Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Teknik konular / Teknik özellikler

Şener Çelik Berkman
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: İstanbul
Teknik özellikler / 06.11.2009 21:21:30

Herkese merhaba,

Bir arkadaşımız araçların spesifikasyonlarıyla ilgili kaynak sormuş. Sanırım bu konuyla ilgilenen pek çok kişi vardır aramızda. Aşağıdaki linklerde detaylı bilgi bulabilirsiniz. Belki bazılarını biliyorsunuzdur ama yine de bir göz atın. İngilizce olması gözünüzü fazla korkutmasın, teknik tanımlar olduğu için zaten az çok anlaşılıyor neyin ne olduğu.

Sevgiler selamlar

ŞÇBerkman

Bu bir pdf dosyası. Çok ayrıntılı bir teknik kılavuz:

http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/7C4F8D883039AF6AC125757D00369C58/$FILE/1-2009_F1_TECHNICAL_REGULATIONS_Showing-Alterations_17-03-2009.pdf

Aşağıdaki özellikle aero bilgiler için iyi bir site, ayrıca kısa teknik videolar var:

http://www.f1complete.com/content/category/17/149/389/

Bu da güzel bir database. Bütün yıllara ait araçların teknik özelliklerini bulabilirsiniz:

http://www.f1technical.net/f1db/cars/

Schumi
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Teknik özellikler / 06.11.2009 21:51:05

Teşekkürler güzel derleme..

İmza
SCHumit
Katılım tarihi: 18.11.2009
Nereden: istanbul/ankara
Ynt: Teknik özellikler / 07.12.2009 14:11:31

Özür dilerim ama bu spesifikasyon kelimesi ne demek ? Özellik mi kastedilen ?

İmza
The BEN
Şener Çelik Berkman
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: İstanbul
Ynt: Teknik özellikler / 09.12.2009 21:28:45

Teknik bilgiler ve özellikler anlamında...
İbrahim Beytekin
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Teknik özellikler / 21.07.2010 22:55:47

Aslında ortaokul, lise ve üniversite yıllarından kalma çok hoş notlarım ve çalışmalarım mevcut ve bu çalışmaları pavırpoint yada pdf olarak arkadaşlarımızla paylaşmak isterim ancak kendi yazımı ancak kendim okuyabildiğim için Bursa çevresinde veya yakınında oturan ve pavırpoğint ve demonstrastrasyon konusunda kendini yetiştirmiş ve bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların desteğini bekliyorum..Çünkü bu arkadaşlarla bizzat beraber bulunmak zorundayım bazı konuları anlatabilmek için.Emin olun yeterli zamanım olsa uğraşacağım ancak yanımda olacak 2-3 arkadaşla günde 1 saatlik çalışmayla her hafta güzel bir çalışma yaparız gibime geliyor...Gerçekten ;

Otto motordan tutrun dizel motora iki zamanlı dört zamanlı,wankel, çalışma prensipleri, çevrim diyagramları, püskürtme ve yanma basınçları ve hesapları, krank devri, kam devri,turbo düzeneği,intercooler,bir turbo yetmez çift turbo,senkromeçli vites sistemi, otomatik vites çalışma sistemi,tekli buji, çiftli buji, sübap zamanlaması ve hepsinden güzelide kendim oluşturduğum krank-kam avans açı diyagramı...İlgilenen arkadaşlar varsa ya buraya yazsın yada bana mesaj atsın...

Bilgi paylaştıkça çoğalır ...Ben hep buna inanırım ...Bir insan eğer bildiğini paylaşmıyorsa demek ki o insan bildiğinden emin değildir...

Selamlar, sevgiler, saygılar ...

İmza
  « 1 »
Hızlı Cevap