Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Diğer konular / Türkiye GP takvimden çıkıyor mu?

Ayrton SENNA
Katılım tarihi: 03.04.2010
Nereden: Kocaeli
Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 28.04.2011 15:20:50

Metin Mete'nin Türkiyef1.com sitesinde yayınlamış olduğu yazıyı aynı şekliyle buraya ekliyorum. Kesinlikle her harfinin altına imzamı atıyorum.

Doğru söz yerini bulur diyelim ve okuyalım.

Türkiye GP takvimden çıkıyor mu?

Son günlerde gündemin ilk sırasına Türkiye GP&8217;sinin durumu oturdu. Daha doğrusu bizim gündemimizin ilk sırasına çıktı. Herşey İTO Başkanı Murat Yalçıntaş&8217;ın Twitter hesabına GP&8217;mizin gelecek yıl olmayacağı ile ilgili yazdığı durumla başladı.

Yabancı ve yerli yazılı basın bir anda bunu manşetlerine ve ana haberlerine taşıdı. Murat Yalçıntaş&8217;a bu yüzden teşekkür ediyorum, o haber de olmasa GP&8217;mize birkaç gün kala bu konu açılacak ve GP telaşından gümbürtüye gidecekti.

Haber sonrası beni şaşırtan yabancı basının konuya &8220;in doubt&8221; yani şüpheli/muallakta şeklinde yaklaşmasıydı. Bize göre kesinleşen durum onların hala geçici bir kriz olarak gündeminde. Yani Türkiye&8217;nin takvimden çıkmasını çok da doğal karşılamıyorlar.

Her neyse, haber Autosport&8217;ta çıktığından tüm dünyanın öğrenmesi Twitter&8217;ın da yardımıyla sadece birkaç saat sürdü. Gelen twit&8217;leri retweet ederek farkındalık yaratmaya çalıştım. Biz zaten yastayız ama yabancı Formula 1 tutkunları da İstanbul&8217;un takvimden çıkacak olmasından son derece rahatsız ve üzgün. Pistimiz artık Eau Rouge ile kapışan ve çoğuna göre daha heyecanlı olan 8.virajıyla herkesin &8220;great track (harika pist)&8221;diye adlandırdığı bir pist. Hatta Hermann Tilke&8217;nin yaptığı en iyi pist olduğu da herkesin kabul ettiği bir durum. Gelen Twit&8217;lerin birkaçını yayınlamak istiyorum burada:

@Smith_ben : Disappointed that Turkish GP will leave F1. True it had no attendance, but it was a rare great track designed by Tilke
(Turkiye GP&8217;sinin F1&8217;den gitmesi hayal kırıklığına uğrattı beni. Seyirci sayısının az olduğu doğru ama pist Tilke tarafından tasarlanan nadir harika bir pist)

@lettev : Such a shame about about the Turkish GP. It&8217;s a great track and I really hope it stays. (Turkiye GP&8217;sinin durumu çok yazık. Harika bir pist ve umarım kalır)

@chkltcow : Last year for Turkish GP?! NO! Say it isn&8217;t so! What will we do without &8220;Turn 8&8221; ? (Turkiye GP&8217;sinin son senesi mi? Hayır! Öyle olmadığını söyleyin! 8.viraj olmadan ne yapacağız biz?)

@toomuchracing It would be a shame if the next Turkish GP was the last, surely it&8217;s like China, change the pricing and magically thousands will appear.
(Eğer Turkiye GP&8217;sinin son senesiyse çok yazık, burası Çin gibi, fiyatları düşürün, bir anda binlerce kişi gelecek göreceksiniz)

@Adennehey87 : Saying that I&8217;d rather watch a Turkish GP than the races at Singapore and Valencia!
(Singapur ve Valensiya&8217;yı izlemektense Türkiye&8217;yi izlemeyi tercih ederim!)

@Squeaky_the_pin: Turkey is still cheaper than going to Silverstone, I&8217;m off to my 4th Turkish GP this year, will be sad to lose it.
(Turkiye&8217;de yarış izlemek hala Silverstone&8217;da izlemekten ucuz. Bu sene Türkiye&8217;de 4.defa yarış izleyeceğim ama takvimden çıkarsa üzüleceğim..)

@Squeaky_the_pin: I love Istanbul. Looking forward to sunshine, F1 and lot&8217;s of Turkish Ice Cream
(Istanbul&8217;u seviyorum. Güneşli hava, F1 ve bir sürü Türk dondurması yemek için sabırsızlanıyorum)

@angstcookiee: No Turkish GP this year? :(
(Türkiye GP seneye yok mu? :( )

@lachance : Say goodbye to the Turkish GP and the second greatest corner in Formula 1
(Türkiye GP&8217;ye veda edin, aynı zamanda F1&8217;deki en harika ikinci viraja da&8230;)

Bunlar gelen tepkilerin sadece bir kısmı. Yabancı F1 severler de pistin durumundan son derece üzgün. Evet, onlar için yarış izlemek hala ucuz. Istanbul Avrupa&8217;da Paris&8217;le beraber turistik açıdan görülmesi gereken yegane iki yerden birisi. Yarış her iki amaca da hizmet ettiğinden insanlar 3-4 defa gelebiliyor ülkemize.
Seyirci neden az?

2005&8217;den sonra seyirci çekemememizin en önemli nedeni olarak fiyatlar görüldü. Doğrudur, Türk insanının gelir seviyesi için fiyatlar yüksekti. Ancak, F1 takviminde fiyatlar bizimkinden çok çok fazla, şu anda en ucuz durumda olan biziz. Buyurun ispatı, şu anda ana tribün ve açık alan fiyatları:

Türkiye
Ana Tribün Gold : 450 TL (210 &8364;)
Açık alan: 70 TL (32 &8364;)

Silverstone / Ingiltere
Ana Tribün : 1050 TL (480 &8364;)
Açık alan: 380 TL (170 &8364;)

Spa / Belçika
Ana Tribün Gold : 1150 TL (520 &8364;)
Açık alan: 330 TL (150 &8364;)

Hungaroring/Macaristan
Ana Tribün Gold : 1000 TL (450 &8364;)
Açık alan: 220 TL (99 &8364;)

Rakamlar herşeyi anlatıyor zaten, yorum yapmaya gerek görmüyorum. Benim en büyük sitemim F1&8217;i seviyorum diyenlerin pistimize gelmemesi oldu. Açık alan biletleri kaç yıldır ilk satışa çıktığında 40 TL&8217;den satılıyor. Keza Bronze ve Silver biletler %30-40 indirimle satıldı. Derbi maçlarda tribün fiyatları F1 bilet fiyatlarının da üstüne çıkıyor. Formula 1&8217;de yarış yılda bir defa ülkemize geliyor ve bu heyecanı yerinde yaşamak derbi maç kadar değerli değil mi?

Eğer gereken ilgi gösterilseydi, pistin işletmesini alan Bernie Ecclestone yatırımları artırırdı. Yaptırım gücüyle de emin olun yarışlar başlamadan son kez yapılan test seansı İstanbulpark&8217;a alınırdı.

Seyirci sayısının azlığının takımları ve pilotları etkilemesini son derece anlaşılır buluyorum. Bir bakın Silverstone&8217;a, Spa&8217;ya, Interlagos&8217;a&8230; Pilotlar piste çıkınca çıldıran rengarenk taraftarları görürsünüz. Bu pilotları motive ediyor. Boş ve gizlenmiş tribünler önünde yarışmayı kimse istemez. Pistin takvimde kalması için finansman bulunsa bile az seyirciyle ömrümüz yine uzun olmaz, takımların daha heyecanlı pistleri tercih edecekleri açık. Bu yüzden bu yıl İstanbulpark&8217;ı doldurmamız gerekiyor. Bilet satışlarının gayet iyi olduğu yönündeki duyumum umarım doğrudur. Takımlar bir sürprizle karşılaşacak demektir bu.

Şimdi ne olacak?

Bernie&8217;nin pistin devamı için istediği 26 Milyon $&8217;da ısrar ettiğini düşünmüyorum. Şu günlerde garip ve komik bulduğum bir restleşme yaşanıyor. Yok efendim Türkiye&8217;nin F1&8217;e ihtiyacı yokmuş, biz petrol ülkesi değilmişiz, Bernie&8217;nin oyununa gelmeyecekmişiz, F1 olmadan da pisti çalışır durumda tutarmışız vs vs vs&8230; Bunlar tamamen bilgisizlikten söylenmiş sözler, şu anda Rusya&8217;da, ABD&8217;de pist yapılıyor, Bulgaristan pist yapımına başladı, Portekiz ve Meksika takvime dönmek istiyor, Katar nabız yokluyor, Güney Afrika nabız yokluyor&8230; Bunların bir tanesinin bile takvime girmesi için bazı yarışların çıkması gerekiyor, yani bizim elimizde çok güçlü bir değer var. Bernie bize takvimde kalın diye yalvaracak değil elbette. Bütün bu ülkeler bizim takvim dışı kalmamız için dua edip sırada bekliyorlar.

TOSFED Başkanı Sayın Mümtaz Tahincioğlu pistin takvimde kalması için aylardır insanüstü bir çalışma yapıyor. Bernie ile İngiltere&8217;de görüştü, zorlansa da Başbakanımız&8217;la görüştü, ona durumun önemini anlattı. Bernie&8217;nin pistin durumunu ve stratejik önemini bildiğinden 26 Milyon&8217;da ısrar etmediğine eminim. Yani pistin bedelinin iki katına çıktığı doğru değil.

Bu konuda son görüşme yarış hafta sonunda yapılacaktır. Sn.Başbakanın&8217;ın programına uyması halinde İstanbul&8217;a yarışa gelmesi açıkçası tek dileğim. Görüşmeleri aracı olmadan yürütür ve eğer Türkiye&8217;nin takvimde kalmasının önemi bir kere daha birinci ağızdan anlatılırsa, Bernie ile pazarlığı bizzat kendisi yaparsa pistimiz takvimde kalabilir.

O güne kadar ben hem tribünlerin dolması için, hem yetkililerin farkındalık seviyesinin artması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Sizlerin de desteklemesi çok ama çok önemli.

Ne diyoruz? F1istanbuldangitmesin ve herkesistanbulparka !!!

İmza
Ayrton SENNA Anısına...

http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=74&t=5135
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 29.04.2011 17:17:21

Son günlerin bizim açımızdan en önemli konusu şüphesiz 2011 sonrası Türkiye GP'nin geleceği.

Yarış yetkililerden ilk gelen açıklamalar, yıllık ödemesi 13 milyon dolardan 26 milyon dolara çıkarılmak istenen yarışın 2011 sonrasında bir daha yapılmayacağı şeklindeydi ancak son günlerde bu açıklamalarda değişiklik olmaya başladı.

Özellikle bugün Bernie Ecclestone'nun Reuters'a yapmış olduğu röportajda büyük patron, Türkiye yarışını istediklerini söyledi. İşte söylentinin Türkiye'yi ilgilendiren bölümü:

"Türkiye genel olarak en iyi pistlerden birisi.

Türkiye felaket derecede iyi bir pist. Tüm tesisleri iyi ve büyük kalabalık olmaması dışında her şey iyi.

Eğer yarışı kaybedersek hayal kırıklığı yaşarım ancak para desteğine devam edemeyiz."

"Pisti uzun süre kiraladık ve kaçma anlaşmamız var. Şu anda istersek bırakabiliriz."

"İlk anlaşmayı yaptığımızda bilet geliri konusunda yardım yaptılar bu yüzden orada çok kalabalık olması bekleniyordu. Olmasaydı hükümet satılmayan biletler yerine destek verecekti."
"Bu sene daha fazla kalabalık olacak gibi görünüyor, bu da hükümet yardımının daha az olacağı anlamına geliyor." dedi.

kaynak:trf1.net

Bu mesaj 2011-04-29 tarihinde Serhat tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Sevgiler...
Serhat
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 05.05.2011 14:45:20

TUZLA Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Formula 1 pistinin sökülerek yerine fuar alanı inşa edilmesi için proje hazırlayıp Başbakan Erdoğan'ın onayına sunduklarını açıkladı

Best Fm de yayınlanan "Konuşan Türkiye" programında Star İstanbul yazarı Özay Şendir'in konuğu olan Yazıcı,,İstanbul da yılda bir kez kurulan bir organizasyon için iki yüz milyon dolarlık bir yatırım aslında çokta doğru değil. Biz buranın bir fuar alanına dönüştürülmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Boş alanları ve alt yapısı dahil bölgeyi içine alan, 3. Köprü yolu, TEM, E-5, Sabiha Gökçen Havaalanı gibi her şeyiyle hazır projeyi Başbakana sunduk. dedi.

Pist alanı dışında yer alan biri 170 diğeri 200 dönümlük iki arazinin fuar için tünellerle birbirine bağlanacağını da belirten Şadi Yazıcı, yeni kuracaklar AVMyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Yazıcı,"Bizim AVM mantığımız bir alışveriş merkezinin deniz üzerinde kurulması, balık şeklinde 320.000 metrekarelik bir alanda deniz üzerine kurulmuş bir marina projesi." diye konuştu.
kaynak:trf1.net

Bu mesaj 2011-05-05 tarihinde Serhat tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Sevgiler...
sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 05.05.2011 17:40:17

Allah akıl fikir versin.Madem çok meraklılardı fuar alanı kurmaya daha önceki yıllarda pistin etrafına yapsalardı ya böyle bir projeyi.İnanamıyorum ve diyecek bir kelime de bulamıyorum.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
Serhat
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 05.05.2011 17:49:09

Gerçekten müthiş bir proje
Allah akıl fikir versin bu insanlara..

İmza
Sevgiler...
Deniz
Katılım tarihi: 11.11.2010
Nereden:
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 05.05.2011 20:32:54

Şakaysa hiç komik değil, gerçekse cidden çok komik.

Bu insanların eline Eiffel Kulesi'ni versen, eminim bakar bakar bi anlam veremez yıkıp hurdacıya satarlar. Monaco'yu versen, ülkeyi kapatıp otopark yaparlar. Dünyada en çok izlenen spor dalının Türkiye'de gördüğü muameleye bak, çok yazık.

Serhat'la sinem'e katılıyorum. Allah akıl fikir versin.
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 05.05.2011 22:18:10

Bu haber konusunda bir yanlış anlaşılma olduğu söyleniyor.Gerçi gelen tepkiler üzerine geri adım mı atıldı orası ayrı konu ama haberin güncellenmiş hali aşağıdaki bağlantıda olduğu gibi :

http://www.trf1.net/formula1_haberler/20332-formula-1-pistinin-yerine-fuar-haberine-aciklama-geldi.html

İmza
magicdice
Katılım tarihi: 26.09.2010
Nereden: İstanbul
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 05.05.2011 22:59:34

Pilotlar da pisti öven demeçler vermiş bugün. Artık 20 milyona ortada bir el sıkışsalar contratta keşke..

İmza
İyi bir kazanan olmak için, önce iyi bir kaybeden olmayı öğrenmek gerek.
batuhan
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 06.05.2011 00:28:52

@Deniz: Şu ana kadar gördüğüm en güzel yorum. Gerçekten yaparlar...

İmza
http://twitter.com/batudogan
ktly
Nereden: 34-41
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 06.05.2011 06:36:41

RTE'nin çılgın projesinden bile daha çılgın bir proje olurdu Tepkiler üzerine geri adım atıldığını düşünüyorum... Sonuçta Allah akıl fikir versin... Kendi tarihi değelerine sahip çıkamayan bir zihniyetten bu konuda hayır beklemek abestir...

İmza
Ne Ağlayacak Kadar Günahkarım, Ne Göklere Çıkabilecek Kadar Masum
İbrahim Beytekin
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 06.05.2011 08:41:06

05.05.2011 22:59:34, magicdice tarafından gönderildi

Pilotlar da pisti öven demeçler vermiş bugün. Artık 20 milyona ortada bir el sıkışsalar contratta keşke..

Bence Sayın Başbakan pazar günü yapılacak yarışı bekliyor.İçimden bir seste bu yarışın harika geçeceğini söylüyor.Hem hava normalden daha serin hemde yağmur olasılığı var.Zaten bizim pistimiz gayet zevkli yarışlar çıkartabiliyor.Ecclestone'da bu durumu gördükten sonrada fiyatta biraz daha indirime gidip pistin takvimde kalması için elinden geleni yapacaktır.(Gerçi yıllardır takip ettiğim Bay E böyle birşeye pek yanaşmaz ama).Başbakanında pazarlıktaki eli daha güçlü olacaktır böylece :) Bu iş 20 milyona hallolur arkadaşlar.Bendende söylemesi :)

Ben çok mu iyimserim ne? :)

İmza
senolak
Katılım tarihi: 18.02.2011
Nereden: Eskişehir
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 08.05.2011 09:25:51

B.E. parasından vaz gecmez gıbı görünüyor ama sıkı bır pazarlık koydugumuzda bu iş olur bu muhtesem sesleri tv karsısından görmek zorunda kalmak istemeyiz. Tuzla belediyesini tebrık edıyorum guzel bır projede yanı koca arazıden baska yer mı bulamamaslar . insanın elıne boyle guzel bır eser verıyorsun adam yıkayım fuar alanı yapayım dıyor. zaten yol üzerinde her yerde istanbul park yazacagına hos geldınız tuzla beledıyesı . be belediye sen kendı reklam yerınmı burası . pist hakkında bır seyler olması gerekırken olmayacak işler bunlar.

İmza
[
R.Peterson
Katılım tarihi: 22.05.2010
Nereden: Balıkesir
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 08.05.2011 23:35:19

İstanbulpark gerçektende seyir zevki oldukça yüksekl bir pist. Aslında diğer (yeni sayılabilecek) pistlere bakıldığında belkide pilot yeteneğini en fazla sorgulayan, diğer pistler gibi çok şey vaat edip seyircileri hüsrana bırakmadı, böyle bir pisti Bernie'nin kendisi dahi kaybetmek istemiyor . Ama Silverstone'u bile tehdit edebilen bir kişilik var karşımızda bunu da unutmamak lazım...
RAI
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: istanbul
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 09.05.2011 06:27:07

İstiklal marsi sirasinda Bernie Turk bayragina simsiki sarilmisti.. İste o an dedim ki tamam bu is.. Kesin anlasacak..

İmza
elçin
Katılım tarihi: 14.06.2010
Nereden: ankara
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 09.05.2011 15:32:22

Evet ben de pistteki ekrandan gördüm daha önce yaptı mı bilmiyorum ama ben görmemiştim şimdiye kadar. O an gerçekten çok çok duygulandım ve gözyaşlarımı tutamadım. Bu pist kesinlikle gitmemeli her türlü aksaklığa(organizasyon yönünden) ve ilgisizliğe rağmen kesinlikle ve kesinlikle kalmalı ..

İmza
"Belirli bir günde belirli koşullar altında bir limitinizin olduğunu düşünürsünüz. Sonra bu limite ulaşmak için çalışmaya başlarsınız ve ulaşırsınız da.. ve dersiniz ki ´´işte limit bu´´ İşte bu limite ulaştığınız zaman birşey olur ve limitleri biraz aşabilirsiniz. Düşünce gücünüzle,kararlılığınızla,iç güdülerinizle yaparsınız bunu. Mükemmel bir deneyimdir bu ve çok yükseklere uçarsınız.. "
magicdice
Katılım tarihi: 26.09.2010
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 09.05.2011 22:23:32

Hatta pistin ismini felan da değiştirelim, BerniePark olsun

İmza
İyi bir kazanan olmak için, önce iyi bir kaybeden olmayı öğrenmek gerek.
bilkay
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 25.05.2011 13:31:49

İstanbul Park Gp2 ikinci yarıştaki start düzlüğündeki kazanın pit duvarına yansıması..

Bu mesaj 2011-05-25 tarihinde bilkay tarafından düzenlenmiştir.
İbrahim Beytekin
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 30.07.2011 22:13:45

Sevgili Erbatur'un ,Sayın ve sevgili Ecclestone'la yaptığı röportaj sonrasında gördüğüm ve anladığım kadarıyla birdahaki seneye Istanbul Park'ta yarış olmayacak ve sonraki senelerde de (Bernie ölünceye dek) olması zor görünüyor.

N'apalım sağlık olsun ..Dünyanın sonu değil herhalde bu...Aslında bırakalımda birazda onlar düşünsün diyorum kendi kendime...Tamam seyirci yok, ilgi yok ama pist muhteşem ortam muhteşem ve dünyada asla eşine benzerine rastlanılmayacak bir şehir var karşınızda; İstanbul...

Fazlada zorlamanın bir anlamı yok ama bütün iş Sayın Erdoğan'ın Bernie Ecclestone'la birebir görüşmesine bakar...

Öyle bir durum olursa eğer bence kesin takvime geri döneriz...Öyle bir durumda olumlu sonuç çıkmazsada ne Bahreyn GP kalır nede Abu Dabi...Benden söylemesi...

Selamlar, sevgiler, saygılar...

İmza
Deniz
Katılım tarihi: 11.11.2010
Nereden:
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 04.08.2011 11:04:21

osmancan58
Katılım tarihi: 10.04.2011
Nereden: paris
Ynt: Türkiye GP takvimden çıkıyor mu? / 13.08.2011 03:04:16

bunlar f1den anlamazlar, sadece konuşurlar. fransada da böyleleri yüzüne f1 bitti.

İmza
M K A
  « 1 »
Hızlı Cevap