Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
|
Ynt: Başlayayım.. / 20.11.2009 21:11:40 |
|
|
Nihayet benim ne anlatmak istediğimi tam olarak anlayan biri çıktı. Kimsenin emeğine hakaret ettiğimiz yok Sadece bu işin nasıl yapıldığı-yapılacağı konusunda fikir belirtiyorum.
Kaldı ki 2002 den beri php forumlarla ilgileniyorum, wbb, mybb, vbulletin, phpbb forum kurdum yönettim. hala da yönetiyorum. Ve en can alıcı nokta da şu.. benim 1 gram php bilgim yok... Benim gibi php yi hiç ama hiç bilmeyen biri 2002 den beri forum kurup , foruma çeşitli eklentiler kurup ihtiyaçları karşılayabiliyorsa, daha sıfırdan oluşturmaya ne gerek var ki?
inanın foruma girip mesaj yazmak istemiyorum, hatta bu halini görüp foruma bile giresim gelmiyor. Tekrar söylüyorum bu şekilde giderse forumu 2010 sezonuna yetiştiremeyeceksiniz.
Benden söylemesi. İster düzeltirsiniz ister düzeltmezsiniz.
| İmza |

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
Enzo Ferrari
|
|
|
Serhan Acar
Katılım tarihi: 22.07.2009
Nereden: İstanbul
|
Ynt: Başlayayım.. / 23.11.2009 10:53:40 |
|
Arkadaşlar selam, Fikirlerinizi belirtmeniz gayet doğal ve hoşuma da gidiyor. İlerlemek için eleştiriye açık olmak şart... Geçtiğimiz iki haftayı sabah akşam www.rallyofturkey.org için çalışarak geçirdik Made in Web ve ben. Biz bu arkadaşlarla www.tosfed.org.tr / www.istanbulrally.org / www.omspor.org ve www.rallyofturkey.org gibi devasa kapsamlı siteleri sıfırdan yaptık ve yapmaya devam ediyoruz... Dolayısıyla Made in Web'e güvenim tam, sitenin kişisel tarafından son derece memnunum, eskisinden çok çok daha iyi bence ... Bana sezon başlamadan önce sıfır hatalı ve gelişmiş bir forumu oluşturacaklarına dair söz verdiler... Ve ben bunu yapacaklarına da inanıyorum. Olmazsa da, madem aranızda bu kadar forum uzmanı eleman var (dalga geçmeden ciddi olarak söylüyorum), içinizden birinden rica ederiz ve uygun bir forumu yaratırız... Bu hafta, bu başlıkta yazdıklarınızla ilgili bir toparlamayı ben oluşturup yollayacağım elemanlara... 
|
|
iceman.erd
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: istanbul
|
Ynt: Başlayayım.. / 23.11.2009 16:04:45 |
|
|
Zaten ilk günkü gibi değil hızlı bir gelişim içinde site sezon başına kadar tamamen eksiksiz hazır olur gibi geliyor bana...
|
|
Climanjaro
|
Ynt: Başlayayım.. / 23.11.2009 21:00:12 |
|
Serhan Bey Vermiş olduğunuz linkleri inceledim. Hepsi ASP ile yapılmış siteler. Hiçbirinde de forum yok. Bu da benim bir önceki sayfadaki tezimi doğruluyor. MİV , ASP dilinde site tasarımı yapan bir kuruluş.. Forum değil. Yalnız bizim sorunumuz site ile ilgili değil FORUM ile ilgili. Ve bu iki kavram birbirine o kadar zıt ki.. site yapmak Forum yapmanın F si kadar birşey. (Sizin anlayacağınız dilden konuşursam Formula1 ile WRC gibi farklı şeyler site ile forum  ) Bir index yaparsınız içine de diğer sayfalara ulaşacağınız link atarsınız alın site SİTE. Ancak forum çok farklıdır. Forum bir database tarafından kullanılır. Ben tekrar söylüyorum bu forumu forum yapmak 2010 sezonuna yetişmeyecek.
| İmza |

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
Enzo Ferrari
|
|
|
sofokles2000
|
Ynt: Başlayayım.. / 24.11.2009 03:19:53 |
|
Serhan Bey, öncelikle anlayışınız için teşekkür ederim. Sizin de bildiğiniz gibi "forum yazılımı" ve "web tasarımı" çok farklı şeyler. MIW web tasarımı konusunda önde gelen ajanslardan biri olabilir ama forum yazılımı çok farklı birşey. Forum yeni sezona yetişmesine yetişir. Şimdi de bir şekilde yazıyor, yazışıyoruz :) Ama olması gereken yazılım bu değil. Sıfırdan forum yazmak başka bir deyişle Amerika'yı yeniden keşfetmek kolay iş değil. Yeni sezona yetişse bile bir phpBB, bir vBulletin kalitesinde olması çok zor. İrili ufaklı bir sürü hata var şu andaki yazılımda. Ama bilginiz dahilinde bazı şeylerin "deneye yanıla" bulunmasına karar verildiyse ona birşey diyemem, saygı duyarım. Aslında onların en başta sizi bu profesyonel script'lerden birine yönlendirmeleri gerekirdi. MIW'i uzman olduğu konular çerçevesinde daha efektif kullanmak lazım diye düşünüyorum. Ama son karar sizin tabii ki. Ayrıca istediğimiz olmadı, script'e geçilmedi diye de bir yere gidecek değiliz biz :) Serhan Acar nerdeyse biz orda olacağız. Yalnızca olmuşken ve diğer database'i feda etmişken (feda etmekle yeni yazılıma tam olarak entegre edememeyi kastediyorum) en iyisi, en kullanışlısı, en uyumlusu, en profesyoneli olsun istiyoruz. İlla da bu yazılımla devam edilecekse de şu anda oluşmakta olan yeni database'in gelecekte bahsettiğimiz script'lerden birine (oldu ki geçmek istedik) aktarılabileceğinin garantisi olmalı. MIW bu şekilde bir yapı kurmalı. İlerde başka bir script'e geçme durumunda bir database daha çöp olmamalı. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
|
|
gandalf
Nereden: mogadicu
|
Ynt: Başlayayım.. / 24.11.2009 11:15:29 |
|
|
Sevgili climanjero,
"Ancak forum çok farklıdır. Forum bir database tarafından kullanılır.", gerçekten mi ?, bu yazıları postacı getirmiyor mu ? : )
| İmza |
Ölülerin çoğu yaşamayı hak eder... |
|
|
gandalf
|
Ynt: Başlayayım.. / 24.11.2009 11:29:50 |
|
|
| İmza |
|
|
Climanjaro
|
Ynt: Başlayayım.. / 24.11.2009 11:57:30 |
|
Gandalf'dan alıntı. gerçekten mi ?, bu yazıları postacı getirmiyor mu ? : ) Bu cevabı gördükten sonra şuna karar verdim. Buradaki üyelere bu forum bile fazla. Hiç boşuna geliştirmeye gerek yok.
| İmza |

Enzo Ferrari
|
|
|
gandalf
|
Ynt: Başlayayım.. / 24.11.2009 18:44:20 |
|
|
takılıyorum sadece, her fikir çok önemlidir, bu konudaki tecrüben çok ortada. Sorun sadece üslup, ortada herhangi bir emek varsa mükemmelleştirmek adına eleştiri gerektirdiği gibi saygı da gerektirir, hoşgörü gerektirir.
Ben senin yerinde olsam, gelin gördüğümüz hataları yazalım ve sorunlar ortadan kalksın derdim, yani çözüm odaklı olmak. İnan bana seninde hoşuna gider sonunda. Sonuç olarak, serhan acar'ın yaptığı gibi insanlar kendi insiyatiflerini kullanırlar bu hayatta, katılmak ya da katılmamak bizim tasarrufumuzdur. Mesela ben Mogadicu'da turizm işi ile ilgileniyorum, işten sonra akşamları ara sıra bakıyorum forumlara, ama şu forumun şurasında hata var, sorunlar var diye umutsuzluğa kapılacak boş vakti bulamadım henüz. Bu açıdan da seni tebrik etmek isterim, gerçek bir radikalsin.
sıfırdan forum oluşturmanın nedenlerini bence forumun altında logosu bulunan miw firmasına sorman gerekir, mutlaka onlara ulaiabilirsin. Ama sen hayır ben motorsporlarından ziyade, "bu konuyu kafaya taktım efendim" diyorsan, bu çabanı takdir etmekten başka birşey gelmez elimizden.
Hüner uçmaksa kuşlar zaten uçuyor, Hüner yüzmekse balıklar zaten yüzüyor...
| İmza |
|
|
MavericK
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: İzmir
|
Ynt: Başlayayım.. / 24.11.2009 18:51:45 |
|
|
bende 2000 yılından bu yana forum ve web tasarımla iç içeyim.. forum hakkında söylediğin doğru.. sonuçta o hazır forumlarda bu forum gibi yollardan geçerek o seviyelere geldi.. nereye girersem gireyim hep aynı sistem hep aynı forum.. serhan abimizin bu siteninde bir farkı olsun değil mi... biz açıkları hataları buldukça onlar düzeltirler..
|
|
Climanjaro
|
Ynt: Başlayayım.. / 24.11.2009 20:07:23 |
|
|
@gandalf ve @Maverick. Şimdiden kolay gelsin size. Zira işiniz çooooook zor.
Bir forum ziyan ettik, şimdi ikincisini ziyan etme yolunda ilerliyoruz. Dediğiniz gibi bu forum diğerlerinden farklı olsun isteniyor. Herkes yaptığı işin diğerlerinden farkklı olmasını ister zaten. Ancan bu işin bir yolu yordamı vardır. İlle de farklı bir forum yapılacaksa forum hazırlanır, denemeleri yapılır, kullanıma hazır olduğu zaman da geçiş yapılır. Biz foruma geldiğimizde index.asp den başka bir sayfa yoktu.
Kusura bakmayın ama görünen köy kılavuz istemiyor. Sen benim 5 sayfadır yazdığın hataları ve verdiğim örnekleri okumadın sanırım.
Neyse uzatmanın alemi yok. Nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar çok da umrumda değil artık. Zira biliyorum ki bu forum eskisinden de kötü olacak. Boşa kürek çekip de forumda tek sivri uç konumuna düşmeyeyim..
| İmza |

Enzo Ferrari
|
|
|
Serhan Acar
|
Ynt: Başlayayım.. / 06.12.2009 00:06:23 |
|
İngiltereden selam hepinize, İki saatimi ayırıp tüm yazdıklarınızı okudum, ayrıca Korhan, Metin ve kendimin aldığı notları da ekleyip 25 maddelik bir yapılacaklar listesi yolladım Made in Webe. Bu hafta içinde Türkiye Rallisinin Türkçe web sitesi açıldıktan sonra, forumu düzeltme ve geliştirme işine çalışacaklar... Gelişmeleri ben de merakle bekliyor olacağım..
|
|
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
|
Ynt: Başlayayım.. / 06.12.2009 13:56:50 |
|
|
Forum bence gayet güzel bazı eksiklikler var tabiki de ama onlar da normal daha sitemiz yeni bence zaman geçtikce,Serhan abi ve moderatörlerimizin bu çalışmaları sayesinde tüm sorunların giderileceğine inanıyorum...
|
|
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
|
Ynt: Başlayayım.. / 12.12.2009 15:52:12 |
|
|
Arkadaşlar ben avatar yükleyemiyorum hata veriyor.Yükleyen arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
Bu mesaj 2009-12-15 tarihinde miw tarafından düzenlenmiştir.
|
|
Serhan Acar
|
Ynt: Başlayayım.. / 15.12.2009 10:12:24 |
|
|
|
|
gandalf
|
Ynt: Başlayayım.. / 15.12.2009 10:13:39 |
|
|
t tt
| İmza |
|
|
sofokles2000
|
Ynt: Başlayayım.. / 20.12.2009 02:05:15 |
|
|
Bu başlıkta belirttiğimiz hataların ki 5 sayfaya ulaşmış çoğu giderilmemiş. Sorun nedir acaba? Giderilen hataların bir listesini alabilir miyiz miwden?
|
|
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Başlayayım.. / 28.12.2009 16:25:12 |
|
|
Herkese Merhaba
Bugün itibari ile forumda bir çok sorun sizlerin önerileri ışığında giderilmiş olup forum sayfası daha etkili bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Herkese iyi vakit geçirmesini diler oluşacak farklı problemler yine bu başlık altında değerlendirilmesini rica ederiz.
İyi Seyirler.
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
TifosiTR
Nereden: Edirne
|
Ynt: Başlayayım.. / 28.12.2009 17:42:22 |
|
|
anketlerde oy kullanamıyorum
bu bilgisayardan oy kullandınız diyo oysa ip değişiyor her nete girişince,garip:cool
| İmza |

|
|
|
Schumi
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Başlayayım.. / 28.12.2009 22:15:58 |
|
|
Görmeyeli forum güzelleşmiş, elinize sağlık..
| İmza |
 |
|
|
|