Biraz edebi bir metin olacak belki ama içimden geçenleri buraya yansıtmak istedim...
Sayın Ecclestone (bu zamana kadar sürekli lakaplarıyla hitap ettik) artık yaşınında getirdiği güçlüklerin farkına az buçuk armış olacak ki son yedi yıldır birtürlü yönetemediği ve bu saatten sonra yönetemeyeceğini anladığı bu spor ötesi organizasyonu artık birilerine devretmeyi kafasına koymuş olmalı.Son 10 yıldır F1e getirmeye çalıştığı ve getiremediği bazı heyecan dolu planları bir kenara bırakırsak hayatının son 10 yılında F1 tarihinin 50 yılda geçiremediği mutasyonları görmüş oldu.Bir teknoloji motorsporu olan F1e heyecan katmak ve para kazanmak uğruna mantıksız ve hiç bir amacı olmayan şartlar sunarak bu sporun saygınlığını ve popularitesini düşüren sayın Ecclestone, bu saatten sonra artık günah çıkarmaktan başka birşey yapmıyor.
Ecclestone artık varisini arıyor, ama nafile...
Jean Todt, Ross Brawn ve Michael Schumacher şeytan üçlüsüne teslim ettiği bu motorsporları organizasyonu artık can çekişiyor...Arkadaşlar gelecek sezonun heyecanlı olacağını söylüyorlar ..Evet doğru heyecanlı olacak ondan farklı birşüphe yok ancak F1i F1 yapan asıl temel mantık olan teknoloji yarışı nerede?
Asıl soru bence bu...Yarış sadece pistte yarışarak pilotların marifetleriyle kazanılmıyor.Bunun arkasında gelişen binlerce olayı sizlerde benim kadar iyi biliyorsunuz.Sayın Ecclestone istiyor ki araçlar birbirine yakın olsun ve yakın olduğu sürece heyecan olsun...Ve TV başındaki seyirciler istiyorlarki araçlar birbirini geçip dursun, kaza yapsınlar heyecan olsun..Ama bu işler benim F1 mantığıma uymuyor...
Daha öncede dediğim gibi son 10 yıldır araçlar mutasyona uğruyorlar ve hiçbir gelişim yok...Gelişimi boşverin sürekli gerileme var...Bir ara Eddie Irvınedı yanılmıyorsam , TC izin verildikten sonra, artık F1 aracını maymunlar bile kullanabilir diye bir demeç vermişti ve pilotlar hırlayıp gürlemişti...Ne kadar haklıydı , ne kadar haksızdı ş anki duruma bakıp siz karar verin.
Schumacherin F1e dönüşünüde "F1in can çekişme anı" olarak değerlendiriyorum...
Ecclestone için Schuminin F1e dönüşü son atımlık barut , peki 3 yıl sonra ne olacağı hakkında bir fikri olan varmı?
Bence Ecclestoneun da bir fikri yok ..Elindeki son taş Schumiydi ve onu oynamak zorunda kaldı...
2010 ve belkide 2011 çok güzel sezonlar olacak ama ben daha ilerisini maalesef göremiyorum..
R.I.P Ecclestone
Selamlar, sevgiler, saygılar ...
NOT

azdıklarımın ne Schumacherin şahsiyeti nede pilotajı ile ilgisi vardır.