Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Climanjaro
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Sakarya
Ynt: Başlayayım.. / 28.02.2010 16:13:18

Metin Bey tabii ki anlayış gerekiyor. Ve emin olun mümkün olandan fazla anlayış gösteriyoruz..
Ancak.....

bir web site ve forum tasarımı için bu işi yapan firmalar ücret karşılığında bir domain alır (zaten www.serhanacar.com ismi var) bu domaini host ederler (kendi serverlarından alan verirler) sonra bu alana site veya forum için gerekli dosyalar upload edilir ve site yayın hayatına başlar.
ancak forumun uploadundan önce local de kurulup hazırlanıp öyle yayına başlaması lazımdır.

Zira hosting firmaları forum tasarımı ile uğraşmaz. Çünkü piyasada bolca hazır script var. Bu scripti üreten firmaların asıl işi bu olduğu için web site tasarımcıları bir de ununla vakit kaybetmez.

made in web olarak yapmaları gereken şuydu:
www.serhanacar.com adresini hazırladıktan sonra "Serhan Bey, 5-10 çeşit forum sistemi mevcut, bunlardan beğendiğinizi kuralım" der ve localde kurdukları bu scriptleri Serhan'a gösterirler.
Yani Serhan'ı onlar yönlendirmleri lazımdı.

en başta sorduğum "neden sıfırdan başladınız" sorusuna ise verdikleri yanıt "bu bir tercihdir böyle tercih ettik." Afedersin ama aptala tarif eder gibi olmuş.
Böyle tercih ettiğinizi zaten biliyoruz. ben sebebini sormuştum oysa ki...

Şimdi yumurta gelmiş dayanmış. Son 2 hafta kalmış. WRC Türkiye rallisi ile uğraştıkları için forum beklemede....

Korhan'a özel mesaj göndermiştim deneme amaçlı.. gönderilen mesajlaın okunup okunmadığını bile göremiyoruz.

Sizlerden ricam hazır script olan bir iki foruma üye olun. Forumun konusu ne olursa olsun önemli değil. En azından forumun nasıl çalıştığını, ne tür özellikleri barındırdığını görürsünüz.

Açıkçası iş işten geçti artık. Bakalım bu database'yi başka bir scripte uydurabilecekler mi?

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Başlayayım.. / 01.03.2010 02:34:20

Herkese Merhaba

Arkadaşlar zaten forumun amacı bilgi birikimlerimizi paylaşmak fikirlerimizi beyan etmek. Evet forumla ilgili bir kaç eksik var ve güncellenme yapılması gerek. Ancak Serhan şu anda inanılmaz yoğun ve elinden bişey gelmiyor. Made in web e yapılması gerekenler ile ilgili olarak attığı 2 sayfa metni ben çok iyi biliyorum. En kısa zamanda forumla ilgili herşeyin düzeleceği garantisini bizzat kendi adıma verebilirim. Biraz daha sabır arkadaşlar...

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
sofokles2000
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: İstanbul
Ynt: Başlayayım.. / 08.03.2010 00:59:30

01.03.2010 17:03:42, tmurat tarafından gönderildi

site ikinci planda, önemli olan paylaşım..İyi ya da kötü farketmez, siteyi bir şekilde kullanıyoruz..

Artık bu mantığa döndüysek bu başlığı kilitleyelim o zaman. Amaç bilgi paylaşımıysa bir "Google grup" kurup oradan da yaparız... Elma ile armudu birbirine karıştırmayalım. Lütfen herkes 10 dakikasını ayırsın ve 7 sayfalık bu başlığı bir kere daha baştan sona okusun. Belki o zaman orta bir noktada buluşma şansımız olur. Haftalardır girmiyordum. Neler eklenmiş neler düzelmiş diye bir gireyim dedim, 1-2 test yaptım ama hala adam gibi forum (teknik olarak) olmaktan çok uzak...

Kızmaca gücenmece yok. Bu işler son 10 güne bırakılmaz. Kaç haftadır açık bu forum. miw'in işi çok demek bir özür olamaz. Hepimiz iş hayatının içindeyiz ve bu işlerin nasıl dönmesi gerektiğini bilen insanlarız. miw'in bir coder'ı ya da bir web master'ı yok heralde. Biraz daha sabırlı olun demek, bugüne kadar gerçekten sabırlı davrananlara, eksiklikleri çok önceden bildiren insanlara haksızlık olur bence bu saatten sonra.

Öncelikli olarak zahmet edip yazan Climanjaro'nun belirttiği hataları lütfen acilen dikkate alınız. Belirttiği hataların tümüne katılıyorum. Artı olarak 8-10 tane çok acil düzeltilmesi gereken hata var. 1-2 tanesini yazayım hemen. En önceliklisi mesaj yazdığım başlığa yeni bir mesaj yazıldığında email ile haberdar edilmeliyim. Bu çok acil olarak halledilmeli. Düzenle deyince bold ve italic tag'larını mesajın en sonuna atıyor. Mesaj atınca düzelt deyince kendi mesajımı değil, sayfadaki ilk mesajı gösteriyor.

Kaç hafta geçmiş, biz hala bir forumda olması gereken en temel özellikleri konuşuyoruz, bırakın ekstra özellikleri

Sonuç: Serhan Acar en iyisini hak ediyor, forumun bu halini değil.

Bu mesaj 2010-03-08 tarihinde sofokles2000 tarafından düzenlenmiştir.
Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 08.03.2010 10:56:18

forumu kapatıp facebook da serhanacar grubu oluşturalım ordan paylaşım yaparız.
şuna kızdım ben..
MIV yetkililerinin çok işi varmış
O halde böyle birşeye girişmeyecektin.
Kaldıramayacağın yükün altına girmeyecektin.
Şimdi işim çok cümlesi bir bahane değil.
eğer burası ikinci planda ise (ki öyle olması gerekiyor zaten) o halde buraya 2. sınıf bir script atardın alın size forum, ben öteki işleri halledeyim derdin olurdu biterdi.
hepsini ben yaparım, şu tarihe de yetiştiririm dediğin zaman bunu yapman gerekir.
Aldığın paranın hakkı bu şekilde ödenir.

Kusura bakmayın artık biraz ağır konuşacağım çünkü 7 sayfadır ben ve birkaç arkadaş burası adam gibi olsun diye elimizden geldiğince GERİ BİLDİRİM yaptık karşılığı bu oldu. Eleştirdim, kızdılar. 3 ay hiç eleştiri yapmadım 1 gr ilerleme yapmadılar.
Bilmiyorum ne olacak.

Ekleme:
kısa bir süreliğine kendi forumumu misafir girişine açık tutacağım.

http://www.fastestlap.net/index.php

konuları mesajları okuyabilirsiniz.
bir konuya girdiğinizde "yazıcı önizlemesi, arkadaşına gönder, favorilerine ekle vs." gibi özellikler konunun ilk mesajının sağ üst köşesinde.
avatardaki üye yıldızlarının hemen altında o mesajın ID numarasını bulabilirsiniz (yukarda olması gereken bir özellik diye bahsetmiştim)

sayfanın eeeeen altında da geri sayım aracım var.

Bu script çok eski bir ve güncel olmayan bir script. 2001 den beri bu scripti kullanıyorum ben o kadar eski yani. Ama bu forumdan 1000 kat iyi olduğunu kullandıkça göreceksiniz. Yeni çıkmış bir scriptin ne kadar güzel olacağını varın siz düşünün.

Saygılar.

Bu mesaj 2010-03-08 tarihinde Climanjaro tarafından düzenlenmiştir.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
katafalk12
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Mersin
Ynt: Başlayayım.. / 12.03.2010 14:04:39

Climanjaro yazmis. sanirim "hala" nick ile arama yok. ben mi bulamadim uyarin varsa. en ilkel forumlarda bile var bu ozellik. benim takip ettigim bir uye var atiyorum nasil takip edecegim onu? olmaz boyle...
Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 12.03.2010 18:20:35

bu konunun 6. sayfasındaki son mesajda yazdıkların...
Bizim yaptığımız eleştirileri destekleyen bir mesaj yazmışsın.

Bu da 7. sayfada Korhan'ın verdiği cevabın peşine attığın mesaj.
180 derece çark etmişsin.

Demek ki günü birlik düşüncelere sahip birisin.
Yani Serhan gelip şimdi "arkadaşlar forum bu kadar olacak, daha geliştirmeyecekler" dese,
sen çıkıp "harika bir frum olmuş elinize sağlık" diyeceksin.
Ben seni böyle gözlemledim.

Neyse benim artık umudum kalmadı forumdan. o nedenle bundan sonra hata bildirimi ve eleştiri yapmayacağım.
zira ben forum güzel olsun diye uğraştıkça insanlar bana cephe aldı.
yarın sıralamalar başlıyor.
Forumu yoğun bir şekilde kullandığınız zaman bana hak vereceksiniz.

İmza

Enzo Ferrari
sofokles2000
Ynt: Başlayayım.. / 13.03.2010 01:16:42

12.03.2010 18:51:20, tmurat tarafından gönderildi

Ahbap sen hastasın..

Kusura bakmayın ama her ne kadar bu kelimeyi bana söylememiş olsanız da bu forumun bir kullanıcısı olarak üslubunuzdan çok rahatsız oldum.

Bu mesaj 2010-03-13 tarihinde sofokles2000 tarafından düzenlenmiştir.
gandalf
Nereden: mogadicu
Ynt: Başlayayım.. / 13.03.2010 10:58:45

climanjaro, iyilerin dostu, kötülerin düşmanı.

seni tebrik ediyorum, bu kadar telaşının arasında kendi sitenin reklamını yapmayıda ihmal etmedin. Ama unuttuğun birşey var: "fikrin, bilgin kadardır".

çok önemli olmamakla birlikte, ben senin niyetini anlamış değilim, temel fonksiyonları yerine getirebiliyorken, bu çamur atma isteği, bu en önde olup bayrak tutma çabası ne için olabilirki diye sormayacağım.

İmza

Ölülerin çoğu yaşamayı hak eder...

Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 13.03.2010 11:19:01

gandalf.
hiçbir zaman kendi sitemin reklamını yapmadım.
Zira zaten imzamda bu foruma üye olduğum ilk andan itibaren kendi sitem yazıyordu.
Reklam yapmak için bu konuya ihtiyacım yoktu..

Sana ufak bir hikaye anlatayım. Senin bu REKLAM cümlen de buna benzer bir olay.

Bir ülkede bir bakan, kendisini gazetecilere hiç sevdirememisti.
Ne yapsa makbule geçmiyor, basın hergün kendisiyle uğrasiyordu.
Nihayet :
-Öyle bir sey yapayım ki, gazeteciler mat olsun, diye düşündü ve ilan etti :
-Pazar günü saat 10'da bakan denizin üzerinden yürüyerek geçecek.
Pazar sabahı saat 10'da tüm basın mensupları toplandılar orada.
Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin üzerinde yürümeye başladı.
Karşı kıyıya kadar da yürüdü geçti. Herkesin gözleri dehşetle açılmıştı.
Fakat ertesi günü tüm gazetelerde şu başlık okundu :
-Bakan yüzme bilmiyor!

O kadar yazdım ettim gittim. Bula bula "sitenin reklamını yapıyorsun" dedin ya helal sana.
En temel özelliklerin neler olduğundan haberin yok ki hala "en temel özellikler yerine getiriliyor" diyebiliyorsun.
ben bıraktım artık , istediğinizi yazabilirsiniz. Ama sezon başlayınca göreceğim sizi.
Bakalım kaçınız şu anki halinizden memnun kalacaksınız.

Son cümle olarak "fikrin, bilgin kadardır" cümlene katılıyorum.
hiçbir fikrin yok bu konuda dolayısıyla beni REKLAM YAPMAKLA suçladın.
eski site varken de imzamda kendi sitemin adresi yazıyordu bu sitede de yazıyor.
Çok şükür reklama ihtiyacım yok. Hatta hatta üyeye de ihtiyacım yok.
Zira kayıt olanlar ADMİN ONAYINDAN geçtikten sonra forumu kullanıyor.
Tanımadığım biri kayıt olursa üyeliğini açmıyorum. Çünkü ben o forumu arkadaş ortamında muhabbet edelim diye açtım. forum kurmak için değil. O nedenle reklam ihtiyacım yok.
misafir girişine açmamın sebebi de 10 senelik bir script ile bu forumu karşılaştırmanızı istememdi.
Hadi hoşçakalın.

İmza

Enzo Ferrari
gandalf
Nereden: mogadicu
Ynt: Başlayayım.. / 13.03.2010 12:03:20

bu kadar uzun sitem postları yazmak ve scriptlerden databaselerden sallamak yerine
ülken için iyi birşeyler yapmaya çalışabilirsin.En azından iyi bir üslup ile iyi birşeyler yapmaya çalışabilirsin.

O zaman bu çaban takdir ile karşılanacaktır. Ama bu şekilde devam edeceksen bu seni bir adım öteye götürmeyecektir. bilgin, fikrin kadardır, konu ile ilgili fikirlerini duyduk.

Çok bilen, çok yanılır diyeyim belki daha kolay anlaşılır.

İmza

Ölülerin çoğu yaşamayı hak eder...

İbrahim Beytekin
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Başlayayım.. / 13.03.2010 12:43:38

Dakika bir gol bir...Sakin olun arkadaşlar yahu...

Sezon başlar başlamaz nedir bu gerilim...Siz burdan bu kadar geriliyorsanız araç içindeki pilotları düşünemiyorum bile... :)

Şaka bir yana hertürlü olumlu eleştiri mutlaka değerlendirilir...Lütfen eleştiri yazılarımızda biraz üsturubumuza dikkat edelim.Etmeyenleri uyaralım... Sakin olalım..

Selamlar, sevgiler, saygılar ...

İmza
İbrahim Beytekin
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Başlayayım.. / 28.03.2010 01:01:41

Aslında söylenecek çok söz var ama Sayın Climanjaro sağolsun hepsini çekinmeden ve tereddüt etmeden söylüyor...O yüzden kötü adam olmadan sadece üyelerin profilleri konusunda eksikliklerin aşikar olduğunu tekrarlamak isterim...Niyeseki üye profilinden sadece son yirmi mesajını görebiliyoruz...En azından arttırsak yada sörç (arama) yapsak nasıl olur sayın MIW yetkilileri?

Bu arada bazı arkadaşlar sevgili Climanjaro'ya kızıyorlar...Aslında bende ona bazen kızıyorum ama çoğu zaman doğruda söylüyor diyorum ...Neticede yaptığı bir şekilde doğru...Kızarkende ...Evet dediği doğru diyorum ...Ama sizlerde biliyorsunuz uslup meselesi bu..

Ben hep diyorum biraz daha dikkat diye...Biraz daha dikkat az daha dikkat..

Sonuçta yapısal eleştiri yapılıyor...

Selamlar, sevgiler, saygılar ...

İmza
Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 28.03.2010 08:19:02

@gotcha

Düşüncelerin için teşekkür ederim.
Ancak şöyle bir durum var.
MIV bir firma ve ücret karşılığı bu işi yapıyorlar.

Eğer netteki küçük çaplı forumlara bakarsan senin benim gibi sıradan ve bu işi hobi olarak yapan insanların forum kurduğunu görürsün.
Bu insanlar ücret almak yerine ücret öderler.
Eğer böyle bir forum olsaydık Yani forumu Metin Mete kurmuş olsaydı bu kadar sıkıştırmazdım. (metini örnek amaçlı yazdım, kullanıcılardan herhangi biri de olabilir)
Ancak bir şirket var ve ücret karşılığı bu işi yapıyor. Yani mesleği bu.
Bu nedenle sıkıştırıyorum.
şu an yazdığımız forum 3. forum. www.serhanacar.com adı altında 3. forumumuz bu bizim.
eğer forumun ilk mesajlarına bakarsan yaklaşık 8 ay geçtiğini görürsün.
2 günlük iş 8 ay sürmez.

Ama artık rahat edin birşey yazmayacağım.
aten şu an 2. yarış yapılacak forumda hala yeni mesajları görmek bir sıkıntı.
okuduklarım hala "okunacak mesaj" olarak duruyor.
Sezon başına yetişmez demiştim artık sezonu geçtim sezon sonuna yetişse bari.

İmza

Enzo Ferrari
Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 31.03.2010 00:42:41

aşağıdaki hatayı alıyorum son 10 dk. dır.

İmza

Enzo Ferrari
Kankalp
Nereden: Ankara
Ynt: Başlayayım.. / 31.03.2010 12:19:55

Melbourne başlığında bir iletinin silinmesinden kaynaklanan durum. Düzeltilecek yakında ;)
sofokles2000
Ynt: Başlayayım.. / 10.05.2010 15:34:21

Abone olunan başlığa yeni mesaj gelince eposta ile haber verme özelliği eklenecek mi?
Climanjaro
Ynt: Başlayayım.. / 21.05.2010 19:57:55

imzalar gitti.
bir de dinamik link sorunu var ki bu sorun biraz ciddi.

İmza

Enzo Ferrari
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Başlayayım.. / 22.05.2010 13:36:42

21.05.2010 19:57:55, Climanjaro tarafından gönderildi

imzalar gitti.bir de dinamik link sorunu var ki bu sorun biraz ciddi.

Evet gerçekten imzalar neden gözükmüyor?
Sorunun bende olduğunu düşünmüştüm ama tüm kullanıcıların imzaları gözükmüyor.

İmza
Sevgiler...
sofokles2000
Ynt: Başlayayım.. / 14.06.2010 23:22:04

TRT F1 yayınları başlığının 4. sayfasında hata var.
sofokles2000
Ynt: Başlayayım.. / 16.06.2010 18:09:58

Sorun hala devam ediyor ve başlığa mesaj yazılamıyor.
  « 2 3 4 5 6 7 8 »
Hızlı Cevap