Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
|
Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 16.11.2009 15:56:53 |
|
|
Mercedes, Brawn GP takımının %75.1’lik hissesini satın aldı ve takımın adını “Mercedes GP” olarak değiştirdi. Bu durum zaten birkaç aydır ciddi olarak Formula 1 camiasında konuşuluyordu, o nedenle beklenmedik bir durum değil. Ancak bu durumun ardından gelecekte neler olacak, bu çok ciddi anlamda önem kazandı.
Mercedes’in McLaren takımı ile 1995’ten beri çok ciddi bir bağı vardı. Ancak son birkaç yıldır Mercedes kanadının gidişattan çok memnun olmadığı biliniyordu. McLaren takımını satın alabileceği ya da bir başka takımı satın alarak McLaren ile olan bu işbirliğini bitirecekleri spekülasyonları belli dönemlerde gündeme geliyordu. Özellikle 2007 sezonunda yaşanan skandal ve tarihi cezanın ardından bağların iyiden iyiye zayıfladığını gördük. Bununla beraber Mercedes, uzun süredir takımda bir Alman pilotun yarışmasını da istemekteydi. 2008 başında Mercedes Motorsporları Direktörü Norbert Haug’un “Kovalainen bu takıma neden geldi, anlayamadım” gibi açıklamaları; Mercedes’in hoşnutsuzluğunun iyice gün yüzüne çıkarmıştı.
Mercedes’in bu hamlesi, McLaren’a karşı bir hareket bana kalırsa... Bu hareketin aynısını 2005’te BMW yapmış, Williams ile yollar ayırıp Sauber takımı satın almıştı. Mercedes’in bu hareketinin de kabaca bundan bir farkı yok. Ancak BMW, Williams takımına sadece motor sağlıyordu. Mercedes’in durumu daha farklı; yukarıdaki etmenlerin haricinde gerçek sebebin, %40’lık hissesine sahip oldukları McLaren şirketinin karar alma organlarında bazı kararların istedikleri şekilde çıkmaması olduğunu düşünüyorum…
Dengeler ne yönde değişir? Mercedes kesinlikle “büyükbaş”lardan biri olacaktır. Ross Brawn gibi bir dehanın takımda olması, dünya şampiyonu apoletli İngiliz Button ve bu sene kendini Williams’ta kanıtlayan Alman Rosberg ‘in takımın pilotları olması çok büyük artılar. Önümüzdeki sene Button’ın 30, Rosberg’in de 25 yaşında olacağını unutmayalım; ikisi de hala genç. Button’ın 10 seneyi aşkın tecrübesi, Rosberg’in de 5 senelik Formula 1 geçmişi bu ikiliyi Formula 1’deki en iyi pilot eşleşmelerinden biri yapabilir… Bununla beraber Mercedes takımının Almanya’dan çok sayıda taraftarı olacağı gayet açık; ancak benim merak ettiğim, McLaren takımındaki taraftarların kaçı Mercedes için bu takımı tutuyormuş?
Mercedes 2015 yılının sonuna kadar McLaren takımına motor sağlamaya devam edecek. Ancak bu tarihin çok öncesinde, muhtemelen 1-2 sene içinde McLaren’deki hisselerini elden çıkaracak, Brawn GP’nin elinde kalan %25’lik hisseyi alarak takımın bütününe sahip olacaklardır. Böylece maddi kaynaklarını ve karar alma organlarını istedikleri gibi yürütebilecekler. 2-3 sene içinde şampiyonluk kazanabileceklerine inanıyorum…
McLaren takımının çok büyük bir kaybı olmayacak bana göre. Mercedes onlara motor sağladığı sürece McLaren için bence bir sorun yaşanmayacak. Zaten Hamilton gibi dünya şampiyonu olmuş istim üstünde pilota sahipler. Diğer koltuğa da en az Hamilton kadar yetenekli ve hızlı bir pilot oturtabilirlerse (ki Kovalainen kesinlikle bu yapıya sahip bir pilot değil) McLaren her zamanki kadar ürkütücü bir takım hüviyetinde kalmaya devam edecektir…
|
|
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 16.11.2009 16:33:58 |
|
Herkese Merhaba Mclaren-Mercedes ilişkisi Mercedes takımının Brawn gp'yi aldığının açıklanması ile son buluyor. Şahsi fikrim Mclaren takımının Mercedes firmasının elinde bulundurduğu %40 hisseyi yakın zamanda alacağı ve 2015 yılına kalmadan motor antlaşmasını de bitireceğini düşünüyorum. Ron Dennis'in yaptığı açıklamada bunun sinyalini veriyor. 1995 yılından beri çoğumuz Mclaren - Mercedes takımını bir bütün olarak gördük. Ama rezalet Peugeot motoru ford ve öncesindeki efsane Senna-Mclaren-Honda birlikteliği bile Mercedes yıllarını gölgeleyemedi aslında. Bence Honda ismini tarihe karıştıran Brawngp ve Mercedes team için Honda fabrikası eski yıllarda olduğu gibi çok güçlü bir motorla Mclaren'in kapısını çalarsa bu benim için hiç ama hiç şaşırtıcı olmayacaktır. 
| İmza |
http://twitter.com/korhansavran http://www.fia.com |
|
|
Schumi
Katılım tarihi: 27.10.2009
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 16.11.2009 18:10:22 |
|
|
Neler olacağını bekleyip göreceğiz. Olayları biraz daha araştırdıktan sonra yorumumu yapacağım.
| İmza |
 |
|
|
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 16.11.2009 18:42:33 |
|
|
Brawn Gp için çok iyi oldu bence takımın gücü daha da artmış oldu.
|
|
TifosiTR
Nereden: Edirne
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 16.11.2009 18:47:06 |
|
beklenen bir şeydi
| İmza |

|
|
|
Şener Çelik Berkman
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: İstanbul
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 17.11.2009 00:04:00 |
|
Herkese selam, Arkadaşlar McLaren en az 2015'e kadar Mercedes motorunu kullanacak. Hatta daha da uzun sürebilir ortaklık, bunu resmi ağızdan açıkladılar, f1.com'dan detay okuyabilirsiniz. Ancak sevgili Korhan'ın McLaren'ın Honda'ya döneceği fikrine pek katılmıyorum, benim tahminim 2015 sonrası kendi motorunu yapmaya başlayabilir. MTC'deki mühendislerin SLR projesinden oldukça büyük bir know-how almış olabileceğini düşünüyorum. (Tabii Korhan haklı olabilir, Honda'yla muazzam başarılı dört şampiyonluk sezonu geçirdiler neticede 88-91 arası, ama bana göre sorun Honda'nın F1 motivasyonunda. Honda kurumsal olarak hevesli değil pistlere geri dönmeye gibi geliyor bana) Öte yandan ben hala Button'da bir star parıltısı göremiyorum. Kimi Raikonnen'in yeteneği yok onda arkadaşlar. 2007'yi hatırlayalım, Kimi sezonun ortasında dirildi ve Hamilton'dan bir puanla aldı şampiyonluğu, Button ise bu sezonun ortasına kadar MP4-24'ün ve F60'ın sorunları nedeniyle puan topladı, bu iki araçta performans artırımı başlayınca hızla gerilere düştü. Umuyorum ki McLaren bir hata yapmaz, transfer ücreti konusunda sorun halledilir ve Raikonnen'i alırlar. Kankalp'in McLaren'ın ürkütücü takım tanımlaması bir McLaren taraftarı olarak hoşuma gitti ama beni asıl ürküten seneye Adrian Newey ve Sebastian Vettel ikilisi. Red Bull korkunç derecede canımı sıkıyor ve korkarım seneye başımıza ciddi sorun açacaklar. Alman Bild gazetesi Christian Horner'ın Raikonnen'le gizli görüşmeler yaptığını söylemiş. Webber'in sözleşmesi dolmadan onu takımdan çıkarırlar mı bilmiyorum ama eğer bunu yaparlarsa ve Kimi Red Bull'a geçerse 2010'da oldukça can sıkıcı şeyler göreceğiz (tabii McLaren adına konuşuyorum:)
|
|
ktly
Nereden: 34-41
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 17.11.2009 00:37:52 |
|
|
Seneye her şey çok güzel olacak gibi gözüküyor... Şampiyonluk bu dörtlü arasında olur... Ferrari, Mclaren, Mercedes GP, Red Bull... Umarım bol heyecanlı bir sezon izlememiz dileklerimle şimdiden... Şu 5 ay geçse de kurtulsak...
| İmza |
Ne Ağlayacak Kadar Günahkarım, Ne Göklere Çıkabilecek Kadar Masum
|
|
|
Korhan Savran
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 17.11.2009 15:51:47 |
|
Herkese Merhaba Aslına bakarsanız gözden kaçan ufak detaylar olayı net görememizi sağlıyabiliyor. Aslında bu antlaşmanın daha sezon başında yapıldığı çok net belli oluyor. Ancak süresi Brawn gp eşsiz performansı karşısında minumuma indirildi. En erken 2012 olarak düşünüyordum. Mercedes gp bu sene işin başına geçmeyi uygun buldu aslında. Sezon başında difüzör çetesi olarak adlandırılan ve en büyük tepkiyi alan Brawn gp takımına mercedes cepesinden en ufak bir kondurma gelmemesi, Bedelsiz verilen Mercedes motorları ve zaferin söylediği yeni kurulan bir takımın sponsora atlaması gerekirken hiçbir sponsorluk antlaşmasına yanaşmaması gibi ultra garip bir durumun F1'de asla normal karşılanmaması lazımken olağan bir durummuş gibi gösterilmesi resmin apaçık ortada durduğunun bir göstergesiydi diye düşünüyorum.... İyi Seyirler.
| İmza |
|
|
Kankalp
Nereden: Ankara
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 17.11.2009 17:21:21 |
|
|
Jenson Button'ın da McLaren'e gitmesiyle birlikte (hala doğrulanmadı ama herkes 3 senelik toplam 18 milyon sterlin'e imza attığını söylüyor) Kimi Raikkonen için Mercedes yolu açılmış oldu. Bana kalırsa Raikkonen, Mercedes seçeneğini ciddi ciddi düşünecektir. Onun istediği parayı verebilecek takım hüviyetinde Mercedes...
Öte yandan Button'ın McLaren'a geçmesinin temel nedeni, Mercedes'in istememesi olabilir. Korhan'ın da dediği gibi, Brawn ile Mercedes arasındaki ilişkinin sezon başından beri süregeldiği düşünülecek olursa, şampiyon olmuş bir pilotla anlaşmak için takımın bu kadar süre beklemesinin nedenini sadece para olarak görmek; yaşananları açıklamak için bence çok hafif kalır. Mercedes, Button'ın istediği parayı verebilecekken onunla anlaşma yapmamasını, onu istememeleri olarak algıladım ben.
Button'ın da McLaren gibi bir takımda yarışma fırsatı varken Mercedes'te kalmayı istememiş olabilir. Eşit şartlarda Hamilton'ın karşısında şansı olmadığını söyleyenler de var, kendi limitlerini görebilmek adına böyle bir karar verdiğini söyleyenler de var. Ancak şu da bir gerçek ki, Button yarıştığı takımlarda, takım arkadaşlarına genellikle üstünlük kurmuş bir pilottur. Bu sene Barrichello'nun bazı yarışlarda gerisinde kaldığı kimseyi yanıltmasın, Honda zamanlarında Barrichello'yu resmen ezmişti... Bu seneki performansı tamamen şampiyonluğa yönelik hamleydi. Star kıvamında bir pilot olduğuna ben de inanmıyorum ama McLaren'da Hamilton'ı zorlayacak kadar iyi bir pilot olduğunu da düşünüyorum...
|
|
Kimi_Melike
Nereden:
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPyi satın aldı / 18.11.2009 18:04:22 |
|
McLaren'in bu İngiliz!! sevdasını anlamıyorum.Button Kimi'nin eline su bile dökemezken tuttular takıma pilot diye aldılar.!!!Bir kere bırakınca tekrar dönme gibi bir durum olmayacak.Bundan eminim:'(.Yazık ettiler ya..Hiç birşey söyleyemiyorum..
|
|
Korhan Savran
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPy satın aldı / 18.11.2009 23:32:19 |
|
Herkese Merhaba Sevgili melike anlaşılmayan bişey yok  Takım İngiliz Fabrikanın merkezi orda yıllardan beridir istedikleri bir şey. Ancak Kimi'nin istediği rakkamları griddeki hiçbir takım veremiyor. Wrc takımlarından biri gelen haberlere göre korkunç sayılabilecek bir rakkam teklif etmiş. Ayrıca Menejerinin de yaptığı açıklama bunu doğrular nitelikte. bir haftaya kadar kokusu çıkar  İyi Seyirler.
| İmza |
|
|
Korhan Savran
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPy satın aldı / 19.11.2009 01:34:02 |
|
Herkese Merhaba Bu arada Mclaren'ın yeni sloganı : BUT ON LEVI'S HE MALE THEN ? .......    İyi Seyirler.
| İmza |
|
|
muharrem
Katılım tarihi: 19.11.2009
Nereden: aydın
|
Ynt: Mercedes, Brawn GPy satın aldı / 19.11.2009 15:38:06 |
|
|
mercedesin brawn gp yi alması f1 deki rekabetçi takım sayısını arttırmış oldu. 2000 li yılların başındaki mercedes ferrari çekişmesi, diğer takımların üçüncülük için yarışması, bi noktadan sonra f1 i bayağılaştırmıştı. ama şimdi ferrari, mercedes, mclaren ve red bull un yanında yeni gelen takımlarında rekabetçi araçlarla f1 e gelmesi bu organizasyonu göklere taşıyacaktır.
|
|
|
|