loader image
Skip to main content

2017 Bahreyn GP´si Sıralama Turları

Sevgili dostlar,

Bahreyn GP’sinin antrenman ve sıralama turlarının canlı yayınlanmaması ile ilgili olarak tepkilerinizi anlıyorum ve size hak veriyorum. Bu kadar uzun zamandır F1 sunuculuğu yapınca, seyircinin genelinin, sizlerin hangi durumda, neye nasıl ne tepki vereceğinizi de gayet iyi biliyorum.

Premier Lig maçları ile çakışması halinde, F1 yayınlarının canlı verilemeyeceğini öğrendiğim ilk gün (ki S Sport kanalı ile yaptığım daha ilk görüşmeydi bu, daha kanal faaliyete geçmemişti bile), ortaya çıkacak sonucun ve tepkilerin böyle olacağını, daha sezon başlamadan evvel yetkililere ilettim. Yarış canlı yayınının, S Sport’ta olmasa da bir şekilde dijital platformların başka kanallarında yayınlanması fikri sizce kimden çıkmış olabilir?

Antrenman ve sıralama turlarında sizlere cevap vermememi, ‘kaçmak olarak yorumlayanlar’ olmuş. Neden ve kimden kaçayım arkadaşlar? Yanlış ve eksik bir şey mi yaptım? Kaldı ki böyle yapsam bile, kaçmak kime, neye yarar? Ben yanlış bir şey yaptığım zaman, bunu ortaya koyup muhatabımdan özür dileyecek kadar kendimle barışığım; ki canlı yayınlarda daha önce defalarca seyirciden özür dilemişimdir. Sizlerden gelen duygusal tepkiler ile makul ve mantıklı tepkileri ayırabilecek kadar uzun süredir bu işi yapıyorum. Dolayısıyla bu kısma takılmamakla beraber, bir açıklama yapmak istedim.

Bugün bir devlet büyüğümüzün İstanbul’da bir yerden diğerine geçişi nedeniyle TEM’in kapatılması üzerine, 45 dakika boyunca TEM’de aynı yerde bekledikten sonra, çok yüksek süratlerde otomobil kullanarak ve gerçekten kanala koşarak girerek antrenmana iki dakika kala içeri girebildim. Bırakın bir şeyler yazmayı, mikrofonu kafama takmaya bile zaman kalmamıştı neredeyse. Ama yine de antrenmanı ve sıralamayı canlı olarak seslendirdim. Siz banttan seyredecek olsanız bile, ben size aynı heyecanla anlatılmış bir seans izletmek istedim.

Sıralama turlarında belki ‘internetten sonucu internetten öğrenmeyip akşam bant yayını izleyecekler olabilir’ diye düşünerek de kasten tweet atmadım.

Televizyon kanalları da, tıpkı diğer ticari işletmeler gibi bazen hoşa gitmeyebilecek bir takım kararlar almak, bir seçim yapmak zorunda kalırlar; bu kararların artı – eksilerini tartarlar ve sonuçta bir takım ticari parametrelere göre en uygun olacak şekilde bir karara varırlar. Bugünkü bant yayın kararı da, işte böyle bir seçimin sonunda alındı. Eminim, verilen kararın sonuçları da artı ve eksi olarak değerlendirilecektir.

Günün sonunda haklı tepkileriniz, zaten herkes tarafından görüldü. Buna rağmen ben de, gerekli girişimleri yapacağım. Babamın çok güzel bir lafı vardır. ‘Evlat, umut kalacağına emek kalsın’ der hep. Ben de her şeyin olabilen en iyi şekilde yapılabilmesi, sizlere her yayının en çok hoşunuza gidecek şekilde ulaştırılması için gerekli emek vermeye devam ederek, kanal yetkilileri ile konuşacağım.

Özetle sizi anlıyorum, neler düşünüp hissedeceğinizi gayet iyi biliyorum ve her zaman bunu bilerek, buna göre hareket ediyorum.

Bahreyn GP’sinin startında görüşmek üzere…

 
S Sport
TOSFED
Socrates Dergi
Radyo Spor
Duygu Başara
Fanbox Shop
 

Designed by Faruk ARIGÜN