Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Dedikodular / Şok Transferler ve 2010'da Güç Dağılımı

Şener Çelik Berkman
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: İstanbul
Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 17.11.2009 19:04:36

Herkese selam,

Az önce Button'ın McLaren'a transfer olduğunu öğrendik. Haberin kaynağı The Guardian gazetesi. Eğer bu doğruysa 2010'da işler karışabilir. Burada kilit Raikonnen tabii. Eğer McLaren'de kendine yer bulamazsa bence önünde iki seçenek olacak: ya F1'i bırakacak ya da Mercedes GP'ye geçecek. Bir süre önce "Şampiyon olabilecek bir takımda yarışırım ancak." demişti. Bu bir sinyal olabilir. Biraz komplo teorisi üretecek olursak şöyle düşünebiliriz: Raikonnen Mercedes'in Brawn'ı alacağını biliyordu. Onun için bilerek McLaren'la görüşmeleri rölantide tuttu. Şampiyon olacak takım derken hepimiz McLaren'i kastetiğini sandık. Ama o Mercedes'i işaret ediyordu. Button'ın hamlesini bekledi sadece. Bu durumda haftaya Mercedes'le anlaştığı haberini gösteren fotoğrafları görürsek hiç şaşmayın.

Bence bu teori doğruysa seneye işler kızışır. McLaren Hamilton ve Button ile, Ferrari Alonso ve Massa ile, Mercedes ise Raikonnen'le yarışacak demektir. Red Bull ve Vettel'i de denkleme katarsak bence güzel bir güç dağılımı olacak.
kübra
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: istanbul
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 00:40:32

kimi raikkonene mercedes gp ile bir anlaşma imzalamazsa kesinlikle red bull da olmalıdır.vettelle çok iyi bir ikili olurlar?

İmza

alonsomania
Nereden: Nevşehir
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 12:22:01

redbulun kadrosu dolu olmaz :)

İmza

Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 13:16:15

Raikkonen'in menajeri açıklama yapmış ve Raikkonen ile McLaren görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek Raikkonen'in 2010'da gridde yer almayacağını söylemiş. "En azından 2010'da gridde olmayacak ancak başka opsiyonlar var" diyor.

Sanırım geçen hafta söylediğim şey gerçekleşecek ve Raikkonen 2010'u WRC'de geçirecek, sonrasında 2011 için kararını verecek...

Şahsi fikrim, Raikkonen Formula 1'i bırakmalı... Bütün Raikkonenci arkadaşlar bana kızacak biliyorum, ben de Raikkonen'i çok severim. Ancak üzülerek söylüyorum ki, bana kalırsa doğrusu bu... Sonuçta Formula 1'de her zaman Ferrari pilotu ve Ferrari'de şampiyon olmuş biri olarak anılmak bence çok daha önemli.
mehmet
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: Aydın
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 17:16:00

Herkse taraftarı olan ismi mercedesde görmek istiyor şuan sevdigim pilotlarda biri olan heidfeld bana kalırsa bu koltugu hakediyor...

Akay
Katılım tarihi: 17.11.2009
Nereden: Yalova
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 17:41:16

önümüzdeki sezonun çok çekişmeli olacağını düşünüyorum . Raikkonen F1'i bıraksa bile şuanki pilotlar heyecanı arttıracaktır .
Kankalp
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 18:21:52

Michael Schumacher'in, Mercedes GP kokpitinde Formula 1'e beklenmedik bir dönüş yapabileceği konuşuluyor.

Ferrari'deki danışmanlık görevinin sona erdiği bildirilen eski dünya şampiyonu Alman pilot, Eylül ayındaki 3 yıllık yeni anlaşmayla İtalyan otomobil üreticisinin yol araçları geliştirme programına yoğunlaşacağını söylemişti.

Mercedes Motorsporları Direktörü Norbert Haug'un son yaptığı açıklamada, Schumacher'in gelecek sene iki araçtan birine geçebileceği yönündeki açıklaması ve ardından Alman pilotun sözcüsü Sabine Kehm'in, bu spekülasyonları tam manasıyla yalanlaması söylentileri kuvvetlendiren etkenler oldu.

Haug açıklamasında, Formula 1 camiasındaki herkesin, takımın gelecek yılki sürücü kadrosunu öğrenmek istediğini belirterek, "Şu an bir karar verilmedi ancak öyle sanıyor ve umuyorum ki, önümüzdeki birkaç hafta içinde bir açıklama yapabiliriz. Belki bazı sürprizlerimiz de olabilir" ifadelerini kullandı.

Bu arada Haug ve Mercedes'in CEO'su Dieter Zetsche yeni takımda bir Alman pilota ihtiyaç duyulduğundan bahsetti.

Schumacher'in sözcüsü Kehm ise, Alman pilotun pistlere dönüşünün ihtimal dışı bir olay olmadığını ancak şu an için bunun çok zor göründüğünü söyledi. Kehm, bununla birlikte, "Bu sporda hiçbir zaman asla olmaz diyemezsiniz" diye konuştu.

kaynak: TurkiyeF1.com

Bu çok ilginç işte... 1989 ya da 1990 yılında Mercedes'in binek otomobil serisinde yarışan Schumacher için Mercedes'in her zaman planları olmuştur. Hatta 1993 senesinde Sauber takımı kurulduğunda Mercedes motorları ile yarışması belli olunca hemen Schumacher'e telkif yapılmış, ancak Schumacher kabul etmemişti. Sonraki dönemlerde de Schumacher'in belli dönemlerde McLaren Mercedes'e geçeceği söylentileri çıkmıştı (sanırım 1995'te ilk olarak)

Önümüzdeki dönemde çok ilginç gelişmeler olabilir...
hasret
Nereden: Aydın
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 21:05:45

Merhaba,
Button’ ın McLaren ile anlaşması ve tabii ki Kimi’ nin şu ana kadar bir koltuk bulamaması bomba gibi düştü F1 dünyasına ama bu hepimizin tahmin ettiği ve beklediği bir bombaydı. Button’ ın McLaren ile anlaşmasını pek olumlu karşılamadım ama şuna eminim bu ikili çok can yakacak. Button bu takımda yine iyi bir sezon geçirecektir. Hamilton ile de anlaşacağını düşünüyorum. Kısacası 2010 sezonu McLaren için iyi bir sezon olacak bana göre.

Kimi için söyleyeceğim tek şey şu; Hayat da istediğin şeylere sahip olmak için bazen, bazı şeylerden fedakarlık yapman gerekir. Demek ki Kimi F1 de kalmayı gerçekten çok istememiş. İsteseydi bazı fedakarlıklarda bulunurdu. O F1 de her zaman yarışmayı sevdi ama maalesef F1 sadece yarışmak değil. Takımlar, sponsorlar yapılan organizasyonlara haklı olarak önem veriyorlar ama Kimi için bunlar sadece sıkıcı geçen saatler olmaktan öte gidemedi. Bu sene F1 de olması neredeyse imkansız gibi. İyi bir takımda tek bir koltuk boş ve ben Mercedes GP takımının da bu organizasyonlar konusunda taviz vereceğini düşünmüyorum. Yani bu sene Kimi F1 de olmayacak. Aslında bu şekilde ayrılmasını ben bile hazmedemesem de seneye dönmesini istemiyorum açıkçası. Bu konuda Kankalp gibi düşünüyorum. Ferrari de bırakmış olur en azından. Ayrıca Kimi inanın fanları kadar üzülmüyordur. O, WRC olur, Le Mans olur bir şekilde yarışmaya devam eder. Yani sadece yarışır ve mutlu olur. Umarım bu kararından pişmanlık duymaz. Yalnız şu bir gerçek, ben de dahil bir çok F1 sever O’ nu özleyeceğiz.
f1emre
Katılım tarihi: 31.10.2009
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 21:36:31

McLaren yeni ikilisi ile gridin en ağır takımı oldu. Tam tamına 2 ton...: But-ton, Hamil-ton
Climanjaro
Nereden: Sakarya
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.11.2009 22:46:32

@f1emre

(hala forumda 1 gram gelişme olmadığı için alıntı yapamıyorum)

Espirin mükemmel olmuş.

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
muharrem
Katılım tarihi: 19.11.2009
Nereden: aydın
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 19.11.2009 15:54:36

ferrari, mclaren, williams, force India, toro rosso ve red bull un kadroları resmi olarak belli. merak edilen mercedes gp nin koltuğunda kimler oturacak.Mercedesin alman pilot sevdası bu sorunun cevabının Nico Rosberg ve Nick Heidfeld olabileceğini gösteriyo.Kiminin 2010 da yarışmama düşüncesi ferrariyle olan tazminat anlaşmasıyla alakalı.yarışması halinde ferrariden alacağı tazminat üçte birine ineceği için kimi yarışmayacak.
merak edilen diğer nokta yeni gelen takımların performansı nasıl olacak. bu sene brawn'ın bu başarıyı göstereceğini kimseler tahmin etmiyordu.bu 4 takımdan birisi veya birkaç tanesinin önlerde yer alması büyük takımlardaki pilotlarda hayal kırıklığı yaratabilir.
batuhan
Nereden: İstanbul
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 21.11.2009 14:59:36

eğer ki doğruysa ilk benden duyun istedim. eddie jordan'a göre mercedes gp seneye michael schumacher ile yarışabilirmiş.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/8368107.stm

İmza
http://twitter.com/batudogan
TifosiTR
Nereden: Edirne
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 21.11.2009 18:18:51

sanmam

İmza

Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 22.11.2009 16:37:48

Button'nın mclaren'e geçmesi çok iyi oldu bence bakalım iki şampiyon nasıl anlaşcaklar,aralarında nasıl bir rekabet olacak.

İmza
Sevgiler...
MavericK
Nereden: İzmir
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 24.11.2009 18:29:21

schumi ninde mercedes' e dönmesi konuşuluyor.. f1 e dönmesi yüksek ihtimalmiş.. schuminin mercedese gelmesi çöle kar yağması gibi bir şey.. schumi herşeyini ferrariye adamış biri saçma geldi.. ama onu pistlerde görmek beni sevindirir açıkcası
SCHumit
Katılım tarihi: 18.11.2009
Nereden: istanbul/ankara
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 06.12.2009 18:35:17

Sevgili MavericK ;

Ferraride tüm şartlar sağlanmış olsaydı SCHumacherin Mercedese gitmesini çok garip karşılayabilirdik.Fakat şu an Ferraride gelişim iyi değil,takımı gerçekten geliştirebilecek bir pilot yok derken Alonso geldi.Ve eğer Alonso Mc LAREN ve Renaultdaki ilk sezonlarını geçirdiği gibi geçirmek yerine Renaultdaki ikinci sezonu gibi bir sezon geçirirse Emin ol,35-36 yaşına kadar Ferraride kalır ve en az 3 şampiyonluk daha yaşar.(Eddie IRVINE tarzı oldu yorum ;) kusura bakma :) )

Bunun dışında SCHumi ve Ross Brawn arasında Rubensde olduğundan çok daha büyük bir bağ var; hatırla 1998 Macaristan Grand Prix...1996dan bu yana Ferraride olmayan büyük bir başarıyı 9senede 5pilotlar ve 6(yanlış hatırlamadıysam)takımlar şampiyonluğu ile yaşadılar.Aralarındaki müthiş sinerji (pilotaj+yetenek+strateji) şu anki Ferrarideki pilotlar düzeyinden çok daha fazla.

Son olarak,Brawn gibi bir beynin başkan olması ve hisselerini bir Alman devine satması da bu takımın aynı BMW POWER gibi "batmayacağını" gösterir.Aralarına da bu takımı geliştirecek yani "Alonsonun Renaulta yaptığı" GELİŞTİRME görevini sürdürecek dünyaca ünlü bir pilot getirmeleri gayet normal olacaktır.

Bu yazılara özetle çölde kar yağması değil de "küresel ısınmayla kasımda havaların ılık olması gibi birşey" diyebilirim :) ;)

İmza
The BEN
Kankalp
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.12.2009 13:17:52

Schumacher iddiaları giderek güçleniyor

Michael Schumacherin Mercedes Grand Prix ile gelecek yıl pistlere döneceğine ilişkin spekülasyonlar güçlenerek devam ediyor. Ünlü Fransız yorumcu ve köşe yazarı Jean-Louis Moncet, Schumacherin menajeri Willi Weberin bu hafta Ross Brawn ve Norbert Haug ile kısa bir görüşme yapmayı planladığını yazdı.

Öte yandan, Alman basınında, tarafların prensipte anlaştıkları yönündeki haberleri destekleyecek gelişmeler de oluyor. 40 yaşındaki efsane pilotun sözcüsü Sabine Kehmin de gelecek yıl Schumacherle tam zamanlı çalışmak için Ferrariden ayrıldığı bildirildi. Bild gazetesine konuşan Ferrari sözcüsü Stefano Lai; Kehmin, Ferrariden ayrıldığını doğrulayarak, Schumacherin Cenevredeki evine yakın bir yerde ikamet edeceğini söyledi.

Schumacherin şu an Fransız Alplerinde ailesi ile birlikte tatil yaptığı ve yılbaşından hemen sonra geri döneceği belirtiliyor.

Bu arada eşi Corinna Schumacher, Express gazetesine yaptığı açıklamada, "Riskleri en uygun şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Onu istediğini yapmasını çok göremem" ifadelerini kullandı.

Express gazetesi ayrıca, Schumacherin geri dönüş ihtimaline karşılık Mercedes renklerindeki promosyon ve hediyelik eşyaların da üretim sürecinde olduğunu yazdı.

Kaynak: turkiyef1.com
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Şok transferler ve 2010da güç dağılımı / 18.12.2009 13:23:11

Bernie Schumacherin F1e geri döneceğini söylemiş.

İmza
Sevgiler...
  « 1 »
Hızlı Cevap