09.09.2011 01:17:34, SCHumit tarafından gönderildi
Ben bu düşünceye katılmıyorum. DRS'nin kullanılacağı iki bölüm var, ascari ve parabolica...Ascari'de 3'ten 4 e geçiş var ve 4. viteste apekse ulaşılıyor ; Parabolica'da ise 4. vitesten 5'e geçiliyor. Burada iki önemli husus var :1. Vites oranları DRS kullanımı için hayati bir önem arz ediyor. Erdim çok önemli bir konuya parmak basmış aslında...2. Bazı otomobiller Parabolica'nın ortasında 4'ten 5'e geçerken bazıları apekste 5 e geçiyor. Ve bu durum yarı vites geçişleriyle yarı basma kuvvetiyle orantılı... Hızlı virajları Ferrari'nin ne kadar çok sevdiğini biliyoruz; bu yüzden Ferrari 4-5 değişimini apeksin ortasında kullanacaktır diğer takımların aksine. Fakat Mc LAREN tam aksine virajlarda hızlı, 2.sektörde Ascari tam Mc LAREN ' e göre, orada 3-4 değişimini apeks sonuna saklayacaktır. DRS açıldığı anda vites kutusu seçimi bu yarışta tamamen bir taktik mücadelesine dönüşecek, dikkat etmeliyiz.
Bu olay zaten tüm pistler için geçerli bir olay.
Monza'ya özel düşünmemek lazım.
Ayrıca konudaki vites oranlarının drs ye etkisi durumunda bende de soru işareti var.
Kaldı ki vites oranlarının , aracın tüm parçasına etkisi vardır.
Kısa vites oranı kullanıp erken vites yükselten bir araç uzun düzlüklerde çok yavaş kalır.
tersini yapan da çabuk hızlanamaz.
Yani "vites oranlarının drs ye etkisi vardır" diye özellikle betimlemek bana mantıklı gelmedi.
Çünkü vites oranlarının aracın tamamına etkisi vardır. sadece DRS ye değil.
Ben bu pistte drs nin ne kadar etkili olacağı konusunda endişeliyim.
ZAten maximum derecede yataya alınmış kanatları daha ne kadar yatıracak ki drs?
0 derece açıya yakın bir kanadı ne kadar daha yatırabilirsin ki?