Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Diğer konular / SENNA Filmi Türkiye'ye Gelsin

mademli bagnum
Katılım tarihi: 28.12.2010
Nereden: İstanbul
SENNA Filmi Türkiye'ye Gelsin / 12.04.2011 16:09:42

Arkadaşlar merhaba

Ayrton Senna'nın Formula 1 yaşamını anlatan SENNA filmi biliyorsunuz geçenlerde çeşitli ülkelerde vizyona girdi. Filmin yönetmeniyle konuştuğumuzda Türkiye'de gösterime girmesi konusunda bir şey bilmediğini ama burada gösterilmesi için filmin dağıtımcısıyla görüşebileceğimizi söylemişti.

Biz de bunu yapmadan önce bir kampanya başlatalım dedik. http://on.fb.me/SennaFilm adresindeki Facebook sayfasına giderek Senna ile ilgili içerik paylaşıp kamuoyu yaratılmasına yardımcı olabilirsiniz. Böyle bir örgütlenmeyle filmi buraya getirtme şansımız olabilir. Filmin yönetmeni de kampanyayla ilgili bizden haber beklediğini söyledi. Olmadı festivallerin kapısını çalacağız.

Sizden ricamız, bu kampanyanın olabildiğince çok kişiye yayılmasına yardımcı olmak. TRF1.net şimdiden kampanyaya desteğini gösterdi. TurkiyeF1.com'dan da Cihangir'la konuşmuştum, her konuda destek vereceklerini belirtmişti. Bu kampanya için Ekşi Sözlük'te de bir başlık açtık: http://www.eksisozluk.com/show?t=senna+filmi+t%C3%BCrkiye%27ye+gelsin

Serhan da sağ olsun hem Twitter hem Facebook hesabından destek veriyor. Zaten o da dağıtımcıyla Amerika'dan bağlantı kurmaya çalışmış, ama olmamış. Umarız baskıyı buradan sürdürürüz. Yönetmen de bize destek vereceğini Twitter hesabından iletti http://twitter.com/asifkapadia/status/57799299047763968.

Şimdiden çok teşekkürler

Bu mesaj 2011-04-12 tarihinde mademli bagnum tarafından düzenlenmiştir.

İmza
efBir
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: SENNA Filmi Türkiye'ye Gelsin / 14.04.2011 00:32:13

Kuzen , tamam tema çok güzel içerik hoş...Ancak Asif Kapadia denen arkadaşı ben tam olarak tanımam bilmem.Ona karşı şahsi bir düşüncemde zaten yok ...

Ancak..;

Film dediğiniz zaman insanlar sanki StarWars yada Fast and Furious tarzı birşey bekliyorlar.Ancak bu filmdeki olaylar dokumantasyon yani belgesel içerikli ve en basit kullanıcının internetten derleyeceği bir yapıt.Ben seyrettiğim kadarını söylüyorum Senna'nın The Right to Win belgeselinden daha az çalışılmış.

Senna'nın hem insancıl hem pilotsal özelliklerini tam olarak anlatamamakla beraber sadece röportaj ve arşivlerden alınan bilgilerden yola çıkılarak zaten bir belgesel hazırlanmıştı.Biz bunun üzerinde birşeyler bekliyorduk.

Mesela Bruno Senna, amcasının gençlik yıllarını çok hatırlatıyor.Onunla bir film çekilebilirdi.Bizim utube'da gördüğümüz vidyolar tekrardan canlandırılabilirdi.

Bu söyleyeceklerim belki gücünüze gidecek ama Türkiye zaten F1'e teğet geçmiş bir ülke.Şimdi kalkıpta bu kompleks ve anlaşılmamış olayın gerçek kahramanını ki kahramanlar yani grand prix birincileri karışmışken, kalkıpta Senna'nın o zamanlarda o şartlarda yaptığını anlatmak, kimse kusura bakmasında bu filmin harcı değil.Bence sadece Türkiye için değil, dünya üzerinde Senna'yı görmemiş hiç bir ülkede yaşayan F1 sever için değil.

Benim gibi dinazorların sayısı bilmiyorumda Türkiye nüfusunun %0.00001 gibi..Belki Almanya, İngiltere, İspanya ve Fransa bunun 10-15 yada 20 katı olabilir.Ancak onlarında toplam sayısının 1.000.000'u geçeceğini zannetmiyorum.

Yanlış anlaşılmasın ...;

Bu film yarın gösterime girsin ilk gösterime (pıremiyer) girecek insanlardan birisi ben olurum...

Sonuç olarak bu filmi kampanya, feysbuk, tivıttır falan bir şekilde Türkiye'ye getirebiliriz belki ama seyreden insanların filmden çıkarken ki surat ifadelerini birde hayal etmenizi isterim ...

Ben filmi bir şekilde seyrettim..Siz arkadaşlar nasıl olduğunu gayet iyi biliyorsunuz :)

Selamlar, sevgiler, saygılar ...

Bu mesaj 2011-04-14 tarihinde İbrahim Beytekin tarafından düzenlenmiştir.

İmza
osmancan58
Katılım tarihi: 10.04.2011
Nereden: paris
Ynt: SENNA Filmi Türkiye'ye Gelsin / 14.04.2011 00:46:30

filmin tamamini izledim size katiliyorum

İmza
M K A
mademli bagnum
Katılım tarihi: 28.12.2010
Nereden: İstanbul
Ynt: SENNA Filmi Türkiye'ye Gelsin / 14.04.2011 14:03:31

SENNA filmi için Bernie Ecclestone tüm FOM arşivini yönetmene açtı. Ayrıca ailesi de ilk kez bu film için arşiv görüntülerinin kullanılmasına izin verdi. Filmde, daha önce hiçbir yerde görmediğimiz kareler, videolar ve perde arkasında gelişen politik meselelere dair bilgiler var.

İbrahim Bey, kaç kişi Jean-Marie Balestre'ın ve sürücülerin yaptıkları tartışmayı YouTube'dan bulabilir? Kaç kişi, Senna'nın ilk Brezilya GP'sini kazandıktan sonra pitte yaşadıklarını bu kadar yakından görme şansına İnternet'ten sahip olabilir? Kaç kişi Sid Watkins'in Senna ile arasında yaşananları Google'dan bulabilir?

Hangi filmi "olmuş" diye tanımlayabiliyoruz ki bunu tanımlayalım. Her film bir yönetmen tercihi, bir yönetmen bakış açısıdır. Bu film de Senna'nın, Kapadia isimli biri tarafından bakıldığında ortaya çıkan hikâyesi. "Harcı olmamak" gibi bir ifade neyi karşılıyor, bununla ne demek istiyorsunuz, inanın anlayamıyorum. Ayrton Senna'nın efsanelikten sıyrılıp, böyle tuhaf bir "fetiş" nesnesi hâline getirilip mitleştirilmesi de ayrı bir problem. Neden birilerinin harcı olmasın Senna'yı anlatmak? Peygamber mi Senna?

Ne yapılmasını isterdiniz? Kimsenin Senna hakkında bir şey yapmak harcı olmayacağına göre, kimse bu konuda konuşmasın, film çekmesin, bir şey yazmasın mı?

"Seyreden insanların filmden çıkarken ki surat ifadelerini birde hayal etmenizi isterim."

Bununla ne demek istediğiniz anlamadım, ama ben filmi F1'le uzaktan yakından bir ilgisi olmayan bir arkadaşıma anlatıp izlemesini sağladım. Buyrun sonucunda ortaya çıkan şey (Surat ifadesini de artık siz gözünüzde canlandırın): http://www.eylemplani.com/2011/04/senna-turkiyede-mi/ Filmden sonra oturup araştırmasını yapmak isteyecek kadar etki bırakmış. Daha ne isteyebilir ki bir yönetmen? Her şeyi anlatmak mümkün mü?

Bu girişim yalnızca SENNA filminin getirilip izlettirilmesiyle de ilgili değil. Bu bir sosyal medya atağı, yeni düzen manifestosu olarak da bakabilirsiniz. Umarım sonunda başarıya ulaşır, o zaman direniş ve istek kanallarımız da değişecek, halk olarak daha güçlü olabileceğiz. Bir de bu açıdan bakın lütfen.

Bu mesaj 2011-04-14 tarihinde mademli bagnum tarafından düzenlenmiştir.

İmza
efBir
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: SENNA Filmi Türkiye'ye Gelsin / 14.04.2011 15:32:28

Ortada bir yanlış anlaşılma var sanırım.

Benim yapılan filmi eleştirmek gibi bir amacım yok.Sizlerin yaptığı bu medya atağınıda destekliyorum zaten.Benim anlatmaya çalıştığım sadece bu belgeselin öyle göklere çıkarılacak kadar süper bir yapıt olmadığı.Benim şahsi fikrim olarakta daha fazlasını beklediğimi zaten söylemiştim.

Bu yapımda görevli insan Niki Lauda, Jean Todt ,James Allen yada Serhan Acar gibi F1 ile ilgili birisi olsa 'evet bu iş onun harcıdır' diyebilirim.Ama işi belgesel hazırlamak olan bir insan bunu tek başına beceremez ,zaten becerememişte.Bulunmaz (ne kadar bulunmaz olduğu ayrı bir konu) fragmanların ,resimlerin, röportajların olması bir belgeseli müthiş yapmıyor.Seyrettiğim belgeseller üzerine bana ekstradan birşeyde katmadı.Evet ilk kez seyreden birisi için çok şey anlatıyor o ayrı konu.Zaten 'insanların filmden çıkarken ki surat ifadelerini birde hayal etmenizi isterim' derken bu durumu kastetmiştim.Ya gözleri yaşlı yada uykulu bir halde yada nerdeyim ben bakışlarıyla.

Benim itiraz ettiğim konulardan birtaneside F1'e malolmuş bir insanın birilerinin ödül kazanma aracı olmaması gerektiğidir.

Senna hakkında bir belgesel yapılacaksa bunu ticari bir amaç gütmeyen bir kuruluş tarafından işin uzmanları eşliğinde yapmalıdır.Zaten böyle bir durumdada 'Lütfen Türkiye'ye de getirin bu filmi diye kimseye yalvarmazdık' .Kapadia kim Senna kim ?

Evet Kapadia yada mesela Wachowski biraderler Senna'yı anlatan bir aksiyon-gerilim-drama vb. film yapsalardı ona lafım olmazdı.O, olaya o açıdan bakmış derdim ona göre filmi kendime yorumlardım.

Umarım bu kez anlatmaya çalıştığımı anlatabilmişimdir.

Selamlar, sevgiler, saygılar ...

İmza
Ayrton SENNA
Katılım tarihi: 03.04.2010
Nereden: Kocaeli
Ynt: SENNA Filmi Türkiye'ye Gelsin / 01.05.2011 00:44:42

6 mayısta vizyona girecekmiş.

Bu mesaj 2011-05-01 tarihinde Ayrton SENNA tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Ayrton SENNA Anısına...

http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=74&t=5135
  « 1 »
Hızlı Cevap