Jerezde 1-4 Aralık tarihleri arasında yapılan teslerle alakalı bazı önemli notlar sunmak istedim:
YEni sezonun eski sezona oranla daha da heyecanla geçeceğini düşünüyorum,çünkü bir çok pilot takımlarından ya ayrıldı ya da takım değiştirdi ve yeni takımlar sezona katıldı.
Şampiyon Brawn GP teslerde daha çok aerodinamiye önem verdi.Fakat test pilotlarının aşırı derecede heyecanlı olmalarından mıdır,Brawnlar hep orta sıralarda teslerini bitirdiler.Fakat Ross Brawn bu iki pilotun yaptığı testlerdeki başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyebiliriz.
Red Bull ise pilotlarının araca çok kolay konsantre olmalarının meyvelerini toplamış gibiydi.Frenleme ve aero üzerindeki çalışmalarından oldukça memnun olarak testlerini bitirdiler.Son günüyse zirvede tamamladılar.
Kardeş takım Scuderia Toro Rosso yetkilileri ise ilk günkü bazı mekanik problemlerine rağmen 2008 F3 şampiyonu İtalyan pilotunun verdiği bilgileri önümüzdeki sezon için çok yararlı bulduklarını açıkladılar.STR de Red Bull gibi daha çok mekanik ve aero çalışmalarına önem verdi.
Sezon 3.sü McLAREN ise en iddialı takım olarak gözüküyor.Test Takımı Menejeri Indy Lall oldukça etkileyici bir çalışma gerçekleştirdiklerini,sezona daha da gelişmiş ve hevesli geleceklerini açıkladı.Takım zaten testlerde hep üst basamaklardaydı ve daha çok "dayanıklılık ve lastikler" üzerinde durdular.
Testlerdeki bir diğer hızlı takım ise Force India idi.2.test gününde yağan hafif yağmurda 1.,genel klasmanda 2. sırada yer aldılar.Yaşanan elektrik problemi ve spine rağmen iyi bir hafta sonu geçirdiklerini belirten test pilotları gerçek kabiliyetlerini gösteremediklerini belirttiler.
Ferrari ise test günlerinde test pilotu Bianchiye güveniyor.Bianchi de daha çok araca konsantre olmayı hedeflediğini belirtti.
Sauber BMW F1 takımı ise ilk günkü hidrolik problemi ve 2.günkü yağmura rağmen yine de çok iyi bir hafta geçirdiklerini belirtti.
Williams ise geleceğe umutlu baktığını açıkladı.
Renault ise lastikten yana problemli bir hafta geçirdi.
Bunları dışında bütün yeni pilotlar kendi takımlarına verilen şanslardan dolayı teşekkür ettiler.Ben de size bütün takımları onca siteden yaptığım çeviri ve derlemeleri kısa kısa sıkmadan anlatmaya çalıştım.Yeni sezon tekrar hepimize heyecanlı ve keyifli olsun