Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Dedikodular / Bridgestone Formula 1'den Ayrılıyor..

sinem
Katılım tarihi: 13.03.2010
Nereden: İZMİR
Ynt: Bridgestone F1den Ayrılıyor.. / 07.05.2010 19:22:03

Bu lastik savaşları çok kızıştı.Basında okuyorum herkes ayrı söylüyor.Pirelli ben tek olmak istiyorum diyor,Michelin de ben lastik savaşına varım diyor.Bana kalırsa Michelin tek olacak gibi.Aslında takımlar açısından bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekli yeni sezon açısından.

İmza
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım
Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Ynt: Bridgestone F1den Ayrılıyor.. / 07.05.2010 19:42:01

Michelin tek lastik üreticisi olacaksa girmez, üzerine basa basa rekabet istediklerini belirtiyorlar. Lastiklerin yapısı, boyutu gibi konularda uzlaşılırsa ve maliyetleri düşürücü önlemler alınırsa Bridgestone'un seride kalma ihtimali ortaya çıkmış İngiliz basınına göre. Yeni bir Bridgestone & Michelin rekabeti izleyebiliriz...
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Bridgestone F1den Ayrılıyor.. / 16.05.2010 12:09:12

Formula 1 Takımları, 2011 resmi lastik tedarikçisini belirlemede son noktaya geldiler.

Takımlar bugün Monaco'da toplantı yapacaklar ve lastikler konusunda geleceklerini masaya yatırıp karar vermeyi planlıyorlar.

Bridgestone, Michelin ve Avon Cooper firmalarından gelen teklifler ayrıntılarıyla değerlendirilip son söz söylenecek.

Bu tekliflerin yanında henüz resmi bir karar olmasa da 1991'den beri spordan uzak olan Pirelli'nin en favori firma olduğu tahmin ediliyor.

Mercedes GP Takım Patronu Ross Brawn, bir an önce karar verilmesi gerektiğini, böylece 2011 araçlarını yeni lastikler doğrultusunda geliştirebileceklerini söylüyor.

Brawn "Pirelli'nin dikkate alınması gereken teklifi var ve bir kaç ay öncesine göre lastikler konusunda iyi konumdayız. F1'e sonunda lastikler konusunda ciddi teklifler geldi, bir kaç ay önce ise hiçbir şey yoktu."

"Bu ilgiden cesaretleniyoruz ve hem lastik üreticileri hem de araç tasarımcıları artık çalışmaya başlamak istiyor, aksi takdirde gelecek sene için karışıklık olabilir."

"Geç kaldıkça daha pahalı olacak ve daha kötüsü kimileri daha şanslı olup araçlarını tamamiyle lastiğe göre tasarlayıp diğerleri düzeltmek için zaman bulamayabilirler." dedi.
Kaynak: TRF1.net

Bu mesaj 2010-05-16 tarihinde Serhat tarafından düzenlenmiştir.

İmza
Sevgiler...
extron
Katılım tarihi: 19.05.2010
Nereden:
Ynt: Bridgestone F1den Ayrılıyor.. / 19.05.2010 23:32:40

merhaba ,yeni katıldım.
bana kalırsa lastik sağlayıcıların fazla olması koşullar gereği iyi olurdu.
fakat harcamaların düşürülmesi ,herkezce istensede ,çıkarlar el vermiyor.
bence pirelli olmalı.en azından lastiğe az para verip ,başka gelişimlere pay ayırmak
için.
  « 1 2 »
Hızlı Cevap