Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Diğer konular / Soru - Cevap Köşesi

Schumi
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Istanbul
Soru - Cevap Köşesi / 04.11.2009 12:42:41

Formula 1 araçlarının üzerinde bulunan çember içinde N ve E butonları ne işe yarar?

İmza
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 04.11.2009 19:22:22

Herkese Merhaba

Bunu daha önceki forumda teknik bölümde de söylemiştik... N Buttonu (n) Netural genelde araçları çekmek adına pist görevlilerinin aracı boş vitese geçirmelerini sağlayan button. (e) Emergency ise Aracın tüm elektriğini kesen sürücü ve görevlileri herhangi bir yaralanma olasılığına karşı koruyan button.  

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
Schumi
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 04.11.2009 19:45:26

Teşekkürler..

İmza
batuhan
Nereden: İstanbul
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 07.11.2009 22:52:57

Ben de her ne kadar bu başlık altında değil de kısa mesajlar bölümünde sorulmuş olsa da kapı numarası olayına bir açıklık getirmek istedim.

İlk önce, şampiyon olan 1 numarayı, yarışacağı takım arkadaşı 2 numarayı alır. Kalan takımlar da markalar şampiyonası klasmanıyla giderler. İsterse bütün takımların sürücüleri yer değiştirsin, markalar klasmanına bakılır(soran arkadaşın muhtemelen transferlerden dolayı kafası karışmış).

Eğer şampiyon yarışmıyorsa, 1 numarayı kimse alamaz. Bunun örneği daha önce yaşandığında, Damon Hill 0, takım arkadaşı 2 numarayla yarışmış.

Şampiyonun yarışmadığı bir durumda, markalar şampiyonu takımdan başlayarak numaralar markalar klasmanı sırasıyla gider.

Takımlar içinde birinci, ikinci pilot muhabbeti kesinlikle takımın insiyatifindedir.
Takım içindeki pilotlar aynıysa genel olarak daha fazla puan toplayana ilk numara verilir. Fakat bu tamamen takımın insiyatifine kalmıştır. Sezonu hatırlamıyorum fakat Raikkonen ile Coulthard beraber yarışırlarken, Raikkonen fazla puan toplamasına karşın yine de bir sonraki sezon Coulthard takım içindeki ilk numarayı almıştı. Ayrıca 2008’de Barrichello, Button’dan fazla puan topladı ama 2009’da Button 22, Barrichello 23 numara ile yarıştı.
Buna ek olarak, yine tamamen insiyatife kalmak üzere, takıma yeni gelen pilot varsa, ona genelde ikinci numara verilir.

Ayrıca çoğumuz biliyoruzdur fakat hatırlatmakta fayda var, 13 numara ile kimse yarışmıyor.

İmza
http://twitter.com/batudogan
Schumi
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 07.11.2009 23:29:42

13 numara ile neden kimse yarışmıyor? Uğursuz olduğuna inanılıyordu sanırım?

İmza
Damla Dokur
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 07.11.2009 23:55:18

Merhaba,

Evet 13 numaranın uğursuz olduğuna inanılıyor. 1950'den bu yana sadece 2 pilot bu numarayı kullanmış; ilki BRM ile 1963 Meksika GP'sine çıkan Moises Solana, yarış dışı kalmıştı. 13 numarayı kullanan ikinci pilot ise bayan yarışçı Davina Galica, 1976 İngiltere GP'sinde sıralamaları geçmeyi başaramamış. Count Giulio Masetti'nin 1926 yılında bu numarayla yarışırken hayatını kaybetmesinin ardından Fransız Otomobil Kulübü tarafından yasaklandığı söyleniyor.

Kaynak : F1 Racing
Damla Dokur
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 07.11.2009 23:58:20

İki kere gönderilmiş, silebilirseniz sevinirim.
Rambo_Berk
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 08.11.2009 00:03:47

Batuhan aynen dediğin gibi oldu transferler dolayısıyla kafa karıştı. Sağol verdiğin bilgiler için.
batuhan
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 08.11.2009 01:03:51

evet eklemeyi unutmuşum, 13 numara uğursuzluk sebebi ile kullanılmıyor. ayrıca ek bir bilgi daha vermek gerekirse, gözetmen olarak görev aldığım istanbul rallisi'nde de 13 numaranın kullanılmadığına şahit oldum. yani artık evrensel bir boyut almış ve 13 numara kullanılmıyor.

İmza
http://twitter.com/batudogan
Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 08.11.2009 19:40:19

Ben de seneye hangi takımın hangi numaraları alacağını yazayım...

1-2 Brawn GP
3-4 Red Bull
5-6 McLaren
7-8 Ferrari
9-10 *
11-12 Williams
14-15 Renault
16-17 Force India
18-19 Toro Rosso
20-21 Campos **
22-23 Team US F1 **
24-25 Manor **
26-27 Lotus **

* 9-10 numaralar Toyota tarafından kullanılacaktı, ancak takım çekildiği için bu numaralar kullanılmayacak. Toyota takımı başka bir takım haline dönüşürse, bu yeni takımın 9-10 numaraları kullanma ihtimali var. Ancak Honda takımı 2009'da Brawn GP'ye dönüştüğünde 18-19 numaraları kullanması gerekirken Force India'nın itirazı ile 22-23 numaraları kullanmaya başlamıştı. Eğer ki itiraz gelirse yeni takım 30-31 numarayı kullanacaktır.

** Yeni gelen 4 takım, FIA'nın kabul listesine göre sıralanacaklar.

*** BMW-Sauber çekildi. Eğer Quadbak Sauber gride gelebilirlerse, 28-29 numaraları kullanacaklar.

-- 2010 gridindeki Pilotlar ve muhtemel numaraları (şahsi fikrim):

1 - Jenson Button - Brawn
2 - Nico Rosberg (?) - Brawn
3 - Sebastian Vettel - RedBull
4 - Mark Webber - RedBull
5 - Lewis Hamilton - McLaren
6 - Kimi Raikkonen (?) - McLaren
7 - Felipe Massa - Ferrari
8 - Fernando Alonso - Ferrari
11 - Rubens Barrichello - Williams
12 - Nico Hulkenberg - Willams
14 - Robert Kubica - Renault
15 - Timo Glock (?) - Renault
16 - Adrian Sutil (?) - Force India
17 - Vitantonio Liuzzi (?) - Force India
18 - Sebastian Buemi - Toro Rosso
19 - Jaime Alguersuari - Toro Rosso
20 - Bruno Senna - Campos
21 - (?) - Campos
22 - (?) - USF1
23 - (?) - USF1
24 - (?) - Manor
25 - (?) - Manor
26 - Jarno Trulli (?) - Lotus
27 - Kamui Kobayashi (?) - Lotus

Schumi
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 08.11.2009 21:10:23

5 numara genellikle uğurludur ve Lewis Hamilton 5 numaralı aracı almış durumda. Bunun dışında Fernando alonso 2004 yılında kullandığı 8 numara ile yarışacak. Umarım keyifli bir sezon olur. Çok transfer oldu ve kurallar yine değişiyor. Herşey tepe taklak olacak gibi. Umarım Ferrari ve McLaren iyi arabalar üretirler ve bu müthiş pilotların müthiş araçların keyifli mücadelesini tekrar izleriz..

İmza
İbrahim Beytekin
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 03.05.2011 22:34:33

Williams'ın her yarış öncesi yayınladığı e-dergi IGNITON'ın bu ayki Türkiye sayısında F1'e nasıl girilir gibi kısa bir değinmece yapmışlar...Zamanım kısıtlı olduğu için sadec GETTIN STARTED IN MOTORSPORT kısmını çevirebildim.Sizlere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Bunun haricinde Williams'ın kendi sitesinde olan | https://jobs-williamsf1.icims.com/jobs/intro | iş başvurularını nasıl değerlendirdiklerini ve mühendis başvuruları için gereklilikleri anlatan sayfalar var.Söz vermeyeyim ancak elimden geldiğince bunlarıda çevirmeye çalışacağım.Ayrıca bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsada çok memnun olurum.

NOT: Herhangi bir ticari kazanç yoktur.Sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Yazının aslı : http://www.attwilliams.com/ezines/6 adresinden ulaşılabilir ve indirilebilir.

Ben sadece tercume ettiğim sayfayı göstereceğim :

ve tercümesi ...Dilim döndüğü ve zamanım yettiği kadarıyla :

MOTORSPORLARINA BAŞLAMAK ...

Şu an dünya üzerinde 40.000'den fazla motorsporlarında çalışan insan vardır.Motorsporları farklı araç ve aktivitelerle
yürütülen bir iştir.

Bu özetin amacı F1'deki mühendislik hizmetlerine odaklanmak ve diğer motorsporları alanları için bazı tavsiyelerde
bulunmaktır.

Birçok takım üniversitelerle temasta halindedir ve tecihleri vardır.Williams takımında bu tercih güçlü bir makine mühendisliği
ve ayrodinami yönündedir.

Çalışanlar Oxford Brookes, Southampton, Coventry, Bath, Imperial yada Cranfield gibi üniversitelerin mezunlarından oluşur.
Ancak bu durum siz buralarda okumadınız diye sizi yıldırmasın :) ..Başvuruya niyet ettiğiniz bölüm için iyice bir çalışma ve araştırma
yapınız.

Bu durumda yerel motorsporları organizasyonlarında üniversitede öğrendiklerinizin tatbikatı için hem girişimci Formula öğrencisi hemde
gönüllü mühendis için başvurularda bulunun.Motorsporlarıyla birebir alakalı olmasada bazı yetenekleriniz iş başvurusu için yönlendirici olabilir.

Yeni mezunlar için F1'de yeralma şansı çok sınırlıdır.(2:1) derecesi (benim zamanımda böyle bir derece yoktu? bilen varsa lütfen yazsın)
yada buna yakın derece yapan öğrencileri ancak takımlar araştırır.

İş ilanları ,takımın genellikle Test iyileştirmeleri ve Ayrodinami bölümlerinde açılmaktadır.
son 12 ayda ,Rüzgar tüneli teknisyeni, Giriş Model tasarımcısı, basit ayrodinamici ve basit CFD (Hesaplanmış Akışkanlar Dinamiği) Ayrodinamicisi
başvuruları yapıldı.Bütün başarılı katılımcılar pratik tecrübe ve bilgilerini, daha önceki çalıştıkları iş, mevki ve hobileri sayesinde gösterdiler.
Bu durum ise terfi fırsatı için ne kadar değerli olduğunu göstergesidir.Bu ise bir yılda kazanacağınız tecrübenizin hayatınızın geri kalanında ve
CVnizde ne kadar etkili olacağının göstergesidir.

MOTORSPORLARINDA KARİYER İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI :

1 - Eğitim hayatınızı mümkün olduğunca çabuk halletmeye çalışın ve kendiniz akademik çalışmalarınızdaki hedefinize verin.
2 - Motorsporları organizasyonlarında gönüllü olarak yer alın ve Formula okulu ve girişimci öğrencilerle sürekli kontakt halinde bulunun.
3 - Pratik tecrübeyi mümkün olan en kısa zamanda kazanmaya çalışın.Ve böylece Cv'nizi geliştirin.
4 - Rekabet çok fazla olduğundan kendinizi meslektaşlarınızdan ve öğrenci arkadaşlarınızdan farklılaştırın.
5 - İşe bir bütün olarak bakın.Yol belki uzun görünebilir ancak hedefinize ulaştığınızda bütün bu akıttığınız, ter
kan ve gözyaşlarına değdiğini göreceksiniz.Asıl önemli olan bu işte çalıştığınız zaman F1 seyrettiğiniz o ilk andaki tutkunun hala daha hissedilebiliyor olması.

Selamlar, sevgiler, saygılar ...

Bu mesaj 2011-05-03 tarihinde İbrahim Beytekin tarafından düzenlenmiştir.

İmza
osmancan58
Katılım tarihi: 10.04.2011
Nereden: paris
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 18.07.2011 17:37:00

damon hill graham hill'in oglu. peki phil hill graham hill'in babasimi?bir yerde babasi oldugunu, baska bir yerdede hic alakalari olmadigini okumustum.

İmza
M K A
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 19.07.2011 09:34:41

18.07.2011 17:37:00, osmancan58 tarafından gönderildi

damon hill graham hill'in oglu. peki phil hill graham hill'in babasimi?bir yerde babasi oldugunu, baska bir yerdede hic alakalari olmadigini okumustum.

Babası olma şansı zaten yok birisi 1927 birisi 1929 doğumlu sadece soyadı benzerliği var ..;)

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
Deniz
Katılım tarihi: 11.11.2010
Nereden:
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 01.08.2011 21:02:21

Benim şöyle bir sorum olacak sevgili forum sakinleri:

Herhangi bir organizasyon dahilinde olmadan F1 pistlerine gidip, pisti kullanabiliyor muyuz? Yoksa pistler sadece yarışlar için mi kullanılıyor?

(cadde pistleri hariç tabi ki)
osmancan58
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 13.08.2011 02:51:45

enzo e dino ferrari pisti ile san marino arasında 100 km mesafe var.anlayamadığım şey imoladaki yarışlar neden san marino gpsi diye geçiyordu? imola italyada.

İmza
M K A
osmancan58
Ynt: Soru - Cevap Köşesi / 29.08.2011 18:55:07

bu soruyu bilen yok mu yahu

İmza
M K A
  « 1 »
Hızlı Cevap