Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Diğer konular / Schumacher Mercedes ile anlaştı

Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 01:54:39

3 Ocakta 41. yaşını kutlayacak olan 7 kez dünya şampiyonu Schumacher, Mercedes ile 6.2 milyon Euro karşılığında 1 yıllık sözleşme imzaladı. Bu dönüş başarılı olursa, Alman pilotun 2010'un devamında opsiyon hakkını kullanacağı düşünülüyor.

Alman pilotun takım arkadaşı Nico Rosberg olacak.

Sözcüsü Sabine Kehm herhangi bir yorum yapamayacağını söyledi.

Bild gazetesi geçtiğimiz hafta içinde Schumacher ve Mercedesin 1 senelik anlaşmaya yakın olduğunu, Schumacherin sağlık kontrolünden sonra kesin anlaşmaya varılacağını yazmıştı. Schumacherin bugün (22 Aralık) yapılan sağlık kontrollerinden sonra herhangi bir sağlık sorununun olmadığı açıklanmıştı.

Mercedes takımının Sebastian Vettel ile uzun süreli anlaşma yapmak istediği biliniyordu, ancak Vettel Red Bull takımı ile 2012 sezonu sonuna kadar 3 senelik anlaşma imzalamıştı.

Schumacherin dönüşü; bir diğer şampiyon Avusturyalı Niki Lauda ile benzerlik taşıyor. 1982 yılında 2 yıllık aradan sonra pistlere McLaren ile geri dönen Lauda, 1984 yılında 33 yaşında iken 3. ve son dünya şampiyonluğunu kazanmıştı.

Formula 1in en yaşlı şampiyon olan pilotu ise Arjantinli Juan Manuel Fangio... 5. ve son dünya şampiyonluğunu 46 yaşında kazanmıştı.

Schumacherin Ferrariden eski takım arkadaşı İrlandalı Eddie Irvine, Schumacherin hala yarış kazanabileceğini, ancak performansının eskisi kadar güçlü olamayacağını belirtti.

Raikkonenin yorumu ise kendine has: "Schumacherden hoşlanmıyorum, ancak dönerse Formula 1 için iyi olur".

Dip Not: BBC sitesinden derlenmiştir. Tam metni okumak isteyenler;
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/8427552.stm
Beril
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: Los Angeles
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 02:19:36

saka bu ya! inanamiyorum adam dondu en sonunda gride =) ingiliz-alman savasi izleyecegiz bu sene. bir yandan button-hamilton'li mclaren, bir yandan rosberg-schumi'li mercedes =)))

bir de kimi olsa tadindan yenmezdi ya, neyse artik...

İmza
http://twitter.com/berileylul
http://facebook.com/berileylul
teneke
Katılım tarihi: 03.11.2009
Nereden:
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 05:45:04

Çok sevindim. Harika bir haber.
f1fanatic
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: Antalya
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 10:34:20

Sonunda onu tekrar bir f1 aracı içinde görmek heyecan verici olacak.Önümüzdeki sezon gerçekten ilginç bir sezon olabilir.

İmza
@echo off
fyılmaz
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: g.antep
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 14:26:29

schumi 3 senelik anlaşma imzaladı :) gelecek 3 sene çok ii olacak birde 2011 kimi dönerse daha süper olur :)
Anil
Katılım tarihi: 18.12.2009
Nereden:
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 14:47:39

geçen sezon ağrıları yüzünden 6 yarış yapacak hâli yoktu ferraride. ne zaman iyileşti de koca sezonu bitirecek düzeye geldi anlamadım ben
Dark_Lord10
Nereden: Mersin
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 14:56:30

böylesine bir sevinci 3. kez yaşıyorum. ilki michael jordan'ın dönüşünde olmuştu, ikincisi schumi'nin geçen sezonki dönüşünde. ( sonu hüsrandı ama) ve şimdi de bir kez daha spor ilahlarımdan birisinin dönüşü. pistlere can getirecek bir haber.

deliler gibi sevinmeme rağmen içimde bir burukluk var. bir yanda tuttuğum tek pilot, diğer yanda ferrari. seneye schumi'yi destekleyeceğim kesin, ferrarinin schumi'yi ve raikkonen'i gönderişi hoşuma gitmemişti.

bu arada, schumi ve mercedes sözüm size: bakın geçen sefer çok büyük hayal kırıklığı olmuştu geri dönüşü ertelenince bu sefer de öyle olursa gelirim oraya

İmza

"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Micheal Jordan

kartal_23
Katılım tarihi: 28.10.2009
Nereden: antalya
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 15:22:40

hayırlı olsun nediyelim ferrari taraftarları biraz tepki gösterecek ama olsun başka aracın içinde görmek bile heyecanladırıyor insanı bu şuna benzedi Hakan Şükür TRT ile sözleşmesini bitirip Fenerbahçe ile anlaşmasına benzedi ama neyse

varsın olsun
Shumi geri gönsün
SCHumit
Katılım tarihi: 18.11.2009
Nereden: istanbul/ankara
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 15:49:13

Sevgili kartal_23 ;

BEnce bu olayı futbolla bağdaştırmayalım.(Bir Cimbomlu olarak ;) Ferrari taraftarlarının hiç kızmayacağını biliyorum.Hissediyorum,çünkü "bana göre" gerçekten FErrariyi seven biri ve F1de de sıkı takip eden biri Ross Brawn ,SCHumacher ve Jean Todt ilişkisini düşünerek hepsinin ayrı ayrı başarılı olmasını istemiştir. Geçmişteki başarılara baktığımızda sezona güçlü ve sempatik bir takım gelecek,bu yüzden Schumacher eğer,yeterli antremanları yaptıysa - ki yapmasa öyle pat diye anlaşma imzalanmazdı- bu sene çok da olmasa da başarılı olacaktır...

İmza
The BEN
kartal_23
Nereden: antalya
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 16:57:25

Sevgili SCHumit ;

Öncelikle yanlış anlayan Galatasaray taraftarı dostlarımızdan özür dilerim.

benim amacım sadece benzetme yapmaktı ve benim aklıma böyle bir benzetme geldi.

eğer yanlış anladıysanız veya yanlış bir anlaşılma,alınma vb. birşey varsa uyarın,mesajımı düzelteyim

iyi günler,iyi forumlar
Rambo_Berk
Nereden: İstanbul
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 16:58:18

schumi 3 senemi yarışacak yoksa 1 mi??
Al10so_4ever
Nereden: Aydın
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 17:11:39

3 sene.
Çok zevkli yarışlar bizi bekliyor. Sabırsızlanıyorum.

İmza
FERNANDO ALONSO DİAZ
Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 17:22:07

1 sene için anlaşma yapıldı arkadaşlar, eğer bu geri dönüş başarılı olursa 2 sene daha devam için opsiyon kullanılacak.

Anlaşmanın 6.2 milyon euro olduğu açıklanmıştı, ancak bugün çeşitli sitelerde 7 milyon euro olduğuna dair haberler çıktı. Sanırım resmi açıklama yapıldığında -ki Twitter'da açıklamanın bugün ya da yarın (23-24 Aralık) yapılacağına dair açıklamalar var- anlayacağız.

Schumacher'in geri dönüşü ile ilgili birkaç çift laf etmek istiyorum... Arkadaşların bir kısmı "neden döndü, neden Ferrari değil de Mercedes" gibi şeyler yazmışlar. Ancak şunları görmemizde fayda var...

Schumacher aslında Ferrari'den ayrılmak istememişti. Daha doğrusu Formula 1'den ayrılmak istememişti... Bu su götürmez bir gerçek. Takım 2006'nın başında Raikkonen ile anlaşmıştı zaten. Tıpkı bu seneki Alonso transferi gibi bir sene öncesinden halledilmiş bir anlaşmaydı, ancak resmi açıklamayı yapmayarak bir nevi Schumacher'i emekliliğe zorladılar. Zaten basın toplantısında "Massa'nın da geleceğini düşünmek zorundayım" gibi laflar etmesi, takımın daha basın toplantısı devam ederken 2007 kadrosunu Raikkonen-Massa şeklinde açıklaması da bunu destekliyor.

Schumacher ile Mercedes arasındaki ilişkiyi eski sitede de yazmıştım. 80'lerin ortalarından itibaren Mercedes tarafından takip edilen Schumacher, 1989 yılında DTM serisinde Mercedes adına yarışmış ve büyük başarılar elde etmişti. Mercedes'in Formula 1 programı o sıralarda var olsaydı, muhtemelen Schumacher Mercedes ile Formula 1'e başlayacaktı. Ancak Mercedes 1993 senesinde Sauber takımına motor sağlayarak Formula 1'e girdiğinde Schumacher zaten Benetton takımında yarışıyor ve yarışlar kazanıyordu. Peter Sauber, "Schumacher'e teklifte bulunduk, ancak kabul etmedi" şeklinde konuşmuştu.

Mercedes'in Schumacher isteği hiç bitmedi. McLaren ile 1995'te başlayan ortaklıklarında ilki o sene olmak üzere birkaç defa Schumacher'e teklifte bulundukları da basında yayınlandı.

Mercedes'in 50 yıl kadar sonra kendi takımını kurup da Formula 1e yeniden girmesi büyük bir adımdı. McLaren, şu anda onların en büyük rakibi. Ayrıca BMW'nin de çekildiği bir ortamda Formula 1'de Alman ekolü ve kültürünün en büyük temsilcisi olacaklar. Bunu iki Alman pilotla yapmaları da son derece doğal.

Bununla beraber Mercedes sansasyon yaratmak istiyor. Formula 1'e geliş biçimi, Ross Brawn gibi bir dehanın takımdaki varlığı, Petronas gibi dev bir markanın isim sponsorluğunu alması, Schumacher'in gelişi... Mercedes "bu sporda ben de ağır abiyim" diye bas bas bağırıyor 1-2 aydır...

Ayrıca bu işin içinde kesinlikle Bernie Ecclestone'un parmağı var. Raikkonen'in Formula 1'den ayrıldığı bir dönemin izlenirliği düşürebileceği endişesinin üstesinden gelebilmek için Schumacher'in geri dönüşünü teşvik etmiş olabilir. Massa'nın yerine yarışabileceği söylentisi çıktığı anda dünyada yer yerinden oynamıştı. Kaldı ki tam bir sezonda yarışacak olması Formula 1'in izlenirliğini daha da arttıracaktır.

Bir not daha... Ross Brawn & Schumacher ikilisi her zaman dikkat edilmesi gereken bir ikilidir. Bana kalırsa Schumacher, Brawn'ın strateji dehasını mükemmel sürüşüyle birleştirmek suretiyle bu sene mutlaka yarış kazanacak... Kaç tane kazanır, onu Şubat ayındaki testlerden sonra öngörebiliriz...
Beril
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 21:11:49

guzel yazmissin kankalp....

sahsen ben karisik duygular icerisindeyim. bu olayin takim sempatizanligiyla alakasi yok. "ferrari ile donmedi", "vay efendim takima nasil ihanet etti" gibilerinden polemiklere girmenin luzumu yok.

hata yapti; cunku bana kalirsa insan bazi seyleri tadinda birakmasi lazim. gelmissin 40 kusur yasina... 7 defa sampiyon olmussun, bilmem kac tane rekor kirmissin... kiramadigin "monaco krali unvani"ni ele gecirmek icin mi devam edeceksin yani? kazanamadigin turkiye ve yeni nesil singapur, valencia, kore, abu dabi gibi yarislari kazanmak icin mi doneceksin? ayrica formula 1de kanitlayacak neyin kaldi ki?

iyi yapti; cunku ondan sonra onun gibi mukemmel surus yapabilen sadece 3 pilot var(di). biri wrcye gitti zaten (raikkonen); biri ferrariye gecti (alonso), digeri de mclarenda (hamilton)... belki bunlarin arasina vetteli de katabiliriz. ama bunlarin hicbiri her yarisin her turunda mukemmel tur atabilecek pilotlar degil; gunundelerse yapabiliyorlar. gridde hala bu tarz surus yapabilecek durumda bir schumi, yarislarin kalitesini artiracaktir.

İmza
Dark_Lord10
Nereden: Mersin
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 23:57:10

beril haklısın fakat yine de 40 küsür yaşında olması yarışma arzusunu engellemez hele ki f1 pilotlarında her zaman diğer sporlara göre bambaşka bir hırs var.

yarışların kalitesini arttıracak ifadesi yarşseverler için. bir de ticaret yapanlar var

özel bir adam döndü. cebindeki saniyelerle bizi heycanlandıran adam döndü.

İmza

"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen." - Micheal Jordan

Eriador
Katılım tarihi: 23.12.2009
Nereden: Orlando
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 23:57:20

Michael Schumacher bırakalı 3 sezon olmuş , yaşı 41 e gelmiş ve araçlarda köklü değişiklikler olmuş .Tüm bunlara test yasağında eklersek şartlar onun için çok zor.Eski kariyeride büyük bir baskı oluşturacak...

tüm bunlara rağmen geri dönmek cesaret ister.Bu yüzden bu adamı seviyorum.
Onun tekrar pistte olmasına herhalde bizler kadar hatta bizden daha çok Bernie Ecclestone sevinmiştir :)

Bir çok kişi için F1 yeniden başlıyor ...

O bıraktığından beri eski tadı tuzu yoktu son 2 senedir yarışları öyle denk gelirse izlerdim şimdi tekrardan saatler öncesinden TV başına gecicez geceden yarışları beklemeye başlıcaz...

harika oldu Schumi nin dönmesi

Şener Çelik Berkman
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: İstanbul
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 23.12.2009 23:57:49

Schumi'nin dönüşünde ilgi çekici olan tek şey bence bir sporcu olarak sahip olduğu hırs. Tam da tarihe geçmiş bir şampiyondan beklenecek şekilde kesinlikle hiçbir mantık taşımayan bir karar verdi ve geri döndü. Bu tip sporcuların karakter yapıları her zaman kazanma kompleksi ile doludur.

Ama kötü haber şu ki, Schumacher hiçbir zaman hiçkimseyle yarışmadı. Bundan sonra da yarışmayacak. Sadece "kendisi" ile yarışan biri o. Rakiplerine değil hayata ve kendine meydan okuyor. Bana soracak olursanız bir insan için kesinlikle iyi bir özellik değil bu. Hatta daha ileri gideyim, hastalıklı bir şey. Ama bir yarışçı için mükemmel bir davranış modeli, orası başka. Bütün dramatik çelişki de burada zaten. Schumacher'i sürekli estetik olan sanatçılara benzetebiliriz. Tarihe gömülmek istemiyor. Bütün mesele bu. Olay tam bir Ajda Pekkan sendromu yani.

Sonuç olarak diyebiliriz ki, büyük risk aldı.
Bedeline de ödülüne de hazır olmalı.

Beril
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 24.12.2009 00:30:20

evet iste benim demek istedigimi sener bey cok guzel anlatti. hirs konusundaki goruslerinize katiliyorum, tabii ki icinde yarisma azmi olan, o atesi hala sicak tutan gelip yarisir; ancak benim anlatmaya calistigim sey belli bir noktada birakmak lazim. yoksa atletik bir schumacher 50sinde de yarisir. nascarda 55 yasinda olup da hala podyuma cikan adamlar var... serilerin konsepti farkli ama bakis acisi ayni...

İmza
Korhan Savran
Katılım tarihi: 02.10.2009
Nereden: Istanbul
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 24.12.2009 00:51:49

Herkese Merhaba

Eğer konu Michael Schumacher ise gerisi teferruattır diye düşünüyorum :))

Çünkü Michael Schumacherin dünüşü haberi bile Türkiye gp bilet satışı açısından eski günlere dünüşün bir haberisi olacaktır. Bence çok ama çok iyi oldu tabi takımcı pilotçu arkadaşlar ikileme düşecektir ....

İyi Seyirler.

İmza
http://twitter.com/korhansavran
http://www.fia.com
TifosiTR
Nereden: Edirne
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 24.12.2009 00:52:28

sevinemedim ben böyle bi şeye

İmza

« 1 2 3 »
Hızlı Cevap