınırsa Webber sert hamurla Alonso'nun normal pit stopu sonunda onun önünde çıkabilir ve her şey bitebilir miydi ? F1 de takımların şartlar eşit olduğunda yaptıkları klasik bir hamle vardır. Eğer bir rakip ile riske girmeden savaşmak istiyorlarsa onu adım adım takip ederler. Rakip pite girdiği anda peşinden pit stop yapmak gibi. Bu çok basit bir hamledir. Çünkü bir rakibi yakın takip ediyorsanız sizde onun yaptığının aynısını yaparsınız,eğer yapmazsanız ileride şartların nasıl değişeceğini neler getireceğini bilemezsiniz. Ancak F1 de şartlar öylesine değişkendir ki Ferrari pit duvarı Webber'in bu durumu karşısında gerçekten bocaladığı bir gerçek. Çünkü Ferrari pit duvarı hem Vettel'i hemde Webber' düşünmek zorundaydı. Şundan eminim ki eğer Vettel'in şampiyonluk şansı olmasaydı bugün herkes Alonso'yu alkışlamak durumunda kalacaktı. Çünkü Alonso yumuşak hamur parçalana kadar pite gelmeyecek ve zaten geride trafikte kalan Webber'e karşı kendisine yetecek olan pit stop süresini kolaylıkla sağlayacaktı...
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
|