Kullanıcı Adı :
Beni hatırla
Parola:

Forum Anasayfa / Diğer konular / Schumacher Mercedes ile anlaştı

fernando ulaş
Katılım tarihi: 03.11.2009
Nereden: KARABÜK
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 24.12.2009 11:54:30

süper bi sezon olcak
Kankalp
Katılım tarihi: 26.10.2009
Nereden: Ankara
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 24.12.2009 15:27:02

turkiyef1.com sitesinde şu an yayında olan anketin anlık sonuçları gerçekten çok dikkat çekici:

2010 sezonunda en favori Şampiyon sizce kim?

Jenson Button......17 Oy....%0
Lewis Hamilton......173 Oy....%2
Fernando Alonso......315 Oy....%4
Michael Schumacher......6844 Oy....%92
Şampiyon olmayan bir pilot......80 Oy....%1

Toplam : 7429 Oy

Bunun üzerinde birkaç çift laf etmek istiyorum. Bir kere Schumacher'nin gelişine çok sevinmişiz... Bu anketin gidişatı bu şekilde devam ederse (ki yaklaşık 7500 oyun neredeyse 6850'si Schumacher'e gitmiş, bence kesinlikle böyle devam edecek), şimdiden söyleyebiliriz ki, Türkiye'de insanlar Schumacher için Formula 1'i izliyormuş. Zaten gerek TV yayınlarındaki ilgi kaybı, gerekse İstanbulPark'a gelen seyirci sayısındaki düşüş de bunun en büyük göstergesi. Korhan'ın da dediği gibi bizim yarış için iyi olacak, çünkü Schumi'nin yarışıp da kazanamadığı tek pist bizim pist...

Bir diğer gözüme çarpan husus, Ferrari'nin aldığı oy oranı. "Daha önce şampiyon olmayan pilot" kategorisinde tek başına Massa'yı koysak ve onu Alonso'nun aldığı oy oranıyla birleştirsek bile, yine de %5 ediyor. Bu demek ki, Ferrari taraftarlarının çok büyük bir kısmı Mercedes'teki Schumacher'i destekleyecek. Bunun en önemli faktörü başlı başına Schumacher tabii ki. Ancak bence önemli bir detay daha var, o da Türkiye'deki Ferrari taraftarlarının çok büyük kısmının (sadece Türkiye de değil, dünyadaki Tifosi'lerin büyük kısmının) Raikkonen'in gidişi ve Alonso'nun onun yerine gelişi için Ferrari'yi sorumlu tutmalarından kaynaklanması...

Raikkonen bu ankette yer alsaydı, sonuç farklı olmazdı; Schumacher ezici bir farkla önde olurdu, ancak bu şekilde %90'lara varan oranlarda değil...
ktly
Katılım tarihi: 27.10.2009
Nereden: 34-41
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 24.12.2009 18:37:16

Gelişine sevindim, Mercedeste yarışacak olması daha ayrı heyecan verici... Umarım 2010 sezonu bol çekişmeli geçer... Beklediğimiz seyir zevkini alırız...

İmza
Ne Ağlayacak Kadar Günahkarım, Ne Göklere Çıkabilecek Kadar Masum
Serhan Acar
Katılım tarihi: 22.07.2009
Nereden: İstanbul
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 24.12.2009 19:09:14

Schumacherin dönüşü F1 ile ilgili tüm mecraları, dergi, web sitesi, forum, bilet satışı, yayınlar, reytingler vs canlandıracaktır.

Formula 1i o bıraktığından beri seyretmeyen bir sürü insanın yeniden TV başına geçeceğini görüyorum. Kısacası tüm F1 camiası için iyi bir haber bu.

Belçikada Schumacherin geri dönüş haberinden sonra üç saat içinde 2000 bilet satılmıştı geçen yaz.

Schumacher, 1992de F1e girmesi planlanana Mercedes fabrika takımına 17 yıl sonra dönmüş oldu. Arada McLaren-Mercedes ortaklığının 1995, 1998 ve 2005te de benzer girişimler olmuş, ama hiçbiri hayata geçmemişti.

Herkesin merak ettiği ortak konu: Schumacher ne yapar? Bence yarış kazanması garanti gibi, şampiyonluk için yarışır mı? Bu daha çok eski Brawn, yeni Mercedes GPnin üreteceği otomobile bağlı. Ama Schuminin 1996da nal toplayan Ferrari ile üç yarış kazandığını hatırlıyorum. Ancak sırf Schumacherin varlığı bile yavaş bir otomobili şampiyonluğa taşıyamaz, son şampiyon Brawnın ürettiği 2010 otomobili anahtarı olacak onun şampiyonluk mücadelesinin...

Sportif yanı ve heyecanı bir yana, ticari anlamda Mercedesin F1deki ezeli rakibi Ferrariye yüzyılın kazığını attığını görüyorum. 13 senedir Ferrari ile Schumacher rasında inanılmaz bir marka bağı kuruldu. Ferrari Schumacher ve Schumacher Ferrari oldu, hem yarış hem de yol otomobillerinde. Ama şimdi bu en büyük silah, en büyük rakibe gitti.

Yeniden MSCyi anlatmak çok keyifli olacak. Bence MSCnin dönüşü, her durumda F1e dönüp fiyasko yaşayan son iki dünya şampiyonu Villeneuve ve Manselldan çok daha iyi olacak.

Bu arada En son yarışan 40 yaş üstü pilot: Nigel Mansell 1995 İspanya GP (41 yaş 9 ay) en son F1 kullanan 40 yaş üstü pilot: Chanoch Nissany (42 yaş) 2005 Macaristan GP antrenman...

Şimdilik bu kadar yazdım, devam ederiz....

İmza

Senna forever... // http://twitter.com/serhanacar

fernando ulaş
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 25.12.2009 11:12:35

shuminin dönüşü herkezi heycanlandırdı. bu sene mercedes bakalım neler yapabilcek gecen sezon gibi güclü olacağı bekleniyor ama bu sefer yalnız değil mcalren ve ferraride zirveye oynayacaktır. shuminin dönüşü bence en cok fernandoyu etkilemiştir daha ii motive oclaktır bence 2005 2006da yaşadıkları rekabet tekrardan alonsonun ve bence shuminin şöyle bi gözlerinin önünden geçmiştir. shumi bence şuanda kendine tek rakip olarak eğer ferrari ii bir arac verirse fernandoyu görüyordur. fernando 2 seneden beri malesef hötü aracla yarış ama bu onu dahada güclü yaptı aynı shumi gibi oda yeri geldi en hızlıaracı kullandı yeri geldi kötü aracı kullandı. ben ne olursa olsun fernandoyu daha avantajlı görüyorum bir alonso taraftarıyım ama bu yazdığımın taraftarlıkla bi alakası yok yani objektif bakıyorum. tekrardan H.GELDİN KRAL
Şener Çelik Berkman
Katılım tarihi: 02.11.2009
Nereden: İstanbul
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 25.12.2009 12:38:49

Öyle sanıyorum ki, Schumacher hayatının en zor sezonunu yaşayacak ve şampiyon olsa bile 2010 onun için çok kanlı bir gladyatör dövüşü şeklinde geçecek. Buna inanmanız için Vettel'in cümlesini okumanız yeterli:
"Aynamdan baktığımda onu arkamda görürsem kesinlikle sağa çekip gitmesine izin vermeyeceğim."
gundwane
Katılım tarihi: 12.12.2009
Nereden: istanbul
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 25.12.2009 13:08:53

F1 in son zamanlarda düşen ilgisini yeniden canlandırmak için Bernie de işin içine girmedi isem ne olim..Ne yalan söylim yeni arkadaşlar karşı çıkacak ama hamilton button vettel i izlemek bana hiç bir zaman zevk vermedi..Zevk veren son adam schumi idi..O nun gidişinin ardından tatsız bir F1 oldu.Üzerine birde kriz eklenince F1 ciddi ilgi kaybına uğradı..Schumi hem mercedese olan yakınlığı hemde spora olan ilginin yeniden canlandırılması amaçları ile yeniden F1 e 40 yaşında geri döndü..

Bakalım refleks leri bu yaşta da hala iyi mi..
SCHumit
Katılım tarihi: 18.11.2009
Nereden: istanbul/ankara
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 25.12.2009 16:00:55

60 yaşındaki İStanbul taksicileri bile sağa sola teğet geçerken onun da refleksleri iyidir hala ;)

İmza
The BEN
kutlu tifosi
Nereden: Kayseri
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 26.12.2009 13:43:57

üzücü bir haber. F1 geleceği için ne kadar iyi olsa dahi Scumahcher geri dönüşüyle eski hayranlarını üzmüştür. Bu günden sonra,i Schumacher hatırnıa ferrari yi bırakamam elveda dcuhmi.

İmza
                                                             TANRI KUT VERSİN
Serhat
Katılım tarihi: 29.10.2009
Nereden: Kayseri
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 26.12.2009 15:54:33

Çok sevandim ya.Süper oldu Schumacherin geri dönüşü...

İmza
Sevgiler...
alonsomania
Nereden: Nevşehir
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 26.12.2009 23:43:17

onu ferraride yenmek güzel olcak

İmza

İbrahim Beytekin
Nereden: Nilüfer - Bursa
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 27.12.2009 00:09:53

Biraz edebi bir metin olacak belki ama içimden geçenleri buraya yansıtmak istedim...

Sayın Ecclestone (bu zamana kadar sürekli lakaplarıyla hitap ettik) artık yaşınında getirdiği güçlüklerin farkına az buçuk armış olacak ki son yedi yıldır birtürlü yönetemediği ve bu saatten sonra yönetemeyeceğini anladığı bu spor ötesi organizasyonu artık birilerine devretmeyi kafasına koymuş olmalı.Son 10 yıldır F1e getirmeye çalıştığı ve getiremediği bazı heyecan dolu planları bir kenara bırakırsak hayatının son 10 yılında F1 tarihinin 50 yılda geçiremediği mutasyonları görmüş oldu.Bir teknoloji motorsporu olan F1e heyecan katmak ve para kazanmak uğruna mantıksız ve hiç bir amacı olmayan şartlar sunarak bu sporun saygınlığını ve popularitesini düşüren sayın Ecclestone, bu saatten sonra artık günah çıkarmaktan başka birşey yapmıyor.

Ecclestone artık varisini arıyor, ama nafile...

Jean Todt, Ross Brawn ve Michael Schumacher şeytan üçlüsüne teslim ettiği bu motorsporları organizasyonu artık can çekişiyor...Arkadaşlar gelecek sezonun heyecanlı olacağını söylüyorlar ..Evet doğru heyecanlı olacak ondan farklı birşüphe yok ancak F1i F1 yapan asıl temel mantık olan teknoloji yarışı nerede?

Asıl soru bence bu...Yarış sadece pistte yarışarak pilotların marifetleriyle kazanılmıyor.Bunun arkasında gelişen binlerce olayı sizlerde benim kadar iyi biliyorsunuz.Sayın Ecclestone istiyor ki araçlar birbirine yakın olsun ve yakın olduğu sürece heyecan olsun...Ve TV başındaki seyirciler istiyorlarki araçlar birbirini geçip dursun, kaza yapsınlar heyecan olsun..Ama bu işler benim F1 mantığıma uymuyor...

Daha öncede dediğim gibi son 10 yıldır araçlar mutasyona uğruyorlar ve hiçbir gelişim yok...Gelişimi boşverin sürekli gerileme var...Bir ara Eddie Irvınedı yanılmıyorsam , TC izin verildikten sonra, artık F1 aracını maymunlar bile kullanabilir diye bir demeç vermişti ve pilotlar hırlayıp gürlemişti...Ne kadar haklıydı , ne kadar haksızdı ş anki duruma bakıp siz karar verin.

Schumacherin F1e dönüşünüde "F1in can çekişme anı" olarak değerlendiriyorum...

Ecclestone için Schuminin F1e dönüşü son atımlık barut , peki 3 yıl sonra ne olacağı hakkında bir fikri olan varmı?

Bence Ecclestoneun da bir fikri yok ..Elindeki son taş Schumiydi ve onu oynamak zorunda kaldı...

2010 ve belkide 2011 çok güzel sezonlar olacak ama ben daha ilerisini maalesef göremiyorum..

R.I.P Ecclestone

Selamlar, sevgiler, saygılar ...

NOTazdıklarımın ne Schumacherin şahsiyeti nede pilotajı ile ilgisi vardır.

İmza
fernando ulaş
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 27.12.2009 16:38:27

eğer ferrari iyi bir arac verirse shuminin hiç şansı yok :)) FERNANDO ALONSO
Kankalp
Nereden: Ankara
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 27.12.2009 18:51:03

Eğer Mercedes ortalamanın biraz üzerinde araç verirse kimsenin şansı yok; Schumi, Ross Brawn'ı da arkasına alıp şampiyon olur ;)
Climanjaro
Nereden: Sakarya
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 27.12.2009 23:31:44

@fernando alonso

Ferrari iyi bir araç verse bile bu sezon Alonsodan birşey bekleme.
O nedenle meydan okuman gerçekçi olmaz.

İşin en enteresan tarafı Kankalpin dediği olay.
Ola ki Mercedes orta karar bir araç verirse bak sen o zaman cümbüşe

İmza

Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."

Enzo Ferrari
fernando ulaş
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 28.12.2009 09:54:04

Ferrari iyi bir araç verse bile bu sezon Alonsodan birşey bekleme.
O nedenle meydan okuman gerçekçi olmaz.

bu dediğine kimse inanmaz sezon baslasın görecez
SCHumit
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 28.12.2009 15:40:30

Ben de gotcha gibi uzun bir yazı yazayım bu konu ile ilgili:

Mercedes açısından bakarsak,Mercedes'in zaten hep istediği şey SCHumacher ile yarışmaktı.Schumacher'in dönme sebebi olarak Bernie'nin son kozu olabileceğini (gotcha2ya katılıyorum) söyleyebileceğimiz gibi Michael'in içindeki safkan yarış ruhunu da katabiliriz.Michael ve Ross çok iyi anlaştılar,ve hazır iyi bir araç varken şampiyon takımda geçen yıla benzer otomobille yaışmak Schumacher'in en büyük avantajı.Bu arada çok uzun bir süre puan alma başarısı gösteren(BMW'de)Nick'i de unutmamak lazım,iyi arabayla hep üste oynayacaktır.

MCLAREN'i unuttuk hemen,en iyi gelişim gösteren takımlardan biri oldu ikinci çeyrekte;ve sezon ikincisi Red Bulllar...Ferrari'nin iyi araç verip vermemesini bilemeyiz ama sezonun ikinci yarısı Alonso Ferrari'nin gelişmesini sağlayacaktır.Kimse onun yarış becerisini tartışmamalı.(valencia hariç )

Sonuç olarak bu sezonun başında çok fazla radikal aerodinamik kural değişikliği olmadığı için sezonun favorisi Mercedes'tir ama efsane fakat ara vermiş bir pilotla...Michael'in performansı soru işareti...

Alonso Ferrari'siyle uçmaya hazır olsun ama Ferrari'nin performansı soru işareti...

Red Bulllar hepten hazırlar...

Mc LAREN Button'u alarak Kova'ya göre daha da güçlendi,Hamilton yalnız değil...

İmza
The BEN
SCHumit
Ynt: Schumacher Mercedes ile anlaştı / 29.12.2009 00:44:25

Bir Poyraz SAVCI hatası yaptım çok özür dilerim,Nick'i MERCEDES'e koydum...

İmza
The BEN
  « 1 2 »
Hızlı Cevap