Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
Ynt: Başlayayım.. / 29.10.2009 23:21:43

Üye girişinde "beni hatırla" olmaması nedeniyle bir ton yazım ziyan oldu gitti...
Tekrar yazmak zorunda kaldım iyi mi {#emotions_dlg.angry}

3 gündür foruma giriyorum ancak o kadar acemice yapılmış bir script ile karşı karşıyayım ki inanın hiç giresim yok foruma.
Örneklemek gerekirse TRT'nin ilk F1 yayınından çok daha kötü diyebilirim. (Nasıl şikayet ettiğinizi hatırlayın)

beni hatırlar seçeneği gerekli...
Mesajları düzenleme, alıntı, şikayet gerekli
profil bilgileri adam akıllı birşey olmalı.
hızlı cevap modülünde bbcode lar açık olmalı ve mümkünse klasik olsun.

Dün bir soru sormuştum neden hazır script kullanılmadı diye, cevap gelmedi.
Bu scriptin adama benzemesi 2010 sezonuna yetişip yetişmeyeceğine bile emin değilim açıkçası.

Forum anasayfasında yeni mesajları görmek başka bir eziyet.. Sayfa altında sadece son 5 konu görünüyor, onlar da okunup okunmadığı bile belli değil, okusam bile orda görünüyorlar yine....

Aşağıda resimlerle birkaç örnek vermek istiyorum.

WBB (Woltlab Burning Board) http://www.fastestlap.net

V.B.  (VBulletin) http://www.kanka.net

MyBB. http://forum.tombraiderfan.com/index.php

Bunların herhangibiri bile olsa bir gün başka scripte geçmek isterseniz database'nin convert imkanı mevcut.

Şu anki elde yapım script ile nereye kadar gidebileceğiz bilemiyorum.

Başka scripte geçmek istediğimizde yeni mesajları da tekrardan bırakıp sıfırdan başlamak çok kötü olacaktır.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
Kimi_Melike
Nereden:
Ynt: Başlayayım.. / 29.10.2009 23:54:16

Mail adresleri gizlenmiş bir sorun daha çözüldü teşekkür ederiz =)
gandalf
Nereden: mogadicu
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 00:30:21

Climanjaro neden hazır script kullanmadınız diye soruyor hala cevap gelmedi bak. database convert olayı oldukça ilginçmiş. bütün scriptler birbirine convert edilebiliyormu ?

İmza

Ölülerin çoğu yaşamayı hak eder...

Al10so_4ever
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Aydın
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 11:20:01

Schumi teşekkür ederim.

İmza
FERNANDO ALONSO DİAZ
Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 11:31:25

@gandalf yazından alıntı yapamadım. hemen hemen tüm scriptlerin databaseleri birbirine çevrilebiliyor. çok ufak tefek kayıplar yaşansa da %90 ı sağlam kalıyor. Mesela benim WBB forumum vardı eskiden, 2 sene sonra Vbulletin'e geçmek istedim, üyeler, konular, mesajlar, özel mesajlar, profil bilgileri, kişisel ayarlar. Hepsini çevirdi ve foruma kaldığım yerden devam ettim. Eski forumda da bu öneriyi getirmiştim, orda da kimse takmamıştı. Dediğim yapılsaydı şu an eski forumdaki tüm üyeler, mesajlar, konular hala devam ediyor ve o konulara cevap yazıyor olurduk şu an.

Bu arada kendi mesajımızı silme ve düzenleme eklenmiş.

Sayfanın altına doğru 1 kilometre kadar inince ancak görünüyor.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
gandalf
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 11:46:35

hımmm anladım, peki bu hazır forumlarda olmayan bir modüle ihtiyacım var diyelimki benim. mesela sallıyorum: video galeri modülü, forum üyelerinin katılabileceği küçük forum oyunları vs. gibi bir sürü şey sayabilirim, o zaman napacaz ?

İmza

Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 14:50:20

@gandalf.
tüm forum scriptleri için binlerce eklenti mevcuttur.
php tabanlıdır çoğunluğu, php kodları ile oynayarak istediğin özelliği ekleyebilirsin

Mesela imzamdaki forumu ben kurdum. standart kurulum dışında bir sürü ek özellik ekledim.
Anasayfanın en altına bir sonraki yarış için geri sayım aracı istemişlerdi onu da ekledim.
Youtube vide eklentisi ekledim, youtube videolarını forumda oynatabiliyorsunuz.

çok büyük bir resim eklendiği zaman forum otomatik olarak çözünürlüğe uyduruyor , sayfayı eski forumdaki gibi kocaman şekle getirmiyor.

kısacası hazır olanı şekillendirmek bile çok kolay.
Vbulletin de ise üyelere ceza - uyarı ve süreli banlama seçenekleri bile standart olarak sunuluyor.

İmza

Enzo Ferrari
gandalf
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 15:17:41

serhanın forumunda hazır sistem kullanılmadığına göre bir bildikleri vardır derim...

İmza

Schumi
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 15:55:02

Bu şekilde olmaz ama, şuana kadar gördüğüm en berbat forum scripti bu. Açılan konular, yazılan mesajlar sayfanın en üstü yerine en sonuna gidiyor. standart yazı tipi büyültülmeli. hiç estetik değil. Hadi estetiği geçelim kullanışlı da değil.. olmaz böyle. Hazır bir script'e(tercihen invision power board) geçilmesi şart. eski forumdan daha ilkel bir forum şuanki..

İmza
Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 16:56:00

@gandalf.
Yaklaşık olarak 8 yıldır bu forum işleri ile yakından ilgileniyorum.
birçok forum scripti kurdum ve kullandım.

Açık konuşayım "bir bildikleri vardır" cümlene katılmıyorum
Tam tersi bence hiçbir bildikleri yok.

Bu şekilde hiç kullanışlı olmayan bir forum scripti ile biryere varamayacağız.
Birçok üye artık forumda çok daha az vakit geçirecek. Benden söylemesi.

İmza

Enzo Ferrari
gandalf
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 17:17:02

senin siteye bakıyorum eylül ayında 11 kullanıcı ile rekor kırmışsın:

"Şu an Forumda 2 Üye ve 1 Misafir var. Rekor: 11 kullanıcı ile 02.09.2009 tarihinde ve saat 22:11 de kırılmıştır. "

Eksikler vardır mutlaka, düzelecektir. sakin olmakta fayda var.

İmza

Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 17:35:39

Ben fazla üye almıyorum siteme.
Hep biz arkadaşlar arası muhabbet ortamı olsun diye açtık.

Yeni üyelikler admin onayı istiyor.
kıllnandığımız biri çıkarsa üyeliğini açmıyoruz bile.
Yani çok fazla üyenin gelip de "nerde çokluk..." sözünü yaratmasını istemiyoruz açıkçası.

Şu an bu siteye bakıyorum ama yeni mesajlar hangileridir, hangilerini okudum inan çok zor oluyor.

İmza

Enzo Ferrari
Kimi_Melike
Nereden:
Ynt: Başlayayım.. / 30.10.2009 18:40:06

''Climanjaro yazdı:Şu an bu siteye bakıyorum ama yeni mesajlar hangileridir, hangilerini okudum inan çok zor oluyor.''

Bu konuda sana katılıyorum.Site bu yönden biraz karışık.En son hangi mesajı okudum diye sayfa sayfa geziyorum.Bir de en son mesaja git işareti var mı yoksa ben mi bulamadım.Eğer yoksa adminlerden bu sorunuda halletmelerini istiyoruz.

Umarım bu isteklerimiz yüzünden bizlere kızmıyorsunuzdur...

hasret
Ynt: Başlayayım.. / 31.10.2009 16:58:01

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle hemen söyleyeyim script falan nedir hiç bilmem. Bu yüzden yeni sitedeki eksikliler, yanlışlar hakkında söyledikleriniz eminim doğrudur. Sitenin eksikliklerinin düzeltilmesi için elbette eleştireceğiz. Yalnız hep diyoruz ya eleştiriler yapıcı olmalı diye. Sanki biraz ağır kaçmış bazı arkadaşların eleştirileri. Bu siteyi yapan arkadaşlar ellerinden geleni yapıyorlar. Bu eksiklileri düzeltilmeye çalışıyorlar. Hatta bazılarını düzelttiler bile. Yeni sitemizin daha kullanışlı hale getirilmesi için bu haliyle eksiklikleri ne ise yargılamadan onları söylemeye devam edersek en kısa zamanda bunların düzeltileceğine eminim. Sonuçta bu site bu şekilde yapılmış ve insanlar düzeltilmesi gereken şeyleri düzeltmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kimseyi kızdırmak, yargılamak niyetinde değilim. Sadece biraz daha anlayışlı olmalıyız diye düşünüyorum.

Saygılar...{#emotions_dlg.sapka}

Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 31.10.2009 17:44:19

Hasret Hanım.
Bilmediğinizi söylediniz, ben de bilmediğinizi varsayarak bir açıklama yapayım müsadenizle.

Script dediğimiz şey bir yapıdır.
yani forum sisteminin yapısı.
Bunların hazırı piyasada bolca mevcut. Eğer hazır bir script kullanılsaydı şu an forumun eksikleri diye bir konu olmayacak ve adam gibi mesajlaşmaya başlayacaktık.

şöyle örnek vereyim size.
gittiniz VolsWagen bayine, vitrindeki hazır bir aracı para verip almak yerine sıfırdan bir araç yaptırmak istiyorsunuz.
bunun ne kadar uzun süreceğini, ne kadar zahmetli olacağını ve yapım aşaması sırasında neleri tekrar tekrar elden geçmeniz gerektiğini bir tahmin edin.
Oysa ki hazır bir aracı alıp, basıp marşına gitmek dururken bu eziyetin sebebini sormuştum ben ona bile bir cevap verilmedi.

Hazır script kullanılsa üzerinde ufak tefek oynamalar yapılarak da istenilen her eklenti kurulabiliyorken bu eziyet niye?

Açıkçası bu forum 2010 sezonuna yetişmeyeceği görüşündeyim.
Eskisi kadar da sık girmiyorum artık siteye. Bir çok üye de benim gibi düşünüyor şu an.

Saygılarımla.

İmza

Enzo Ferrari
hasret
Ynt: Başlayayım.. / 31.10.2009 19:51:49

Merhaba,

Yaptığınız açıklama için çok teşekkür ederim. Yeni bir şey öğrenmiş oldum sayenizde Laughing . Bir önceki yorumumda da söylediğim gibi söylediğiniz şeylerin doğru olduğu konusunda en küçük bir şüphem yok. Bu işi bildiğiniz yazdığınız bilgilerden belli zaten. Benim söylemek istediğim bu site bu yöntem kullanılarak yapılmış. Keşke sizin söylediğiniz yöntemle yapılsaydı {#emotions_dlg.dontknow} .  Bunun bu saatten sonra düzeltilmesi yapılamaz sanırım. Bu yüzden bizler eksiklikleri belirtelim. Arkadaşlar zaten bunları düzeltmeye çalışıyorlar. Bu zaman alacaksa hepimiz eziyet çekeceğiz Undecided . Üstelik bu eziyetin en büyüğünü siteyi yapan arkadaşlar çekecekler çünkü biz bu siteyi istediğimiz şekle getirinceye kadar eksiklikleri yazmaya devam edeceğiz.  Wink

Biliyorum bir çok arkadaş sizin gibi düşünüyor ama bence tam tersi olmalı. Sizin gibi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar daha çok siteyi ziyaret edip siteyi istediğimiz şekle getirmek için gördükleri eksiklikleri yazmalılar ki bu eksiklikler bir an önce giderilebilsin. Bu şekilde sizlerde sessiz kalırsanız bir süre sonra site kullanışsız diye bir çok arkadaş belki de siteyi ziyaret etmekten vazgeçecekler. Oysa bu site Formula 1 severler için gerçekten hazine gibi. Başta Serhan Bey olmak üzere bu konuda bilgisi olan bir çok arkadaş sayesinde seviyeli sohbetlerin edildiği, bilgilerin paylaşıldığı bir ortamı kaybetmiş olacağız. Cry

Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama düşüncelerim bunlar. Birlikte bu siteyi daha kullanışlı hale getirmeleri için Made in Web ekibine eksiklikleri söylemeye devam diyorum.  Wink

Saygılarımla…

NOT: Görüldüğü gibi yorumumda ikon kullandım ama maalesef görülmüyor. Bunu da bir eksik olarak yazmış olayım.

miw
Katılım tarihi: 01.07.2009
Nereden: istanbul
Ynt: Başlayayım.. / 31.10.2009 23:02:04

Herkese Merhaba Arkadaşlar,

Made In Web olarak buraya yazmış olduğunuz her eleştiri ya da uyarıları (çok küçük bir istek bile olsa) yüksek öncelikli olarak dikkate aldığımızı belirtmek isterim.

Bizim amacımız kesinlikle burada laf yarışına girmek değildir. Bu yüzden kısaca neden hazır script kullanılmadığını belirticem. Bu bir tercih meselesidir ve böyle tercih edilmiştir. İleriye dönük bir harekettir. Kısa süreler içerisinde bu forum hiç bir forumda olmayan özelliklere sahip olacaktır. Eksikler fazlasıyla giderilecektir. Tabiki önceliğimiz bu başlık altında yazılanlar. Burada hiçbiryerde olmayan en absürt şeyleri isteyebilirsiniz. Emin olun yapmak için dikkate alıcaz.

Gelelim değişikliklere

Resim ekleme ile ilgili problemler vardı daha doğrusu bbcode lar sitede çalışmıyordu. Şuandan itibaren bbcodelar sitede çalışır durumdadır. Yani daha önce nasıl resim ekliyorsanız foruma şimdide öyle aynı zamanda ifade eklemekte kolaylaştı. Bir takım kısayolalar verildi ifadelere.

BBCode ların listesini buradan görebilirsiniz. Eklenmesini istediğiniz herhangi bir bbcode varsa burada belirtiniz. Dikkate alınacaktır.

Yarın ise beni hatırla seçeneği aktik olacaktır. Son yazılan mesajları belirtme, son mesaja direk gitme gibi şeylerde en kıs süre içerisinde giderilecektir.

Herkese iyi akşamlar

İmza

www.madeinweb.com.tr

Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 31.10.2009 23:33:26

Nihayet yetkili bir ağızdan bilgi alabildik.

Tüm taleplerin dikkate alındığını bilmek güzel. Bu da gösteriyor ki boşa yazmıyoruz.

O halde can alıcı birkaç noktayı da belirteyim ki erken düzeltilecekler listesine girsin.

* Foruma giriş yapıldığı zaman sol üst köşede hala kayıt ol linki aktif. Giriş sonrası onun görünmemesi gerekiyor. (aslında çok önemli olmamakla birlikte düzeltilmesi iyi olur)

* Bir başka durum da mesajlardaki hızlı cevap özelliği. Normal cevap ver kısmında karşımıza çıkan bbcode ve smileyler hızlı cevap yazı alanının boş olan sağ tarafına veya üst-alt uygun olan bir tarafına eklenirse mesaj yazmak daha kolay olacak.

* Bir başka önemli konu da cevap ver veya hızlı cevap kısmına bir "önizleme" butonu.. Yani yazdıklarımızı onaylamadan önce nasıl göründüğünü görmek, zırt pırt mesajı düzenlememek açısından elverişli olur.

* Mesajlara ALINTI butonu eklenmesi gerekiyor. Bir kimsenin yazdığı bir mesajın tümü ya da bir parçasını alıp o cümle üzerine yorum eklemek için bu gerekiyor.

* Anasayfadaki "Son mesajlar" kısmındaki bir mesaja tıkladığımızda son mesaja değil de o konunun ilk mesajına gidiyor.

* Anasayfadaki "online üyeler" yazısı dinamik olmalı ve tıklayınca kim nerede ne yapıyor görebilmeliyiz.

* Mesajı değiştir dediğimiz zaman tüm ayarlar iptal olmuş düz yazı şeklinde karşımıza geliyor kendi mesajımız.

Buranın biraz düzeltilmesi gerekiyor

Aklıma geldikçe ve farkettikçe yazarım...

Kolay gelsin (işiniz zor )

İmza

Enzo Ferrari
hasret
Ynt: Başlayayım.. / 01.11.2009 21:32:57

Merhaba,
Girişte Beni Hatırla koydunuz ama şu an ben çıkış yapamıyorum. Sayfaları kapatıp tekrar açtığımda sitenin ana sayfasında giriş yapmamış gözüküyorum ama forumun ana sayfasında online gözüküyorum.
İyi çalışmalar
gandalf
Ynt: Başlayayım.. / 01.11.2009 21:47:44

aşağıdaki ikonlar çok yer kaplıyor sanki

İmza

« 1 2 3 4 5 »
Hızlı Cevap